Originally Posted by
Mrlja
Boldovan dio ti je, po meni, kontradiktoran. Prvo kazes da nas ne ugrozavaju i da mozemo svi savrseno da funkcionisemo zajedno, mi ovakvi i oni onakvi jer smo svi ljudi prije svega, a onda osporavas njihov pokusaj da tako, zapravo, i bude.
Ja ne znam, ajde ovako, da ti radis u firmi u kojoj nisi primila platu, tipa, 8 mjeseci, a ta plata ti je jako bitna u zivotu jer zivis, naravno, od nje (kao sto su njima emocije bitne u zivotu, i svima nama, bez toga se definitivno ne moze) a tebi je uskraceno osnovno pravo da je primas kao radnik u toj firmi, da li bi ti stala da protestujes i time pokusas da promijenis ono sto ti ne odgovara u zivotu? Naravno da bi. Jer je to tvoj zivot, jedan jedini koji imas, i uradices sve da ga prozivis onako kako zasluzujes, kao i da neko poshtuje tvoje postojanje. Oni rade isto to. Stavi se malo u njihovu poziciju, ja jesam, iako nije ni trebalo zbog moje situacije. Zamisli da si se rodila kao gej. Sta bi radila? Ali zaista, ozbiljno razmisli o tome.
Ili, mozda, da otkrijes da ti je sestra, brat, najbolji prijatelj, neko ko ti mnogo znaci u zivotu gej? Da li bi podrzala njegov pokusaj da zivi normalno i onako kako zasluzuje? Mislim da i to bi, jer si ga znala toliko vremena prije toga i znas kakva je osoba. A onda ces da dodjes do zakljucka da je on bio gej i prije nego sto je tebi rekao. I da je i dalje ista osoba koju poznajes i koju volis, sa tom jednom razlikom. I prihvatila bi ga. Ljudi se plase nepoznatog i definitivno je dokazano da su ljudi zapravo homofobni najcesce prema ljudima koje ne poznaju i populaciji generalno, a mnogo rijedje prema svom bliznjem za koga saznaju da je gej (mada ne kazem da nema i takvih slucajeva).
A kao drugo, ne shvatam poentu prvog dijela posta. Naravno da svi znamo kako "izgledaju" homoseksualci, ljudi kao i svi drugi. Niti se igdje u mom postu pominje kako oni izgledaju niti da su vanzemaljci niti da je parada u "ovom slucaju kako sam naveo" parada zarad prihvatanja njihovog fizickog izgleda ili sta li si vec pokusala da kazes ovime?
Jer ovo da "nisu strasni" se odnosi na njihove karaktere, a ne na to znamo li kako izgledaju ili ne. Odnosi se na to da su to potpuno normalni ljudi, kao i svi mi, koji kao i mi vole, i pate, s' tim sto im je zivot definitivno komplikovaniji od nas koji mozemo slobodno da volimo i da nas niko ne dira zbog toga.
A vala, kao da smo svi mi za primjer samo zato sto smo hetero. Svi smo savrseni i ne pravimo sr*nja u zivotu samo zbog toga.
Bookmarks