mozda se sklapa u mexico![]()
Jes 14 oooe VIKTORE,to ej provjereno i ja sam to procitao,s tim sto pise da da je izmedju ostalog to zbog materijala koji se ugradjuju,kao sto ti rece kvalitetniji su ovi materijali tobos za evfropsko trziste! A jes da je malo cijena precerana ali nemaju CG-orci para svako malo vozit francuza kod mehanicara,koji su osjetljivi i meki za nase puteve za koje znamo kakvi su!A jos nemos ti uporedit (cijenu,bezbjednost i kvalitet) aliminijske WV karoserije i plastificirane na francuskim autima....Ima sam tu srecu u nesreci dje me jedna djevojka udari jednim Reno Lagunom 07' god otpr....u mojeg Golfa ada ni 40 nije isla a spucala se tako da ka da me udarila brzinom od 80km...a moj GOflasin ka gospodin samo se malo ogrebao dog je ona njenu lagunu ulubila za nekih 15 cm ...Tako da u CG ce se VAZDA vecim dijelom cijenit VW zbog prije svega jeftinijeg odrzavanja..A i stare slave![]()
mozda se sklapa u mexico![]()
VIVA VERO MONTENEGRO !
Tamo su sva auta 30-40% jeftinije nego ovdje, jer kao prvo tamo je konkurencija prejaka, onda tamo nisu glupi da daju za Golfa 30-40 000 eura, onda vecina se rade tamo...
Ali sve to zaboravi, bitna je konkurencija.
TAKUMI
sto se tice odrzavanja meni su se puno bolje pokazali francizu nego vw, konkretno imam 307, 2.0 HDI 60000 sam presao sa njim za godinu ipo. sad je na 190000. nisam mu ni najmanju sitnicu zamijenio osim servisa velikog (kaisevi i natezaci) i redovno ulje.
a sto se tice cukanja, meki su do zla Boga.
Ali taj isti Passat - potpuno isti Passat ovdje kosta 20 i kusur hiljada.
A sto se tice izgleda - sramota na sto lici.
TAKUMI
Ovo sto je napisao Fabia je jedina stvar zbog koje su takve razlike u cijenama. VW je u Evropi odavno stekao ime, tako da mogu da lupaju cijene kakve oce i dalje ce se prodavati dobro.... U USA je druga slika.
Uporedi i cijene Audi-ja, Mercedes-a... vidjeces, ista stvar. Razmisli, zasto se uvozi ovoliko amerikanaca kod nas?
Kad smo već kod materijala jači je lim za SAD tržište i osnovni benzinski motor je jači... Ne moraju da ispunjavaju pojedine eko-norme itd....
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Pazi, Lexus je u USA kao Bog, isto.
Ali Lex je jeftiniji od svih luksuznjaka tamo.
Nema veze sto je stekao ime, opet ljudi gledaju cijene.
LS600 je 45% jeftiniji tamo no ovdje.
Zaboravi sve to.
Lim nije jaci. Jace su samo sine branika i branici.
Eko norme su strozije nego kod nas.
TAKUMI
Strožije u EU nego u SAD, kod nas možeš lagano Euro (-5)
ko je zainteresovan da kupi pasat taj iz USA tu sam.javite na PM
Al tamo kroz centar NY možeš neku rašpu iz '69 voziti, dok recimo kroz centar Berlina ne možeš sa Euro2 ragom nikako, samo te isključe iz saobraćaja...
Pa najstrozi za izduve su u Kaliforniju a posto se svi maksimalo trude da su "prodajni" u svih nizih 48 onda moraju zbog kalifornije da su "cisti" mada i ostale drzave se prikljucuju uveliko sad.
WHEN RELIGION RULED THE WORLD,THEY CALLED IT THE DARK AGES
Last edited by Dark_Side; 03-06-11 at 11:24.
History comes to life when you get involved and do it yourself.
Golf na nivou Lade :-)
History comes to life when you get involved and do it yourself.
Gle, ovaj je bio OK.
Vozio bih ga ali iskljucivo Highline/GLX V6 ili W8.
TAKUMI
A jel moguce ovo?
http://img5.imagebanana.com/img/wmo61fxb/166.jpg
Pa ko bi ove tepsije postavio na felge?![]()
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
Eto, vidis, felgen od Chryslera Imperial.
TAKUMI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks