Originally Posted by
Ego_and_his_own
Problem je sto se njima taj put cini bez nade. Oni nemaju uporista ni u cemu bez u smrti. I u tome im je opravdanje za sve sto u zivotu rade.
Sve sto covjek radi radi kroz njegovu vjeru. Kad rece sebi da ide da skuva kafu, on ide tamo, ne razmislja o tome mozda ce mu bit to sudnji momenat, oce li ga srce koje kuca bez njegove instrukcije sprijeciti u tome.
A ko ima uho da cuje, cuce i razumljece! A oni ne cuju vec su gluvi niti razumiju sta pricash a vicu na tebe da glasnije govorish. ali ti ne morash glasnije jer ima odje usiju koji cuju diskusiju ali ne pricaju.
ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim i svom dušom svojom i svim umom svojim i svom snagom svojom. Ovo je prva zapovest.
I druga je kao i ova: Ljubi bližnjeg svog kao samog sebe. Druge zapovesti veće od ovih nema.
Jahve je Bog naš, Jahve je jedan! 5 Zato ljubi Jahvu, Boga svoga, svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom snagom svojom! 6 Riječi ove što ti ih danas naređujem neka ti se urežu u srce. 7 Napominji ih svojim sinovima. Govori im o njima kad sjediš u svojoj kući i kad ideš putem; kad liježeš i kad ustaješ. 8 Priveži ih na svoju ruku za znak i neka ti budu kao zapis među očima! 9 Ispiši ih na dovratnicima kuće svoje i na vratima svojim!
Covjek nema nikog blizeg od Boga, koji ga je stvorio po svom oblicju i svojoj prilici.
Evo psalm 91 nije kraci ali nije ni otprilike:
1 Ti Koji živiš u zaklonu Višnjeg, u senu Svemogućeg počivaš.
2 Govori Gospodu: Ti si utočište moje i branič moj, Bog moj, u kog se uzdam.
3 On će te izbaviti iz zamke ptičareve, i od ljutog pomora;
4 Perjem svojim oseniće te, i pod krilima Njegovim zaklonićeš se; istina je Njegova štit i ograda.
5 Nećeš se bojati strahote noćne, strele, koja leti danju,
6 Pomora, koji ide po mraku, bolesti, koja u podne mori.
7 Pašće pored tebe hiljada i deset hiljada s desne strane tebi, a tebe se neće dotaći.
8 Samo ćeš gledati očima svojim, i videćeš platu bezbožnicima.
9 Jer si Ti, Gospode, pouzdanje moje. Višnjeg si izabrao sebi za utočište.
10 Neće Te zlo zadesiti, i udarac neće dosegnuti do kolibe Tvoje.
11 Jer anđelima svojim zapoveda za Tebe da Te čuvaju po svim putevima Tvojim.
12 Na ruke će Te uzeti da gde ne zapneš za kamen nogom svojom.
13 Na lava i na aspidu nastupaćeš i gazićeš lavića i zmaja.
14 "Kad me ljubi, izbaviću Ga; zakloniću Ga, kad je poznao ime moje.
15 Zazvaće me, i uslišiću Ga; s Njim ću biti u nevolji, izbaviću Ga i proslaviću Ga.
16 Dugog života nasitiću Ga, i pokazaću mu spasenje svoje."
Blago onome koji se uzda u Boga, onome koji je u zaklonu njegovom! tome je mir na srcu.
Bookmarks