Škoti stare cicije![]()
Nismo samo mi stoka u trgoviniPogrešno napisana cijena piva dovela je do navale kupaca i saobraćajnog haosa ispred Tesko supermarketa u Škotskoj, piše BBC.
U reklamnoj poruci stajalo je da tri paketa miksovanog alkoholonog pića iznosi 12,5 eura.
Namjera prodavaca bila je da obavijesti kupce da na tri paketa mogu uštedjeti navedeni iznos.
Nakon što se stvorila nevjerovatna gužva ispred lanca supermarketa, policija je morala intervenisati.
PR supermarketa Tesko rekao je da je greška brzo ispravljena.
Cijenu su morali mijenjati ručno, sve dok nije popravljen elektronski sistem.
"Trebalo je da uštede 12 ipo eura na tri paketa, a ne da za tu cijenu kupe toliku količinu", objasnio je PR.
Kupci su vijest o pogrešno napisanoj cijeni brzo prenijeli putem socijalnih mreža.
Jedan kupac je rekao da je situacija bila "skroz luda". Ljudi su zvali svoje prijatelje i rođake dođu u prodavnice u kupe još piva.![]()
Škoti stare cicije![]()
She is only here to annoy herself!
A okle, neće to bit u narednih mjesec dana pa imamo kad razmišljat![]()
Mugoša: Zar su „šikana” i „ucjena” jezik biznismena i Evropljanina
http://www.vijesti.me/vijesti/mugosa...a-clanak-22585
" Predstavnici Glavnog grada uvijek su o svim problemima, ma koliko bili teški ili „škakljivi“, pristupali odgovorno, oslanjajući se na propise i jezik argumenata. Živjeli smo u uvjerenju da termini „šikanira“, „ucjenjuje“, „strah“ , „smrdi“, „haos“ nijesu leksika jednog Evropljanina i poslovnog čovjeka. Očigledno, namjera gospodina Šumana bila je da se takvim kvalifikacijama zamagli problem i pobjegne od činjenica" dodaje se u reagovanju.
Живио сам у увјерењу да градоначелник главног града није склон насиљу како вербалном тако и физичком и заиста нисам знао да му ове ријечи тако тешко падају, види се да му је врло непријатно, није навикао на овакав начин да разговара.
То је једна душа мала.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Уставни суд забранио „Национални строј”
http://www.politika.rs/rubrike/Hroni...-stroj.sr.html
Најзад!!!
Говна једна, знам да их неће овим превише оштетити, ал макар су забрањени. Сад би се могли позабавити Образом и СНП Наши 1389.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
eeee,one danas vrijede 10 dolara a ne tad :mrgreen:
http://cgi.ebay.co.uk/YUGOSLAVIA-500...item588e3ec294
U principu razmišljao sam ima li baš potrebe da na tvoj komentar nešto napišem, ali ajde,..čisto da i ta nedoumica ne ostane
Sramota me to reći, ali ja zaista nijesam znao da je Forum CdM radio i prije 2004. Iskreno, o tome nijesam ni razmišljao...Tu godinu sam izvukao jer mi se učinilo da nijesam primijetio nikom datum reg. stariji od "Feb.2004"... Eto, otud moja zabluda....
Ja lično sam počeo piskarat nešto po pojedinim portalima (iz zemlje i inostranstva) neđe taman od 2002/3. Dotad nijesam vidio sebe u tome, a (kao što je i vidljivo) gost ovog Foruma sam tek od Nov.2007. I to tada je počelo sasvim slučajno i sa puno predrasuda o CdM Forumu, koje, na žalost, jesam tada imao.
Fejsbuk ne volim (blago rečeno) i profil tamo (tokom ovog života) neću otvoriti... Toliko o mojim znanjima i neznanjima...
Samo želim prokomentarisati ovaj dio oko "paljenja kompjutera"....Prosto osjećam obavezu prema istini i kolegama s kojima sam radio, a kako ljudi ne bi mislili ko zna što, mada nemam pretenziju da ću promijeniti rašireni stereotip o "glupim policajcima"...
- Prvi kompjuteri koje je bilo koji državni organ dobio nakon onih 50-tak prvih i već postojećih u Vladi - bio je MUP. To se dogodilo neđe još 1995/96, a možda čak i ranije... Ti računari su više puta zanavljani boljim i novijima, a tokom 1998. urađena je i masovna "kompjuterizacija" svih službi i segmenata MUP-a do posljednje stanice u kakvoj vukohjebini. Iz razloga nacionalnog samopoštovanja (pošto ovo čitaju i ljudi van CG) ne želim reći kad su recimo sudovi u CG dobili kompjutere.
U MUP-u je tokom '90-ih čak otvoren i Centar za informacione sisteme (CIS) koji su, bez lažne skromnosti, činili pravi eksperti iz te oblasti i on je krajem '90-ih puno učino na informacionom razvoju i umrežavanju svih državnih organa. I ne samo to. U njemu je postojala posebna sertifikovana Škola računara u kojoj su nakon službenika (a u popodnevnim terminima) za određen novac obučavani i građani. Tokom 1998. u MUP-u je kompjuter imao svako onaj koji je imao kancelariju počev od službenika na prijavnici.
O "kompjuterizaciji" na privatnom nivou, i tu tvrdim da su službenici MUP-a često išli ispred društvenog prosjeka, kupujući kućne kompjutere, mada ruku na srce, mnogi i često pomodarstva i prestiža radi, jer i onaj na posao su palili samo kad su morali. Govorim naravno o prvim godinama prošle decenije. Taj talas kupovine kompjutera počeo je odmah nakon što je pomodarstvo "i ja moram imat klima-uređaj" završeno zasićenjem potreba tržišta.
Dakle, ovo sam tek napisao istine radi... Mislim i da je situacija u štabovima i komandama Vojske (i na nivou pojedinaca) bila slična...
Zapravo, koji je to datum kada se crnogorsko društvo masovno "kompjuterizovalo" najbolje znaju u administraciji ovog Foruma po broju i procentu novih članova za svaku godinu. Ja vjerujem da je (posebno prije pojave Facebook-a) ovo i bilo neko po default-u prvo mjesto posjete za sve one koji su došli u pristup Net-u.
Last edited by El Re; 03-06-11 at 20:34.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
NASRED Marmontove ulice, žile kucavice središta Grada Splita, dvije volonterke Inicijative mladih za ljudska prava nešto poslije 18 sati zalivene su litrom mokraće!
Volonterke su skupljale potpise za Rekom, međudržavnu inicijativu civilnih društava za utvrđivanje ratnih žrtava u regiji u razdoblju od 1991 - 2001. godine bez obzira kojoj strani pripadale.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/z...ce/554863.aspx
Кретен.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
na hrvatskim forumima za vecinu je isti heroj..kako se onda cudit odnosu prema RM na srpskim forumima?![]()
nije moje napisano bilo vezano za samu profesiju, vec za to da tada ljude generalno racunari nisu zanimali..time smo se zabavljali samo mi "djeca"bilo je izuzetaka i onda ali uglavnom gastarbajtera (Pirun mi prvi pade na pamet), tj. opet ljudi koji ne zive ovdje
tadasnji 56K dialup je iziskivao i dosta strpljenja..
sto se stanja racunarskog sistema MUPa tice dovoljno o tome govori onaj skorasnji "pad sistema" zbog koga sam jedno 5-6 puta isao da pitam jel mi gotova vozacka dozvola..cak su bili izgubili i moje podatke pa sam morao ponovo da radim slikanje i slicno..
... Ajde da ti nešto kažem,...ali samo ja i ti da znamo... To kad ti kažu "sistem otkazao" vjeruj da u preko 99% slučajeva nije do sistema, a ja bih još itekako žarko volio da jeste...
U pitanju je na žalost u većini "ljudski faktor"... Ni dan-danas od uvođenja novih dokumenata preko pola službenika (mahom službenica) se ne snalazi već lupaju po ponuđenim kolonama mlatarajući rukama kao da su ih sad pokupili iz kakve džungle nekog pacifičkog plemena... Program je izvrstan ali iživljavanja ne podnosi... pa kada se kakva tetka koju podobro drma klimaks navali ko međed na tastaturu, a posebno neđe tamo u popodnevnim satima kad dođe do zamora, pada koncentracije i suženja svijesti, onda se nehotice ulazi i u direktorijum i zadaju sistemu komande od kojih bi i superkompjuter u Lengliju poludio... I onda kreću komentari "a šta mu je oganj ga zapalio!", "aj crka da Bog da" i sl... E tada bih rado ušao iza pulta i zalijepio joj šamarčinu od koje bi joj 10 dana zvonilo u glavi...
Pa jel zaista misliš da je sistem koji nema ni pune 3 godine i koji je opremila Galbrajtova "Data-card" već uspio da bude zastario i da svako-malo pada u nesvijest??... Zar misliš da bi sistem bio uopšte uveden bez prethodnog testiranja i optimizacije?.. Nemoj da te obmanjuju moj NSX...
Taj sektor opštih i upravnih poslova MUP-a je kadrovski njegov najjadniji dio. A otkud to?... Pa zato što su većina onih žena tamo, supruge, sestre i ljubavnice raznoraznih načelnika, krupnijih i sitnijih šefova... Ko je ikad išta značio u MUP-u (ukoliko mu je žena nezaposlena) tamo ju je, makar za početak, odlučio dovesti. Naravno, to je nekad bilo nešto drugo... Radilo se, onako "kad se stigne", a zapravo je to u praksi značilo "dok postoji raspoloženje"... Danas postoji rok u kom su obavezni donijeti rješenje ili pružiti uslugu. Pošto su takvi kakvi jesu, a garantovanu i vremenski oročenu obavezu završenja iz primljenog zahtjeva ne mogu ispunit, onda ostaje jedino opravdanje - "crk'o sistem",.. crkli on...da ne rečem što...![]()
Last edited by El Re; 03-06-11 at 15:36.
ORA ET LABORA
informacioni sistem nije dobar ako nije uskladjen sa nivoom znanja korisnika istog..ako taj korisnički interfejs nije dovoljno intuitivan za njih onda je to greška i dizajnera tog sistema(koji mora biti upućen u to da li će na istom raditi programeri ili obični "unositelji" podataka) a ne samo njihova..
dizajner sistema ne zna što znači sledeća rečenica: ubači mi neđe po tih kancelarija onu malu od brata sestrinog zaovičića.
Hmm,..ima smisla... Ti vjerovatno kad nešto ne znaš čemu služi na komandnoj tabli pošalješ auto da se doškoluje za nivo tvog (ne)znanja ili ipak pođeš umjesto njega ti da to učiniš?...Šta od to dvoje?...
E, ali ovđe moj dobri NSX ima još jedan problem, a razlog je zbog čega baš toliko često strada taj sistem... Mi smo društvo u kome ćeš prije naučiti kravu da izvodi operu nego žene od 40 i kusur godina engleski... I, pošto je program u konfiguraciji na engleskom onda svaki ulazak u postavke programa za radnika koji se koristi njime predstavlja put na Mjesec. To MUP prevazilazi tako što jedan te isti tim kruži po CG i podiže "sistem" koji neki kad makar malo zapnu, interesantno, vole odmah da resetuju i to naravno stvara nepodnošljive zastoje i čekanja, jer IT tim nije najčešće niđe u blizini, pa dok dođe prođe često i po više od 24 sata. Službenicima ovo dođe ko Bogom dan izgovor za pauzu.... Uhh.. najradji bih bio da ovđe prekidamo...Reći ću više no što želim ...
Nisam IT stručnjak (tu sam stvarno riba na suvom) ali su mi ljudi od struke prilično podrobno objašnjavali (jer sam i ja bio frustriran što sam čekao prije godinu na novi pasoš uz isto objašnjenje) koliko je program jednostavan i po njihovoj priči zaključio sam da je recimo program koji stoji kao podrška iza ovog foruma komplikovaniji od programa koji oni imaju za taj posao unosa podataka u matične registre i baze identifikacionih dokimenata.
Last edited by El Re; 03-06-11 at 19:25.
ORA ET LABORA
vjerovatno i jeste tako, al mi reci sad zar nakon toliko miliona placenih za sistem nisu mogli da plate prevodioca koji bi te komande preveo? Tu ima dan posla maximalno...
CG: Uhapšen Rus zbog pranja novca
Izvor: Beta Podgorica -- Crnogorska policija uhapsila je ruskog državljanina osumnjičenog za pranje više od sedam miliona evra, saopšteno je iz policije.
Ruski državljanin V. E. K. ( uhapšen je na aerodromu u Tivtu u trenutku kada je napuštao Crnu Goru.
On je osumnjičen da je u periodu od 2003. do 2009. godine novac stečen zloupotrebom službenih ovlašćenja u Moskvi, gde je i pravosnažno osuđen, prebacivao sa inostranih računa na svoj lični račun u Crnoj Gori.
Novac je, posredstvom četiri inostrane banke, prebačen na devizni račun jedne banke u Crnoj Gori.
Osumnjičeni ruski državljanin je sa svojom suprugom G. K, 2007. godine u Crnoj Gori osnovao građevinsko i preduzeće za prodaju motornih vozila "Meljine", preko kojeg je kupovinom nekretnina legalizovao deo novca.
V. E. K je od preduzeća "Neostar" iz Novog Sada kupio nekretenine u Hereceg Novom u vrednosti od 900.000 evra i na teritoriji tog grada počeo gradnju objekta bez građevinske dozvole.
Da bi prikrio trag novca i imovine kupljene nezakonito stečenim novcem, ruski državljanin i njegova žena su u više navrata sklapali fiktivne kupoprodajne i ugovore o pozajmici u Herceg Novom i Baošićima, navodi se saopštenju.
http://www.b92.net/info/vesti/index....&nav_id=516497
The more things change, the more they stay the same.
Ne mogu o tome da govorim jer zaista ne znam mnogo o kreiranju programa... Možda si u pravu, no ja sam ubijeđen da je tu problem u kadru koji pripada nekom drugom vremenu i bilo kakav rad koji podrazumijeva minimum dnevno obrađenih predmeta njih užasava i uvijek će pronaći način da takav rad sabotiraju. Nema potrebe da ih zamišljam. Ja ih u većini (makar ove u PG) poznajem.
Problem koji postoji u takvim sekcijama MUP-a đe je prisutna tolika koncentracija nepotizma jeste što ako si nadređeni, ne možeš takvom službeniku-saboteru ništa ukoliko ne želiš da se zamjeraš nekom "drugu kolegi". To su ovi što običavaju da službenim kolima idu na pokajanja rodbini po bespućima svojih udaljenih postojbina. Na žalost, slikaju ih samo kad se parkiraju ispred "Delte", no ne i u "izletima" po npr. pivskih zaseoka i onih oko kanjona Nevidio .. E takvi će čitavu aferu dići optužujući te kako nad njegovom ženom (rođakom) provodiš mobing. Ona će naravno praviti scene mlatarajući rukama i bacajući se papirima a na kraju će melodramatično briznuti u plač...Svi ostali će biti užasnuti, a najbolje prijateljice će i same dopuniti cirkus time što će i same zašmrcati. Pa dok se ti snađeš da objasniš da to veze nema sa životom i da smo tu da radimo, svi će te kolege danima gledati ispod očiju ko onog koji se iživljava nad sirotom i nezaštićenom koleginicom (koja je popularnost stekla masnim vicevima i time što pravi divne urmašice) a kad se i snađeš na kraju iz toga što te snašlo, tvoje rješenje za preraspored u atomske podrume Arhive biće već završeno, dostavljeno u 4 primjerka, i narednih par godina disaćeš prašinu koja se decenijama taložila na tvojoj "novoj" metalnoj kasi u sada samo tvojoj maloj tamnici, zaboravljen od svih. U toj metalnoj kasi iz vremena rezolucije Informbiroa odlagaćeš svakog jutra svoj službeni pištolj, a samo saznanje da je tu, napunjen i spreman, onako dok gledaš u kasu obasjanu vječnim neonskim svjetlom tvoje kancelarije, mamiće te da ga uzmeš i prekratiš sebi muke...
NIKADA za sve tolike godine rada u MUP-u nijesam pomislio prihvatiti se bilo kakvog mjesta u toj Upravi (opštih i upravnih poslova) i dok je to tako (a biće još dugo) u ovu pamet ne bih to učinio niti bih bilo kome preporučio. Iskreno žalim sve kolege koji su morali raditi u takvom ambijentu (nečijih žena, rođaka i ljubavnica)i ćutati dok ih se kritikuje za (ne)rad tih istih.
Last edited by El Re; 03-06-11 at 20:32.
ORA ET LABORA
Speaking of English...
-------------------------------------------------------------------
Portal Analitika: 03. jun 2011
Malović: Aj hev sajnd desižn grentid ekstradikšn...
Portal e-novine.com, postavio je video kako ministarka pravde Srbije Snežana Malović čita na presu nalog za izručenje Ratka Mladića Haškom tribunalu.
Hrvatski mediji rado su prenijeli ovaj video, upoređujući Malović i njen engleski sa znanjem koje je u više navrata pokazala premijerka Hrvatske Jadranka Kosor. Izlaganje Malović novinari su nazvali "zvučna horor verzija Jadranke Kosor".
Kolege iz e-novina otišli su korak dalje te su objavili i navodni papirić s kojeg je čitala njihova ministarka.
Gore na, navodno autentičnoj ceduljici, piše: „Sneki, samo ovako pročitaj“.
Slijedi tekst:
Aj hev sajnd
Desižn grentid
Ekstradikšn
Tu di Aj Si Ti Uaj
Vid d ekstradikšn ov
Ratko Mladić tu
D heg repablik ov
Srbija hez fulfild
Moral end
Internešenal obligejšns
End vid it vi hev
Pruvd det vi
Mit aur komitments
ORA ET LABORA
Jbt, da li je moguce pored silnih para koje dobijaju, da ne mogu platiti casove i nauciti Engleski.
moguće je, razlog zašto im tako nešto i ne treba ćeš naći u zadnjoj rječenici predzadnjeg El Re-ovog posta..
sa wikipedie
Malović speaks English and German as foreign languages.
e taj njemački bih baš volio čuti..
Last edited by NSX; 04-06-11 at 11:09.
DPS Podgorice: Mugoša ponovo kandidat za gradonačelnika? 04. jun 2011. Share
Odbor Demokratske partije socijalista Podgorice zasijedaće u ponedjeljak veče, saznaje nezvanično Radio Antena M.
Glavna tačka dnevnog reda biće utvrđivanje liste kandidata za gradonačelnika Podgorice. Prethodno, u nedjelju ili ponedjeljak prijepodne, listu kandidata utvrdiće Izvršni odbor podgoričkog DPS-a.
Kako saznajemo, prema raspoloženju u mjesnim odborima, gotovo je izvjesno da će za tu funkciju ponovo biti predložen aktuelni gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša.
Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks