Marko Vešović: Ne znate vi nas Crnogorce .

Šeki Radončić je potrošio 19 godina da djelić po djelić otkrije i potom na vidjelo iznese istinu o zločinu deportacije Bošnjaka i, da nije bilo njega, taj zločin bi davno bio zaboravljen. Šekijeva knjiga i film prisilili su Đukanovića da porodicama pobijenih isplati odštetu i time prizna zločin. Milan Popović danas “istinu o zločinu deportacije” brani od Šekija Radončića. More, profesore...

Avazova talibanka
Kad lutaš internetom, popodne ti proleti dok si rekao KOS, a onda se trgneš i sebe koriš: ”A ko će, blavoru, pisati tvoja sabrana djela?” I priznajem, grešan, da ponekad šetam po sajtovima, kako li se već zovu ti javni nužnici gdje svraćaju da se istovare insani bez pismenosti, bez morala i s mozgom ne većim od trešnjine koštice u dječjoj pištaljci.
Šeki Radončić tvrdi da je internetska kenjaža najmoćnija u Crnoj Gori, da smo nenadjebivi u novoj olimpijskoj discipilini. Moraš mu vjerovati, jer Šeki, koji je za Crnu Goru vezan 77 puta jače od mene, češće posjećuje mjesta naškog maloumlja i besramlja koje uživa u samom sebi. I meni se desilo da zabasam na crnogorski sajt, ne pamtim kako se zvao, gdje se vodila polemika oko jedne Sonje koju je zvalo i Radošević i Rado Šević i Jadošević. Ako je Radošević, znam da je bila Avazova talibanka, a okle ona u Crnu Goru? Valjda je slala tekstove za Avaz, pa je možeš zvati vikend-talibanka, po uzoru na vikend-četnike.
Sonja me ne bi zanimala da nije ispljuvala Šekija Radončića zbog policajca Slobodana Pejovića koji je 1992. godine po Crnoj Gori uspješno lovio bošnjačke izbjeglice iz BiH, a iza rata dobio četiri nagrade za građansku hrabrost i humanost, čak ga je istoričar Šerbo Rastoder proglasio simbolom “čojske i sojske Crne Gore”. Kakva zemlja, takav joj i simbol. Sad će vam biti jasnije zašto, kad se sjetim te zemlje koju bi dobra žena mogla prepišati, kašto dobijam napad gušenja ovdje, u Sarajevu.
Avazova jurišnica koja sad izgibe da hapsitelja Bošnjaka odbrani od Sima Vizentala, kako zovem Šekija, pravo je čedo Crne Gore iz koje sam išćeran kad mi je otac ubijen kao ibeovac, išćeran iz naroda kao ”kopile izdajničko”, pa sam je gledao sa strane, odakle se njeno zlo bolje vidjelo, na čemu sam joj sad zahvalan.
Kad sam Šekiju ispričao o Sonji, rekao je: “Kad ufatim tu talibanku i stisnem je za jajca, oči će joj doći ko fildžani“.
A Darinka bi rekla: “E da se čeljade od jada nasmije”.
Protest milionera presvučenih u intelektualce