Originally Posted by
Mrlja
Roditelji? Zasto mislis da su oni najvise krivi?
Ne kazem da nisu. Krivi su koliko i drugi ljudi, ustvari i vise, jer ako vec drugi ne mogu da prihvate to sto on voli isti pol, mogli su makar oni malo da mu olaksaju. Sto su vremenom, koliko - toliko, i uradili, ali ne znas koliko je, prije svega mog, truda, vremena i razgovora bilo potroseno da shvate da je on ista osoba koja je bio prije nego sto su saznali za to.
I jeste tacno da mi u pocetku nije bilo svejedno. Ali ne zbog toga sto je on homoseksualac, vec zbog toga na sta ce zivot da mu se svede zbog te cinjenice, na kakav je zivot osudjen.
Ali ga bezrezervno volim i podrzavam.
Jer smatram da takva osoba to zasluzuje.
Upravo zato sam rekla da su vaši roditelji krivi što se tvoj brat osjećao kao "gradjanin drugoga reda", bar si ti to tako predstavio!
Ako je istina i ovo o samoubistvu i o psihičkim smetnjama u vidu depresija isl. niko tome nije više mogao kumovati nego vaša porodica i sredina u kojoj je spoznao sebe i očigledno bio svjestan da nije kao takav prihvaćen, zar ne?
I sad treba da paradira da bi se "oslobodio"...ne slažem se!
Uostalom, kome ja da se obratim što moja porodica ne prihvata mog momka jer kažu nije za mene, ja boljeg zaslužujem i ovoga NIKAD neće prihvatiti?
Oćemo li pravit paradu neprihvaćenih zatova i snaha (uh kako je ovo drugo brojna populacija?!)? Ko se bori za njihova prava da slobodno vole?

Originally Posted by
Hari Krisna
Ovo je skup bajki koje nemaju veze sa stvarnosću mada i ja znam jednog koji tvrdi da mu gazda dao otkaz sto ima sklempave usi. Kao redovni davaoc krvi najodgovornije ti tvrdim da me niko i nikad nije pitao o seksualnim sklonostima, a davao sam krv i u u Pg i na Ct i dosta gradova van Crne Gore.
Morala bi se potruditi malo bolje da pokazes tu diskriminaciju.
Sa druge strane sopstvenim ocima vidis da nidje nijedne ustanove dje moze ući invalid koji je u kolicima, nidje semafora sa zvucnim signalima za slijepe, jedna jedina biblioteka u cijeloj drzavi pa i nju pokrali.,.... to je draga moja diskriminacija jer kako da se zaposli neko ko nema ni teoretske sanse da dodje na taj posao. Oni su iskljuceni iz nasega drustva i niko se ne buni da je to diskriminacija i svi ćute kao da se nista ne desava. Oni su i ponizavani i vrijedjani jer nemaju ni polovicne sanse da se bar ośecaju kao dio normalnih osoba koji rade i zaradjuju za sebe. Geja ili lezbijku niko ne pita s kim u krevetu provode slobodno vrijeme, a na celu to nikom ne pise. Ovi stvarno diskriminisani nazalost i ne mogu sakriti svoj povod diskriminacije i bezosjećajnosti drustva, sredine i svih ovih strasnih modernih demokrata koji oće silom na sramotu da budu moderni demokrati i da setaju zbog umisljenih ugrozenih prava.
Bravo Hari, ne mogah da ti dam reputaciju, a ovo zaslužuje respect!

Originally Posted by
Hari Krisna
Vjerova ili ne ja ne znam nijednog geja niti nijednu lezbijku pa ne znam sta oni kriju i cega se boje. Lako je moguće da medju poznanicima ima i takvih, ali posto se ne ispovijedamo o sportskim aktivnostima u krevetu znaci da u drustvu jednako funkcionisemo i bez strahova. Nije valjda da mislis da se moja sloboda sastoji u tome sto cu trubiti okolo kakav sex volim i to dati na ocjenu ulice, komsije ili rodbine? Mozda imam rodjaka koji bi se mene odrekao kad bi rekao da ne volim samo misionarsku pozu, tetka bi se zabrinula sto ne volim plavuse, a ujna vise preferira ofarbane crvenokose sa krivim nogama? Ako znam zna me jad koga bi to jos interesovalo i zasto bi ja te impresije dijelio sa bilo kim i jos bio perverzan da zelim cuti misljenje drugih ili potrebu da ih ubijedim da je jedino ispravno to sto ja volim.
Shvati da je ogromna antipatija prema toj populaciji bas zbog tog nametljivog, ponekad bljuvatog "promovisanja" sopstvene sklonosti i stravicne demagogije da svi kojima se to ne svidja je ili homofob ili ulicar ili razbojnik, a u najboljem slucaju nedemokratska seljacina. Jos od vremena kad pokusase lincovati Dinosu sve je samo "pricam ti pricu" i nijesam cuo nijedan jedini primjer diskriminacije, ogranicenja, a ako je namjera da bas naćeraju narod da ih voli to je malo tezi slucaj za bilo koga pa i za njih.
eeee, neki vole da ih papagaji gledaU dok opošljavaju...ja bih paradu za nesretne papagaje koji stresove preživljavaju!

Originally Posted by
NSX
da oni stvarno hoce da natjeraju narod da ih voli organizovali bi neku drustveno korisnu akciju makar da posade koje drvo ociste neku rijeku kad smo vec ekoloska drzava ili asfaltiraju taj prvi kilometar novog autoputa kad su ovi sa vlasti vec nesposobni

jes, pa da ih umeče dok se bave društveno korisnim radom, nijesu poludjeli!
Sigurna sam da u ovoj tradicionalno-ruralnoj sredini nije lako biti različit, i sigurno da postoji neka vrsta diskriminacije, ako ništa, ono se vazda može naći majmun koji će se zalećet da te umlati jer si drugačiji, medjutim, to nije "privilegija" LGBT populacije, to može zadesiti svakoga ko se malo izdvaja nečim iz sredine...tako se može osobi koja ima specifičnu frizuru desiti da bude "bivena" na ulici, osobi koja nosi neku neobičnu odjeću, ranijih godina pirsinzi na obrvama, nosu, su izazivali negativne reakcije tih posebnih likova ovoga podneblja...znam za slučaj jednoga danas pokojnoga umjetnika, koji je u jednom CG gradu bio isprebijan samo zato što je poznato lice, i još Podgoričanin! To je bilo davno, šezdesetih godina prošloga vijeka...
ali samo naglašavam da onih koji reaguju nasilno na nešto što je drugačije je vazda bilo i biće ih, to nije privilegija LGBT i neće ova parada donijeti da se takvi primire, a da oni koji su drugačiji u bilo kom smislu počnu normalno da žive u odnosu na ove koji ne prihvataju različitost!
Poradi mene i mojih "drugova" možete sobodno mirno živjeti dok nas ne ugrožavate, i parada to neće promijeniti...mene samo iritira ta potreba za egzibicionizmom....a on je svojevrsni poremećaj
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Bookmarks