Originally Posted by
Dawud
Naravno "učeni" da su ođe mnogi neuki i džaba im je što se uspinju iz petnih žila da postanu pametni ljudi. Kuran tvrdi da je da je znao...Onima koji će slijediti Poslanika, Vjerovjesnika, koji neće znati čitati ni pisati, kojeg oni kod sebe, u Tevratu i Indžilu, zapisana nalaze, koji će od njih tražiti da čine dobra djela, a od odvratnih odvraćati ih, koji će im lijepa jela dozvoliti, a ružna im zabraniti, koji će ih tereta i teškoća koje su oni imali osloboditi. Zato će oni koji budu u njega vjerovali, koji ga budu podržavali i pomagali i svjetlo po njemu poslano slijedili – postići ono što budu željeli. Međutim pošto mnogi neće da čuju šta Kuran kaže, evo šta kaže Biblija: "Proroka ću im podignuti između braće njihove, kao što si ti, i metnuću riječi svoje u usta njegova, i kazivaće im sve što mu zapovjedim". (Peta knjiga Mojsijeva: poglavlje 18, stih 19) Najvažnije riječi ovog proročanstva su - KAO ŠTO SI TI - poput Mojsija. Isus nije poput Mojsija, zato što je prema hrišćanima "Isus Bog ili sin Božiji", ali Mojsije to nije. "Prema tome, Isus nije poput Mojsija. DRUGO, prema hrišćanima, ISUS JE UMRO RADI GRIJEHA SVIJETA, ali Mojsije nije morao umrijeti radi grijeha svijeta. Znači Isus nije poput Mojsija! TREĆE, prema hrišćanima, ISUS JE IŠAO U PAKAO NA TRI DANA, ali Mojsije tamo nije trebao ići. "Prema tome, Isus nije poput Mojsija. "Mojsije je imao oca i majku. Muhammed isto tako. Ali Isus je imao samo majku, nije imao ljudskog oca. Isus nije poput Mojsija, ali Muhammed je poput Mojsija!" "Mojsije i Muhamed su stvoreni na normalan način, fizičkim činom žene i muškarca, ali Isus je stvoren čudom. Tako u Mateju 1:18 "I još dok se nisu bili sastali (Marija i Josip), nađe se da je ona trudna". I sveti Luka govori o čudesnom začeću: "...kako će to biti kad ja ne znam za muža? I odgovarajući Anđeo reče: duh sveti doći će na tebe, i sila Najvišega osjeniće te; za to i ono što će se roditi biće sveti, i nazvat će se sin Božji. Luka 1.35. Quran potvrđuje čudesno začeće; "ona (Marija) reče: "Gospodaru moj, kako ću imati dijete kada me nijedan muškarac nije dodirnuo?" - "Eto tako", - reče (anđeo Gabriela) -, "Allah stvara što On hoće. Kada nešto odluči, On samo za to rekne: Budi! - i ono bude." (9) (Quran 3:47) Mojsije i Mudamed začeti normalnim putem. "Mojsije i Muhamed su se oženili i imali su djecu, ali Isus je ostao samac cijelog svog života. Isus je odbačen od svog naroda "Mojsije i Muhamed su bili prihvaćeni od svog naroda kao proroci za vrijeme svog života. Bez sumnje, Židovi su zadali Mojsiju beskrajne glavobolje, ali kao nacija, prihvatili su ga kao Božjeg poslanika. Arapi su, također, Muhamedu učinili život nemogućim. Jako je propatio od njihove ruke. Nakon 13 godina naukovanja u Meki, morao je emigrirati iz mjesta svog rođenja. Ali prije smrti, Arapi su ga prihvatili kao Božjeg poslanika. Znači: Biblija je znala za dolazak Muhameda s.a.v.s. jer je zapisano: "Proroka ću im podignuti između braće njihove, kao što si ti, i metnuću riječi svoje u usta njegova, i kazivaće im sve što mu zapovjedim". (Peta knjiga Mojsijeva: poglavlje 18, stih 19) .
Bookmarks