Džabaluke,70k eura za kuću od 100 kvadrata.Bez opremanja pretpostavljam.
Last edited by N_L; 19-06-11 at 14:51.
rm -rf /
Kad bih u tu "kuću" psa uveo i ostavio, ekspresno bi me našli i optužili da zlostavljam životinje.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
Al pazi ti njima priče o uštedi energije.Koliko samo para da se uvali za pravljenje kuće i opremanje!Duplo više negoli za običnu kuću koju ćeš ozidat,stavit izolaciju,krov itd.Tu uštedu u potrošenoj energiji za grijanje i hlađenje možeš da vratiš tek za nekih 30-40 godina.Bolje razliku u izgradnji stavit na banku i podić za tih 30 godina i imaš jedan fin stan da biraš.
ako je u pitanju usteda trebali su manju dnevnu sobu stavit jer je manje prostorije mnogo lakse hladit/grijat..
meni samo nije jasna prica da je 700 eura po kvadratu samo za 50 eura vise od obicnih kuca, mislim da se cak i za 150-200 eura moze napravit sasvim solidan kvadrat danas, uostalom velika vecina ovih novih zgrada po PG nije gradjena nista skuplje
She is only here to annoy herself!
zasto ste toliko negativni, covjek je pokusao nesto sto je apsolutno nesvakidasnje u crnoj gori, u inat monopolizovanoj elektroprivredi, pa neka i kosta vise, radije bih to nego da me neko zaebava kako mu se cefne, i naplacuje mi za svoje greske. kad budem pravio svoju kucu, ima da bude apsolutno energetski nezavisna pa nek kosta koliko kosta, i nek bude ruglo svima![]()
Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.
Katjon vazda :)
bolja nego one hiljade neomalterisanih trospratnica po predgrađima i selima u kojima je sređeno samo prizemlje.
Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga
Ma super je sve to.Nego priča da je sve radi uštede napravljeno ovako a kad pogledaš nije no trošak viši.
Ja kad štedim gledam da prođem jeftnije a ne skuplje, a ne znam kako je za ostale.
pa jes ushtedio, vidis da kaze da ce izbiti to od 5 do 10 godina... moja kuca recimo godisnje potrosi oko 1000 eura struje, shto je 10 000 za 10 godina. s obzirom da cijena struje stalno raste, moguce da je za 10 godina to i vise. ako je platio i 200 eura vise po kvadratu nego sto bi inace to bi znacilo da mu treba 20 godina za vracanje ulozenog, dok ako je ovako kako on kaze izmedju 50 i 100 onda mu treba izmedju 5 i 10 godina... i plus imas dobar osjecaj, da placas za nesto sto si ti uradio, a ne nekim lopovima tamo. na kraju krajeva ta kuca nije tu da bi je srusio za 10 godina, nego ce vjerovatno jos dugo postojati...
Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.
Katjon vazda :)
Važi.Kad bi iz bunara dobija struju za osvetljenje,kuhinju,kupatilo itd itd.
Za 20 ako vrati to je super.Ne znam kolika je površina kuće al ne bih reka da je ispod 100 kvadrata.100x700=70 000 eura.Običnu kuću te površine može odradit za upola te cijene.Aj neka je i za 50 000 opet 20 000eura razlike nije malo.Da uzmemo tvoju prosječnu potrošnju to je 20000 eura struje za 20 godina.Te pare fino oročiš u banku i miran si.A ne cimaš se ovamo onamo.
Po meni totalno neisplativ projekat.
Ne znam je li isplativo ili ne, svidja mi se sto je neobicna, a svakako mi se mnogo vise dopada od kiceraja kojima su nas zadnjih godina zapljusnuli skorojevici.
Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.
Cijenim ljude koje boli PALAC shto narod misli i shto pricha,
ljude SA VIZIJOM, koji postiche UCHMALOST na razmishljanje i lomljenje RAMOVA koji vise po zidova oko ognjishta sa sharuljom u prizemlju.
Gospodin Adzic je pokazao uchmaloj sebichnoj egocentrichnoj sredini, koji gledaju samo svoj PUPAK&SHUPAK i lichni interes, ne razmishljajuci o buducnosti nashih potomaka i nezavisnosti od potroshnje elenergije koja je 5 puta veca u CGi od Danske, takvih kuca po Danskoj ima na hiljade, sa jednim jedinim CILJEM, da budu DRUSHTVENO odgovorni, a ne uzrok za RATOVE oko nafte i drugih izvora energije.
Znam da su Crnogorci ZORDZIJE, da su svoja imanja prodavali za zlatni dzamadan za ukop, i ostavljali sinove bez pola imovine, ali to nije NORMALNO, to je bolest koja se mora lijechit, 180 000 nabudzenih krsha, 300 000 stanova koji se niti mogu zagrijat niti rashladit bez NUKLEARNE CENTRALE od 10 milijardi kWh, godishnje, i 1,2 miliona MOBILNIH koji su poklonjeni STRANCIIMA, da IZNOSE PROFIT VECI OD DUPLOG PROMETA PLANTAZA I PLODOVA sa 2500 HEKTARA NATOPLJENI ZNOJEM NAJEMNIH RADNIKA.
Kapa dolje Gospodinu ADZICU, mozda josh neko progleda i mucne glavom u CGi.
Last edited by milovan; 21-06-11 at 23:30.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
Živa istina Milovane
Svi korisnici sredstava Fonda za manjine trebalo bi da ubuduće, u sklopu Izvještaja o realizaciji projekata, dostavljaju vjerodostojne račune za pravdanje troškova, piše u predlogu mjera za otklanjanje nepravilnosti poslovanja Fonda za manjine, koje je preporučila Državna revizorska institucija (DRI).
Nakon provjere trošenja budžetskog novca preko Fonda tokom 2010. godine, DRI je konstatovala da su pojedini korisnici državnog novca dostavili Fondu izvještaje o realizaciji projekata koji bili “nekompletni i površni”.
Ističe se da su iskazi bili opisni i bez adekvatnih finansijskih dokaza na osnovu kojih bi se mogli utvrditi stvarni troškovi po projektu.
Revizijom je utvrđeno da Fond nije u potpunosti ostvario zakonske ciljeve, ne utvrđujući kriterijume za vrednovanje projekata, indikatore za mjerenje učinaka realizovanih projekata, a nije obezbijeđeno ni praćenje realizovanih projekata.
Naglašava se da je zato potrebno da Fond za manjine utvrdi obavezu da korisnika sredstava da izvještaje o realizaciji projekata dostavlja u predviđenom roku, u jasnoj formi i da budu precizni, jer je Revizijom utvrđeno da izvještaji o realizaciji projekata nijesu dostavljeni Fondu do okončanja terenskog rada.
Sebi i svojima podijelili 850.000
Upravni odbor Fonda za manjine našao se u fokusu javnosti zbog raspodjele 850.000 eura savjetima nacionalnih manjina, čiji su čelni ljudi u tom trenutku sjedjeli u upravnom odboru Fonda.
Novac je dijeljen bez jasnih kriterijuma, a njegovi korisnici su bili i ljudi bliski onima koji su im, u ime Fonda, dodjeljivali novac za “projekte”.
Zbog netransparentne raspodjele novca, reagovali su romski i egipćanski studenti, potom Hrvatsko građansko društvo Crne Gore (HGD CG), NVO Behar i Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR), tražeći da se odluka Upravnog odbora Fonda poništi i formira stručna nezavisna komisija za dodjelu sredstava projektima.
U prijavi YIHR su navedeni članovi Upravnog odbora Fonda: Šukrija Cikotić (Bošnjački savjet), Musa Đoka (Albanski savjet), Avdul Kurpejović (Muslimanski savjet), Miroslav Marić (Hrvatsko vijeće), koji je i predsjednik UO Fonda, Muhamed Uković (Romski savjet) i Momčilo Vuksanović (Srpski savjet).
Njihove odluke su navele na sumnju da su novac dodijelili nacionalnim savjetima kojima i sami pripadaju ili njima rukovode, odnosno nevladinim organizacijama u čijim su upravljačkim strukturama.
Kriterijumi samo njima znani
“Fond za manjine morao bi da raspisuje konkurs za korišćenje sredstava shodno dinamici otpuštanja budžetskih sredstava i da konkursom utvrdi obavezu podnosioca da sastavni dio konkursne prijave budu i indikatori učinka”, ističe se u izvještaju DRI.
Navodi se i da Pravilnikom o utvrđivanju kriterijuma za raspodjelu sredstava nijesu jasno i precizno definisani kriterijumi kojim se konkretizuje namjena, sadržina i vrednovanje projekata, pa je potrebno da Fond za manjine jasno i precizno definiše kriterijume za njihovo vrednovanje.
S obzirom na to da Fond nije obezbijedio praćenje realizacije projekata za koje su dali novac i da istovremeno nije bilo moguće utvrditi jesu li projekti realizovani, u preporukama se naglašava da je Fond u obavezi da obezbijedi uslove kako bi se pratila realizacija projekata, kao i njihovo ocjenjivanje.
“A ne samo da raspisuje konkurse, biraju projekte i raspodjelu novac”, stoji u preporukama DRI, uz napomenu da je neophodno da Fond uspostavi sistem internih kontrola kako bi se otklanjale nepravilnosti.
http://www.vijesti.me/vijesti/fond-manjine-dijelio-pare-bez-ikakve-kontrole-clanak-25137
Evo kako se i kome rasipa novac naokolo. Da se rasipa u DPS dzepove sigurno se i ne bi provjeravalo ovoliko.
http://www.vijesti.me/vijesti/crna-g...a-clanak-25097
Da li da se zabrinemo, ili je sve ok?
Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.
Nema brige.Riješili su problem prevelike potrošnje sredstava iz budžeta na auta,gorivo,ručkove isl zezancije.Sad su to makar do Nove godine podmirili.
Men samo jedno zanima u vezi one kuce, kako mu radi grijanje? Ima centralno pa grije vodu iz bunara na drva?
svaka čast za ove dvije đevojke iz Kanade te brane ovaj BMW od ovijeh maliza prokletih bastarda
Last edited by minjo; 21-06-11 at 21:24.
Procitah danas u Blicu da je najnoviji beogradski most -(koji je prelijep i na ponos Srbiji i Beogradu)-jedini most sa jednim pilonom na Balkanu.
Mislim da je podgoricki Milenium takodje sa 1 pilonom, a kompletno je zavrsen prije pocetka izgradnje beogradskog.
Iako sam vidio sliku identicnog mosta negdje u US, izgleda da su jos uvjek rijetki...a brate i jasno je da su cudo tehnike kad vidis da jedan stub nosi most sa 4 trake i 2 pjesacke.
Ako sam u pravu, bilo bi OK da neki gradjevinac da ispravku za Discovery i Blic...ako hoce da objave...jer najcesce pozitivne prologe o MNe ni ne objavljuju (bar meni).
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/261309/Emisija-o-mostu-preko-Ade-1-jula-u-2155
Pozdrav,
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Odgledao sam dio emisije ranije, i mislim da su rekli da je jedini te velichine... Ima ih masu manjih sigurno... Dobra je emisija, vidish kako se neke naizgled teshke stvari rijeshe veoma jednostavno...![]()
#fakenews
E tako se to radi...Skype otpustio čelne ljude kompanije
21. jun 2011.
Iako je prošlo više od mjesec dana od kako je objavljeno da je Microsoft kupio kompaniju Skype, Federalna trgovinska komisija je tek par dana odobrila ovu akviziciju.
Proces još uvek nije završen, ali su promjene sve vidljivije. Skype je juče otpustio osmoro svojih zaposlenih na nekim od najviših pozicija u firmi. Među njima su i tri potpredsednika kompanije, čovjek koji je rukovodio odjeljenjem ljudskih resursa, direktor marketinga i generalni menadžer kompanije. Iako kadrovske promjene nijesu neoubičajene u situaciji kada kompanija dobije novog vlasnika, zanimljiv je momenat kada je do ovih otpuštanja došlo.
Naime, otpuštanjem nakon što je Federalna komisija odobrila kupovinu, a prije nego što sam proces bude završen, otpremnina koju će Skype isplatiti je znatno manja, jer bi vrijednost njihovih akcija nakon što se proces završi bila veća, prenosi Business Insider. Iz kompanije Skype ovaj razlog su negirali i otpuštanja ljudi koji su, između ostalog, pomogli sklapanju dogovora sa Microsoftom pravdaju redovnom procjenom tima.
"Skype, kao i svaka druga pragmatična organizacija, konstalno procjenjuje strukturu svog tima kako bi korisnicima isporučila najbolje proizvode", navodi se u zvaničnom saopštenju.
SHape k' sebi!
strasni su im najbolji proizvodi, otkako ih je ms preuzeo 5 puta je doslo do totalnog kolapsa, a ima nas i sto dio posla obavljamo preko skajpa.. inace normalno je da megakorporacije gledaju svoj interes
She is only here to annoy herself!
"Nema EU bez priznanja Kosova"Izvor: Beta
Beograd -- Srbija će na kraju pregovora o pridruživanju EU morati da prizna Kosovo ili poslanici nemačke skupštine neće odobriti njeno članstvo
Slika i prilika
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/261...kve-u-Prizrenu
Portparol Kosovske policije u Prizrenu Hazir Beriša rekao je agenciji Beta da je danas na lice mesta izašla ekipa policije sa timom komunalnih inspektora i da su konstatovali da "oni tamo nemaju vise šta da traže, jer nema oštećenja".
![]()
Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks