pa nije novije uvijek bolje. Eto je Mercedes C klasa novija od S klase, a nije bolja. DHD ima veci ekran, kvalitetnije kuciste, itd, AFAIK u svemu je bolji, sem u bateriji. Itekako ima razlike...
verbalni skoro i da nema razlike ali rekoh ovo je novije pa zbog toga...:P
pa nije novije uvijek bolje. Eto je Mercedes C klasa novija od S klase, a nije bolja. DHD ima veci ekran, kvalitetnije kuciste, itd, AFAIK u svemu je bolji, sem u bateriji. Itekako ima razlike...
(nečitko)
Ja na Galaxy držim stock rom od 2.3.3.
Tačnije ROM je od brata blizanca Nexus S -a.
I zaista ne treba dirati. Takjo su zamislili pa neka tak oi radi. A ne da radi nego leti... + Flat paket
@kenneth
brate realno ne mozes ni da poredis symbian i android. sta mozes da uradis sa symbianom? kupis telefon od 600 eura (nokia e7 recimo) dodjes kuci instaliras mu par aplikacija sa ovi store-a i smorio te vec. jedino sto mozes da uradis je da cekas da nokia izbaci novi firmware i nadas se da ces dobiti nesto novo i zanimljivo (sjecam se kad sam cekao da na 5800 xm dobijem kinetic scrolling O.o). kad budes koristio malo duze android (ne ciljam ni na jedan tel konkretno ali za istih 600e a i mnogo manje dobijes pravi mali racunar) razumeces znacenje izraza smartphone i nece ti ni najmanje smetat to sto se ponekad restartuje. a sto se tice testiranja rom-ova ima milion alatki za bekapovanje podataka i podesavanja...
sorry sto sam malo isfilozofirao
pozdrav
Ako cemo tako po tome po cemu ti gledas , ne mozes da poredis onda android sa maemom , jer na njega mozes da radis sta god oces ko se razumije
" Nepismen ali pun para . Jesam li ovo dobro napisao ? "
... a ti se razumijes?![]()
(nečitko)
Naravno da se razumije kad kuca komande na onaj linux kao lud...
@be_original Kad kupiš bilo koju Nokiju E serije podrazumjeva se da je uz nju stigao Office, i treba samo da dodaš Skype i Operu i mape ako neko putuje. To je poslovni telefon, nema čačkanja i gluposti (izvinjavam se developerima). Šta treba tu još, za prognozu vremena i stock market, bbc - cnn i sl.
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Nije da se razumijem sad nesto bog zna sta , al sam cudo boze stvari na njega radio . . . Tako kako je e7 poslovni tel. , n8 je za multimediju . Jbg , kad bi napravili n8 sa qwerty i sa maemom ili androidom <3
" Nepismen ali pun para . Jesam li ovo dobro napisao ? "
zato na androidu u startu dobijes skype, koji je btw i mnogo bolji nego onaj za symbian IMO, Operu sam instalirao, ali je default browser bolji (a pride DHD ima podrsku i za flash, sto, AFAIK, symbian nijedan nema), navigacija je mnogo bolja zbog prisustva kompasa, a ako ti samo 3 navedene stvari trebaju, onda nemoj ni da kupujes smartphone, ima i mnogo jeftinijih telefona od E serije koji sve to podrzavaju...
sta si to npr. radio na njega, navedi 3-4 cuda boza...
(nečitko)
e u tome ti je magija androida - editujes rom koji hoces da instaliras - ubacis apk fajlove aplikacija koje ti trebaju izbacis ono sto ti ne treba i dobijas ni manje ni vise nego samo ono sto ti koristis bez nekih nepotrebnih aplikacija koje nikad neces koristiti. a cio taj proces traje dvadesetak minuta. toga nema kod symbiana.
e7 sam uzeo samo kao primjer, jer kosta toliko a po meni nicim ne opravdava tu cijenu .
Last edited by be_original; 19-04-11 at 17:30.
Šta bi tek rekao za SE laka im zemlja... Baš će neki biznismen od 40+ znati šta je to ROM i opravdava li E7 cijenu ili ne, kad ga bude uhvatio u ruke i osjetio one materijale i qwerty pljunuće i 1000 za njega ako treba... Milestone je jedini tel koji bi uzeo od Androida, treba ga smatrati kao pravac za buduće telefone...
Valjda zbog toga što Motorola ima gorila glass i odlična kvalitet izrade, a ima i qwerty a ni jedan od ovih koji si naveo nema qwerty... Vidiš da je to čovjeku potrebno.
Druga je stvar da su ga pitao zašto Motorola Milestone a ne HTC Z...
Inače što fali SE telefonima? Imao sam ih najviše i imam puno povjerenje u njih. Odlično rade, čuju se, a imaju i gomilu dodataka.
A qwerty? Samo optimus chat ima qwerty sa dizajnom za curice. I oba su od plastike...
**** ga oni su meni omiljena marka, imao sam više od 10 ericssona i sony ericssona, ali kada vidim sada kako se ponašaju prema korisnicima sačuvaj Bože. Zapostavili su potpuno Java korisnike, zaboravili su da imaju jedan Symbian tel sa odličnim hardverom i kamerom i bacili se skroz na Android i sa njime kasne, kao što sam naveo prije, dobro se nisu poklali da izbace 2.2 ili 2.3 za X10... Ostavio sam im kratko oproštajno pismo na forum...
tacno, qwerty sam zaboravio![]()
There's no need to jail-break an N900, Nokia encourages people to hack it, and it's easy for the user to get root, install new packages, even upgrade the kernel and overclock. My N900 phone is capable of running just about all the same software as my Ubuntu laptop.![]()
hm, dobar cyanogenmod review:
dosta korisnih stvari, ali suvise sam postao lijen da bih eksperimentisao... Mozda kad mi dosadi DHD ili ako mi padne shaka jos neki android fon koji cu moci da cackam![]()
(nečitko)
vidim gore pominjete N900, nisam mogao citati sve postove![]()
Uglavnom imao sam N900 telefon je stvarno savrshen, tastatura top, kvalitetan , baterija top... ali onaj OS je NULA naspram iOS-a i Androida . Presao sam sa iOS na Maemo ... nsam bio bash zadovoljan softwerom , koristio sam ga sa merakom jer sam isprobavao nesto novo i stvarno iscackao sve ali je dosta ogranicen , nema nesto specijalno aplikacija , ekran koji je resistivni ...
a onda prelazak na Android , koji je bash bash slobodan , svasta ubaci izbaci , kopiraj , instaliraj ...
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
odlican je cyanogenmod 7.0 instalirah ga prosle nedjelje na zte blejd. i sto je najbitnije stabilan je, eto i za kennetha nijednom mi se jos nije restartovao
najvise mi se dopada sto mozes svaku aplikaciju da prebacis na sd karticu nema 'phone only' aplikacija kao kod 2.2
zna li neko neki player preko kojeg bih mogao da pustam 720p snimke...imam htc desire i stavio sam na njega android 2.3.3 i sad nece vise da pusta 720p snimke niti da snima u 720p a prije mogao na 2.2 fabricki...![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks