Quote Originally Posted by Mrlja View Post
Ja imam.
I necu da pisem imena i prezimena tih osoba, ali znam za primjer djevojke koja je trazila posao i nasla ga, i bila otpustena onog trenutka kad je gazda saznao da je lezbejka.
I ovo nije rekla-kazala, vec znam i ko je djevojka i ko je gazda.

Takodje, recimo, znam da do donosenja Zakona o zabrani diskriminacije gej osobe nisu mogle da budu davaoci krvi, i pitanje o seksualnosti je bilo obavezno u svakom upitniku te vrste.

A i bez svega ovoga, samo iskljucivanje iz drustva i ponizavanje je dovoljna diskriminacija. To se mom bratu desava.
Ovo je skup bajki koje nemaju veze sa stvarnosću mada i ja znam jednog koji tvrdi da mu gazda dao otkaz sto ima sklempave usi. Kao redovni davaoc krvi najodgovornije ti tvrdim da me niko i nikad nije pitao o seksualnim sklonostima, a davao sam krv i u u Pg i na Ct i dosta gradova van Crne Gore.
Morala bi se potruditi malo bolje da pokazes tu diskriminaciju.
Sa druge strane sopstvenim ocima vidis da nidje nijedne ustanove dje moze ući invalid koji je u kolicima, nidje semafora sa zvucnim signalima za slijepe, jedna jedina biblioteka u cijeloj drzavi pa i nju pokrali.,.... to je draga moja diskriminacija jer kako da se zaposli neko ko nema ni teoretske sanse da dodje na taj posao. Oni su iskljuceni iz nasega drustva i niko se ne buni da je to diskriminacija i svi ćute kao da se nista ne desava. Oni su i ponizavani i vrijedjani jer nemaju ni polovicne sanse da se bar ośecaju kao dio normalnih osoba koji rade i zaradjuju za sebe. Geja ili lezbijku niko ne pita s kim u krevetu provode slobodno vrijeme, a na celu to nikom ne pise. Ovi stvarno diskriminisani nazalost i ne mogu sakriti svoj povod diskriminacije i bezosjećajnosti drustva, sredine i svih ovih strasnih modernih demokrata koji oće silom na sramotu da budu moderni demokrati i da setaju zbog umisljenih ugrozenih prava.