Page 362 of 1170 FirstFirst ... 262312352358359360361362363364365366372412462862 ... LastLast
Results 9,026 to 9,050 of 29227

Thread: Tenis

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,441
    Thanked in
    398 Posts

Quote Originally Posted by cardozo View Post
    hvala na info

ne mogu se sad sjetiti a muka mi je traziti ...dokle je stigao nole prosle godine na wimbldonu ?nesto se mislim da je ispao u ranoj fazi,zar ne ?
    Prosle godine polufinale,bice srecan ako to ponovi cini mi se,kretanje na travi mu je uvijek bio problem...
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

Thanks Thanks Given 
    249
    Thanks Thanks Received 
    1,849
    Thanked in
    933 Posts

Pa viđeli ste dok Đoković nije počeo da pobjeđuje Nadala non stop bila je priča "mi odlični prijatelji, mi se super slažemo, igramo egzibicione mečeve itd itd" a sad jedva da se rukuju.Nadal je brzo zaboravio prijateljstvo čim je svatio da mu ovaj igrački prijeti.Federer je s druge strane imao problem sa Đokovićem samo zbog njegovog majmunisanja imitiranja igrača ali je vazda bio na distanci sa njim i bar se nikad nije pravio prijateljem kao Nadal.A inače prva je Đokovićeva majka uvrijedila Federera kad je posle osvajanja Australian Opena 2008 izjavila kako je Rodžerovo vrijeme prošlo i da on nikad više neće pobijediti Novaka.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,441
    Thanked in
    398 Posts

Potom se Rodzer osvetio tako sto ih je na turniru u Monte Karlu ucutkao,ima taj klip i na YT

Thanks Thanks Given 
    645
    Thanks Thanks Received 
    75
    Thanked in
    50 Posts

djokovicevi fanovi -> federer ima mnogo blistaviju i sjajniju karijeru od vaseg ljubimca..
    sto se mene licno tice od kad znam za tenis i odkad ga pratim fedeks je najkompletniji igrac..
    novak mi je izuzetno simpatican, dobar teniser, ali kvota 1.4 protiv fedeksa je bila apsurd i jos jednom hvala na finansijskom poklonu..
    tako da euforija srpstva moze malo da "dane" dusom..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Roy Fokker View Post
    To tvrde samo oni koji su nemaju drugi argument sem stare slave.
    prica li ko o onima sto je sampras pobijedio na wimbledonu,ja ne cuh nikad nesto?
    i jos nesto ima li koji da je cojek ali ono bas da reces cojek od ovih tenisera po vasoj prici?
    a eo.

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,441
    Thanked in
    398 Posts

Naravno da ima,Rod Lejver!

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Quote Originally Posted by FiX View Post
    djokovicevi fanovi -> federer ima mnogo blistaviju i sjajniju karijeru od vaseg ljubimca..
    I pet godina dužu.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    9,169
    Thanks Thanks Received 
    3,996
    Thanked in
    2,399 Posts

Fed FENOMENALAN,kao u najboljim danima,IZUZETAN! Velike,po meni ogromne shanse i protiv Rafe
    Djokovic jbg nije izdrzao pritisak ne,zatim pauza od nekoliko dana,kao pochetak novog turnira,zbog njega lichno je i shteta shto je prekinut niz,inache ...
    ...

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Pošto je ovaj topic, po meni, već duže vrijeme greškom u pdf-u Sport jer je po komentarima primjereniji pdf-u Politika nijesam se oglašavao jer sam jedan od rijetkih forumaša koji prate tenis od Živojinovića na ovamo (ima ih još samo nekoliko koji ovđe komentarišu a da stvarno prate). Nijesam komentarisao jer se u toj raspravi osjećam kao prase u Teheranu. A zaista je na neki način grijeh ne komentarisati fantastičnih pola godine Novaka Đokovića, neprikosnovenom broju 1 trenutno. Sama činjenica da je dobio 4 puta uzastopno Nadala i od toga 2 na šljaci (što teško da će iko ponoviti brzo) vrijedna je svake hvale. Po prvi put sam vidio Nadala kako mu crna mast iz očiju toči i kako nevoljno ide na mrežu da pruži ruku preko cazzo. I Novaku vazda hvala za to kao što mu vazda hvala jer se zbog tih pobjeda protiv Nadala Nebojša Šofranac kome je Nadal simpatija zbunio kad je objašnjavao razloge poraza. Svako potcjenjivanje njegovih rezultata u ovih pola godine je, naravno, zlonamjerno i ljudi koji to komentarišu niti išta znaju o tom sportu niti ih tenis interesuje već svaku priliku koriste da provociraju. O onim drugim „to-nole-srbine- ponosan-sam-što-sam-srbin-srbija-ubija“ „poznavaocima“ tenisa ne bih ni trošio riječi.
    Prije današnjeg meča, kao veliki navijač Federera ali objektivni, očekivao sam pobjedu Đokovića. Navijao sam kao i uvijek za Federera iako sam znao da je za neke stvari bolje i da izgubi. To nema veze sa njim već sa mnom. U slučaju Đokovićeve pobjede Novak bi uzeo prvo mjesto Nadalu (meni teniski mrskom igraču) i imao bi mnogo veće šanse od Rogera u finalu. Time bi me poštedio balavljenja maloprije pomenutog komentatora. Naravno, u tom slučaju sam morao računati na najezdu nacionalističkih komentara na portalima i forumu, ali Bože moj... Najbolja bi stvar za mene bila da Federer osvoji ovaj Roland Garros što se, naravno, neće dogoditi. Jednostavno, ne vidim način na koji bi to mogao izvesti. Tu prije svega mislim na stil igre, a takođe ni prethodna iskustva sa Nadalom ne idu u prilog ikakvoj nadi da Federer može trijumfovati. Federerov bekhend slajs (koji je funkcionisao protiv Đokovića) protiv Nadala pogotovo na šljaci je tek jedan beskoristan udarac. Lako on to rješava sa top spin forhendom i slajs mu dođe kao super poklon. Forsiranje Federerovog bekhenda je oprobana taktika koja je uvijek donosila rezultat. Federerova taktika bi trebalo da bude forsiranje Nadalovog bekhenda, ali kako to izvesti? Forhend cross-court bi trebalo da bude jako dubok i blizu bočne linije a bekhend down the line na granici greške i gotovo neizvodljiv makar u kontinuitetu. Nadal čitav život igra protiv dešnjaka i u slučaju da udarci na njegovu bekhend stranu nijesu dovoljno duboki i blizu bočne linije on lako kontroliše situaciju jer mu je bekhend sve osim slab. Takođe, nedovoljno precizni udarci koji idu na njegov bekhend su prilika da se sa bekhend pozicije namjesti na forhend i time kontroliše poen (ovo mu je omiljena pozicija što zbog višegodišnje igre protiv dešnjaka zna jako dobro da radi). Jeste da time ostavlja dovoljno prostora da napadne njegovu forhend stranu ali zbog svoje brzine kao i zbog spore podloge većinu tih udaraca vrati i to sa svojim top spin forhendom koji je u tim slučajevima njegova velika prednost. Koliko je samo loptica pokupio bukvalno na 5 cm od zemlje. Zato i jeste Kralj šljake toliko godina. Znam da mnogi ne razumiju o čemu pišem, ali ko treba da razumije razumjeće. Dakle, po meni nema sumnje da će pobijediti Nadal. Nadal neće pobijediti u sljedećim slučajevima:

1. Povreda

a) lijevog ramena
    b) lijevog lakta
    c) zadnje lože
    d) mišića
    e) oba koljena
    f) iščašenje članka

1. Ostavi ga đevojka prije meča
    2. Prije meča se napije domaće loze ili krune
    3. Pojede salatu od onih zaraženih krastavaca što haraju Evropom

Eto toliko mislim o šansama Federera na Roland Garrosu. Ipak, iako sam mislio da Federer nema šanse za još koji Gran Slem moram reći da sam promijenio mišljenje. Šanse svakako ima pogotovo na Wimbledonu zbog manjka konkurencije. Nemojmo zaboraviti da je propadanje Federera počelo sa prošlogodišnjim Roland Garrosom (ove godine je to mnogo bolje na ovom turniru) a nastavilo se u Halleu (poraz od sjenke nekadašnjeg Hewitta kojeg je Federer dobio svaki put od svoje 22. godine) pa potom Wimbledonu. Ako se po jutru dan poznaje onda ga uz ovakvu igru može dobiti jedino Nadal. Đoković je još uvijek nepoznanica na travi, a takođe i Murray (prije finala jer je u finalu neupotrebljiv). Kad već pomenuh Murraya da kažem da je ove godine odigrao odličnu sezonu na šljaci jer, ne zaboravite, on je proteklih godina bio užasno loš na toj podlozi. Još da se malo sredi što se tiče povreda i da sredi glavu u finalima Gran Slemova i eto od njega sjajnog igrača.
    Htio bih reći i par riječi o komentatorima. Današnji meč Đoković-Federer sam gledao na RTCG2 i prenosio ga je jedini crnogorski komentator koji poznaje tenis a stručni konsultant je bio odličan. Više sam u ove dvije neđelje naučio o pojedinim stvarima u teniskoj igri nego za protekle dvije godine. Odlične analize od stručnog konsultanta. A što se tiče ovih srpskih komentatora sa Eurosporta tu nemam dobre riječi, zaista. Mnogi su zbog srpskih komentatora počeli da navijaju protiv Đokovića jer to što oni rade je za zatvor. Razumijem da se navija ali u pitanju je nepoštovanje Đokovićevih protivnika, razne teorije zavjere i prepotentnost uz oskudno znaje tenisa pojedinaca. Na primjer:
    Kad Đoković dominira par poena protiv Federera/Nadala oni kažu „igra mačke i miša“ a kad je obratna situacija kažu „nema lakih poena protiv Đokovića“. Kad RF/RN zabiju neki viner oni kažu „pogodio je liniju“ a kad NĐ to učini oni kažu „kakav forhend!“. Kad loptica pogodi vrh mrežice oni kažu u RF/RN slučaju „mnogo sreće za RF/RN“ a u NĐ slučaju kažu „evo i malo sreće“. A tek teorije zavjere u vezi sa publikom. Kad publika navija za Federera oni kažu „nekorektna publika“ i pomisle da oni mrze Đokovića zato što je Srbin. Ni na pamet im ne pada da je Roger Federer najpopularniji teniser na svijetu i da ogromna većina navija za njega đe god da se pojavi osim protiv domaćeg tenisera. Nikako da shvate da u svakoj državi (osim u Srbiji zbog njihovih novinara koji su namjerno pogrešno prevodili ili iz konteksta izvlačili njegove izjave) Roger Federer ima posebno poštovanje među ljudima. Od ovih komentatora me jedan posebno nervira. Ne znam kako se zove ali priča kao da ima kez od uva do uva. Kad ne igra neki srpski teniser on navija za nekog ruskog i to očigledno naglašavajući „Rus“ „Ruska mašina“ i slično. Na meču Troicki – Murray Murray skraćuje loptu ali Troicki stiže i on veli „Tako i treba Škotu kad izaziva Srbina“. Pojma nema o tenisu što je dokazao na meču Federer-Monfils đe je samouvjereno izjavio kako sa ovakvom igrom protiv Đokovića nema što da traži. Nije nesretnik vidio da je vjetar onemogućavao bolju igru bilo koga od tenisera što su svi kasnije komentarisali. Govori kako je Đoković dobio Federera zadnja tri duela i da se u njihovom zadnjem opustio pa mu je prepustio jedan set. Poslije meča Federer šaleći se odgovara na pitanje u vezi sa mečom protiv Đokovića „nemam eksploziv“ što bi se moglo protumačiti kao kompliment Novaku ali ovaj komentator veli: „Dobro je ovo rekao Federer. Trebaće mu protiv Novaka baš eksploziv“. Evo se danas preteče i bez eksploziva i dobi se nekako. Zbog ovakvih komentatora mi je ova pobjeda Rogera Federera još milija jer jeste normalno da navijaš za momka iz svoje zemlje i da je normalno da si pristrasan, no to ti ne daje za pravo da daješ komentare koji ponižavaju i potcjenjuju njegovog protivnika pogotovo kao je on najtrofejniji svih vremena. Prema svim teniserima treba iskazati određeni stepen poštovanja a o onima koji su unaprijedili ovaj sport da i ne govorimo. No to je za većinu srpskih teniskih komentatora (ne svih) misaona imenica.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,441
    Thanked in
    398 Posts

Vujcin,Boskovic,Pesikan,katastrofalni komentatori,oni rade i na ES i na B92.Uglavnom slusam eng audio kad prenosi ES,iako je Reed krajnje pristrasan,ali sta da se radi.Na SK su mnogo bolji,naravno predvodi ih Viskovic i te ljude je uzivanje slusati,tu moze masu da se nauci jer su svi oni teniski treneri uglavnom i imaju veze sa tenisom.RTCG2 ima Velisu,zaista je vise nego dobar!
    Last edited by Jakuza; 04-06-11 at 03:24.

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Quote Originally Posted by Jakuza View Post
    Prosle godine polufinale,bice srecan ako to ponovi cini mi se,kretanje na travi mu je uvijek bio problem...
    Neka lijepo nabavi patike sa kramponcicima i boli ga uvo. Nece mu pravit probleme, ukoliko budu bijeli.

Thanks Thanks Given 
    5,229
    Thanks Thanks Received 
    9,468
    Thanked in
    4,592 Posts

Quote Originally Posted by amnesiac View Post
    nijesam se oglašavao
    Ali Zašto??? Zaštoooooo?

Pročitala sam cijeli komentar i ostala bez teksta! Sad bih te zagrlila! Života mi! I u pravu si za sve, ali od početka do kraja! I ovjektivno je za svakog tenisera ponaosob!

I poručujem ostalima da pričitaju! Ako umiju...
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

dobio ga je servisom
    ne želim oplakivanje.....sve što očekujem je očekivanje

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Pošto je ovaj topic, po meni, već duže vrijeme greškom u pdf-u Sport jer je po komentarima primjereniji pdf-u Politika nijesam se oglašavao jer sam jedan od rijetkih forumaša koji prate tenis od Živojinovića na ovamo (ima ih još samo nekoliko koji ovđe komentarišu a da stvarno prate). Nijesam komentarisao jer se u toj raspravi osjećam kao prase u Teheranu. A zaista je na neki način grijeh ne komentarisati fantastičnih pola godine Novaka Đokovića, neprikosnovenom broju 1 trenutno. Sama činjenica da je dobio 4 puta uzastopno Nadala i od toga 2 na šljaci (što teško da će iko ponoviti brzo) vrijedna je svake hvale. Po prvi put sam vidio Nadala kako mu crna mast iz očiju toči i kako nevoljno ide na mrežu da pruži ruku preko cazzo. I Novaku vazda hvala za to kao što mu vazda hvala jer se zbog tih pobjeda protiv Nadala Nebojša Šofranac kome je Nadal simpatija zbunio kad je objašnjavao razloge poraza. Svako potcjenjivanje njegovih rezultata u ovih pola godine je, naravno, zlonamjerno i ljudi koji to komentarišu niti išta znaju o tom sportu niti ih tenis interesuje već svaku priliku koriste da provociraju. O onim drugim „to-nole-srbine- ponosan-sam-što-sam-srbin-srbija-ubija“ „poznavaocima“ tenisa ne bih ni trošio riječi.
    Prije današnjeg meča, kao veliki navijač Federera ali objektivni, očekivao sam pobjedu Đokovića. Navijao sam kao i uvijek za Federera iako sam znao da je za neke stvari bolje i da izgubi. To nema veze sa njim već sa mnom. U slučaju Đokovićeve pobjede Novak bi uzeo prvo mjesto Nadalu (meni teniski mrskom igraču) i imao bi mnogo veće šanse od Rogera u finalu. Time bi me poštedio balavljenja maloprije pomenutog komentatora. Naravno, u tom slučaju sam morao računati na najezdu nacionalističkih komentara na portalima i forumu, ali Bože moj... Najbolja bi stvar za mene bila da Federer osvoji ovaj Roland Garros što se, naravno, neće dogoditi. Jednostavno, ne vidim način na koji bi to mogao izvesti. Tu prije svega mislim na stil igre, a takođe ni prethodna iskustva sa Nadalom ne idu u prilog ikakvoj nadi da Federer može trijumfovati. Federerov bekhend slajs (koji je funkcionisao protiv Đokovića) protiv Nadala pogotovo na šljaci je tek jedan beskoristan udarac. Lako on to rješava sa top spin forhendom i slajs mu dođe kao super poklon. Forsiranje Federerovog bekhenda je oprobana taktika koja je uvijek donosila rezultat. Federerova taktika bi trebalo da bude forsiranje Nadalovog bekhenda, ali kako to izvesti? Forhend cross-court bi trebalo da bude jako dubok i blizu bočne linije a bekhend down the line na granici greške i gotovo neizvodljiv makar u kontinuitetu. Nadal čitav život igra protiv dešnjaka i u slučaju da udarci na njegovu bekhend stranu nijesu dovoljno duboki i blizu bočne linije on lako kontroliše situaciju jer mu je bekhend sve osim slab. Takođe, nedovoljno precizni udarci koji idu na njegov bekhend su prilika da se sa bekhend pozicije namjesti na forhend i time kontroliše poen (ovo mu je omiljena pozicija što zbog višegodišnje igre protiv dešnjaka zna jako dobro da radi). Jeste da time ostavlja dovoljno prostora da napadne njegovu forhend stranu ali zbog svoje brzine kao i zbog spore podloge većinu tih udaraca vrati i to sa svojim top spin forhendom koji je u tim slučajevima njegova velika prednost. Koliko je samo loptica pokupio bukvalno na 5 cm od zemlje. Zato i jeste Kralj šljake toliko godina. Znam da mnogi ne razumiju o čemu pišem, ali ko treba da razumije razumjeće. Dakle, po meni nema sumnje da će pobijediti Nadal. Nadal neće pobijediti u sljedećim slučajevima:

1. Povreda

a) lijevog ramena
    b) lijevog lakta
    c) zadnje lože
    d) mišića
    e) oba koljena
    f) iščašenje članka

1. Ostavi ga đevojka prije meča
    2. Prije meča se napije domaće loze ili krune
    3. Pojede salatu od onih zaraženih krastavaca što haraju Evropom

Eto toliko mislim o šansama Federera na Roland Garrosu. Ipak, iako sam mislio da Federer nema šanse za još koji Gran Slem moram reći da sam promijenio mišljenje. Šanse svakako ima pogotovo na Wimbledonu zbog manjka konkurencije. Nemojmo zaboraviti da je propadanje Federera počelo sa prošlogodišnjim Roland Garrosom (ove godine je to mnogo bolje na ovom turniru) a nastavilo se u Halleu (poraz od sjenke nekadašnjeg Hewitta kojeg je Federer dobio svaki put od svoje 22. godine) pa potom Wimbledonu. Ako se po jutru dan poznaje onda ga uz ovakvu igru može dobiti jedino Nadal. Đoković je još uvijek nepoznanica na travi, a takođe i Murray (prije finala jer je u finalu neupotrebljiv). Kad već pomenuh Murraya da kažem da je ove godine odigrao odličnu sezonu na šljaci jer, ne zaboravite, on je proteklih godina bio užasno loš na toj podlozi. Još da se malo sredi što se tiče povreda i da sredi glavu u finalima Gran Slemova i eto od njega sjajnog igrača.
    Htio bih reći i par riječi o komentatorima. Današnji meč Đoković-Federer sam gledao na RTCG2 i prenosio ga je jedini crnogorski komentator koji poznaje tenis a stručni konsultant je bio odličan. Više sam u ove dvije neđelje naučio o pojedinim stvarima u teniskoj igri nego za protekle dvije godine. Odlične analize od stručnog konsultanta. A što se tiče ovih srpskih komentatora sa Eurosporta tu nemam dobre riječi, zaista. Mnogi su zbog srpskih komentatora počeli da navijaju protiv Đokovića jer to što oni rade je za zatvor. Razumijem da se navija ali u pitanju je nepoštovanje Đokovićevih protivnika, razne teorije zavjere i prepotentnost uz oskudno znaje tenisa pojedinaca. Na primjer:
    Kad Đoković dominira par poena protiv Federera/Nadala oni kažu „igra mačke i miša“ a kad je obratna situacija kažu „nema lakih poena protiv Đokovića“. Kad RF/RN zabiju neki viner oni kažu „pogodio je liniju“ a kad NĐ to učini oni kažu „kakav forhend!“. Kad loptica pogodi vrh mrežice oni kažu u RF/RN slučaju „mnogo sreće za RF/RN“ a u NĐ slučaju kažu „evo i malo sreće“. A tek teorije zavjere u vezi sa publikom. Kad publika navija za Federera oni kažu „nekorektna publika“ i pomisle da oni mrze Đokovića zato što je Srbin. Ni na pamet im ne pada da je Roger Federer najpopularniji teniser na svijetu i da ogromna većina navija za njega đe god da se pojavi osim protiv domaćeg tenisera. Nikako da shvate da u svakoj državi (osim u Srbiji zbog njihovih novinara koji su namjerno pogrešno prevodili ili iz konteksta izvlačili njegove izjave) Roger Federer ima posebno poštovanje među ljudima. Od ovih komentatora me jedan posebno nervira. Ne znam kako se zove ali priča kao da ima kez od uva do uva. Kad ne igra neki srpski teniser on navija za nekog ruskog i to očigledno naglašavajući „Rus“ „Ruska mašina“ i slično. Na meču Troicki – Murray Murray skraćuje loptu ali Troicki stiže i on veli „Tako i treba Škotu kad izaziva Srbina“. Pojma nema o tenisu što je dokazao na meču Federer-Monfils đe je samouvjereno izjavio kako sa ovakvom igrom protiv Đokovića nema što da traži. Nije nesretnik vidio da je vjetar onemogućavao bolju igru bilo koga od tenisera što su svi kasnije komentarisali. Govori kako je Đoković dobio Federera zadnja tri duela i da se u njihovom zadnjem opustio pa mu je prepustio jedan set. Poslije meča Federer šaleći se odgovara na pitanje u vezi sa mečom protiv Đokovića „nemam eksploziv“ što bi se moglo protumačiti kao kompliment Novaku ali ovaj komentator veli: „Dobro je ovo rekao Federer. Trebaće mu protiv Novaka baš eksploziv“. Evo se danas preteče i bez eksploziva i dobi se nekako. Zbog ovakvih komentatora mi je ova pobjeda Rogera Federera još milija jer jeste normalno da navijaš za momka iz svoje zemlje i da je normalno da si pristrasan, no to ti ne daje za pravo da daješ komentare koji ponižavaju i potcjenjuju njegovog protivnika pogotovo kao je on najtrofejniji svih vremena. Prema svim teniserima treba iskazati određeni stepen poštovanja a o onima koji su unaprijedili ovaj sport da i ne govorimo. No to je za većinu srpskih teniskih komentatora (ne svih) misaona imenica.
    Ovako pišu ljudi koji poznaju tenis. Iz ovog komentara se može dosta naučiti. Svaka čast!

A evo dio Federerove izjave od juče:

"Puno sam trenirao u cijeloj karijeri za ovakve trenutke i ovakve mečeve. Bio je golemi pritisak i Đoković je stvarno igrao jako dobro. Ova moja pobjeda je možda i rođendanski poklon Nadalu, jer je on izgubio sva četiri meča koja je igrao protiv Đokovića ove godine. Igrat ću u finalu protiv Rafela Nadala, mog najvećeg rivala u karijeri. To su trenuci za koje se živi!"

"Rekao sam Novaku na mreži, a volio bih to podvući i sada, ti njegovi rekordi su fenomenalni, iako nisu najbolji jer su neki drugi igrači ostvarili malo bolje. No, u današnja vremena surovog profesionalizma, kada je igra fizički toliko zahtjevna, ono što je ostvario Novak Đoković je nevjerovatno"

Nadam se sjutra dobrom tenisu i da Rafa osvoji još jedan RG. Vamos!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tu prije svega mislim na stil igre, a takođe ni prethodna iskustva sa Nadalom ne idu u prilog ikakvoj nadi da Federer može trijumfovati. Federerov bekhend slajs (koji je funkcionisao protiv Đokovića) protiv Nadala pogotovo na šljaci je tek jedan beskoristan udarac. Lako on to rješava sa top spin forhendom i slajs mu dođe kao super poklon. Forsiranje Federerovog bekhenda je oprobana taktika koja je uvijek donosila rezultat. Federerova taktika bi trebalo da bude forsiranje Nadalovog bekhenda, ali kako to izvesti? Forhend cross-court bi trebalo da bude jako dubok i blizu bočne linije a bekhend down the line na granici greške i gotovo neizvodljiv makar u kontinuitetu. Nadal čitav život igra protiv dešnjaka i u slučaju da udarci na njegovu bekhend stranu nijesu dovoljno duboki i blizu bočne linije on lako kontroliše situaciju jer mu je bekhend sve osim slab. Takođe, nedovoljno precizni udarci koji idu na njegov bekhend su prilika da se sa bekhend pozicije namjesti na forhend i time kontroliše poen (ovo mu je omiljena pozicija što zbog višegodišnje igre protiv dešnjaka zna jako dobro da radi). Jeste da time ostavlja dovoljno prostora da napadne njegovu forhend stranu ali zbog svoje brzine kao i zbog spore podloge većinu tih udaraca vrati i to sa svojim top spin forhendom koji je u tim slučajevima njegova velika prednost. Koliko je samo loptica pokupio bukvalno na 5 cm od zemlje. Zato i jeste Kralj šljake toliko godina. Znam da mnogi ne razumiju o čemu pišem, ali ko treba da razumije razumjeće. Dakle, po meni nema sumnje da će pobijediti Nadal.
    Federer ukoliko zheli da pobijedi Nadala mora da ispuni sledece uslove, po mom misljenju:

1. Backhand mora da bude kao protiv Novaka. Tu je zaista bio odlican, i ukoliko bude takav Nadalu se nece mnogo isplatiti forsiranje backhand strane Federera. Sigurno si primijetio da Rogeru nije funkcionisao samo backhand slajs, vec je i "obicni" backhand bio na bash visokom nivou, Novak mu nije mogao nishta a ostvario je Federer i nekoliko odlicnih poena backhandom.

2. Servis. Ukoliko ne bude imao preko 70% ubachenog prvog servisa teshko protiv Nadala.

3. U sadejstvu sa dobrim servisom, mora se ici na brze poene. Ukoliko Nadal(kao prije shto je uvijek uspijevalo) isforsira duge razmjene udaraca, Federer tu nema shanse nikakve. Dakle, mora se ici na ubojiti prvi servis, poene od 3-4 udarca, serve and volley taktiku ili na brze kombinacije servis + forehandchina(namjerno augmentativ).Tako se chuva svoj servis. Na protivnikov, takodje pokushavati da se odmah predje u ofanzivu. Tu mozhe Fedex da se ugleda na ovogodishnjeg Novaka-odmah riternchina(takodje namjerno augmentativ), ubrzanje tempa poena i napad. Pa shta bude. Ali glavno je chuvati svoj servis, Fedex mozhe sebi da priushti da ga izgubi jednom, maximalno dvaput, sve vishe od toga znaci pobjedu Nadala(pogotovo u kasnijim setovima jer je Rafa sve bolji kako mech odmiche).

4. Doza srece. Da bi se pobijedilo u finalu, protiv bilo koga, mora se imati odredjena doza srece. Da padne loptica u protivnikovo polje kad se ne ocekuje, da sudijske odluke budu na tvojoj strani(naravno, ne mislim na namjeshtanje), da protivnik promashi koji zicer(mada je to teshko od Nadala ocekivati), i tako to.

Ukoliko se sve ovo ostvari, Federer mozhe do pobjede. Medjutim, ukoliko i ne dobije, finale je ooooooooogromno dostignuce. Prije svega psiholoshki znaci Fedexu, jer je sebi prvo, pa i svima ostalima dokazao da je josh tu, da mozhe da izadje i odigra vrhunski i dobije najbolje. Federer je znao (u poslednje 2-3 godine) da ne odreaguje dobro na pritiske, a sad je pod pritiskom bio najbolji. I svakako, u finale ulazi mnogo rasterecenije od Rafe.To je takodje prednost. Navijam za Federera naravno, kao i uvijek, ali objektivno dajem shanse Nadalu oko 70% za pobjedu. Fedex-samo ako se poklope svi ovi faktori o kojima sam pricao.Ali ako iko to moze da izvede to je on. Stoga, 30%.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    597
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

recordare samo jedna stvar:
    1. Djokovic je igrao nestrpljivo, dosta ravno i plitko na Bh, nadal igra duboko i sa top spinom i koliko god treba puta, Federer na ravno ima lopticu u idealnoj visini za Bh, dok na top spinu mora da se vrati nekoliko koraka nazad da igra takav Bh, a sa tih nekoliko koraka gubi agresivnost i mogucnost vinera, a ako ih ne napravi , te korake (sto cesto radi jer nema vremena da se povuce) onda ide cesto ram reketa aut ili kratka loptica da nadal zavrsi vinerom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by pumba View Post
    recordare samo jedna stvar:
    1. Djokovic je igrao nestrpljivo, dosta ravno i plitko na Bh, nadal igra duboko i sa top spinom i koliko god treba puta, Federer na ravno ima lopticu u idealnoj visini za Bh, dok na top spinu mora da se vrati nekoliko koraka nazad da igra takav Bh, a sa tih nekoliko koraka gubi agresivnost i mogucnost vinera, a ako ih ne napravi , te korake (sto cesto radi jer nema vremena da se povuce) onda ide cesto ram reketa aut ili kratka loptica da nadal zavrsi vinerom
    Ne mora viner iz backhanda, bitno je samo da ne grijesi iz njega, kao i da ne vraca kratko nadalu(idealno za njegov forehand) pa da ga ovaj sheta s kraja na kraj terena. Kad se sve sabere, mora Federer igrati ofanzivno od starta, a pogotovo prva 2 seta, jer posle toga Nadalova upornost i fizicka sprema dolaze do izrazhaja.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    249
    Thanks Thanks Received 
    1,849
    Thanked in
    933 Posts

Ja lično mislim da je Nadal favorit iz prostog razloga što je Federer i emotivno i fizički ispražnjen od sinoćnjeg meča.Teško da će ponoviti onakav meč u finalu a i Nadal je sad psihički rasterćeniji jer neće igrati sa Đokovićem.Lično bih volio da Federer dobije jer bi Novak onda postao br. 1 i to bi bila neka vrsta satisfakcije za nivo njegove igre proteklih mjeseci.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne shvatam samo ove koji pisu da se Nadal folira?!
    Pa do sad se znalo da su svi turniri na sljaci,osim Madrida Nadalovi.
    A ove godine gubi dva finala od Djokovica,osvaja MC i Barcelonu ali i to jedva,finala su se igrala po 2 sata,nijedna pobjeda na turnirima nije bila ubjedljiva.A na Roland Garrosu koji je osvajao bez izgubljenog seta,sad jedva prelazi prva 2 kola!
    I sad je on kriv i folira se jer je konacno poceo da malo dize formu iz meca u mec i dosao do finala

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    1,034
    Thanked in
    753 Posts

Volio bi da pobijedi Federer sjutra..

NOLE SVAKA CAST,NE MOGU DA CITAM KOMENTARE OVIH NE'ZNAM KAKO DA IH NAZOVEM..Sto udju na Livescore i vide da je Djokovic izgubio i nesto pricaju..
    Nego to je nista strasno,svakakvog naroda ima..

Nadal će ako pobijedi u nedjelju Federera ostati prvi sa 12.070 bodova, dok će Đoković na drugoj poziciji imati 12.025 poena.

_____Ako dobije Federer_____ >Djokovic 1st<

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Je l' se to igra neki turnir ove nedelje? :P

Sacekah malo da hejteri daju sebi oduska, ipak je njima bilo najteze prethodnih 5 meseci Naravno, nemam nameru da citam pljuvacinu i hejt, samo ovo da napisem, pa ne posecujem topic do Wimbledona
    Elem, odlicna igra Federera, zasluzena pobeda, nema sta. Ovo je bila njegova najbolja igra u poslednje 2-3 godine. Svasta je stizao, sjajno servirao, pogotovo u vaznim trenucima, odlican na riternu, sasvim solidan bekhend ceo mec... Medjutim, Rafa ce mu, za razliku od Novaka, taj bekhend zlostavljati spinovima, sto ce dosta teze da hendluje od Novakovih ravnih lopti... Mislim, uobicajena Nadalova taktika, koja je uvek palila protiv Feda.

Novak je bio pod velikim pritiskom, nervozan sve vreme. Njemu su obrazi bili rumeni od samog pocetka! Ne pamtim kad su mu obrazi bili tako rumeni. Imao je sansu da dobije 1. set, nije je iskoristio. Imao je sansu da dobije 4. set, ni to nije iskoristio. U ovakvim mecevima sanse moraju da se koriste, ali zna to Novak odlicno. Ni takticki nije dobro odigrao, slabo je miksovao udarce, sto me je iznenadilo... No, dobro, sad je gotovo. Jednom je morao izgubiti, a mozda najbolje sto je od GOAT-a. Svasta je on pregurao prethodnih godina, pa ce i ovo. Imao je do sada fantasticnu sezonu, verujem da ce nastaviti u dobrom smeru.
    I, ne verujem da je Novaku toliko zao rekorda po pitanju niza ili 1. mesta (koje ce sigurno doci), vec mu je zao ove GS titule. Ali, dobro, ima jedna titula koju zeli vise od drugih, a ta se urucuje 3. jula. Nece biti 1. favorit, moci ce da igra opustenije, nece biti pritiska famoznog niza i sl. Kao sto ranije napisah, i Lendl i Borg (koje je prestigao) i McEnroe* su osvojili po 2 GS-a VAN niza. Idemo, Novace, Wimbledon i USO te cekaju. ;p

* McEnroe-u je mozda bilo jos gore jer mu je niz prekinut u finalu RG-a, gde je imao vodjstvo 2:0 u setovima i uspeo je da izgubi od Lendla 3:2. Ali zato je posle osvojio W i USO

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    77 Posts

Quote Originally Posted by *eyes* View Post
    Je l' se to igra neki turnir ove nedelje? :P

Sacekah malo da hejteri daju sebi oduska, ipak je njima bilo najteze prethodnih 5 meseci Naravno, nemam nameru da citam pljuvacinu i hejt, samo ovo da napisem, pa ne posecujem topic do Wimbledona
    Elem, odlicna igra Federera, zasluzena pobeda, nema sta. Ovo je bila njegova najbolja igra u poslednje 2-3 godine. Svasta je stizao, sjajno servirao, pogotovo u vaznim trenucima, odlican na riternu, sasvim solidan bekhend ceo mec... Medjutim, Rafa ce mu, za razliku od Novaka, taj bekhend zlostavljati spinovima, sto ce dosta teze da hendluje od Novakovih ravnih lopti... Mislim, uobicajena Nadalova taktika, koja je uvek palila protiv Feda.

Novak je bio pod velikim pritiskom, nervozan sve vreme. Njemu su obrazi bili rumeni od samog pocetka! Ne pamtim kad su mu obrazi bili tako rumeni. Imao je sansu da dobije 1. set, nije je iskoristio. Imao je sansu da dobije 4. set, ni to nije iskoristio. U ovakvim mecevima sanse moraju da se koriste, ali zna to Novak odlicno. Ni takticki nije dobro odigrao, slabo je miksovao udarce, sto me je iznenadilo... No, dobro, sad je gotovo. Jednom je morao izgubiti, a mozda najbolje sto je od GOAT-a. Svasta je on pregurao prethodnih godina, pa ce i ovo. Imao je do sada fantasticnu sezonu, verujem da ce nastaviti u dobrom smeru.
    I, ne verujem da je Novaku toliko zao rekorda po pitanju niza ili 1. mesta (koje ce sigurno doci), vec mu je zao ove GS titule. Ali, dobro, ima jedna titula koju zeli vise od drugih, a ta se urucuje 3. jula. Nece biti 1. favorit, moci ce da igra opustenije, nece biti pritiska famoznog niza i sl. Kao sto ranije napisah, i Lendl i Borg (koje je prestigao) i McEnroe* su osvojili po 2 GS-a VAN niza. Idemo, Novace, Wimbledon i USO te cekaju. ;p

* McEnroe-u je mozda bilo jos gore jer mu je niz prekinut u finalu RG-a, gde je imao vodjstvo 2:0 u setovima i uspeo je da izgubi od Lendla 3:2. Ali zato je posle osvojio W i USO

Objektivno napisano, slazem se u potpunosti.

Thanks Thanks Given 
    9,169
    Thanks Thanks Received 
    3,996
    Thanked in
    2,399 Posts

@Montenegrina,zao mi je jer vidim bash da volish Rafu i milo mi je to al mora Fedson da pokaze klincima ko je ko josh uvijek

@ eyes
    Iskreno zao mi je radi tebe jer si jedan od malobrojniih koji posjecuju ovaj forum a da zna tenis i da je neostrashchen,ipak Fed je za vishe od nijanse bio juche bolji
    ...

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Da li je to samo moj utisak ili se i vama čini da je Djoković juče udarao sa jako malo spina i pokušao da to nadomjesti snagom udarca?
    Da li takvi udarci više problema protivniku stvaraju na šljaci ili na travi?

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,441
    Thanked in
    398 Posts

Pumba vam je sve rekao,Novak da je igrao svoju igru,da je dodao vise spina on bi sigurno pobijedio,ovo je definitivno bilo jedno od njegovih najgorih izdanja ove godine i opet je bio jako blizu.Ono sto je jasno je da ce Nadal da dodaje toliko spina i da ce Rodzer iz ramena morati da udara tu loptu bekhendom,a tu onda spasa nema.Slazem se,treba mu 70% prvog,loptice su drugacije,brze,ako bude suncano i sljaka suva i tvrda u nedelju rastu mu sanse.Ja mislim da Nadal ovaj zicer nece propustiti i da ce nastaviti da mu nabija komplekse.A opet navijam za tenis naravno,ne za covjeka koji salje lopte 110 cm preko mreze.

Page 362 of 1170 FirstFirst ... 262312352358359360361362363364365366372412462862 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)