novine u njemacku pisu da bi mogao Lothar Matthäus da preuzme Bayern-a no kraja sezone sto bi znacilo da trebaju bugari da nadju opet novog trenera...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NAPAD
Mirko VUČINIĆ (Roma)
- Od 74. minuta ustupio mjesto Borijelu - „vučica“ je slavila u Udinama zahvaljujući kapitenu Totiju, koji se dva puta upisao u listu strijelaca, drugi put u 94. minutu za trijufm - 2:1.
Andrija DELIBAŠIĆ (Rajo Valjekano)
- I prošlog vikenda dao gol kada je poentirao za 2:0, s tim što je ovoga puta odigrao nestvarnu utakmicu protiv Albasetea. Valjekano je vodio 3:0, ali je u posljednjih 15 minuta primio tri gola i izgubio sigurnu pobjedu - 3:3.
Fatos BEĆIRAJ (Dinamo Zagreb)
- Ušao na poluvremenu umjesto Šituma - „modri“ su teže nego što se očekivalo savladali Lokomotivu i napravili novi korak ka odbrani titule. Za Dinamo će to biti formalnost jer trenutno ima 13 bodova više od Hajduka, a do kraja ima šest kola.
Radomir ĐALOVIĆ (Amkar)
- Dobio priliku od starta, ali za 90 minuta igre nije uspio da se upiše u listu strijelaca. To, uostalom, nije pošlo za rukom nijednom njegovom saigraču, pa se Amkar sa gostovanja Krasnodaru vratio bez boda - 1:0.
Dejan DAMJANOVIĆ (Seul)
-Igrao čitav meč protiv Busan I’Parka - 1:1.
Danko Bošković (Vehen)
- Odigrao svih 90 minuta protiv Regensburga (0:0) i dobio žuti u deset minuta prije kraja. Goran VUJOVIĆ (Kečkemet)
- Bio je gotovo ubijeđen u trijumf, ali je on izostao prošle subote - trinaest minuta prije kraja ekipa Pape dala je kao gost gol za pobjedu. Kečkemet je opet u nelagodnom položaju na tabeli, samo četiri boda iznad opasne zone. Naš internacionalac zamijenjen je u 57. minutu.
Milan ĐURIŠIĆ (Rijeka)
- Protiv Zagreba pružio najbolju partiju otkako je otišao u Rijeku - 1:1. Prošlog vikenda igrao do 65. minuta.
Stevan PAVIĆEVIĆ (Pečuj)
- Ušao u 78. minutu – njegova ekipa nastavila je da posrće u drugom dijelu sezone, prošlog vikenda poraz pred svojim navijačima od BKV Elore - 1:0.
Stefan NIKOLIĆ (Temišvar)
- Dobio priliku od 71. minuta - njegova ekipa savladala je Sportul Studenteš golom u trećem minutu sudijske nadoknade. Temišvar je tim trijumfom ostao u trci za titulu, trenutno ima bod manje (51) u odnosu na vodeći Ocelul Galati. U Rumuniji se proteklog
vikenda igralo 25. kolo, a do kraja prvenstva ostalo je još devet kola.
Bogdan MILIĆ (Spartak Naljćik)
- Čekao šansu sa klupe i dobio je u 81. minutu - „crveno-bijeli“ su ostali neporaženi u meču protiv Rubina - 0:0.
Emir KUJOVIĆ (Kajzerispor)
- Ušao u 78. minutu – njegova ekipa doživjela je težak poraz na gostovanju Genčlerbirligiju - 4:1.
Filip KASALICA (Hajduk Kula)
- Igrao do 82. minuta – njegova ekipa izgubila je u Čačku od Borca - 1:0.
Danko KOVAČEVIĆ (Čukarički)
- Dobio priliku u posljednjih pola sata - „brđani“ nijesu imali mnogo šanse protiv zahuktale Crvene zvezde - 4:0..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dick Laurent is dead!
novine u njemacku pisu da bi mogao Lothar Matthäus da preuzme Bayern-a no kraja sezone sto bi znacilo da trebaju bugari da nadju opet novog trenera...
Evo nas 24. na listi http://www.fifa.com/worldfootball/ra...llranking.html
Ima i bolje od toga, mada bih volio da neko ako može provjeri koliko je ovo tačno, zvuči previše dobro da bi bilo istinito - ako dobijemo Bugare u 1. smo šeširu za kvalifikacije za SP 2014!
http://www.football-rankings.info/
http://novosti.rs/vesti/sport.72.htm...tio-treninzima
Nadam se da ce Stefan nakon tragedije koja ga je zadesila iz svega izaci jos jaci...
Da, ali to je vjerojatno rang - Crna Gora s pobijedivši Bugarsku, a Norveška izgubiti od Portugala i pobjedu protiv Litve.
http://www.football-rankings.info/20...-probable.html
Prvih devet ekipa UEFE ima 160 bodova više od nas pa mislim da je nerealno da dođemo u prvi šešir.
Ništa te ne razumijem.Na koju foru mi možemo uzet 160 bodova ako dobijeme Bugare?
Koliko sam ga ja razumio, brishu se porazi od japana i kolumbije, tj rachunace se samo rezultati od tada... Mada nijesam siguran da je tako...Bilo kako bilo i 2. sheshir je veliki uspjeh...
![]()
#fakenews
Arena pishe da je Vesovic igrao lijevog beka? Da nije greshka neka, chovjek je ofanzivni vezni. Lijevo krilo mozhda, ali beka teshko...
Deserve's got nothing to do with it.
Zbog povrede Ćosića je igrao lijevog beka, pošto na klupi nije bilo rezervnih defanzivaca.
Jel ovaj prije mjesec-dva očekiva da ga Pižon pozove za reprezentaciju Srbije?Jedini crnogorski fudbaler koji igra u Škotskoj Premijer ligi je Nikola Vujadinović.Fudbal je učio u mlađim kategorijama Crvene zvezde, zatim nosio dres Rada, Zete, Radničkog iz Pirota, CSKA iz Sofije, sa kojom je osvojio titulu prvaka Bugarske, da bi 2008. godine postao član Udinezea. Italijanski tim ga je slao na pozajmice. Prvo u rumunsku Unireu Alba Luliju, a onda u Aberdin, za koji sada nastupa. Uhvatili smo ga bukvalno pred utakmicu protiv Rendžersa, koja se igra večeras.
Jesi li zadovoljan u klubu i da li ćeš se sljedeće sezone vratiti u Udineze?
“Uglavnom sam zadovoljan svojim igrama i odnosom sa igračima , mada sam imao dosta problema sa povredama ,što me je spriječilo da igram u kontinuitetu...Brzo sam se prilagodio na ostrvski način igre...U Udine sam obavezan da se vratim jer imam još dvije godine ugovora sa njima, uredno se javljam na pripreme pa se nadam da ću se izboriti sljedeće sezone za veću minutažu...”, kaže na startu razgovora za CdM, Nikola Vujadinović.
Aberdin je 10. tim škotskog šampionata nakon 32 utakmice. Predstoji vam težak meč sa Rendžersom, koji se bori za titulu. Šta možemo očekivati u večeras protiv popularnih policajaca?
“Trenutno smo 10. i bez vecih ambicija u ligi i svim snagama smo okrenuti polufinalu kupa i utakmic sa Selticom koje nam može donijeti izlazak u Evropu i spašavanje sezone...Protiv Rendžersa možete očekivati težak meč, sa malo golova..Imamo par povrijeđenih igrača. Iskreno ne znam ni da li ću igrati jer imam tri kopče na glavi od subotnjeg meča sa Hibernianom.”
Udineze se bori za plasman u Ligu šampiona. Da li bi volio da se vratiš u klub sa sjevera Italije i sljedeće sezone nastupaš u kvalitetnijoj ligi?
“U Udine se sigurno vraćam , sad zavisi od mene i trenera hocu li se izboriti za bolji status...Oni trenutno igraju odlično i sigurno ce izboriti plasman u Evropu, što mi imponuje...”
Nikola, pamtimo te iz vremena kada si nosio dres mlade reprezentacije Crne Gore. Pratiš li zbivanja u crnogorskom fudbalu, prije svega reprezentativnom. Sastav Zlatka Kranjčara na pragu je istorijskog uspjeha, plasmana na EURO.
“Naravno da pratim sva zbivanja u crnogorskom fudbalu , i nadam se da ce se reprezentacija plasirati na EURO. Momci su to zaslužili prikazanim igrama u dosadašnjem toku kvalifikacija.”
Crna Gora je u grupi sa dvije ostrvske selekcije. Vels smo savladali u Podgorici, dok je protiv Engleza izboren remi na Vembliju. Očigledno nam odgovaraju ekipe sa ostrva.
“Izgleda da je tako , iako nemamo igrače koji igraju na Ostrvu , odlično smo se prilagodili njihovom načinu igre i uzeli važne bodove”, rekao je na kraju Nikola Vujadinović
Kakav crni Vujadinovic. Njega je Dejo prekrizio onda kad je otisao iz svlacionice mlade reprezentacije jer je saznao da nece biti u startnih 11. Takva igracina da sjedi na klupu....pffff...ne vrijedi da se uopste spominje ovdje vise
Poslije junskog termina se vrši raspored ekipa po šeširima, a ne znam kad će bit žrijeb, vjerovatno na jesen neđe. Zato sam i izbacio ovo juče jer mi bilo previše dobro, da se sa dobrim rezultatima u periodu manjem od godine (od avgusta prošle godine jer je Cico počeo sa 3 poraza) dođe do ovako dobre pozicije.
Nek bude i drugi sesir, ja sam prezadovoljan![]()
http://www.vijesti.me/sport/psv-zove...a-clanak-15547
Ovo bi sigurno bila prava stvar, Holandjani znaju kako se prave igraci![]()
Dje igramo protiv Svajcarske , u kojem gradu ?
BISOGNA VINCERE !
Kad smo se već dotakli mladih igrača evo dije vijesti:
Izvor: FSCG
--------------------------------------------------
U19: Grci slavili u goleadi na Starom aerodromu
Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 4:3 u drugom prijateljskom meču sa selekcijom Grčke.
Nakon remija u meču odigranom prije dva dana, publika na Starom aerodromu imala je priliku da uživa u velikom broju lijepih poteza i čak sedam pogodaka. Više sreće imali su Grci koji su do pobjede došli u samom finišu susreta spektakularnim pogotkom kapitena Joanisa Poturidisa.
Četa Aleksandra Miljenovića odigrala je dva različita poluvremena – u prvom dijelu susreta „sokolići“ su stvarali prilike ali su Grci dva puta pogodili metu, dok je su u nastavku naši omladinci bili mnogo precizniji.
Uvodne minute susreta obilježile su tri propuštene prilike naših omladinaca. Odlično dodavanje Vučinića u petom minutu Bakić nije uspio da pretvori u pogodak. Samo dva minuta kasnije Šahman je uputio fenomenalan udarac sa 20-tak metara, ali je lopta odsjela na prečki gola gostiju, da bi već u sledećem napadu Bogdanović iz izgledne prilike uputi loš udarac glavom.
Kazna za propuštene prilike stigla je nakon prvog ozbiljnijeg napada Grka – Karelis je odlično prošao po lijevoj strani, uputio centaršut u kazneni prostor koji je iskoristio Karalampos Mavrias da uz dosta sreće savlada Petkovića.
Vodeći pogodak protivnika nije omeo „sokoliće“ koji su nastavili sa napadima ka protivničkom golu. Najbolju priliku propustio je Pejaković koji je loše reagovao na dodavanje Vučinića i sa nekoliko metara uputio slab udarac. Grci su još jednom uspjeli da kazne promašaje naše selekcije. Grešku defanzivne linije našeg tima u 28. minutu iskoristio je Buzas da poveća prednost svog tima.
Nastavak susreta donio je mnogo efikasniju igru našeg tima. Nakon četiri minuta igre Redžović je nakon kornera nadvisio sve u kaznenom prostoru protivnika i udarcem glavom zatresao mrežu gostiju. Grci su vratili prednost od dva gola u 66. minutu nakon nove greške naše odbrane preko Kocaridisa.
Na novi pogodak „sokolića“ čekalo se do 78. minuta kada je Marko Vukčević realizovao najstrožiju kaznu koju je izborio Luka Đorđević. Samo šest minuta kasnije Miljenovićeva četa stigla je do izjednačenja – odlično dodavanje Đorđevića iskoristio je Pejaković da poravna rezlutat.
Pitanje pobjednika riješeno je dva minuta prije kraja regularnog toka susreta sprektakulatnim pogotkom Poturidisa. Kapiten „Helena“ prihvatio je loptu na svojoj polovini, uputio udarac ka golu „crvenih“ kojim je uhvatio Petkovića na krivoj nozi i zatresao mrežu za pobjedu svog tima.
Nakon meča selektor Miljenović istakao je da su njegovi izabranici prikazali bolju igru u drugom dijelu susreta.
- U meč smo ušli hendikepirane neigranjem sedmorice igrača. Grci su u prvom dijelu bili mnogo bolji i potpuno zasluženo otišli na odmor sa dva gola prednosti. U nastavak susreta ušli smo sa nekoliko svježih igrača i pružili mnogo bolju igru nego u prvom poluvremenu. Na vrijeme smo postigli pogodak, da bi nakon novog gola Grka uspjeli da dođemo do izjednačenja. Ipak, gosti su zaista nevjerovatnim pogotkom kapitena uspjeli da dođu do pobjede, rekao je Miljenović.
-----------------------------------------------------
Izvor: Vijesti
FSCG
Kadeti putuju u Austriju
Naša selekcija će se takmičiti u grupi B sa reprezentacijama Meksika i Hrvatske, te ekipom bečkog Rapida. "Sokoli" priželjkuju plasman u polufinale.
Kadetska reprezentacija Crne Gore učestvovaće na međunarodnom turniru „Trofej Nereo Roko“ koji se održava u Austriji od 17. do 23. aprila. Naša selekcija će se takmičiti u grupi B sa reprezentacijama Meksika i Hrvatske, te ekipom bečkog Rapida koji učestvuje umjesto Rumunije, koja je otkazala nastup. U grupi A takmičiće se Italija, Rusija, Izrael i Slovenija.
U polufinale će se plasirati po dvije prvoplasirane selekcije.
- Očekuju nas najmanje tri utakmice sa veoma jakim protivnicima, što će svakako biti vrijedno iskustvo mojim igračima. Sistem takmičenja je naporan, jer se utakmice igraju bez dana odmora. No, bez obzira na tu činjenicu naš glavni cilj je plasman u polufinale kako bismo imali priliku da odiramo još dvije utakmice - rekao je Sava Kovačević, selektor kadetske reprezentacije.
Na Kovačevićevom spisku je 18 igrača.
Golmani: Marko Kordić (Vojvodina), Miloš Dragović (Budućnost).
Odbrana: Stefan Kaluđerović (Budućnost), Igor Marković (Lovćen), Danilo Šarkić (Brisel), Jovan Baošić (Jedinstvo), Ivan Prančić (OFK Beograd), Jovan Bošković (Lovćen).
Sredina: Nikola Jovanović (Budućnost), Jovan Čađenović (Partizan), Nebojša Kosović (Vojvodina), Marko Janković (Partizan), Stefan Nedović (Jedinstvo), Idriz Toskić (Bari).
Napad: Koča Krstović (Empoli), Aleksandar Boljević (Zeta), Žarko Grbović (Čelik), Lazar Lalošević (Mornar).
Last edited by amnesiac; 15-04-11 at 12:12.
Dick Laurent is dead!
Još se ne zna. Mislim da oni moraju odlučiti o tome dva ili tri mjeseca prije utakmice. Najvjerovatnije će biti Bazel ali ukoliko još uvijek budu bili u igri možda zbog većeg kapaciteta stadiona izaberu Cirih. Tako nešto shvatih.
Evo jednog topica u vezi sa putovanjem na tu utakmicu.
https://forum.cdm.me/showthread.php?...1-Oktobar-2011
Last edited by amnesiac; 15-04-11 at 12:17.
Dick Laurent is dead!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks