Ovaj sa VR dodatkom je bolji samo ne svatam jesu ovo polovni objektivi,jer je novi 200e u axel
http://www.axelfoto.com/sr/index1.ph..._proizvoda=673
ljudi kolko kosta polovni 18-55 vr za nikon ???
i koji je bolji od ove 2 :
NIKON AF-S 18-55MM VR F3.5-5.6G ED DX ili NIKON AF-S 18-55MM F3.5-5.6 ED II DX
Last edited by zOBLA-gfx; 20-05-11 at 16:59.
Ovaj sa VR dodatkom je bolji samo ne svatam jesu ovo polovni objektivi,jer je novi 200e u axel
http://www.axelfoto.com/sr/index1.ph..._proizvoda=673
Novi su valjda. fotostar je jeftiniji od svih ostalih prodavnica u Srbiju.
Nikon d5000 tijelo + 18-55 vr kod njih ispada 490e
u pcfotobiz i axel je 570e
Last edited by zOBLA-gfx; 20-05-11 at 18:09.
zato sto moram imat neki uz tijelo aparata, a za skuplje nemam para, no i za ovo skupljam![]()
ako mislis ulaziti u svijet DSLR moras racunati da za tu ''zabavu'' treba para i da koliko god toga kupis uvjek se nadje da treba jos nesto...skup je to hobi
znam , al za pocetak , mislim da ce ovo bit dovoljno, pa cemo polako![]()
Da i ovdje postavim, mozda neko ne vidi u oglasima![]()
Prodajem Panasonic Lumix FZ35
Iskocio mi je povoljno odlican Nikon D80. Uz njega mi dolazi objektiv 18-70, valja li taj cemu, kako se pokazao?
Ne znam dje bi drugo zavukao ovu temu, pa neka ide tu.
Zanima me je li ko imao iskustva sa ovim aparatom, citah na neke druge forume o ovome Nikonu i hvale ga, pa ako ko zna sto o aparatu neka pise. I ako zna ko koja je cijena kod nas, ako ga uopste i ima (ako ima onda mi recite ima li to jeftinije u Beograd)
Iskljucenje mozga samo osta.
http://www.itsvet.com/proizvod/nikon..._camera/30/802
Mozda ti ovo moze pomoci.Mozda bi mogao da obratis paznju na ovaj aparat( koji mozes kupiti u Tehno plusu) fuji s 2950I za 199e, mozda ce ti biti zanimljiv, mislim da je to trenutno najbolja ponuda za ulozeni novac...
Last edited by fotograf; 25-05-11 at 17:42.
Vec sam gledao specifikaciju, nego je problem sto se ne razumijem mnogo u fotoaparate, u sustini mene zanima neki za kvalitetnije slike, a citah za ovaj da je za pocetnike idealan..
Iskljucenje mozga samo osta.
ja sam svoju dilemu rijesio, unaprijedicu se sa 7d + 50mm f1.4. . . za sad je to - to.
nemam para za mk2 zisto, i onda uzimam mladjeg brata![]()
Stone the crow
Ja bi na tvom mjestu uzeo sigmu 30mm 1.4, jer je ipak to 50mm na crop tijelu.
\\OFL•GIC
Pogledajte malo ovo, i stavite Camera Filter: Price,eventualno do 3.000 $
.addiction
Ne no tvoja \slika\komentar ima sensa.
.addiction
"Pogledajte ovo..."
Pogledajte šta?
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Nikon D80 ili D5000? Pretpostavljam da je D500 mrvicu bolji. A D90 ili D5000?
Last edited by OCTAVIAN; 25-05-11 at 22:40.
isplati li se dat 250e za Canon 350D?
Ne... Za te pare mozes uzet 400D koji je mnooogo bolji... 200 eura je za njega realno...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
ok, zahvaljujem.
btw, za koliko bi se mogao nac' 450D? jutros vidjeh u Tender oglase jedan od 500e ali sa (cini mi se) 2 objektiva. meni kao pocetniku to ne treba.
EDIT: ovaj 350D bi vrijedjelo uzet za 200e a?
Last edited by clapton; 26-05-11 at 09:47.
Pa za 200 eura da, al brzo ces vidjeti da ti treba nesto bolje, i onda bolje da sad dodas jos 100 eura i da imas aparat koji ce te duze sluziti...
400D ima odlican kvalitet slike za te pare, poslije njega ti upgrade prije 550D ne treba nista... Osim ako nisi lud za video snimanjem![]()
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
E sad vi meni recite ovo: mogu uzeti D80 za oko 300 eura, a D5000 ne ispod 450, uz manje opreme. Sta uzeti, prvi SLR je u pitanju?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks