View Poll Results: da li vjerujete u boga?

Voters
90. You may not vote on this poll
  • da

33 36.67%
  • ne

57 63.33%
Page 1 of 16 1234511 ... LastLast
Results 1 to 25 of 400

Thread: Ateisti vs. vernici

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default Ateisti vs. vernici

Od kako je religija ispustila uzde većine Zapadnih zemalja, ne prestaje borba za dokazivanje naučne opravdanosti za veru u Boga. Osnovno pitanje na koje pokušavaju da daju odgovor je: “Da li su religiozni ljudi bolji od ateista?”

Vernici i apologeti tvrdiće da su religiozni ljudi „bolji građani“, pa da zbog toga religija zapravo doprinosi građanskom društvu.

Njihove tvrdnje podržavaju i neka otkrića (i kvaziotkrića) naučnika o niskim stopama kriminaliteta među verujućim.

Drugim rečima, ako niste religiozni, možda (ali samo možda) ćete biti dobra osoba, ali u proseku imate veće šanse da budete kriminalac, alkoholičar, neverni mužu/ženi...

Logično je da oni koji ne veruju u Boga, ili bar ga ne doživljavaju kroz prizmu savremenih crkava žele da obrazlože svoje stanovište i opovrgnu tvrdnje „verskih napadača“.

Srećom po ateiste, agnostike i sekularne humaniste, nema dokaza da je i jedno od tih istraživanja u potpunosti naučno sprovedeno, niti da su njihovi nalazi tačni.

Naprimer, u časopisu Sociološki kompas iz marta 2009. objavljen je tekst na temu „Ateizam, sekularnost i blagostanje: Kako otkrića iz sociologije utiču na negativne stereotipe i predrasude“.

Fil Cukerman, autor članka, analizirao je veliki broj podataka koji se odnose na religiozne nacije i one manje religiozne države.

Ovo su samo odlomci iz teksta:

Kriminalno ponašanje

Analizirajući četiri različite studije Cukermen zaključuje: „Stope ubistava su zapravo niže u sekularnim nacijama, a više u religioznim. Među 50 najbezbednijih gradova na svetu, gotovo svi su iz nereligioznih država“.

U Sjedinjenim Američkim Državama se opaža sličan šablon. Prema podacima iz predizbornih istraživanja „američke države sa najvišom stopom ubistava su visoko religiozne (Luizijana i Alabama) ali zemlje sa najnižim stopama ubistava su među najmanje religioznim u zemlji (Vermont i Oregon).

Ova otkrića nisu ograničena na stope ubistava, jer su stope svih nasilnih zločina viši u „religioznim“ zemljama.

Cukerman ističe i da su ateisti malobrojni u američkim zatvorima – ima ih svega 0,2 odsto.

Brak i porodica Cukerman objašnjava rezultate studije iz Barne iz 1999. koja otkriva da se među ateistima i agnosticima javlja niža stopa razvoda nego kod religioznih.

I prema drugom istraživanju iz Kanade, kontervativne hrišćanke češće su žrtve nasilja u porodici nego „nevernice“.

Nezaštićeni seksualni odnosi

Prema tvrdnjama nekih sociologa, rezultati istraživanja gotovo jednoglasno upućuju da religiozni ljudi manje upražnjavaju nezaštićene seksualne odnose.

Takvo stanovište direktno je opovrgla studija iz 2009. koja je otkrila upravo suprotan obrazac – tinejdžeri koji se zalažu za religiozno inspirisan „zavet predbračne nevinosti“ zapravo se češće upuštaju u seksualne odnose koji, što je još čudnije, obično nisu zaštićeni.

Druga interesna polja

Sreća: Najsekularizovanije nacije na planeti su i najsrećnije. (Primer: Finska) Altruizam: Sekularne nacije poput skandinavskih doniraju najviše novca i pomoći siromašnima po glavi stanovnika.

Cukerman upućuje na dve studije koje su došle do otkrića da su tokom Holokausta „što su ljudi bili otuđeniji od religije, više pomagali Jevrejima“.

Stavovi i vrednosti: Cukerman nabrajajući brojne studije pokazuje da ateisti i agnostici, kada se porede sa religioznim ljudima, zapravo su manje nacionalstički, rasistički, antisemitski, dogmatski, etnocentrički i autoritarno nastrojeni.

Sekularizam se povezuje sa višim nivoom obrazovanja. Ateisti i drugi sekularni ljudi češće se zalažu za prava žena i rodnu ravnopravnost, kao i za gej i lezbejska prava.

Religiozni pojedinci češće podržavaju korišćenje sile.

Bilo kako bilo, nemoguće je tvrditi da su religiozni ljudi bolji od ateista. Većina će se složiti da religija može pomoći ljudima da budi bolji i da se izbore sa strahom od smrti.

Međutim, za to, kao ni za samo postojanje Boga i dalje nema validnih naučnih dokaza.
    Last edited by ms.; 12-06-11 at 23:00.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Iskreno, ja samo volim da se raspravljam a religijska pitanja otvaraju najvise mogucnosti za to na ovom forumu. Ovdje ne vidim nikakvu raspravu nazalost. Mozda navratim kad bude neceg zanimljivog.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Vrhunska slika. Budi nadu i vjeru. Inspirise...
    GAME OVER!!!! Utuljuj Ligu Šampiona, IGRICA JE OBRNUTA, dajte nešto novo!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ladno 11 naprema 2 glasanje
    neocekivano potpuno
    AJMO CRNA GORO !!!

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Quote Originally Posted by gatsbyy View Post
    ladno 11 naprema 2 glasanje
    neocekivano potpuno
    Vecina ateista se inace mota po internetu. Postoji razlog za to ali da ne zalazim sad u detalje.

Mene zanima sta Ego ima da kaze na ovo s obzirom da zivi u ubjedjenju da dobar covjek ne moze da ne vjeruje u boga. Sto je njegov lijepi nacin da kaze kako su svi ateisti djubrad neopjevana a svi vjernici posteni i dobri ljudi.
    Last edited by VanjaTheMan; 14-06-11 at 21:19.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Mene zanima sta Ego ima da kaze na ovo s obzirom da zivi u ubjedjenju da dobar covjek ne moze da ne vjeruje u boga. Sto je njegov lijepi nacin da kaze kako su svi ateisti djubrad neopjevana a svi vjernici posteni i dobri ljudi.
    hahahah ja ne vjerujem u boga a to da ateisti nisu dobri ljudi a sto je jos jace da su SVI vjernici posteni i dobro ljudi je strasno smijesno
    recimo ja kad naletim na nekog prosjaka uvjek mu dam sve pare sto imam pa i da mi trebaju za nesto dosta bitno znam da njemu trebaju vise i da je bolje da njemu dam da on kupi recimo nesto da jede nego ja na neku glupost da potrosim bez koje svakako mogu i tako ako idem sa nekim ko je vjernik primjetio sam da se nikad ne bi sjetili da daju centa i da stvar bude jos gora cak im je i cudno a donekle i smijesna moja humanost ali dobro nisu svi vjernici isti ima i onih koji bi dali (VALJDA) ali mi je glupo da mogu da odu u crkvu i tamo daju pare koje svakako na kraj budu potrosene za gradnju jos jedne crkve kojih i onako ima na stotine ili za nekog mercedesa sto se nekom svesteniku svidio slusao sam o tome sta se desava sa parama koje se daju u crkvu itd.uglavnom ono sto svi vec znaju da stvar bude jos gora to su ogromne pare i za njih se mogu otvorit masu radnih mjesta na taj nacin bi se smanjila nezaposlenost mogu da se potrose na mnogo bolje stvari u svakom slucaju posle odredjene cifre trag para posle te odredjene cifre bukvalno nestaje i mogu da se trose kako oce ali dobro necu se ja bavit time sta se desava sa parama u crkvu itd.ali stvarno da neko moze da kaze da dobar covjek ne moze da ne vjeruje u boga je prosto STRASNO nije dzabe albert ajnstajn rekao "samo su dvije stvari beskonačne,svemir i ljudska glupost,samo što za sverim nisam siguran." uzasno me nerviraju ljudi koji donose neke zakljucke koji nemaju blage veze sa istinom ni sa mozgom misle samo onako kako su culi do drugih ili onako kako oni zele ali prava istina nije bitna i ne kapiram zasto je bitno ko vjeruje u boga a ko ne ono sto je stvarno bitno jeste da ti budes dobar covjek koliko sam mogao da primijetim vjernici(naravno ne svi) ovako razmisljaju e ja vjerujem u boga ja mogu da budem los covjek svakako cu ici u raj a ateisti ce ici u pakao samo zbog toga sto ne vjeruju u boga nije bitno jesu li dobri ljudi ili ne bla bla blaa losim ljudima je ocigledno lakse kad vjeruju u boga jer na taj nacin osjecaju manju krivicu.
    Last edited by misllish; 14-06-11 at 22:39.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ja sam bog, moze lock?
    Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.

Katjon vazda :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne, nijesam jedan od. ja sam bog. i ti si ja. ok, zatvaram je i odlazim na spavanje. do sledece kreacije!
    Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.

Katjon vazda :)

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Најбољи су они мртви.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Mislim da je pitanje malo pogrešno.
    Doduše sam naslov teme je pogrešan i u potencijalnom konfliktu sa postavljenim pitanjem.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    I ko su sad bolji ljudi - ateisti ili vjernici?
    zar posle svega i dalje ima ljudi koji ce to da se zapitaju? :-)
    jos ako pogledas neke zemlje dje se stalno kolju,vjesaju,raznose bombama..dje moras da nosis krpe preko glava i ako pogledas nekoga u oci zavrsis na lomacu zato sto oni smatraju to grijehom itd. sve zbog bogova i nemam pojma cega sve a ni ovi ovamo nisu nista bolji..hmmm
    Last edited by ms.; 15-06-11 at 14:26.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    To su oni koji ne volim, bukvalisti, kao nas Vanja
    Po cemu sam ja to bukvalista :???:

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Cim pitam sve mi se reklo? Mozda jednostavno ne znam cime sam zasluzio taj uzasni epitet

Ocigledno me ne poznajes cim tako mislis, a i nisi zalazila u neku dublju analizu mojih postova. Mozda je to i moja greska jer ne objasnjavam svoje stavove detaljno. Ne citam ja knjige na taj nacin ne boj se. Vjerovatno mislis tako jer smatram da Biblijske price ne treba shvatat figurativno. Ja kao ateista imam pravo da ih shvatam dublje, figurativno i ja ih tako i dozivljavam jer je ocigledno da imaju pouku i sto se mene tice nikad nisu trebale biti shvacene bukvalno. Postoji objasnjenje za to sto mislim da vjernici treba da ih shvate bukvalno a ne da se kriju iza stilskih figura kao objasnjenja za nesto na cemu njihova vjera pociva.
    Ako oduzmes elemente nemoguceg i nevjerovatnog iz religijskih knjiga, ta religija nema vise na sta da se osloni. Na primjer ako pricu o Adamu i Evi ne shvatis bukvalno to je samo prica o postovanju autoriteta i potcinjenju istom (tako je shvataju ateisti poput mene koji ociglendo ne shvataju stvari bukvalno ). Ako je shvatis bukvalno imas religiju. Religija se oslanja na cuda i na natprirodno. Da su ljudi od pocetka shvatali Biblijske price kao poucne price i bajke imam osjecaj da bar 2 velike svjetske religije danas ne bi postojale. U pitanju je neiskrenost sa njihove strane kad kazu da su Biblijske price poucne bajke. Naravno, ima slucajeva kad kazu da nisu nego da su bas ziva istina. Sve zavisi kad im koja verzija odgovara. Ne znam za tebe, ali ja ne volim licemjerje.
    Last edited by VanjaTheMan; 15-06-11 at 19:44.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Tvoja stvar. Ali mislim da ne mozes da iznosis tvrdnje o drugim forumasima ako nisi spremna da ih opravdas. A ti to nisi uradila.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Pravi sam djavolak, a? Mozda je bolje na PM da nam se Hari ne naebe keve kao sto oce. Vec vidim njegov hladan pogled i nemirne prste na BAN tasteru koje je sam isklesao od dusa banovanih forumasa.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Drago mi je da smo ustanovili da ti odlucujes sta je bukvalista, mada jos nisam dobio ni odgovor ni opravdanje. Ali sam siguran da si u pravu u svakom slucaju. Ti si uvijek u pravu. I vidim da znas najbolje i sta je spam, pa sebi cak dajes slobodu da svoj post ne nazoves spamom. Kako lijepo od tebe. Divno je znati takve stvari, otvorila si mi oci. Ovo je prelomni trenutak u mome zivotu. Idem sad da sirim ove radosne vijesti sa svima koji su spremni da slusaju.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Kako ironicno. Ja jesam zelio diskusiju itekako kad sam te prvi put pozvao da mi kazes zasto mislis da sam bukvalista. Sto ti nisi bila u stanju da uradis. Odmah sam provalio i zasto to mislis, sto sam napisao u sledecem postu. Na to si dala odgovor koji je ustvari bio nacin da pobjegnes iz diskusije kad si uvidjela da si napravila gresku. Kao, neces da spamujes, a jos uz to si dodala neku sitnu "provokaciju" koja je ustvari bila konacni nacin da izbjegnes odgovor. Ocigledno je da si sujetna, da si jedna od onih koji ne zele da priznaju gresku. Zato si i napisala da si spremna da priznas da nisi u pravu, sto je ustvari samo odbrambeni mehanizam koji sam vidio mnogo puta na ovom dijelu foruma. Ja sam te pozvao da raspravimo to na PM jer kao neces da spamujes, i to si odbila jer "ne koristis PM". Kako prikladno
    Rekla si da oces da se igras a nisi ni primjetila da je igra davno pocela
    A rekao bih i da se zavrsila, ali slobodno pokusaj ponovo.

Don't hate the player, hate the game.
    Last edited by VanjaTheMan; 15-06-11 at 21:09.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Moram priznati da me zaintrigirala ona tvrdnja,vise i zaboravih od koga je potekla,da ne moze biti dobar covjek ako ne vjerujes u Boga,a mi ateisti smo inace nikakvi...Em sto mi je ovo krajnje ironicno,em mi dodje da crknem od smijeha...A sad da pocnemo.
    Nikad u istoriji nijedna vojska nije ubijala nejac i sirotinju govereci da to cine u ime Djavola,u ime Boga su to radile mnoge ili gotovo sve armade svijeta.Kada "pravovjerni" ubijaju Albigenze,na pitanje kako ce razaznati pravdene od jeretika,jedan drugi hriscanski svestenik odgovara "Ubijajte sve,Bog ce razaznati".-Mnogi ljudi koji na celu nose znak banalnosti i gadosti,savrseno iskreno vjeruju da cine bogougodne stvari.To ce vam reci-ubice,ratni zlocinci,prevaranti,manipulatori.Niko se nikad od njih nije pozvao na Djavola ! (uostalom one bizarne i zivopisne grupice koje se nazivaju satanistima vise su pop-kulturni nego li metafizicki fenomen).Da ne duzim...Takodje gledam sad kad je bila sva ova farsa oko Mladica,pa na neki snimak,kako ga jedan pravoslavni pop blagosilja da ide devedesetih tamo dje je isao.Je li vjernici,je li normalno da covjek ide u rat s namjerom da pokolje 7-8 hiljada muslimana za jedan dan,zasluzeno blagoslova od jednog najuzvisenijes lica pravoslavne crkve,uz blagoslov Boga,i govereci mu da cini Boziju stvar,meni se nimalo ne cini...Kako god,svako ima neka vjerovanja,ali ako danasnji iole inteligentan cocjek moze da "guta" price,price crkve,price popova price vjrnika,uostalom sve sto nam se "servira" e onda zbilja nije nesto dobro.Vjera kao vjera sustinski nimalo nije losa stvar,ali vjera koja se nama prodaje 2000 + godina je PO MENI jedan cisti idiotizam.
    Life is shit and then...u die !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Makita_laco View Post
    Moram priznati da me zaintrigirala ona tvrdnja,vise i zaboravih od koga je potekla,da ne moze biti dobar covjek ako ne vjerujes u Boga,a mi ateisti smo inace nikakvi...Em sto mi je ovo krajnje ironicno,em mi dodje da crknem od smijeha...A sad da pocnemo.
    Nikad u istoriji nijedna vojska nije ubijala nejac i sirotinju govereci da to cine u ime Djavola,u ime Boga su to radile mnoge ili gotovo sve armade svijeta.Kada "pravovjerni" ubijaju Albigenze,na pitanje kako ce razaznati pravdene od jeretika,jedan drugi hriscanski svestenik odgovara "Ubijajte sve,Bog ce razaznati".-Mnogi ljudi koji na celu nose znak banalnosti i gadosti,savrseno iskreno vjeruju da cine bogougodne stvari.To ce vam reci-ubice,ratni zlocinci,prevaranti,manipulatori.Niko se nikad od njih nije pozvao na Djavola ! (uostalom one bizarne i zivopisne grupice koje se nazivaju satanistima vise su pop-kulturni nego li metafizicki fenomen).Da ne duzim...Takodje gledam sad kad je bila sva ova farsa oko Mladica,pa na neki snimak,kako ga jedan pravoslavni pop blagosilja da ide devedesetih tamo dje je isao.Je li vjernici,je li normalno da covjek ide u rat s namjerom da pokolje 7-8 hiljada muslimana za jedan dan,zasluzeno blagoslova od jednog najuzvisenijes lica pravoslavne crkve,uz blagoslov Boga,i govereci mu da cini Boziju stvar,meni se nimalo ne cini...Kako god,svako ima neka vjerovanja,ali ako danasnji iole inteligentan cocjek moze da "guta" price,price crkve,price popova price vjrnika,uostalom sve sto nam se "servira" e onda zbilja nije nesto dobro.Vjera kao vjera sustinski nimalo nije losa stvar,ali vjera koja se nama prodaje 2000 + godina je PO MENI jedan cisti idiotizam.
    Gdje je Bog naložio Mladiću da učini to što je uradio,ili onom kretenskom popu koji ga je blagosiljao da radi to što je radio ?

Da li je manji zločinac Ajnštajn koji je radio na projektu menhetn ?

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Ljudi ja vjerujem u Zevsa, evo 2 dana se molim da pa'ne kisha i ona pade nocas, taman da ne vidim ovo pomracenje Mjeseca.
    Aj lock sad.
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

kako god neko je ovamo davno stavio ovaj link i stvarno je dobar covjek je sve fino ispricao

eto pa gledajte fino je covjek rekao ljudi su poceli da vjeruju u boga kad nisu znali zasto grmi itd. mislili su da ih to neki bogovi kaznjavaju ovo ono.. bla bla sjecam se da sam to cak ucio iz istorije xD
    Last edited by misllish; 16-06-11 at 02:26.

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Čuješ ovog lika 'ateisti su ljudi koji samo ne veruju u Boga i ništa više'
    ništa više? tokom njihovog životnog ciklusa pomenu Boga, bibliju i crkvu nego bilo koji vjernik.
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Quote Originally Posted by kenneth View Post
    Čuješ ovog lika 'ateisti su ljudi koji samo ne veruju u Boga i ništa više'
    ništa više? tokom njihovog životnog ciklusa pomenu Boga, bibliju i crkvu nego bilo koji vjernik.
    A dobro, pusti. Pola Crne Gore misli da su vjernici a ne znaju ni zasto su vjernici. Nazalost ima i takvih ateista, koji jednostavno ne vjeruju u boga a ne znaju zasto. Za mene, da bi neko bio pravi ateista mora da razumije argumente zbog kojih ateista jeste ateista a ne vjernik. Nikad nije dovoljno samo da izjavis da ne vjerujes u boga. Razlozi su itekako bitni. Ima ljudi koji su se razocarali u vjeru i eto misle da su ateisti. A ustvari samo mrze boga i krive ga za sve sto im se desava. A najgori su mi oni ateisti koji su postali ateisti zbog doktora Hausa (vjerovao ili ne ima i takvih jadova). Oni najvecim dijelom pripadaju onima koji su vjerovali cisto jer je to bila neka socijalna norma. A posto je House "cool" i "super" izgleda da se socijalna norma u tim krugovima promjenila. Sto je najgore, oni misle da su svi ateisti kao House pa pokusavaju da ga imitiraju da bi pokazali svoj "ateizam". Kao da je to neka titula koju su stekli na ispitu. Meni su govorili da sam lud sto ne vjerujem u boga, a sad odjednom i oni postase "ateisti".
    It's a funny world we live in...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    A dobro, pusti. Pola Crne Gore misli da su vjernici a ne znaju ni zasto su vjernici. Nazalost ima i takvih ateista, koji jednostavno ne vjeruju u boga a ne znaju zasto. Za mene, da bi neko bio pravi ateista mora da razumije argumente zbog kojih ateista jeste ateista a ne vjernik. Nikad nije dovoljno samo da izjavis da ne vjerujes u boga. Razlozi su itekako bitni. Ima ljudi koji su se razocarali u vjeru i eto misle da su ateisti. A ustvari samo mrze boga i krive ga za sve sto im se desava. A najgori su mi oni ateisti koji su postali ateisti zbog doktora Hausa (vjerovao ili ne ima i takvih jadova). Oni najvecim dijelom pripadaju onima koji su vjerovali cisto jer je to bila neka socijalna norma. A posto je House "cool" i "super" izgleda da se socijalna norma u tim krugovima promjenila. Sto je najgore, oni misle da su svi ateisti kao House pa pokusavaju da ga imitiraju da bi pokazali svoj "ateizam". Kao da je to neka titula koju su stekli na ispitu. Meni su govorili da sam lud sto ne vjerujem u boga, a sad odjednom i oni postase "ateisti".
    It's a funny world we live in...
    Ne slazem se u dijelu da moram imati razlog,znaci apsolutno ne moras...A mislim da je 90 % vise vjernika koji ne znaju zasto vjeruju,nego ateista koji ne znaju zasto NE vjeruju....Gledam svake godine one ankete za Bozic,narod koji vjeruje,napola retardiran,ne znaju ni znacenje,ni obicaja,eto vjeruju jer im se nametnulo....Mozda za tvrdnju da "Bog ne postoji" u nekom razgovoru moras imati agrumenata,ali vjeruj mi za sopstve vjerovanja ili nevjerovanja covjek ne mora imati ni razloga ni argumenata...Imas vjernike sa argumentima,i bez...IMas ateiste sa argumentima a imas ih i bez,koji i ne znaju...Nemam nista protiv toga,na kraju,to je vjera,stvar sopstvenog ubjedjenja ili misljenja,stvar o kojoj se vjekovima raspravlja,pa niko jos ne izvuce "deblji" kraj.I da,moram priznati da se slazem u pogledu Housa,vecina ljudi su danas ateisti iz mode,moze se tako reci,ateizam koji je poceo da asocira na sarkazam i cinizam,ljude to fascinira,to je i posledica gledanja slavnog doktora.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Gdje je Bog naložio Mladiću da učini to što je uradio,ili onom kretenskom popu koji ga je blagosiljao da radi to što je radio ?

Da li je manji zločinac Ajnštajn koji je radio na projektu menhetn ?
    Ovo mi je vazda komicno bilo,prvo sto se poenta nimalo nije razumjela,a drugo od 10 predlozenih stvari,fatas se za jednu,za koju smatras da imalo imas argumenata da je pobijes...Procitaj opet,mozda ce ti biti jasno zasto spomenuh toga vepra...Kako god,taj POP uci neciju djecu vjeri..NE moze druze e ne moze,i poslije,zasto ne vjerujes .A bas da vjerujem.

Page 1 of 16 1234511 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)