Page 102 of 108 FirstFirst ... 252929899100101102103104105106 ... LastLast
Results 2,526 to 2,550 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Dawude, objasni mi jednu stvar koja mi je nejasna. Posto sam ja dobar i fin i sve kako treba.... da li ja mogu reci kad dodjem gore da neću onih sest hurija nego bi htio jednu koja mi nije mogla biti odje na zemlji?
    Opis ljepotica kroz Kuran i hadise je takav ako zaslužiš dženet, da će tebi tvoje hurije biti toliko lijepe, i toliko ćeš biti zaljubljen u njih da ti ta ovosvjetska neće biti potrebna. A mnogi bi ođe poželjeli takav raj na čijim vratima piše beskonačno orgijanje.
    Last edited by Dawud; 25-05-11 at 16:59.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    I roditelji su krivi naravno, jer umjesto da su tražili istinu, a nisu je našli, truju svoju djecu lažima i poluistinama.
    Umjesto da ih Allah izvede na pravi put i od rodjenja usmjeri na vjerovanje on dopusta zlim roditeljima da generacijski djecu unaprijed osudjuju ne vjecne muke. Zaista je milostiv i pravedan.
    A kad smo vec kod hurija... Zasto nema mushkih hurija?? Tipicni Dzenet po mjeri muskarca. Zene su i tamo robovi.
    Last edited by Serhi; 25-05-11 at 17:43.
    GAME OVER!!!! Utuljuj Ligu Šampiona, IGRICA JE OBRNUTA, dajte nešto novo!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Serhi View Post
    Umjesto da ih Allah izvede na pravi put i od rodjenja usmjeri na vjerovanje on dopusta zlim roditeljima da generacijski djecu unaprijed osudjuju ne vjecne muke. Zaista je milostiv i pravedan.
    A kad smo vec kod hurija... Zasto nema mushkih hurija?? Tipicni Dzenet po mjeri muskarca. Zene su i tamo robovi.
    I Mi smo Musau Knjigu dali i poslije njega smo jednog za drugim poslanike slali, a Isau, sinu Merjeminu, očigledne dokaze dali i Džibrilomga pomogli. I kad god vamje koji poslanik donio ono što nije godilo dušama vašim, vi ste se oholili, pa ste jedne u laž utjerivali, a druge ubijali. Oni govore: ”Naša su srca okorjela.” A nije tako, nego je Allah njih prokleo zbog nevjerovanja njihova, i zato je vrlo malo njih koji vjeruju. A kada im Knjiga od Allaha dolazi, koja priznaje kao istinitu Knjigu koju imaju oni – a još ranije su pomoć protiv mnogobožaca molili – i kada im dolazi ono što im je poznato, oni u to neće da vjeruju, i neka zato stigne nevjernike Allahovo prokletstvo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

A mnogi bi ođe poželjeli takav raj na čijim vratima piše beskonačno orgijanje.
    Pitam se da li u dženet ima prekida u tom beskonačnom seksu. I da li je orgazam kao i ovom životu. I ko pere posteljine, ili cijeli dženet smrdi na znoj i...znate već.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Zbilja Dawude objasni nam ovaj fenomen. Zasto hurije nemaju sest muskića pa biraju kojeg ce nego je obrnuto. Na ovaj svijet muskarci mogu imati vise zena, koje su pozrtvavane pa trpe, djecu vaspitavaju, vjeru sire.... a kad odu gore opet im sve isto. Dje je nagrada za njih?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Jedno mi je uvijek bilo interesantno što se tiče Kurana...primjetio dok sam ga iščitavao uvijek se navodi da se trba alaha bojati i oni koji se budu bojali dobiće nagradu itd...

Uvijek strah...nikada ljubav.

I dženet će biti dostupan onima koji se budu plašili alaha...dovoljno.

"Zar je dženet, koji je obećan onima koji se Allaha boje - u kome su rijeke od vode neustajale i rijeke od mlijeka nepromjenjena ukusa, i rijeke od vina, prijatna onima koji piju, i rijeke od meda procjeđenog i gdje ima voća svakovrsnog i oprosta od Gospodara njihova...

Obratite pažnju...med je procijeđen....YU HU!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Sto su ovi momci nesto precerano zainteresovani za muskice....

Rakune, cudnu poeziju ti citash. Meni nikad nebi palo na pamet da citam takve stvari.

Pa si nasao da su toga pjesnika arapskog, ciju poeziju sa uzvanjem izgleda citash, zatvorili i da je umro u zatvoru.

I svoju namjeru ocito pokazao, pokusavajuci da podmetnesh odje kao, sto je god napisano na arapski to je dio Kurana.

Quote Originally Posted by Rakun
    to što sam naveo mjesta gdje se glorifikuje homoseksualizam u Kuranu nema veze sa mojim opredjeljenjima
    Da to se vidi ocigledno.

Aha, do sad ste pričali kako je bog jedno divno biće i personifikacija ljubavi.
    Kako moshesh dah da udahnesh i da ovo kazesh? Ti kome je on dao zivot i ponashashe se ovako i sa svim tvojim ruznim djelima pa ti on daje i dalje da zivish. Neka no ti je i dao dah da ga negirash, i ne uskracuje ti ga, nezahvalnice!

Kako je ruzno sto ti pokusavash da pishesh odje.

Da se bojish ti Boga nebi se ti ovako ponasao, no bi ti nebi prilicilo takve stvari. Ovako si u prljavstini do gushe sebe doveo.
    Last edited by Ego_and_his_own; 25-05-11 at 19:17.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zbilja Dawude objasni nam ovaj fenomen. Zasto hurije nemaju sest muskića pa biraju kojeg ce nego je obrnuto. Na ovaj svijet muskarci mogu imati vise zena, koje su pozrtvavane pa trpe, djecu vaspitavaju, vjeru sire.... a kad odu gore opet im sve isto. Dje je nagrada za njih?
    Djevica ce u Dzennetu birati koga ona zeli, tako da ne brineš...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Evo nečeg vrlo interesantnog...

..."Oni koji su u ajete Naše vjerovali i poslušni bili - uđite u dženet, vi i žene vaše, radosni! 'Oni će biti služeni iz posuda i čaša od zlata. U njemu će biti sve što duše zažele i čime se oči naslađuju, i u njemu ćete vječno boraviti. „Eto, to je dženet koji vam je darovan kao nagrada za ono što ste radili, u njemu ćete svakovrsnog voća imati od kojeg ćete neko jesti."...

Doslovce se kaže da će se od nekog voća jesti.

I slijedi: ...: O Allahov Poslaniče! Pričaj nam nešto o Dženetu i njegovoj konstrukciji, a on je rekao: "Njegovi zidovi su od zlata i srebra, a sastav građe od miska, kamenje je od bisera, dragog kamenja. Zemlja je mirisna. Ko u njega uđe osjetiće svu ljepotu i neće osjećati tugu. Trajno ce živjeti i neće umirati. Njegova odjeća se neće mijenjati niti će njegova mladost prolaziti."...

Ovdje se navodi da se neće mijenjati odjeća.

Ako jedeš moraš i da sereš i sve to u beskonačnoj varijanti,a odjeća se ne mijenja. okolo su rijeke od meda,mlijeka i coca-cole nemaš se đe oprati...da ne bude braon nazad žuto naprijed.

Da ne pričam o flekama , jer iskreno ja obožavam breskve i kada budem u raj jednostavno znam da ću se isflekati...šta da radim...

Ko je ovlašćeni snadbijevač raja sa deterdžentom. i da li se dobija odijeća kada odeš u dženet ili je nosiš iz groba, odnosno u ono što te sahrane.

Lično koristim u ovozemaljskom životu Ariel...da li da ostavim amanet da mi u grob ubace koju vrećicu?
    Last edited by gaul; 25-05-11 at 19:19.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Pitam se da li u dženet ima prekida u tom beskonačnom seksu. I da li je orgazam kao i ovom životu. I ko pere posteljine, ili cijeli dženet smrdi na znoj i...znate već.
    Kakvo cudno ti iskustvo sa zenama imash? Mozda malo da promijenish tip zena bi ti ucinjelo to iskustvo ljepsim?

Ili si ti taj koji je problem....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Kakvo cudno ti iskustvo sa zenama imash? Mozda malo da promijenish tip zena bi ti ucinjelo to iskustvo ljepsim?

Ili si ti taj koji je problem....
    Kako da ti kažem...prilikom seksualnog odnosa zna malo da se zaprlja posteljina, znoj i ostale izlučevine, što muške ili ženske.
    Poželjno je mijenjati posteljinu, zna da postane neprijatno, ako to ne radiš redovno (mislim na mijenjanje posteljine).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Kako da ti kažem...prilikom seksualnog odnosa zna malo da se zaprlja posteljina, znoj i ostale izlučevine, što muške ili ženske.
    Poželjno je mijenjati posteljinu, zna da postane neprijatno, ako to ne radiš redovno (mislim na mijenjanje posteljine).
    Ljudi neće imati tjelesnih izlučevina u dženetu, osim preko znoja, koji će mirisati...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Kakvo cudno ti iskustvo sa zenama imash?
    Ja mislim da ga uopšte nema, hahahahaahaaa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ja mislim da ga uopšte nema, hahahahaahaaa.
    Zasto se ti smijes tome ako on nema iskustva sa zenama. Cuva se za onu koju mu je Alah namijenio i za hurije. Zar je to smijesno? Nemoj da pomislimo da ti vodis razvratnicki zivot jer ces ostati bez jos jedne hurije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zasto se ti smijes tome ako on nema iskustva sa zenama. Cuva se za onu koju mu je Alah namijenio i za hurije. Zar je to smijesno? Nemoj da pomislimo da ti vodis razvratnicki zivot jer ces ostati bez jos jedne hurije.
    Jer je paćko. A ja sam već oženjen čoek...
    Last edited by Dawud; 25-05-11 at 20:06.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

To ćeš ti da uradiš umjesto mene...
    To ne može bit "za tebe" ako nije namjerno. Ja nijednu odluku u životu nijesam donio misleć o baš tvojemu dobru. No ne odgovori mi. Bi li se žrtvova za drugoga? Primjera radi, za nekoga iz familije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    To ne može bit "za tebe" ako nije namjerno. Ja nijednu odluku u životu nijesam donio misleć o baš tvojemu dobru. No ne odgovori mi. Bi li se žrtvova za drugoga? Primjera radi, za nekoga iz familije.
    Ja bih, ali to neće moći kako je Allah u Kuranu opisao, jer će svako odgovarat za svoje grijehe i grijehe onih koje je u zabludu doveo...
    A kada dođe glas zaglušujući –
    na Dan kada će čovjek od brata svoga pobjeći
    i od majke svoje i od oca svoga
    i od drúge svoje i od sinova svojih –
    toga Dana će se svaki čovjek samo o sebi brinuti –
    neka lica biće toga Dana blistava,
    nasmijana, radosna,
    a na nekim licima toga Dana biće prašina,
    tama će ih prekrivati,
    to će nevjernici – razvratnici biti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Dawude, a sta se desava sa onima koji mnogo ranije pobjegnu od rodbine i samo svoje prkno gledaju?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dawude, a sta se desava sa onima koji mnogo ranije pobjegnu od rodbine i samo svoje prkno gledaju?
    Ne brini, takvi će sigurno u džehenem...Jedan sljedbenik Allahovog Poslanika Muhammeda s.a.v.s, je upitao: "Kome najviše treba da činim dobro? Poslanik je rekao: "Majci!"Čovjek je opet upitao: "A kome onda?" Poslanik reče: "Majci!" Čovjek i treči put upita: "A onda?" Poslanik opet odgovori: Majci!" I četvrti put reče: Ocu, nakon majke!"
    Last edited by Dawud; 25-05-11 at 20:36.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Idem da citam Qur'an citav pa se javljam za par sati i ja dublje na temu sa pitanjima i odgovorima.
    Last edited by mneonly; 25-05-11 at 20:28.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Idem da citam Qur'an citav pa se javljam za par sati i ja dublje na temu.
    Odlično prijatelju...Kada hoćeš da učiš Kur’an, zatraži od Allaha zaštitu od šejtana prokletog, on doista nema nikakve vlasti nad onima koji vjeruju i koji se u Gospodara svoga pouzdaju; da te šetko nebi poveo na krivi put kao mnoge ođekan. Reci: euzubilahi minel šejtani redžim, bismilahi rahmani rehim...
    Last edited by Dawud; 25-05-11 at 20:32.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

A Dawude, šta misliš koji procenat muslimana će ući u Džennet? Oće li više od polovine?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    A Dawude, šta misliš koji procenat muslimana će ući u Džennet? Oće li više od polovine?
    oće, i Hrišćani će čak na onom svijetu da prelaze u Islam.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Valjda neće moći, mada ne znam dok nam Dawud ne objasni. Zbilja koliko i da li je raj i dzenet blizu i da li se moze prelaziti?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

A kad smo vec kod hurija... Zasto nema mushkih hurija??
    Naravno da ima.10 puta do sad sam postovao pasuse iz kurana gdje se govori o muškim hurijama(Mada te muške hurije nisu namjenjene ženama)

Vidim ja da ste postali imuni na copy/paste pasusa iz "svetih knjiga" i da ih pri listanju postova samo preskočite bez obzira šta pisalo u njima i ko ih postovao

Tipicni Dzenet po mjeri muskarca. Zene su i tamo robovi.
    Ko kaže da žene idu u raj ???
    Bukhari 2:28

"Prorok je rekao "Pokazane su mi vatre paklene i vidjeh da se većinom žene tamo nalaze" kada sam pitao "da li nisu vjerovale u Allaha" on(alah) mi je odgovorio "bile su nezahvalne prema svojim muževima i bile su nezahvalne za usluge i dobra koja su im činjena.
    ". U prevodu zaslužile su pakao jer imaju dug jezik

Muslimani imaju izreku "Zenski raj je ispod muških nogu"

Evo i zašto:

Bukhari 6:301

Jednom Alahov poslanik izađe na Musalu da izgovori Id-al-Adha ili Al-Fitr molitvu.Prolazeći pored jedne žene reče joj "Dijeli milostinju jer vidio sam da su žene stanovnici vatre paklene" Žena je upitala "Zašto je tako apostole Alahov", a on joj je odgovorio "često ste nezahvalne muževima svojim.Još ne vidjeh da nekome nedostaje inteligencije i vjere kao vama.Čak i razuman čovjek može biti zaveden vama".
    Žena je upitala"O, poslaniče reci mi zašto nama manjka inteligencije i vjere".
    "Nije li dovoljan dokaz što je svjedočenje dvije žene jednako svjedočenju jednog muškarca" odgovori on i ona potvrdi njegove riječi,takođe joj je odgovorio"nije li čak istina da se žena ne može pomoliti tokom menstruacije" Žena mu je potvrdno odgovorila.Na kraju joj je rekao "Sve to je manjkavost tvoje posvjećenosti Islamu"

Znači razlog zašto žene ne idu u raj je sljedeći:
    Kako vjerovati nekome ko krvari 5 dana, a ne umre
    Last edited by Rakun; 25-05-11 at 21:42.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Page 102 of 108 FirstFirst ... 252929899100101102103104105106 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks