Gaske: "Novak igra savršeno"
Rišar Gaske pričao je na konferenciji za novinare nakon duela četvrtog kola više o Novaku Đokoviću nego o svojoj igri.
Francuz je rekao da Novak igra neverovatan tenis, i da on nije mogao da isprati taj ritam, posebno jer je bio iscrpljen od duela sa Belučijem.
„On igra brzo. Ravni udarci koje šalje iz riterna stavljaju veliki pritisak na vas. Ja nisam bio fizički dobar kao pre dva dana protiv Belučija, u prethodna dva meča potrošio sam puno energije.“
„Bilo je veoma teško, on udara lopticu jako, hvata je u penjanju pa zbog toga nemate puno vremena da se namesite na udarac“, rekao je Gaske.
Gaske je u ovom meču veoma teško dolazio do brejk lopti, imao ih je tri i to u jednom gemu.
„Kao što sam rekao, veoma je brz. Igrali smo na veoma brzim terenima i ranije, ali danas je zaista bilo brzo, loptice su letele po terenu, što je bilo iznenađujuće. On sjajno kontroliše udarce, hvata lopticu veoma rano i kao što sam rekao nisam imao dovoljno energije. Ali, on zaista neverovatno udara lopticu, njegovi riternovi su fantastični pa zbog toga zaista nemate lake poene.“
Na kraju, Gaske je prokomentarisao i šta izdvaja Đokovića od ostalih tenisera ove godine.
„On je veoma jak, uvek, nikada ne pada u igri, zaista igra savršeno. Ovo je bio meč gde nisam smeo da pravim greške, a ujedno sam morao i da igram agresivno, što je veoma teško. Nemate vremena da dišete, loptice koje šalje su veoma dobre, a njegov bekhend je neverovatan“, iskreno je rekao Gaske.

Reply With Quote

PopCorn

valjda mi niko ne zamjera to 
Bookmarks