Page 31 of 51 FirstFirst ... 2127282930313233343541 ... LastLast
Results 751 to 775 of 1252

Thread: Gej parada PG

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Provokacija je samo pravljenje parade. Npr. Meni se trenutno svidjaju djevojke od 18-25 godina. Ja sada nadjem 500 istomisljenika ( mislim da ih nije tesko nac ) I ogranizujem paradu u sred podgorice, ne dozvoljavajuci narodu koji tamo zivi godinama da sa svojom porodicom proseta po finom suncanom danu.
    Sad ces ti rec da to nije isto. E isto je! Sto bi nekoga interesovalo kakve ja djevojke volim? Sto bi nekoga interesovalo je li neko gej ili stejt?

A opet ti ponavljam. "P.S. Btw tvojom izjavom oces da kazes da ove parade ovdje nemaju nikakve veze sa paradama u australiji, americi itd? Da nisu pravljenje iz istog razloga i namjerom, sto god to bilo?"

Si fueris Romae, Romano vivito more; si fueris alibi, vivito sicut ibi

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by asta la vista View Post
    Provokacija je samo pravljenje parade. Npr. Meni se trenutno svidjaju djevojke od 18-25 godina. Ja sada nadjem 500 istomisljenika ( mislim da ih nije tesko nac ) I ogranizujem paradu u sred podgorice, ne dozvoljavajuci narodu koji tamo zivi godinama da sa svojom porodicom proseta po finom suncanom danu.
    Sad ces ti rec da to nije isto. E isto je! Sto bi nekoga interesovalo kakve ja djevojke volim? Sto bi nekoga interesovalo je li neko gej ili stejt?

A opet ti ponavljam. "P.S. Btw tvojom izjavom oces da kazes da ove parade ovdje nemaju nikakve veze sa paradama u australiji, americi itd? Da nisu pravljenje iz istog razloga i namjerom, sto god to bilo?"
    Naravno da nije isto i naravno da bi tebe prvog interesovalo kad bi ti neko branio da volis te iste djevojke. Zapitao bi se.
    I ovo "sto bi nekoga interesovalo je li neko gej ili strejt?" - pa vidis li da sve to interesuje, vidis li da se ime Zdravka Cimbaljevica provlaci kroz najrazlicitije price jer je javno deklarisan, vidis li da ne mozete da se suzdrzite od komentara "idi pa pitaj momka" i slicno, to je tako odje, ono, da branimo crnce svi bismo bili crnci, ako nikoga ne interesuje ko je gej a ko je strejt cemu onda sva ova i ovakva prica?
    Last edited by Mrlja; 18-04-11 at 13:23.
    zbog cega primatima nikad ne iskljucuju elektriku,
    oni u principu ionako rijetko citaju

Thanks Thanks Given 
    136
    Thanks Thanks Received 
    746
    Thanked in
    340 Posts

Juce je oko 300 Varvara proshetalo kroz centar grada, parkirali su se malo na centralni trg, ispricali svoju pricu i razisli se. Ipada da je uredu ako navijacka grupa organizuje protest-paradu u centru grada, ne dozvoljavajuci narodu koji tamo zivi godinama da sa svojom porodicom proseta po finom suncanom danu, ali nije uredu ako to organizuju homoseksualci.
    \\
    OFL•GIC

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mrlja View Post
    Naravno da nije isto i naravno da bi tebe prvog interesovalo kad bi ti neko branio da volis te iste djevojke. Zapitao bi se.
    Ko njima brani da vole jedan drugog ili jedna drugu?
    Da li postoji u zakonu neki clan koji zabranjuje da se drze za ruke ili ljube na ulici? Kao sto ja na svoju odgovornost poljubim momka na sred ulice, neka se i oni na svoju odgovornost ljubakaju. Ako ih neko napadne neka ga tuze za fizicko maltretiranje imaju pravo na to bas kao i ja.
    To kako narod gleda na njih nece promijeniti parada ponosa ni za sto godina.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@Drug Tito: nije ni to u redu!

@Mrlja: To da muskarac voli djevojku je normalno. To da muskarac voli muskarca nije normalno po svim pogucim zakonima drzave i prirode i kojih oces.
    Muskarac voli djevojku. Vjenca se sa njom. Osnuje porodicu. Dijete zivi u normalnom okruzenju.
    Muskarac voli muskarca. Vjenca se sa njim. Ne moze da osnuje porodicu bez ako ne usvoji dijete. To dijete nece zivjeti u normalnom okruzenju.
    I tvojom izjavom oces da kazes da ako bi ja ispoljio ljubav prema kravi, bilo bi u redu da pravim parade jer volim krave? Jer je to fina plemenita zivotinja u koju sam ja ludo zaljubljen i ocu da pravim parade jer mi zakon ne dozvoljava da volim kravu jer to nije normalno?
    P.S. Ovo sa kravom malo precerah ;p ali cisto da ti dokazem poentu
    Last edited by asta la vista; 18-04-11 at 13:32.

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by fm_group View Post
    Ko njima brani da vole jedan drugog ili jedna drugu?
    Da li postoji u zakonu neki clan koji zabranjuje da se drze za ruke ili ljube na ulici? Kao sto ja na svoju odgovornost poljubim momka na sred ulice, neka se i oni na svoju odgovornost ljubakaju. Ako ih neko napadne neka ga tuze za fizicko maltretiranje imaju pravo na to bas kao i ja.
    Da, u teoriji je sve to tako divno i krasno, i sve se moze, sta ima veze, ljubite se na sred ulice "pa ako vas neko napadne"... Ne bi stigli ni do policije da prijave napadace.
    Sumnjam da bi ti prva ljubila svog momka na ulici ako znas da u svakom trenutku postoji ogromna mogucnost da te neko isprebija na mrtvo ime.

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

@Drug Tito: nije ni to u redu!

@Mrlja: To da muskarac voli djevojku je normalno. To da muskarac voli muskarca nije normalno po svim pogucim zakonima drzave i prirode i kojih oces.
    Muskarac voli djevojku. Vjenca se sa njom. Osnuje porodicu. Dijete zivi u normalnom okruzenju.
    Muskarac voli muskarca. Vjenca se sa njim. Ne moze da osnuje porodicu bez ako ne usvoji dijete. To dijete nece zivjeti u normalnom okruzenju.
    I tvojom izjavom oces da kazes da ako bi ja ispoljio ljubav prema kravi, bilo bi u redu da pravim parade jer volim krave? Jer je to fina plemenita zivotinja u koju sam ja ludo zaljubljen i ocu da pravim parade jer mi zakon ne dozvoljava da volim kravu jer to nije normalno?
    Hahahah, precera sa kravom, zaista
    Mada sumnjam da bi ta krava dobrovoljno pristala da bude sa tobom, izvinjavam se ako vrijedjam tebe ili doticnu kravu.
    Tako da to poredjenje ne ide, naspram dobrovoljne ljubavi izmedju dvoje ljudi.

I ne mozes zabranit' nekome da nekog voli, istog ili drugog pola, pogotovo ako taj neko tebe ni po cemu ne ugrozava. Ja ne znam cega se ljudi plase ovdje, da ce homoseksualci ako postanu deklarisani sve da ih jure i vataju za dupe? Skalajte malo, to sto je neko iz vaseg okruzenja gej ne znaci da ce pravo na vas da skace, mozda mu se ne svidjate.
    Evo ja kao osoba koja je uveliko u tom svijetu (iako nisam gej, a razlog sam objasnio negdje prije) nikad jednu jedinu neprijatnost nisam dozivio od strane tih ljudi.
    A ima i hetero parova koji ne mogu da dobiju dijete, pa usvajaju. A to sto dijete ne bi zivjelo u normalnom okruzenju nije problem roditelja vec upravo okruzenja.
    I da vasa djeca vide dvije zene ili dva muskarca kako se ljube, nikad ne bi pomislili da u tome ima ista lose da im vi ne usadite takva ogranicena razmisljanja.

Moje dijete, npr, me jednom u zivotu pitalo sta je to. I ja sam mu rekao: To je ljubav, sine.
    Zato sto to jeste.
    Last edited by Mrlja; 18-04-11 at 13:39.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Aha sad sam shvatio!!!
    Znaci oni prave paradu ponosa da bi ih mi zavoljeli? Da ih neko ne bi tukao na ulici kad pocnu da se ljube,drze za ruke?
    E pa toga vazda ima. Eto i moja cura je lijepa i fina i privlacna mnogim muskarcima. Sto njih sprecava da me odvale od batina kad ja nju poljubim na ulici? Razum? Zakon? Mislim da su te dvije stvari iste i kod gejeva i kod strejt ljudi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da, u teoriji je sve to tako divno i krasno, i sve se moze, sta ima veze, ljubite se na sred ulice "pa ako vas neko napadne"... Ne bi stigli ni do policije da prijave napadace.
    Sumnjam da bi ti prva ljubila svog momka na ulici ako znas da u svakom trenutku postoji ogromna mogucnost da te neko isprebija na mrtvo ime.
    samo jos jedno pitanje: OVA PARADA CE DA RIJESI TAJ PROBLEM?

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

samo jos jedno pitanje: OVA PARADA CE DA RIJESI TAJ PROBLEM?
    Svijest ljudi je nesto sto se postepeno mijenja.
    Evo da ti odmah kazem, da ne mislite pogresno, da je veci dio lgbt populacije protiv ove povorke. Jer smatraju da je previse rano i da se ne moze tek tako ljudima servirati nesto, onako, BUM - eto nas. Odredjeni ljudi se vec godinama bore za to, sama Srbija i njeni aktivisti su se godinama za to pripremali takodje.

Ali opet, radi se o tome da ce, mozda ne bas na ovoj povorci (jer sami ljudi iz populacije jos uvijek nisu dovoljno spremni da se autuju okolini, iz straha) ali na nekoj mozda iducoj, tom ulicom zajedno prostetati i gej i strejt ljudi i pokazati svima da mogu savrseno da funkcionisu i da ne ugrozavaju jedni druge.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

...
    Tijesno u Podgoricu, a? I što ako je razlog isti? Neko puca u glasnoga susjeda, a neko ga zamoli da bude tiši. Treba li obojicu uhapsit jer su "imali isti razlog"?

Kao sto ja na svoju odgovornost poljubim momka na sred ulice, neka se i oni na svoju odgovornost ljubakaju. Ako ih neko napadne neka ga tuze za fizicko maltretiranje imaju pravo na to bas kao i ja.
    Ti to ne možeš znati. Postojala su društva u kojima je seksualna orijentacija bila nevažno pitanje i bila su ispred nas u mnogo čemu. Država je obavezna štitit svoje građane i ako će u 99% slučajeva njihovo ljubakanje njima nanijeti štetu oni imaju pravo tražit od države da ih zaštiti. Parada je samo jedan korak.

Možeš li pojasniti kako je voljeti osobu istoga pola "nenormalno po zakonima prirode"? Šta znači to? Koji su zakoni prirode? U zakonima države ne piše ništa o tome.

Neku đecu podiže samo otac, neku samo majka, neku baba i đed, neku tetke, neku otac i stric, neku milijarderi. Nije ni to normalno. Normalnost je nevažan faktor. Jedino što je važno je jesu li ti ljudi najbolja opcija za dijete. Niko ti ne brani da voliš kravu, ali seks sa kravom i krava kao drugi roditelj nijesu prihvatljivi. Moram li objašnjavat radi čega?
    ★

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,007
    Thanked in
    4,017 Posts

Krave su jedne skorupače obične?
    Last edited by NHM; 18-04-11 at 14:27.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Većini je gadno, manjini nije i to je to! Svako ima pravo na svoje mišljenje kakvo god ono bilo!
    Ako je već vlast odlučila da se ta parada održi, održaće se bez ikakvih problema ali i poslije parade većina koja misli da je to paradiranje i ta promocija ljubavi odvratna ostaće pri svome i ne vidim u čemu je frka kod ovih što drugačije razmišljaju!?
    Ajmo ljudi...svako svoj posao! Ovo je forum i ovdje svako ima pravo na svoje odvratno i lijepo razmišljanje što ne znači da smo zaostala nacija povodom ovih stvari.
    Vi se smijete meni jer sam drugačiji, a ja se smijem vama jer ste svi vi isti

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Svijest ljudi je nesto sto se postepeno mijenja.
    Evo da ti odmah kazem, da ne mislite pogresno, da je veci dio lgbt populacije protiv ove povorke. Jer smatraju da je previse rano i da se ne moze tek tako ljudima servirati nesto, onako, BUM - eto nas. Odredjeni ljudi se vec godinama bore za to, sama Srbija i njeni aktivisti su se godinama za to pripremali takodje.

Ali opet, radi se o tome da ce, mozda ne bas na ovoj povorci (jer sami ljudi iz populacije jos uvijek nisu dovoljno spremni da se autuju okolini, iz straha) ali na nekoj mozda iducoj, tom ulicom zajedno prostetati i gej i strejt ljudi i pokazati svima da mogu savrseno da funkcionisu i da ne ugrozavaju jedni druge.

Ako mogu nesto da kazen.
    Homoseksualci nisu vanzemaljci. Nije to neka skupina za koju ne znamo kako izgleda, pa ce oni nama paradom pokazati da nisu tako "strasni", da nemaju tri glave i 6 nogu i onda cemo mi njih prihvatiti.
    MI svi znamo ko su oni. LJudi sa drugacijim seksualnim izborom. SAsvim fizicki identicni sa nama. TAko da parada kojom bi oni bili prihvaceni je u ovom slucaju, kako si naveo potpuno bespotrebna.
    Niko nije ni govorio o tome da oni nas ugrozavaju i sasvim sam sigurna da mozemo svi zajedno savrseno da funkcionisemo. LJudi ko ljudi.
    Meni je samo zaludan pokusaj price da se parada odrzava da bi oni bili prihvaceni.
    Paradom se nista ne prihvata, cesto se stvara i kontraefekat. I ne znam oce li posli parade bilo ko da promini misljenje. Vecina ljudi ce reci-Uf, dobro je kad prodje i ova muka.
    I sutra sve isto ka da se nista nije desilo. Slijepi za moderno, gluvi za savremeno....
    "Ostavite mi to mastanje, ono mi dodje kao melem, ono mi moze obezbediti vecnost u vama i sa vama."

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by GYPSY View Post
    Ako mogu nesto da kazen.
    Homoseksualci nisu vanzemaljci. Nije to neka skupina za koju ne znamo kako izgleda, pa ce oni nama paradom pokazati da nisu tako "strasni", da nemaju tri glave i 6 nogu i onda cemo mi njih prihvatiti.
    MI svi znamo ko su oni. LJudi sa drugacijim seksualnim izborom. SAsvim fizicki identicni sa nama. TAko da parada kojom bi oni bili prihvaceni je u ovom slucaju, kako si naveo potpuno bespotrebna.
    Niko nije ni govorio o tome da oni nas ugrozavaju i sasvim sam sigurna da mozemo svi zajedno savrseno da funkcionisemo. LJudi ko ljudi.
    Meni je samo zaludan pokusaj price da se parada odrzava da bi oni bili prihvaceni.

Paradom se nista ne prihvata, cesto se stvara i kontraefekat. I ne znam oce li posli parade bilo ko da promini misljenje. Vecina ljudi ce reci-Uf, dobro je kad prodje i ova muka.
    I sutra sve isto ka da se nista nije desilo. Slijepi za moderno, gluvi za savremeno....
    Boldovan dio ti je, po meni, kontradiktoran. Prvo kazes da nas ne ugrozavaju i da mozemo svi savrseno da funkcionisemo zajedno, mi ovakvi i oni onakvi jer smo svi ljudi prije svega, a onda osporavas njihov pokusaj da tako, zapravo, i bude.
    Ja ne znam, ajde ovako, da ti radis u firmi u kojoj nisi primila platu, tipa, 8 mjeseci, a ta plata ti je jako bitna u zivotu jer zivis, naravno, od nje (kao sto su njima emocije bitne u zivotu, i svima nama, bez toga se definitivno ne moze) a tebi je uskraceno osnovno pravo da je primas kao radnik u toj firmi, da li bi ti stala da protestujes i time pokusas da promijenis ono sto ti ne odgovara u zivotu? Naravno da bi. Jer je to tvoj zivot, jedan jedini koji imas, i uradices sve da ga prozivis onako kako zasluzujes, kao i da neko poshtuje tvoje postojanje. Oni rade isto to. Stavi se malo u njihovu poziciju, ja jesam, iako nije ni trebalo zbog moje situacije. Zamisli da si se rodila kao gej. Sta bi radila? Ali zaista, ozbiljno razmisli o tome.
    Ili, mozda, da otkrijes da ti je sestra, brat, najbolji prijatelj, neko ko ti mnogo znaci u zivotu gej? Da li bi podrzala njegov pokusaj da zivi normalno i onako kako zasluzuje? Mislim da i to bi, jer si ga znala toliko vremena prije toga i znas kakva je osoba. A onda ces da dodjes do zakljucka da je on bio gej i prije nego sto je tebi rekao. I da je i dalje ista osoba koju poznajes i koju volis, sa tom jednom razlikom. I prihvatila bi ga. Ljudi se plase nepoznatog i definitivno je dokazano da su ljudi zapravo homofobni najcesce prema ljudima koje ne poznaju i populaciji generalno, a mnogo rijedje prema svom bliznjem za koga saznaju da je gej (mada ne kazem da nema i takvih slucajeva).

A kao drugo, ne shvatam poentu prvog dijela posta. Naravno da svi znamo kako "izgledaju" homoseksualci, ljudi kao i svi drugi. Niti se igdje u mom postu pominje kako oni izgledaju niti da su vanzemaljci niti da je parada u "ovom slucaju kako sam naveo" parada zarad prihvatanja njihovog fizickog izgleda ili sta li si vec pokusala da kazes ovime?
    Jer ovo da "nisu strasni" se odnosi na njihove karaktere, a ne na to znamo li kako izgledaju ili ne. Odnosi se na to da su to potpuno normalni ljudi, kao i svi mi, koji kao i mi vole, i pate, s' tim sto im je zivot definitivno komplikovaniji od nas koji mozemo slobodno da volimo i da nas niko ne dira zbog toga.

A vala, kao da smo svi mi za primjer samo zato sto smo hetero. Svi smo savrseni i ne pravimo sr*nja u zivotu samo zbog toga.
    Last edited by Mrlja; 18-04-11 at 19:14.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mrlja, možeš li mi odgovoriti na pitanje što ti želiš postići sa tvojom odbranom prema gay populaciji servisirajući ga nama kojima je mišljenje drugačije od tvoga??
    Vi se smijete meni jer sam drugačiji, a ja se smijem vama jer ste svi vi isti

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by AltaMarea88 View Post
    Zbog slicnih kategorizacija,ljudi se kriju,zato danas ima mnogo laznih ljudi i medju heteroseksualcima,jer se boje da budu ono sto jesu u bilo kom polju upravo zbog toga sto im sredina diktira odredjeni nacin ponasanja.
    Svakom zivom na svijetu sredina diktira odredjeni nacin ponasanja. Mnogo brze se mijenja pojedinacno ponasanje, sklonost nekog preme necemu nego se to desava sa sredinom. Prije pedesetak godina kupaći kostimi si izgledali ka unoforma kosmonauta, pa su nudistikinje bile iza visokih taraba, sad one u toplesu setaju i samo izuzetno obdarene skrenu paznju. Nije se to promijenilo "oid danas do śutra" već trajalo a nijesam bas siguran da je dobro i pozitivno na silu mijenjati sredinu. Nekad je kontraefekat vise vjerovatan nego uspjeh, ali mozda i grijesim.

Quote Originally Posted by city lights View Post
    na 30 strana se urla kako su bolesni, kako ce glave da im lome, kako bi ih ubili da ih vide da se drze za ruke ili ljube u grad i ti pitas koje im je pravo oduzeto?
    :lolblue::lolblue::lolblue:
    mora se crtat Crnogorcima...
    Nacićes svakojakih koji bi nekom lomili glavu, pa da li sto navija za neki drugi klub, glasa za neku drugu partiju ili mozda ima sklempave usi. Da li to znaci da je neko ugrozen, diskriminisan ili nekom nesto oduzeto? Jednostavno je tako da postoji uvijek i u svemu neka manjina koja smatra da ima pravo nekom nametnuti svoje principe. Ne moze se bas nikakva tvrdnja izvoditi na osnovu toga i takvog ponasanja. Ja licno ne cuh nijedan konkretan primjer koja su im prava ugrozena, ali ako oni smatraju da jesu zbog primjera koji si naveo onda su i meni i tebi i svakome jer ce se naci neko ko bi i nama razvalio glavu.
    Provokacija je samo pravljenje parade. Npr. Meni se trenutno svidjaju djevojke od 18-25 godina. Ja sada nadjem 500 istomisljenika ( mislim da ih nije tesko nac ) I ogranizujem paradu u sred Podgorice, ne dozvoljavajuci narodu koji tamo zivi godinama da sa svojom porodicom proseta po finom suncanom danu.
    Ja sam ti takodje istomisljenik, a ako bi seta s tobom manit se seta. Ne zbog toga sto mislim da je to provokacije vec zbog toga sto ne bi imao djaolje koristi osim sto bi izliza cipele i boljele noge od setnje. Sad ovo da protest smeta da neko "sa svojom porodicom proseta po finom suncanom danu" zvuci pomalo populisticki jer za setnju imaju 364 ostala dana, a to da im poneki protest ponekad i smeta su odlike velikih gradova, jer djao maka će iko setati i poteste praviti u Savnik ili Pluzine.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Postoji li procjena koliko će crnogorskih lezbejki, gejeva, biseksualaca i transrodnih osoba izaći na paradu? Ili se očekuje malo veći dolazak "gostiju iz inostranstva (opet taj Beograd)" i malo veći broj "onih koji podržavaju prava onih za koje znaju da postoje ali ih nisu vidjeli"?
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Boldovan dio ti je, po meni, kontradiktoran. Prvo kazes da nas ne ugrozavaju i da mozemo svi savrseno da funkcionisemo zajedno, mi ovakvi i oni onakvi jer smo svi ljudi prije svega, a onda osporavas njihov pokusaj da tako, zapravo, i bude.
    Ja ne znam, ajde ovako, da ti radis u firmi u kojoj nisi primila platu, tipa, 8 mjeseci, a ta plata ti je jako bitna u zivotu jer zivis, naravno, od nje (kao sto su njima emocije bitne u zivotu, i svima nama, bez toga se definitivno ne moze) a tebi je uskraceno osnovno pravo da je primas kao radnik u toj firmi, da li bi ti stala da protestujes i time pokusas da promijenis ono sto ti ne odgovara u zivotu? Naravno da bi. Jer je to tvoj zivot, jedan jedini koji imas, i uradices sve da ga prozivis onako kako zasluzujes, kao i da neko poshtuje tvoje postojanje. Oni rade isto to. Stavi se malo u njihovu poziciju, ja jesam, iako nije ni trebalo zbog moje situacije. Zamisli da si se rodila kao gej. Sta bi radila? Ali zaista, ozbiljno razmisli o tome.
    Ili, mozda, da otkrijes da ti je sestra, brat, najbolji prijatelj, neko ko ti mnogo znaci u zivotu gej? Da li bi podrzala njegov pokusaj da zivi normalno i onako kako zasluzuje? Mislim da i to bi, jer si ga znala toliko vremena prije toga i znas kakva je osoba. A onda ces da dodjes do zakljucka da je on bio gej i prije nego sto je tebi rekao. I da je i dalje ista osoba koju poznajes i koju volis, sa tom jednom razlikom. I prihvatila bi ga. Ljudi se plase nepoznatog i definitivno je dokazano da su ljudi zapravo homofobni najcesce prema ljudima koje ne poznaju i populaciji generalno, a mnogo rijedje prema svom bliznjem za koga saznaju da je gej (mada ne kazem da nema i takvih slucajeva).

A kao drugo, ne shvatam poentu prvog dijela posta. Naravno da svi znamo kako "izgledaju" homoseksualci, ljudi kao i svi drugi. Niti se igdje u mom postu pominje kako oni izgledaju niti da su vanzemaljci niti da je parada u "ovom slucaju kako sam naveo" parada zarad prihvatanja njihovog fizickog izgleda ili sta li si vec pokusala da kazes ovime?
    Jer ovo da "nisu strasni" se odnosi na njihove karaktere, a ne na to znamo li kako izgledaju ili ne. Odnosi se na to da su to potpuno normalni ljudi, kao i svi mi, koji kao i mi vole, i pate, s' tim sto im je zivot definitivno komplikovaniji od nas koji mozemo slobodno da volimo i da nas niko ne dira zbog toga.

A vala, kao da smo svi mi za primjer samo zato sto smo hetero. Svi smo savrseni i ne pravimo sr*nja u zivotu samo zbog toga.

Ajmo opet sve iz pocetka.
    U gornjim postovima predstavio si paradu kao nacin da se setnjom predstavi ova grupacija, da skrenu paznju na sebe, da se pokazu. I meni je to zvucalo kao da ima da se pokaze nesto sto mi ne znamo. Iz toga razloga sam uzela kao primjer vanzemaljce, jer svi mi savrseno znamo kako izgledaju. Ljudi identicni kao mi, izuzev seksualnog opredjeljenja.
    To mi je zvucalo kao da, sad lupam, rudari izadju na ulicu da se prosetaju, da se pokazu, kao da mi ne znamo kako rudari izgledaju.
    Znaci, ako je to svrha parade, nema potribe za setnjom. SAmo sam iznjela misljenje na tvoje tumacenje.
    Ja i dalje stojim iza konstatacije da svi mozemo savrseno da funkcionisemo. Meni licno je svejedno da li kancelariju djelim sa homo ili hetero jedinkom.
    I ne mislin da je ova grupacija po bilo cemu ugrozenija od bilo koga drugog.
    Ali ako nametanje prihvatanja drugacijeg seksualnog opredjeljenja neko misli ostvariti paradom, onda to spada u domen naucne fantastike. Zato sto, ko sto sam vec navela, nacin na koji oni pokusavaju da se "infiltriraju" u nasu sredinu, u kojoj je mogucnost uvodjenja seksualnog obrazovanja u skoli tabu tema, u kojoj po statistici svaka treca zena trpi nasilje u porodici, u kojoj svjest jos uvik kasni prilican broj godina...nije dobar.
    Nije primjeren datom trenutku. I koliko god taj pokusaj bio opravdan, bio uporan ...nece naici da odobravanje tog istog drustva.
    Meni licno ni najmanje ne smetaju. Niti mislin da su strasni, niti mislin da su cudni. SMeta mi lobi te grupacije koja se toliko osilila da misli da su oni jedini pravi, jedini autenticni, jedini ispravni.
    I smeta mi da mi neko pod nos gura svoj intimni stil, ponoseci se svojom "modernoscu" pri tom "sprdajuci" se nama "zaostalima" koji te moderne tokove teze prihvatamo.

Ono sto je kamen spoticanja ovdi jeste-ti uporno tvrdis kako ce parada nesto izmjeniti. Ja uporno tvrdim da nece izmjeniti nista.
    Oni ce proci, ka sta je sve proslo, upisat ce "poen" jer su "pokorili" Podgoricu, ali tim poenom nece ostvariti nijedno svoje pravo, niti popraviti svoj status.
    Ostat ce na tome da ce imati samo jedan dan u godini kad ce moci da se prosetaju drzeci se za ruke i da ta setnja bude bezbjedna samo ukoliko kordon policije bude prisutan zajedno sa njima.
    U ovoj situaciji, za ovu grupaciju-jucer,danas,sutra su tri identicna dana. Bez ikakvih promjena.
    "Ostavite mi to mastanje, ono mi dodje kao melem, ono mi moze obezbediti vecnost u vama i sa vama."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nekada se govorilo mentalno zaostali - sada imamo termin koji mijenja oblik, ali ne suštinu - ljudi sa posebnim potrebama.
    Fizički hendikepirani su sada osobe sa invaliditetom.
    Bili su i Cigani, sada imamo sterilni naziv RAE populacija, koji ne budi nikakve asocijacije, osim na mogućnost projekta.

Zašto ona nije nikada korišten naziv "Osobe sa posebnim seksualnim potrebama"? Čini mi se dovoljno sterilan i politički korektan
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Evo cujem price da daju po 500e da se proseta sa njima...
    "Ti ne budi ništa!", rekao mi je Bog kad me stvorio.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    16
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by Madzi View Post
    sad će najveći problem bit oće li moć stat 650.000 *****a u centru podgorice
    Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    nemoguce je da dobar covjek ne vjeruje u Boga.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Madzi View Post
    haaaaahahahaha ako je tako idem ja trceci

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    30 Posts

Nije to bez rizika

Thanks Thanks Given 
    645
    Thanks Thanks Received 
    75
    Thanked in
    50 Posts

vala kad sam uzeo 100 da glasam na referendum uzecu i 500 da prosetam..

Page 31 of 51 FirstFirst ... 2127282930313233343541 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)