Da
Ne
Upravo tako. Nije to haritativna ustanova već vojna organizacija. Svaka odluka o tome se moze samo vagati cinjenicama da li je clanstvo tamo vise korisno nego stetno. Slusati prnjavenje onih koji sve u sesneste pucali pa dobili po prknu je zalosno, ali svak ima pravo na svoje misljenje ma kako glupo bilo.
hahhahahhaha ada cus i ne samo to vec mi Margaret Klein tetka
pa nijesu čovjeka za moderatora postavilu glupsone nego robota normalno... zato Hari Krisna nema emocija. ne zato što je robot musliman.
Valjda svako ko ima imalo u sebi pravdoljubivosti, bilo cega ljudskog, ne treba mu crtati kakva je to organizacija. Sta je sjutra, Iran vjerovatno? Pa ce posle Irana neko treci, i sve dotle dok pobiju dobar dio covjecanstva.
Najjaci su mi ovi nasi promoteri, ovoliko stupidarija je previse cak i za Crnu Goru. Zamisli, Nato donosi investicije. Stvarno da puknes od smijeha.
Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.
Uopste me ne interesuje kakva je to organizacija, dok god mi garantuje sigurnost. Crna Gora ima 600000 stanovnika, i nalazi se na Balkanu. Bezbjednost CG je garantovana na dugi niz godina ulaskom u NATO. Kraj price.
Mi ulazimo u NATO zbog nashih interesa, i tako treba i da se nastavi. A shta oni rade u Iranu, Libiji, Iraku, Dzibutiju, Ekvatorijalnoj Gvineji-to nije nasha stvar, niti to treba puno da nas interesuje (pri donosenju politickih odluka). Koliko god nam Gaddafi bio simpatican![]()
Deserve's got nothing to do with it.
Naravno da će mo ući u Nato,ali mi je milije što su se srbi "pomirili "sa muslimaskim zemljama ,jer devedesetih se nijesu smjele pomenut te zemlje pred nekima od njih,odma ih fatalo neko ludilood svega crna Gora ima koristi,kako se god obrne!
Last edited by minjo; 25-03-11 at 08:44.
http://www.vijesti.me/vijesti/ne-nato-u-video-12525
evo ekipe,dzoma,ranko kadić i udruženje izbjeglica,vojnih penzionera i 32 nevladine pranga-franga organizacije protiv ulaska u nato
Mladi vole NATO, sport i zabavu
http://www.vijesti.me/vijesti/mladi-...u-clanak-14989
koja bolest..
Ја бих волио да будемо Израел на Балкану и да нас боли она ствар и за НАТО и за Русију...али то је немогуће.Мало се разумијем у систем одбране и сматрам да су Црној Гори највећи безбједоносни изазов природне катаклизме (земљотрес...пу, пу).Сматрам да на такве појаве у Европи најбоље можемо да одговоримо ако смо дио заједничког безбједносног штита, а то није ЕУ, барем не за сад, него НАТО.
Чланством у НАТО-у Црна Гора диже свој политичко-економски статус.Неупоредиво се поправља стратешки положај земље, укључујемо се у свјетску политичку ријеку из које можемо понекад "обрнут који рукавац на нашу воденицу".
Најважнији су економски бенефити.Први је повећање кредитног рејтинга земље и смањивање каматних стопа, а други је масовно повећање инвестиција. (То се није десило у значајнијој мјери у Хрватској због кризе).
И има један још, а то је смањивање утицаја једне (а и још једне) братске земље у ЦГ.За дивно чудо, партије које су против уласка у НАТО, управо заступају интересе те братске земље.
О бенефитима система одбране не треба говорити, јер се показало да је неупоредиво јефтиније развијати заједнички систем одбране него развијати самостални систем.Заштита ВАП-а је најбољи примјер.
Ризици постоје и они се огледају највише у ризику да неки наш представник у НАТО мисијама погине.Као и терористички напади, које са обзиром на значај Црне Горе можемо скоро искључити.
Видите ја нисам одушељен овим решењем али је оно за сад најбоље.
Има логике у иницијативи да се укине војска, али је оно нереално с обзиром на то гдје се налазимо, какви смо ми дивљаци и поред каквих дивљака живимо.
П.С.
Онима који предлажу да уђемо у савез на челу са Русијом (под условом да нас Руси приме)препоручио бих да поново погледају карту Европе.
Last edited by BAR; 11-04-11 at 18:31.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Odlican post.
_________
BAR je sve objasnio...tako da mi ostaje samo da kazem da je njegov post Approved by Bone!
Administrator me je obrisao kada sam *apruvovao* jedan post prije par dana, ali *apruvovanje* nije ni prepoytencija, ni zafrkancia, nego primjerena reakcija u situacii kada neko srochi izvanredan post i na najbolji nacin elaborirra neku temu-bolje je da ga podrzim i apruvujem, nego da ja ponovo objasnjavam isto, pogotovo kad postoje veliki izgledi da gore objasnim to sto je predmet posta.
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Svako ko veliča silu i nepravdu, ratove i unesrećivanje ljudi, izdajnik je naše junačke tradicije. Samo to mogu reći. Nijedan pošteni Crnogorac neće podržati te svjetske siledžije, te eksploatatore i robovlasnike. Znam ja da je nekim individuama mjerilo cnogorstva snaga našeg ulizivanja Evropskoj Uniji i NATO-u, ali za mene nije. Ja ne gledam RTCG, samo Euro Sport. Ne dam da mi mediji ispiraju mozak o medu i mlijeku u zapadnim zemljama. Nisu svi slijepci, mnogi vide taj "med i mlijeko" tamo. Bahati imigranti, nasilje po ulicama, kriminal i prostitucija u porastu, a matičnim narodima prirodni priraštaj opada iz godine u godinu, gej parade, genetski modifikovana hrana i da ne nabrajam još. Da vam vaš monah odmah kaže, za 50 godina će zdravi i porodični Arapi biti većinski narod u Francuskoj i Njemačkoj, a zabludjeli Francuzi i Njemci ispranog mozga će odumirati u agoniji još par decenija, dok totalno ne nestanu. Eto to je sudbina zapadne demokratije, tog izvrnutog sistema vrijednosti koji uvijek okreće civilizacijski točak naprijed dok motor ne pregori, a onda sve ode u tri lijepe.. Za 50 godina neće biti ni 20% Amerikanaca evropskog porijekla u SAD, a Evropom će zavladati zdravi, časni i porodični Arapi i crnci, dok se bijelci odaju Sodomi i Gomori. Kao privući ćemo strane investicije? Hoćemo da ne kažem kako. Državice ove veličine ne kraju uvijek budu nečija zlatna koka, nikad se narod ne usreći, osim ako uzme uzde u svoje ruke. Ono što je u Crnoj Gori, pripada NJENIM građanima, nijedan stranac ovdje nije dobrodošao, osim kao turista ili ako se želi odreći svog državljanstva u korist crnogorskog.
"ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"
Прво треба знати да су се кроз историју све велике силе понашале овако, од Египта на овамо.Американци и Европљани нису ништа гори од Руса (кад смо са њима били у савезу против Јапанаца тјерали су Чечене, Татаре и остале у Сибир, и одузимали им земљу, касније је то друг Стаљин усавршио) а поготово не од Кинеза, гдје данас у окупираном Тибету за једну ноћ нестане и по 10.000 људи.Ја опет кажем да би волио да не улазимо у никакав пакт, али то је немогуће, зато је најбоље приклонити се једној страни, по могућности најјачој.
Ово о Црнцима и Арапима је прича за ЕУ а не за НАТО.Ево да те обрадујем вијешћу да десница јача у Европи и да су владе ЕУ земаља већ учињеле неке кораке по том питању. Нећемо им дат Европу тако лако, не брини.
Last edited by BAR; 11-04-11 at 19:26.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Uzalud sanjari svako ko se nada svjetskom preokretu i nekoj novoj moći u Teheranu, Pekingu ili Pjongjangu. Rusija će ostati sve veća geostrateška crna rupa, sa sve manjim demografskim resursima da opsluži i brani toliki prostor: samim tim će gubiti pravo da raspolaže sa toliko prirodnih resursa neophodnih onom dijelu svijeta koji ga pokreće i mijenja. Kinezi će i narednih decenija živjeti od piraterisanja zapadne tehnologije i rmbati za zapadne brendove - za stostruko i više niže plate od onih koje su zagarantovani minimum u matičnim državama tih brendova. Bez ikakvih su prirodnih potencijala za razvoj, nemaju čak ni prostor za dalji opstanak, a kad ima narod poželi bolji život i po auto za svakoga - eto im "demokratske pobune" i sloma države. "Zdravi i porodični Arapi" će i za 50 godina pakovati namirnice u kese kupaca po evropskim samoposlugama, a ljetos po Briselskim ulicama skoro da ne vidjeh nikog osim njih.
Svaki Rim ima svoj up i down, ali je američki daun predaleko. U svemu su najmanje deset godina ispred najrazvijenijeg dijela Evrope i za naših života neće prestati da budu vodeća i najvjerovatnije jedina sila na svijetu. To vjerovtno nije dobro, ali je svaka alternativa koja se nagovještava - srećom praznom pričom, još gora od ove realnosti.
nisam bas siguran da si u pravu, pogotovo za Kineze..njihova ekonomija najstabilnije raste pogotovo uzevsi u obzir obim..ni najmanje me nece zacuditi ako se cak i u ne tako dalekoj buducnosti Rusi i USA udruze protiv njih, kao nekad protiv itlera![]()
She is only here to annoy herself!
Bio ili ne, životi će nam proći a da USofA ne samo da neće biti načete kao sila, nego se njihova naslijednica neće pojaviti ni u nagovještaju.
Njihova tehno naučna, a ako hoćeš i kulturna superiornost u odnosu na Evropu, Kinu je suvišno i porediti - tolika je da neće biti pristignuta u narednih pola vijeka - a kamoli prestignuta.
Pri tome, u odnosu na druge razvijene države imaju i većinu resursa dovoljnih za održiv razvoj.
Na žalost žalost, USofA prednjače i u svemu što svijetu zagorčava život.
Ne............
" Ko te kara,nek ti piše pjesme! "
Sledece je da se Rusija *dobrovoljno* odrekne dijela suvereniteta na Sibiru i da ga ustupi prije svega Kinezima, ali i drugim AVANTURISTIMA, kako bi tamo bila nova *zlatna groznica* I ZAMAJAC NOVOG CIKLUSA KAPITALIZMA ZA 21 VIJEK , sa platama po 3-4 x vecim od ostatka svijeta, ali sa surovim uslovima, za mlade i lude, kojima nista nije sveto.... a koji hoce i da rade, naravno. Rusi bi bili policajci i carinici....i od tih para bi finansirali oporavak od demografske recesije ( forsirajuci *3 i vise djece* programe)....a to im je jedino sto im preostaje, ako zele da sacuvaju bioloski opstanak; jer danas je tamo svake godine oko 5 % Rusa manje!
Za US je u pravu BAR! Ta snaga mora DA SE VIDI, a kako je jos i veca od vremena kad sam ja posjetio US posljedni put-mogu misliti kako je sada tamo, kada je na snazi faKtiCko neobjavljano vanredno stanje i vojni *rad, red i mir*. Kazem da je snaga jos veca i zato jer je potpisan dogovor o Americkoj konfederaciji, po kojem su Meksiko i jos neke manje Juzno Americke zemlje prihvatile tretman faktickih sirovinskih baza i izvora radne snage za US. Ako znamo da je mocna i preko granice shvatanja bogata Kanada takodje sirovinski izvor, po ranijem slicnom ugovoru iz sedamdesedtih, ONDA JE US SA PUNIM POKRICEM NAJACA, NAJNAPREDNIJA I NAJPERSPEKTIVNIJA ZEMLJA ZA NAREDNIH STO GODINA! A tacno je da postaje sve vise i izvor savremene kulture 21 vijeka (uticaj Njujorka na *ostatak svijeta* u kulturi je ogroman!)...pa kakva godj ta kultura bila.
Kako Amerikanci imaju nesto sustinski OK ( jer su iskreno i od malih nogu navikli na suzivot i toleranciju asa i vjera), i kako su vec *doktorirali* tehnologiju razvoja zemalja treceg svijeta po fazama, i stvaranje novih drzava kao satelita NATO, preko NVO ( od mikro finfnsijskih pa do kulturnih NVO), sa ubijedjanjem TVRDIM da su najbolja opcija da ipak budu svjetski predvodnici-tako da je stvarno BOLJE DA MI UDJEMO U TAJ ELITNI KLUB, I DA ISKORISTIMO SANSU KOJU NAM PRUZA GEOGRAFIJA I TRENUTNI RASPORED SNAGA, a koja je za nas zaista rjesenje za mnoga pitanja. I inace, STO JE OPCIJA? Uz Kineze je glupo (ipak su mnogo drugaciji!). Uz Ruse je mnogo gore nego uz Amerikance, jer su prije svega daleko, a uz to imaju dovoljno svojih malih naroda , tako da im Crnogorci nimalo ne trebaju I NIKADA NE MOGU DOBITI TRETMAN KAO, RECIMO, INGUSI, KOJI SU U RUSIJI-PITANJE JE STA CE TO NAMA DA PRAVIMO OD GOTOVOG VERESIJU? IDIMO UZ NAJJACE, TAMO GDJE I DRUGI EVROPLJANI!
Pozdrav,
Last edited by Old Bone; 12-04-11 at 11:16.
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Griješiš i to žestoko griješiš. Sva ta pokretačka, ali i ubilačka energija kojom drma Amerika potiče od agresivnog bijelog čovjeka, tj. evropskog čovjeka. Kad Meksikanci postanu većina u SAD, a ubrzo hoće, vjeruj mi, sva ta pokretačka i ubilačka energija će se okrenuti protiv Amerike i urušiti je iznutra, baš kao i Rimsko Carstvo. Bijeli čovjek je navikao samo da uništava i osvaja, a odavno je izgubio svoje kreativne sposobnosti. Zato će platiti žestoku cijenu. I nema te podijele na "Amere" i "Evropljane", to je jedna ista krv, ista ona krv koja pravi ****** po svijetu. Kad bijela rasa postane manjina u Americi, Amerika će sići sa svjetskog trona i onda će nastupiti sve veća dekadencija, rasistički ratovi i ekonomski kolaps. Još kad zagusti, Jevreji neće rizikovati da zadržavaju svoj kapital u zemlji koja propada, povući će sav kapital u Izrael i Rusiju i goodbye forever, draga Ameriko.
"ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"
Kad Meksikanci postanu većina u Americi, Amerika će postati ko Meksiko i blago nama.
Da, Amerika će postati leglo rasnih ratova i kriminala, što je slučaj u svim multirasnim državama, osim u SAD, gdje još uvijek bijela rasa vlada i kontroliše ostale rase uz pomoć par bogatih porodica koje i održavaju tu državu isključivo radi odbrane svog kapirala. Bijela rasa u Americi je u suštini oruđe kojim par bogatih porodica drma ne samo Amerikom, nego i nadnacionalnim organizacijama u kojima Amerika vodi glavnu riječ(UN, NATO...). To je jedna velika hijerarhija. Kakav NATO, kakvi bakrači! NATO je paravan za SAD, a i same SAD su paravan za par bogatih porodica koje drmaju njome. To da će državice poput Crne Gore, Srbije, Albanije i Hrvatske(koje Rusija ili Kina može zbrisati sa lica zemlje u jednom potezu da poželi) imati ikakav uticaj u NATO-u, to je naprosto laž. Što je gore, navući ćemo bijes islamskog svijeta ako budemo učestvovali u tim agresijama i izložiti se velikom riziku.
Vidim da se rasprava pretvorila u fenomenalnu. Bas onako puca sve od argumentovanih tvrdnji...
Deserve's got nothing to do with it.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks