Page 98 of 108 FirstFirst ... 4888949596979899100101102 ... LastLast
Results 2,426 to 2,450 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Znate li vi uopste sta znaci izvlacenje iz konteksta? Smisao onoga sto je Rakun postavio se nije promjenio sa dodatkom koji je Dawud postavio tako da tu nema izvlacenja iz konteksta. Obrazujte se malo pa onda pricajte.

"Strah bozji je pocetak mudrosti"

Ovo je najveca glupost koju si do sad izjavio. To je bas pocetak gluposti. Racionalan covjek se ne boji bajki.
    Evo Vanji je Solomon bio glup covjek koji je pisao gluposti, a on sebi izgleda veoma pametan kad pishe ovakve stvari.

Kako je strasno kad je covjek poveden u ovako ocitoj zabludi, a cini mu se... pricinjava!
    Opomene ne pomazu... ali moraju biti tu da nemaju izgovora!

A ti vanja sledeci put kad upozoravash drugog da se obrazuje, pazi se da ti ne budesh predmet svojih opaski.... jer si odje sam sebi u rijeci uskocio i smijesan ispao.

Uci Vanja, nevalja biti onaj koji nezna a hoce da diskutuje.

A znam da me necesh poslusati ....

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Evo Vanji je Solomon bio glup covjek koji je pisao gluposti, a on sebi izgleda veoma pametan kad pishe ovakve stvari.
    Svaka šuša zna da je Solomon bio divljak dok nije oženio kraljicu od Sabe koja je bila vladar veoma napredne Arapske zemlje (imaš to i u tvojoj "svetoj" knjizi )
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,933
    Thanked in
    1,455 Posts

Kako je strasno kad je covjek poveden u ovako ocitoj zabludi, a cini mu se... pricinjava!
    Opomene ne pomazu... ali moraju biti tu da nemaju izgovora!

A ti vanja sledeci put kad upozoravash drugog da se obrazuje, pazi se da ti ne budesh predmet svojih opaski.... jer si odje sam sebi u rijeci uskocio i smijesan ispao.

Uci Vanja, nevalja biti onaj koji nezna a hoce da diskutuje.

A znam da me necesh poslusati ....
    Da nije Solomon mozda izuzet od kritike? Koji je on faktor da moram da mu odam bespogovorno postovanje? Sve je podlozno kritici. Ne zanima me od koga misljenje dolazi ako je glupo. Da si ti ucio znao bi da je sve podlozno kritici. Sumnja i kritika su zasluzni za ljudski napredak. Da smo samo slijepo porihvatali sve sto su nam drugi govorili jos uvijek bi vjerovali da je Isus bio bozji sin i da je vaskrsao. Zamisli kakvi bi glupaci bili.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Za ove bogobojazljive i krotke

Strah nije tjelesna bolest. Strah je ubica duše.
    GAME OVER!!!! Utuljuj Ligu Šampiona, IGRICA JE OBRNUTA, dajte nešto novo!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da nije Solomon mozda izuzet od kritike? Koji je on faktor da moram da mu odam bespogovorno postovanje? Sve je podlozno kritici. Ne zanima me od koga misljenje dolazi ako je glupo. Da si ti ucio znao bi da je sve podlozno kritici. Sumnja i kritika su zasluzni za ljudski napredak. Da smo samo slijepo porihvatali sve sto su nam drugi govorili jos uvijek bi vjerovali da je Isus bio bozji sin i da je vaskrsao. Zamisli kakvi bi glupaci bili.
    Neznalica je sam sebi najveći autoritet...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znam zasto,ali imam osjecaj da je nekome odje veoma dosadno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    Neznalica je sam sebi najveći autoritet...
    logika i iskustvo nekako nalažu da su neznalicama potrebni autoriteti, kad već sami nisu kadar doći do bilo kakvog vida saznanja, kontrole i odgovornosti za svoje postupke, u nedostatku moždanih ćelija.
    Last edited by [kinetic]; 20-05-11 at 19:49.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Dawude,

Ja bih radije da se ne zamajavamo direktno njima i njihovim glupostima vec da objasnimo onima koji ce citati sa razumom da je ovaj zivot samo iskusenje - i da ni vlast ni porodica ni drustvo nisu takvi bez volje Bozije. Njih ce Gospodar njihov ispitati za ono sto su radili, i njihovo negiranje im nista nece pomoci da se udalje od kazne za nevjernike, vec ce im velika steta biti.

Iskusenje covjeka

Onaj dio Biblije koji meni najbolje oslikava tu perspektivu je knjiga o Jovu, koja je slucaj u tancine objasnjen. U Kuranu je to objasnjeno jasno u mnogim ajetima. Poput ovih diskusija na forumu, slucaj Jova ukazuje da ni naj cestitiji nisu postedjeni iskusenja. Pozicija Djavola ili sejtana u svakom pojedinacnom slucaju ljudi, poput onog kod Jova i Isusa je toliko daleka od onoga sto se javno predstavlja i karikaturishe kao Djavo da je postalo jasno da sama javnost je alat zablude.

Medjutim ono sto je poenta bila Isusovog dolaska, a to nije da umre za nas, vec da nam ukaze kakvim zivotima cemo zivjeti i da bez obzira sto djavo ima privremenu vlast spolja, unutra nas je ono sto djavo nikad nece moci doseci pa ni njegovom zaviscu: Nase kraljevstvo koje nam je Bog dao.

Iskusenje je tema o kojoj se vrlo malo prica i bilo bi dobro kad bi mogli vise napisati o tome.
    Last edited by Ego_and_his_own; 20-05-11 at 20:44.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

"Misle li ljudi da će biti ostavljeni na miru ako kažu: 'Mi vjerujemo!' i da u iskušenje neće biti dovedeni? Mi smo u iskušenje dovodili i one prije njih, da bi Allah sigurno ukazao na one koji govore istinu i na one koji lažu." A u drugom ajetu se kaže: i neka znate da su bogatstva vaša i djeca vaša samo iskušenje, i da je samo u Allaha nagrada velika. Ima ih koji govore: ”Oslobodi me i ne dovedi me u iskušenje!” Eto, baš u iskušenje su pali! A nevjernici sigurno neće umaći Džehennemu. Ima ljudi koji se Allahu klanjaju, ali bez pravog uvjerenja; ako ga prati sreća, on je smiren, a ako zapadne i u najmanje iskušenje, vraća se nevjerstvu, pa tako izgubi i ovaj i onaj svijet. To je, uistinu, očiti gubitak. Muhammed, a.s. je rekao: "Vjernika neće zadestiti ni jedno iskušenje, pa čak ni ubod trna, a da mu za to Allah neće oprostiti neke od njegovih grijeha." (Buhari 10/103; Muslim 16/129) Pitali su Božijeg poslanika, a.s., koji ljudi su najviše na iskušenju? Poslanik, a.s., reče: "Vjerovjesnici, zatim dobri ljudi, zatim njima sličniji i sličniji. Čovjek biva iskušavan shodno svojoj vjeri. Ako je čvrst u svojoj vjeri, poveća mu se iskušenje, a ako je slabe vjere, umanji mu se iskušenje. Neće se iskušenje odvojiti od vjernika sve dok ne bude hodio po zemlji bez i jednog grijeha." (Tirmizi,Ibn-Madždže, Ahmed)
    Last edited by Dawud; 20-05-11 at 22:01.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ja bih radije da se ne zamajavamo direktno njima i njihovim glupostima vec da objasnimo onima koji ce citati sa razumom da je ovaj zivot samo iskusenje - i da ni vlast ni porodica ni drustvo nisu takvi bez volje Bozije. Njih ce Gospodar njihov ispitati za ono sto su radili, i njihovo negiranje im nista nece pomoci da se udalje od kazne za nevjernike, vec ce im velika steta biti.
    Sa razumom kazesh?
    Shta ima da nas ispituje ako nista nije uradjeno bez njegove volje?
    GAME OVER!!!! Utuljuj Ligu Šampiona, IGRICA JE OBRNUTA, dajte nešto novo!

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,933
    Thanked in
    1,455 Posts

Dawude,

Upravo si dokazao da ne znas NISTA o svijetu u kojem zivis.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Upravo si dokazao da ne znas NISTA o svijetu u kojem zivis.
    Ovo podebljano ništa govori o jakoj argumentaciji kojom si ga opovrgao. Bravo !!!

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,933
    Thanked in
    1,455 Posts

Zato sto je njegov post toliko kontradiktoran razumu da ne znam gdje da pocnem i kako da zavrsim sa objasnjavanjem zasto je post glup.

Evo sta religija radi ljudima

Znam ja da cete vi sad da kazete kako su ovi sto pripadaju toj sekti budale i da to nisu pravi vjernici itd. ali istina je da niste nista bolji od njih. Vjerujete u iste budalastine koje su ljudi stvorili samo ih tumacite na drugaciji nacin.
    Last edited by VanjaTheMan; 22-05-11 at 00:51.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Isus je rekao:

13 Stražite dakle, jer ne znate dan ni čas u koji će Sin čovečiji doći.

Pa prije toga:

23 Tada ako vam ko kaže: Evo ovde je Hristos ili onde, ne verujte.

24 Jer će izići lažni hristosi i lažni proroci, i pokazaće znake velike i čudesa da bi prevarili, ako bude moguće, i izabrane.
    5 Moj. 13:1, Rim. 8:28, 2 Sol. 2:9, 2 Tim. 2:19, 1 Pet. 1:5, Otk. 13:13

25 Eto vam kazah unapred.

26 Ako vam dakle kažu: Evo ga u pustinji, ne izlazite; evo ga u sobama, ne verujte.

27 Jer kao što munja izlazi od istoka i pokazuje se do zapada, takav će biti dolazak Sina čovečijeg.
    Jezek. 1:14

i izricito opet:

36 A o danu tom i času niko ne zna, ni anđeli nebeski, do Otac moj sam.
    Zah. 14:7, Dela 1:7, 1 Sol. 5:2, 2 Pet. 3:10

37 Jer kao što je bilo u vreme Nojevo tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.
    Lk. 17:26

38 Jer kao što pred potopom jeđahu i pijahu, ženjahu se i udavahu do onog dana kad Noje uđe u kovčeg,
    1 Moj. 6:3, Lk. 17:26, Lk. 20:34, 1 Pet. 3:20

39 I ne osetiše dok ne dođe potop i odnese sve; tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.
    1 Moj. 7:21, Dan. 12:10

40 Tada će biti dva na njivi; jedan će se uzeti, a drugi će se ostaviti.

41 Dve će mleti na žrvnjevima; jedna će se uzeti, a druga će se ostaviti.
    Lk. 17:35

42 Stražite dakle, jer ne znate u koji će čas doći Gospod vaš.

Ovo zna svako ko je i jednom ljudski procitao Bibliju. Ali ovakve price su naduvene medijski da bi srce onima poput tebe vanja josh vise otvrdnulo i josh vise ogrezlo u nevjerovanje.
    Last edited by Ego_and_his_own; 22-05-11 at 01:43.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

X-Files rules
    http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
    Les chiens aboient, la caravane passe.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Vas ce Gospodar vas propisno kazniti za vase nevjerovanje, on vas namjerno drzi u zabludi zbog zlih srca vashih i zbog nevjerovanja vaseg i vashih ruznig djela.

Bog iskusava covjeka da bi vidio kakav je, i onog vjernika koga muka snadje toga Bog iskusava kao ono kad se zlato topi, sve drugo necisto otpadne a zlato ostane. A kad nevjernika iskusava onda on javno pokazuje od kakve zablude su oni sacinjeni, i kako su njihove namjere i djela ruzna.

A tvoja djela i namjere Vanja na ovom forumu su doista veoma ruzna! Ali je Bog ucinio tebi zabludom da ti se ona cine lijepim! Da se bojih vatre vjecne kojom ti se prijeti i svog Gospodara koji ce te na sud izvesti, ti bi preispitao svoje ponasanje i nasao neprigladnim sebi! A tebi su ona sad prikladna tvojoj licnosti.

Sto ne razmislish ti malo?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a sto je ovoga nevinog malog (i ostale) kaznio taj "bog"?ovaj grehote nije imao kad sta iskusit,ni ogrijesit'

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by Phénix View Post
    a sto je ovoga nevinog malog (i ostale) kaznio taj "bog"?ovaj grehote nije imao kad sta iskusit,ni ogrijesit'
    A ti znash sto je bilo sa tim djetetom pa si se zabrinula za njega i posvetila svoj zivot njemu i zrtvovala sve dane svog zivota za njega pa da ti Boga ispitujesh za njegova djela? Ili ga samo jeftino iskoristavash da bi svoje nevjerovanje opravdala?
    Licemjeru.

Sve su dushe Bozije, i sve su sudbine njegove. On je sa njima kroz sve dane zivota njihovoga, svaki dah udisu njegovom pomocu i sa njima je kroz sve njihove patnje.

A sta ti radish sa svojm zivotom? Pjanish se, provodish i zezash se? Jel to tvoja zabrinutost za ovo dijete? Licemjeru.

Osveta njihova je u njegovim rukama! On je kadar ponovo ih stvoriti, bash kao sto je bio kadar postaviti ih za iskusenje nevjernicima.

O kako je ruzna djela nevjernika....

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,933
    Thanked in
    1,455 Posts

Isus je rekao:

13 Stražite dakle, jer ne znate dan ni čas u koji će Sin čovečiji doći.

Pa prije toga:

23 Tada ako vam ko kaže: Evo ovde je Hristos ili onde, ne verujte.

24 Jer će izići lažni hristosi i lažni proroci, i pokazaće znake velike i čudesa da bi prevarili, ako bude moguće, i izabrane.
    5 Moj. 13:1, Rim. 8:28, 2 Sol. 2:9, 2 Tim. 2:19, 1 Pet. 1:5, Otk. 13:13

25 Eto vam kazah unapred.

26 Ako vam dakle kažu: Evo ga u pustinji, ne izlazite; evo ga u sobama, ne verujte.

27 Jer kao što munja izlazi od istoka i pokazuje se do zapada, takav će biti dolazak Sina čovečijeg.
    Jezek. 1:14

i izricito opet:

36 A o danu tom i času niko ne zna, ni anđeli nebeski, do Otac moj sam.
    Zah. 14:7, Dela 1:7, 1 Sol. 5:2, 2 Pet. 3:10

37 Jer kao što je bilo u vreme Nojevo tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.
    Lk. 17:26

38 Jer kao što pred potopom jeđahu i pijahu, ženjahu se i udavahu do onog dana kad Noje uđe u kovčeg,
    1 Moj. 6:3, Lk. 17:26, Lk. 20:34, 1 Pet. 3:20

39 I ne osetiše dok ne dođe potop i odnese sve; tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.
    1 Moj. 7:21, Dan. 12:10

40 Tada će biti dva na njivi; jedan će se uzeti, a drugi će se ostaviti.

41 Dve će mleti na žrvnjevima; jedna će se uzeti, a druga će se ostaviti.
    Lk. 17:35

42 Stražite dakle, jer ne znate u koji će čas doći Gospod vaš.

Ovo zna svako ko je i jednom ljudski procitao Bibliju. Ali ovakve price su naduvene medijski da bi srce onima poput tebe vanja josh vise otvrdnulo i josh vise ogrezlo u nevjerovanje.
    Nije ovo prvi put da se pojavio neki toboz prorok. 1843 se pojavio jedan "prorok" koji je tvrdio isto da ce smak s vijeta i Isusov povratak da se dese na ta cno odredjen datum. Tako da ovo nema veze sa medijima. Samo sam naveo najskoriji primjer, ali slucajeva ima koliko ti je dusi drago.

Interesantno sto navodis de citate jer oni dokazuju da je i Muhamed lazni prorok ako ima trunke logike u tebi. Ali zato sto je Muhamed bio dobar politicar i vjerski tolerantan (na prvi pogled) i zato sto mislis da ce tvoje racionalizacije da imaju vecu snagu ako se udruzis sa Dawudom, ti hvalis Islam i prihvatas Muhameda. Pateticno.

Interesantno je i to sto kazes "ko je i jednom ljudski procitao Bibliju". Vec radis ono sto sam rekao da ces da uradis u prethodnom postu. Ali da vidimo sta znaci "ljudski procitat Bibliju". Ja mislim da to znaci, a ispravi me ako grijesim, prihvatanje samo onih djelova Biblije i to samo kad ti zatrebaju i odbacivanje svega ostalog kao sto su na primjer zmija koja govori, starost univerzuma, Adam i Eva, ravna Zemlja, djevica koja radja bozjeg sina, razlika u samoj licnosti boga u Starom i Novom zavjetu itd. I svaki put kad razuman covjek uputi vjernika na logicke greske i gluposti koje pisu u Bibliji vi vjernici kazete da su to metafore i poucne price o moralu. A onda u drugim situacijama kad vama to odgovara koristite te price bukvalno. Ti to radis najmanje 16 puta dnevno.
    Sto ne razmislish ti malo?
    Jesi li siguran da sam ja taj koji ne razmislja? Sta je sa svim ljudima koji su zivjeli u mnogobozackim religijama ili mjestima gdje nije bilo religije? Sta je sa Budistima? Je li svi oni onda idu u pakao jer ne vjeruju u jednog boga? Sta je sa drugim religijama? Gdje idu svi ti ljudi koji ne vjeruju u tvog boga? Sta je sa moralnim razlikama u raznim kulturama? Je li ti stvarno ne shvatas da se religija mijenja vremenom isto kao i sve ostalo? Drzavna uredjenja, sistemi vladavine i religija su se svi vremenom mijenjali da bi se prilagodili novim okolnostima. A vec smo pricali o tome kako je religija nastala. Zar ti nije cudno sto ima sve vise ateista u vremenu kad ise od 90% covjecanstva zna da cita i pise (izmedju ostalih znanja i vjestina) a sto nije bilo maltene nijednog u srednjem vijeku ili u starom vijeku kad si pismene ljude u prvim drzavama mogao da nabrojis na prste jedne ruke?
    Last edited by VanjaTheMan; 22-05-11 at 03:04.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A ti znash sto je bilo sa tim djetetom pa si se zabrinula za njega i posvetila svoj zivot njemu i zrtvovala sve dane svog zivota za njega pa da ti Boga ispitujesh za njegova djela? Ili ga samo jeftino iskoristavash da bi svoje nevjerovanje opravdala?
    koga da ispitujem???da imam mogucnosti da pomazem tome djetetu na slici(koji vjerovatno nije vise medju nama)uradila bi sve sto treba.usput,skoro svaki dan pomazem nekome(kod nas romi)i vise nego sto bi ko drugi za njih uradio.
    a ovo "Licemjeru" zadrzi za sebe.

Sve su dushe Bozije, i sve su sudbine njegove. On je sa njima kroz sve dane zivota njihovoga, svaki dah udisu njegovom pomocu i sa njima je kroz sve njihove patnje.
    e bas toj djeci to pomaze.

A sta ti radish sa svojm zivotom? Pjanish se, provodish i zezash se? Jel to tvoja zabrinutost za ovo dijete?
    to je moja stvar i ne tice ti se.
    a sta ti korisno radis za ljude kojima je potrebna pomoc?sem sto pises nebuloze po forumu?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ali zato sto je Muhamed bio dobar politicar i vjerski tolerantan (na prvi pogled) i zato sto mislis da ce tvoje racionalizacije da imaju vecu snagu ako se udruzis sa Dawudom, ti hvalis Islam i prihvatas Muhameda. Pateticno.
    Ja Dawuda niti poznajem niti znam ista o njemu preko onoga sto pishe. A pishe Istinu i to radi vas da bi ste se pokajali i od vasih ruznih djela se udaljili.

A Ja samo podrzavam pravu vjeru! Boziju vjeru! A Dawuda je Bog nadario razumijevanjem. Blago njemu!

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,933
    Thanked in
    1,455 Posts

Bas si lijepo izbjegao bitne stvari koje sam rekao i kako si samo odgovorio na najmanje bitan dio, tj. na ono na sta mozes da odgovoris. To radis svaki put inace, samo da te napomenem.

Shvatas li da pricas o covjeku koji je bio srecan kad je zemljotres i cunami pobio sve one Japance? Blago tebi.

Ni ti ni Dawud niste sposobni za kriticko razmisljanje. Nemate ni trunke razumjevanja za bilo sta sto se nalazi mimo religije. Pokazali ste to kroz postove mnogo puta. A to koliko pise istinu smo svi vidjeli. Njegovu "istinu" dijete od 5 godina moze da pobije. On samo postavlja citate iz Kurana i predstavlja tudje tekstove kao svoje a kad mu neko ukaze na logicke i fakticke greske sve sto zna da kaze je "LAZI, LAZOVE" itd.
    Last edited by VanjaTheMan; 22-05-11 at 09:53.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bas si lijepo izbjegao bitne stvari koje sam rekao i kako si samo odgovorio na najmanje bitan dio, tj. na ono na sta mozes da odgovoris. To radis svaki put inace, samo da te napomenem.

Shvatas li da pricas o covjeku koji je bio srecan kad je zemljotres i cunami pobio sve one Japance? Blago tebi.

Ni ti ni Dawud niste sposobni za kriticko razmisljanje. Nemate ni trunke razumjevanja za bilo sta sto se nalazi mimo religije. Pokazali ste to kroz postove mnogo puta. A to koliko pise istinu smo svi vidjeli. Njegovu "istinu" dijete od 5 godina moze da pobije. On samo postavlja citate iz Kurana i predstavlja tudje tekstove kao svoje a kad mu neko ukaze na logicke i fakticke greske sve sto zna da kaze je "LAZI, LAZOVE" itd.
    Zar mu nismo dali oka dva i jezik i usne dvije, i dobro i zlo mu objasnili? A on i dalje luta, po pašnjacima ovosvjetskim...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Licemjeru.
    ...
    A sta ti radish sa svojm zivotom? Pjanish se, provodish i zezash se? Jel to tvoja zabrinutost za ovo dijete? Licemjeru.
    Ego, hvala ti što si uvijek tu da me podśetiš u kakvome svijetu živim i bezumljem srušiš moj neutemeljeni optimizam. Phenix je postavila pitanje, nije iznijela stav, što znači da je nemaš na osnovu čega nazvat licemjerom. Sve i da Bog postoji i da Phenix vjeruje u to, tu nema licemjerstva. Ako ona tome đetetu ne može pomoć, nije licemjer ako prozove onoga koji može. Imam u vidu mogućnost da koristimo različite rječnike. Znaš li ko je licemjer po mojemu rječniku? Onaj koji tvrdi moralnu superiornost u odnosu na ljude koje ne poznaje. Onaj koji ništa nije uradio da pomogne ovome đetetu, a kritikuje drugoga za isto.
    Last edited by RoNN|3; 25-05-11 at 19:51.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,933
    Thanked in
    1,455 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    Zar mu nismo dali oka dva i jezik i usne dvije, i dobro i zlo mu objasnili? A on i dalje luta, po pašnjacima ovosvjetskim...
    Samo nek si ti meni ziv i da ozdravis brzo ako je kako moguce.

Page 98 of 108 FirstFirst ... 4888949596979899100101102 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks