Quote Originally Posted by amnesiac View Post
Meni je simptomatično kako se minimiziraju pojedine stvari jer ne odgovaraju velikim buntovnicima na CDM-forumu. Može se neko po*rat na nas oni će reći "To nije bitno jer imamo i važnijih stvari" ili "Nije uobičajeno, ali kako su neki odmah počeli da komentarišu" ili "Nije uobičajeno, ali organizovani kriminal i korupcija..." ili "Nije uobičajeno, ali lako ćemo za to". I umjesto da prećute tu stvar ako im već nije bitna oni svi uglas pokušavaju da opravdaju. Kad je one gluposti poslao Avenesov kako nemamo ni voća ni zubara ni niđe ništa bilo je komentara:
"Sve je u pravu". Na kraju se ispostavi da je on to tajno poslao da bi dobio povišicu, ali ovđe ima tolikih buntovnika da njima odgovara svaka glupost koju će neko napisati protiv države u kojoj žive. E sad, zašto Ministarstvo vanjskih poslova ćuti na svako poniženje ili provokaciju je naša velika sramota i to ćutanje treba najžešće osuditi.

Meni je simptomatično što se svako neslaganje sa pričom SDPS-a gleda kao napad na državu. Ako se ne slažem s tim da je Plate uvrijedio DRŽAVU time što je bio sa Bugarima, ja sam neprijatelj države. Pa ako se tako mjeri patriotizam i privrženost državi, jesam .

Država to sam ja

Država to sam ja.
L´etat c´est moi.

- Luj XIV. je vladao Francuskom 72. godine kao apsolutistički vladar.
- Vrijeme njegove vladavine smatra se stoljećem Francuske, jer je tad Francuska bila
prva sila na kontinentu.Smatrao je sebe kao božjeg namjesnika na zemlji (Kralj sunca)
- Otvarao je Akademije i promicao znanost, književnost i umjetnost,a sve u svrhu
veličanje svoje osobe i Francuske koju je prestavljao.
- Podigao je i velebni dvorac Versailes s kraljevom spavaonicom u samom središtu.
- Kao simbol njegove vladavine ostala je njegova rečenica:
- Država to sam ja !

A Atanasov?! Sve je u pravu