A ne mogu ti to rijecima opisat, bio je snimak dje se slikaju sve diplomate i on se nasa nedje po sredini medju svim najvecim ''zverkama'', smjeska se velikim bijelim zubima kakav likLichi mi malo na Bojsija iz Mucki
A reci nam sta ti je bilo smijesno pa da se i mi nasmijemo
A ne mogu ti to rijecima opisat, bio je snimak dje se slikaju sve diplomate i on se nasa nedje po sredini medju svim najvecim ''zverkama'', smjeska se velikim bijelim zubima kakav likLichi mi malo na Bojsija iz Mucki
.
Zapadni dio granice bez kontrole
Paradoks i apsurd
_________
Rješenje svakako nije zapošljavanje hiljada graničara. granice Crne Gore, Hrvatske, Srbije, BiH i Makedonije treba da budu "meke". Drugi način je liberalizacija trgovine između ovih zemalja, pa i neće bit neke potrebe za švercom. Ako ćemo u EU, ajde da je kopiramo.
Pogrešno je što je Srbija sprcala 5 miliona € u izgradnju "modernih graničnih prelaza" prema Crnoj GOri, maniti prelazili
Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga
A ko govori o hiljadama granicara? Opterecen si politikom... Da, granice u regionu treba da bude meke, ali ne i prazne, bez kontrole, jer je to sumanuto.
EU je jos prije 10 godina ponudila zemljama regiona model saradnje, a ideja je konkretizovana 2007. godine, pristupanjem pomenutih zemalja sporazumu CEFTA. Prema tome, liberalizacija je odavno tu, a i po ukusu je EU.
Ovo bi te moralo interesovati: Srbija je protekle godine ostvarila suficit u razmjeni sa CEFTA zemljama u iznosu od blizu 1,5 milijardi eura, sto je, s obzirom na ekonomske okolnosti, podatak vrijedan postovanja.
______
„Goranović“ najbolji strani učesnik na sajmu u Novom Sadu
Industrija mesa "Goranović" iz Nikšića je po kvalitetu mesa i mesnih prerađevina najkvalitetniji strani učesnik na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, javlja agencija MINA buseness.
"Goranović" je, u konkurenciji 50 kompanija iz regiona, osvojio šampionski pehar za odličan kvalitet narezanih i suhomesnatih proizvoda i slanine.
Komisija za ocjenu kvaliteta proglasila je nikšićku kompaniju za šampiona kvaliteta u tri grupe proizvoda. "Goranović" je nagrađen i sa četiri velike zlatne medalje, kao i 27 za kvalitet.Članovi Komisije bili su stručnjaci iz naučnih instituta za tehnologiju mesa iz Ljubljane, Zagreba i Novog Sada, kao i beogradskog Veterinarskog fakulteta.
Analitika
Ne mora biti sumanuto. Benelux i Evropska unija su ti primjeri da kontrola ne mora biti. Na kraju i težimo toj EU bez granica da putujemo slobodno. Samo što u isto vrijeme bi da sve kontrolišemo da nam neko ne uđe slučajno.
I ja mislim da je CEFTA OK, ali je kod nas ( i u regionu) stvorena negativna slika o CEFTI. CEFTA guši našu proizvodnju, CEFTA nas uništi...
Mislim da je licemjerno vrištati za EU, a ne koristiti mehanizme koji nas pripremaju na nju.
Što se granica tiče, mislim da treba vidjeti koji su uzroci šverca, pa šverc eliminisati na izboru, a ne usput.
Sjeti se 90ih. Policijski punkt na Bioču koji je sprečavao šverc prema Srbiji...
U isto vrijeme, u istoj državi si imao pijacu na kojoj si mogao da kupiš svaki švercovani proizvod, ali si uskraćivao taj vid kupovine svojim sunarodnicima sa sjevera svoje republike. Po Zeti samo što nosači aviona nisu švercovali robu, a do Bijlog Polja si trebao da "švercuješ". To je taj selektivni i pokazni pristup koji ne funkcioniše
Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga
http://newsru.com/sport/19apr2011/etic.html
Logican kraj slucaja Nikezic
Ruska je nogometna federacija konacno donijela svoju odluku u slucaju Nikezic:
- novcana kazna za FK Kubanj u iznosu od 2 milijuna RUB = 50 tisuca EUR
- novcana kazna za direktora kluba Surena Mkrtcana u iznosu od 1 milijuna RUB = 25 tisuca EUR
- sportski direktor Sergej Doroncenko i trener Nikolaj Hlistunov su suspendirani do kraja 2012.
Nikola je Nikezic ranije u ozujku dobio od FK Kuban potvrdu da ce mu bit isplacen sav novac prema ugovoru. Nadam se da je vec dobio sve do posljednjeg centa.
Svaka mu cast. Hrabar je covjek i pravi Crnogorac! On je skoro jedini lik u prljavom kazalistu zvanom "ruski nogomet" tko je imao mu**da za pruzit otpor ruskoj nogometnoj mafiji!![]()
http://www.pobjeda.me/citanje.php?da...4-20&id=206922
Recite mi, molim, mogu li naci igdje na internetu ovaj "serijal posvećen falsifikatima crnogorske istorije" jer DANU nazalost nema svoj zvanicni sajt (barem nisam ga nasao)![]()
Za ovo objašnjenje o razlozima kupovine bi trebalo direktno u Spuž da se šalje.
http://www.vijesti.me/vijesti/sluzba...a-clanak-16473
![]()
Umjesto da ovakvog ponašanja bude sve manje, primjera najprimitivnije demonstracije obijesti, bahatosti i ruganja ovom narodu izgleda da je sve više...
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
http://www.vijesti.me/vijesti/elektr...u-clanak-16463
Nevjerovatno. Znaci kradu nam na racune, i te pare idu Djukanovicima u dzep. Ima li kraja njihovoj bahatosti. Ima li kraja njihovoj pohlepi? Pa dokle bre vise?
Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.
E, dzemperi, pusti dzemperi , mitingashi i ostala braco , ili sto bi neki ,predpostavljam kolega ,mog cijenjenog idola-avatara reka : sad je kasno za novi pocetak, prekasno si, prekasno si, u moj zivot dosla![]()
hoces da kazes da dps nije dosao na vlast na krilima srpstva i mitomanije?!
She is only here to annoy herself!
.
Dok je Miloš Karadaglić napravio senzaciju u svijetu klasične muzike,
u Niksicu je crnogorska vlada, po obicaju, napravila jos jedno srаnје:
Stecaj od 40 miliona eura
______
Odluka Višeg suda u Novom Sadu
Obustavljeno izdržavanje kazne za Veselina Vukotića
Beta
Delatnik najviših državnih interesa: Veselin Vesko Vukotić
Vanraspravno veće Višeg suda u Novom Sadu odlučilo je da obustavi izdržavanje zatvorske kazne Veselinu Vukotiću koji je u Crnoj Gori u odsustvu osuđen na 20 godina zatvora, kazala je u četvrtak za agenciju Beta portparolka Višeg suda Svetlana Tomić Jokić
Pre ove odluke, Vukotić je trebalo da se vrati na izdržavanje kazne u novosadskom Okružnom zatvoru 24. aprila. On je bio privremeno pušten zbog zdravstvenih tegoba.
Svetlana Tomić Jokić je kazala da je Vanraspravno veće odluku o obustavi izdržavanja kazne usvojilo nakon što je Viši sud odlučio da se ponovi postupak protiv Vukotića.
Takođe, usvojena je odluka da se Vukotić brani sa slobode do ponavljanja postupka čime je odbijen zahtev Tužilaštva da ostane u pritvoru.
Svetlana Tomić Jokić je navela da je tužilaštvo najavilo žalbu na odluku Vanraspravnog veća, a konačnu odluku treba da donese Apelacioni sud u Novom Sadu.
Vukotić je na 20 godina zatvora osuđen u Crnoj Gori zbog ubistva Duška Boškovića u Prčnju 1997. godine. Apelacioni sud u Novom Sadu pre tri nedelje potvrdio je rešenje Višeg suda, kojim se odbija molba Crne Gore za izručenje Vukotića radi izdržavanja zatvorske kazne.
Prema pisanju pojedinih beogradskih medija, Vukotić je devedesetih godina bio saradnik srpske tajne policije za koju je u Evropi izvršavao zadatke "od najvišeg državnog interesa".
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
Evo malo da se čovjek nasmije
http://www.vijesti.me/caffe/bivse-vo...a-clanak-16626
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije naoružavalo je građane Pljevalja početkom 90-ih i kontrolisalo paravojne formacije koje su sprovodile teror u tom gradu, pišu "Vijesti", pozivajući se na bosanski dnevnik " BH Dani".
To je,, izjavio bivši predsjednik Crne Gore Momir Bulatović na sjednici Vrhovnog savjeta odbrane (VSO) održanoj 7. avgusta 1992. godine.
Pozivajući se na stenogram sa sjednice VSO, sa kojeg je Haški tribunal skinuo oznaku tajnosti, tiražni sarajevski nedjeljnik navodi da je Bulatović upozoravao vojno i državno rukovodstvo na situaciju u Pljevljima tražeći da se zaustavi divljanje paravojnih formacija. Bulatović je tada, pozivajući se na podatke MUP-a Crne Gore, kazao da je Pljevljacima oružje stiglo iz Beograda.
„Imamo činjenicu da je otprilike 350 cijevi podijeljeno od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije građanima Pljevalja, da ima najsavremenijih puškomitraljeza – osam ili devet, da se pripadnici tih formacija apsolutno ne osjećaju dužni ni prema vlastima ni prema organima Republike Crne Gore, a ni prema vojnim vlastima... Da budemo iskreni, nama su te paravojne formacije jedno vrijeme trebale, a sada predstavljaju veliki balast i poteškoću. Sada su ti ljudi promijenili tabor, sada je to neka Šešeljeva vojska“, kazao je Bulatović.Zasjedali dok je Dačević sijao strahSjednica VSO dešavala se u vrijeme kada su u Pljevljima paravojne formacije “vojvode” Milike-Čeka Dačevića sijale strah u gradu pod Golubinjom. Naoružani vojnici i civili u gradu bili su svakodnevica, a bombe su bacane na 24 radnje čiji vlasnici su uglavnom bili Muslimani.
Napeta situacija je kulminirala početkom avgusta kada su „čekovci” u dva navrata blokirali grad i zauzeli vitalne objekte u njemu.
Sjednici VSO tokom koje se Bulatović žalio na događaje u Pljevljima, kako se navodi u stenogramu, prisustvovali su i tadašnji predsjednik Vlade Milo Đukanović, pokojni Pavle Bulatović, koji je tada bio ministar odbrane, predsjednik SRJ Dobrica Ćosić, načelnik Generalštaba Vojske Života Panić i Pavle Strugar, komandant 2. Armije stacionirane u Crnoj Gori i ministar policije Srbije Zoran Sokolović.
Gle, opet Srbi svi i svukuda.
Pavle Bulatović je tada bio savezni ministar unutrašnjih poslova - a ne odbrane, tek je u narednoj vladi postao savezni ministar odbrane.
Bog nek mu dušu prosti, ali mislim da jedino on naoružavao Čeka i njegovu bandu.
Koliko se sjecam novine su pisale da je ceku oruzje davao dps, a sadasnji gradonacelnik Pljevalja izvjesni filip vukovic je bio cekova desna ruka i upravljao operaciom "oslobodjenja" Pljevalja ako bi ceko skoknuo do Beograda da naplati kakav reket.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks