Page 9 of 512 FirstFirst ... 56789101112131959109509 ... LastLast
Results 201 to 225 of 12797

Thread: BMW Club!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Balsa View Post
    A najbolje od svega je sto ti kazes da je motor nesto najbolje sto se moze naci ispod haube. Kad neko kaze da nesto kod njega ne valja, ti odgovaras sa kako znas kad jos nije izasao. Mene interesuje kako ti znas kakav je ako jos nije izasao? Opet si razvijao prototip za BMW?

Baza je plafon, 4.4 biturbo iz 750i/X5,6 50i i td.
    Citao sam da ima masu prostora za tuning.
    E sad, kod ovoga sto ce da ide u EMPET, stavili su neke stvari uz pomoc kojih ce motor biti pravi motor.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    3,189
    Thanks Thanks Received 
    3,227
    Thanked in
    1,562 Posts

(sa KW V1 i Q2 LSD-om)

a ne no Q6 LSDom

I 147 je klasu ispod svih tih vozila a pogotovo E39, ja mogu otic na track day i nakon toga ubit 2000 km sa jos troje ljudi bez problema dok sa 147 malo teze I prednja vuca ima neke svoje prednosti ali je 250-300 KS gornja granica za vozljivost..

slazem se za potrosnju
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    3,189
    Thanks Thanks Received 
    3,227
    Thanked in
    1,562 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Baza je plafon, 4.4 biturbo iz 750i/X5,6 50i i td.
    Citao sam da ima masu prostora za tuning.
    E sad, kod ovoga sto ce da ide u EMPET, stavili su neke stvari uz pomoc kojih ce motor biti pravi motor.
    Sve je to sminka, i taj motor vise ne radi M odjeljenje nego BMW AG...+ ce auto zbog velicine imati 10% goru aerodinamiku od E60 koji je imao goru aerodinamiku od E39 (ali ne toliko), tj. ako meni za 250 km/h treba 250 KS njemu ce za tu brzinu trebati 300...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Za FWD, ako hocemo realno, sve preko 170-180 je tork stir i strejt off.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    2 Posts

a ne no Q6 LSDom
    Q2 je fabrichki lsd s Alfi JTD ali pasuje i na v6 mjenjach tj. i na GTA...

Pa i nije GTA tako problematichna za duzhi put, a ni M3 nije ljepota za duge puteve...kako god ta auta treba da budu interesantna za vozhnju a ne ne znam ti shto...mada to nije tema priche i svakako da GTA nije iz te klase...

Samo sam naveo prichu lika koji je imao navedena auta, i ochigledno nije ljubitelj nijedne "etnichke" strane tako da je objektivan a uz to ima dje i da oproba limite raznih vucha za razliku od nas...

Opet kazhem, svjestan sam prednosti RWD-a vishe nego vecina dezhurnih struchnjaka ali po ovim prichama ispada ka' da je fwd nemoguce voziti brzo, daleko od toga...
    "ahh V-TEC...all of the lag, none of the turbo, it's like waiting for bad sex"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

nemoguce je stefane sta lupas, cujes ti njega fwd , a ne no , dje ti je tomson u btcc trkama sa alfom 156 ? nidje nema ga vazda zadnji ;p jel tako tako je, potvrdi !
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    2 Posts

hihihihi jes da ta auta maltane nemaju nikakve veze s ulichnim izdanjima ali eto, tu se vidi da fwd i nije tako losh kad poredimo fwd i rwd doveden do limita....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Jedna anegdota od juče: Na pravac ispred UDG-a neka đečina izgleda ukrali tati ključeve od pola, nemaju preko 16 godina, izaša jedan pored kola i snima telefonom ZADNJU gumu a drugi $edi u auto i pokušava da uradi burnout i čuješ onog sa telefonom "Marko ne obrću se, nikako" haha mada kasnije provališe da se obrću prednje, e njihove sreće . Naravoucenije: FWD je za vozače do nekih 20 godina :P

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

I za zene naravno.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

kakvo smeće, grđe felme u životu nisam vidio

Thanks Thanks Given 
    3,189
    Thanks Thanks Received 
    3,227
    Thanked in
    1,562 Posts

Quote Originally Posted by stefan123 View Post
    Q2 je fabrichki lsd s Alfi JTD ali pasuje i na v6 mjenjach tj. i na GTA...

Pa i nije GTA tako problematichna za duzhi put, a ni M3 nije ljepota za duge puteve...kako god ta auta treba da budu interesantna za vozhnju a ne ne znam ti shto...mada to nije tema priche i svakako da GTA nije iz te klase...

Samo sam naveo prichu lika koji je imao navedena auta, i ochigledno nije ljubitelj nijedne "etnichke" strane tako da je objektivan a uz to ima dje i da oproba limite raznih vucha za razliku od nas...

Opet kazhem, svjestan sam prednosti RWD-a vishe nego vecina dezhurnih struchnjaka ali po ovim prichama ispada ka' da je fwd nemoguce voziti brzo, daleko od toga...
    e jbg imao sam i ja skoro sve to ili bar slicno, kupea turbo sa nekih 250 KS koji je po ponasanju jako blizu toj GTA, ima speru itd. i lezi za FWD nenormalno dobro ali opet mora vuc preko nosa i mene taj osjecaj malo je reci nervira..inace je FWD iste snage mozda i brzi od RWD jer se manje snage raspe kad je prebacis na prednju osovinu koja je bliza nego na zadnju preko kardana..al dzabe kad se ne moze prenijet kako valja, auto pri ubrzanju prebacuje masu na zadnje tockove i vazda je bolje imat tu pogon dje imas vise trakcije nego onamo dje se auto odize

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    2 Posts

Coupe je mnogo mnogo iza GTA....
    -Coupe je imao viscodrive koji nije ni blizu Q2 shpera.
    -GTA/156/147 su ogromno poboljshanje u samom vjeshanju (mcpherson strut vs dupla viljushka naprijed i "mrtva osovina" vs multi link nazad)...Chak shto vishe Coupe (ogradjujem se da taj koji sam probao i nije bio mozhda u stanju u kakvom je bio tvoj) mi je bio bzv/mekan itd...
    -V6 nije znachajno tezhi a ima mnogo ravnomjerniju isporuku snage od turbaljke tako da nema naglih povlachenja i slichno..
    itd...

Ono shto bih ja volio je rwd s boxerom iza prednjih siceva...

Thanks Thanks Given 
    46
    Thanks Thanks Received 
    47
    Thanked in
    40 Posts

A o cemu pricate vi to?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Coupe je mnogo mnogo iza GTA....
    -Coupe je imao viscodrive koji nije ni blizu Q2 shpera.
    -GTA/156/147 su ogromno poboljshanje u samom vjeshanju (mcpherson strut vs dupla viljushka naprijed i "mrtva osovina" vs multi link nazad)...Chak shto vishe Coupe (ogradjujem se da taj koji sam probao i nije bio mozhda u stanju u kakvom je bio tvoj) mi je bio bzv/mekan itd...
    -V6 nije znachajno tezhi a ima mnogo ravnomjerniju isporuku snage od turbaljke tako da nema naglih povlachenja i slichno..

BOLDOVANO:
    To si sve testirao ili pricas google/alfaforum price?

UNDERLINE:

Nemas pojma. V6 je masu tezi, i ide vise ka naprijed, znaci JEB 2 puta.
    V6 vuce iz niskih obrtaja gdje je snaga kriticnija nego na visokim obrtajima gdje nije toliko kriticna.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    e jbg imao sam i ja skoro sve to ili bar slicno, kupea turbo sa nekih 250 KS koji je po ponasanju jako blizu toj GTA, ima speru itd. i lezi za FWD nenormalno dobro ali opet mora vuc preko nosa i mene taj osjecaj malo je reci nervira..inace je FWD iste snage mozda i brzi od RWD jer se manje snage raspe kad je prebacis na prednju osovinu koja je bliza nego na zadnju preko kardana..al dzabe kad se ne moze prenijet kako valja, auto pri ubrzanju prebacuje masu na zadnje tockove i vazda je bolje imat tu pogon dje imas vise trakcije nego onamo dje se auto odize

Ma, prazna slama.
    FWD malo ispod 200 KS, i to je limit.
    Svaki ide preko nosa, SVAKI, cak i VI GTI.
    Sad ce pitanje: JESI LI VOZIO VI GTI?
    Odgovor je, DA, JESAM, CRNI.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Default 2012 BMW M5 to offer all-wheel drive - report

Targeted at buyers in cold climates such as Kolasin, Pljevlja, Mojkovac, ...

In a move that will surely cause some headaches in Ingolstadt, BMW is reportedly preparing to offer all-wheel drive on the 2012 M5.

Speaking with Autocar, Albert Biermann, the Head of Development at BMW M GmbH, hinted that "There will be some all-wheel drive surprises on M cars in the future." This seems to imply the company is considering an AWD option for the M5 as well as the redesigned M3 and M6.

No time frame was given, but the all-wheel drive system seems to be a concession to attract more buyers in cold climates such as the north-eastern United States.

Autocar is also reporting that power output will be 552 bhp (560 PS / 412 kW) and 510 lb-ft (691 Nm) of torque bringing 0-100 km/h sprint in 4.5 seconds.

Debut of the production version M5 which will essentially look the same as this concept will take place in Frankfurt this September.

Last edited by Stetni; 09-04-11 at 00:07.
    Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Don't like the idea.
    OK, valjda ce bit i RWD i AWD.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    2 Posts

To si sve testirao ili pricas google/alfaforum price?
    Da, vozim ta auta svakodnevno....nisam vozio GTA ali to je isto vjeshanje kao i normalna 156 samo shto ima druge opruge/amorte..

Taj viscodrive ne znam i da li se mozhe nazvati pravi shper, taj se mehanizam nalazio na poluosovinama i radio kao viskozni shper....Q2 je mehanichki shper. Za svakodnevnu upotrebu visco je mozhda i bolja stvar jer u normalnim uslovima radi kao otvoreni diff ali ako prichamo o performansama Q2 je bolja stvar.

Nemas pojma. V6 je masu tezi, i ide vise ka naprijed, znaci JEB 2 puta.
    V6 vuce iz niskih obrtaja gdje je snaga kriticnija nego na visokim obrtajima gdje nije toliko kriticna.
    V6 je maltane bezznachajno tezhi (nikakva razlika koju hauba laksha nece sredit)....Ovo drugo lol....

I daj da batalimo....ne znam ni shto pocheh ovu prichu na BMW temu....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    3 Posts

JC in the house

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Da, vozim ta auta svakodnevno....nisam vozio GTA ali to je isto vjeshanje kao i normalna 156 samo shto ima druge opruge/amorte..
    E sad, cekaj.
    Hoces da kazes (tacnije, upravo si rekao), da Alfa 156, obicna, recimo neka bez motora, 1.6 ili 1.8 TS recimo, ima isto vjesanje kao 156 GTA (jedina razlika je springs/shocks)?
    OK, ako si ubijedio sebe, onda OK, to je dobro jer sad zivis u zabludi, i mislis da tvoja Alfa je u stvari GTA sa malo duzim amortizerima i malo meksim spiralama, "sto je dobra stvar za nase puteve".
    Ali, ako nisi ubijedio sebe nego si vec poceo, onda, ne, GTA ima sve drugacije: volan (letvu, rods...(znas li koji je ratio (ja mislim oko 11:1))), glavcine, siri trag tockova (ne znam zbog cega?...zbog drugacijih glavcina ili...), rollbar...da idemo dalje?

Taj viscodrive ne znam i da li se mozhe nazvati pravi shper, taj se mehanizam nalazio na poluosovinama i radio kao viskozni shper....Q2 je mehanichki shper. Za svakodnevnu upotrebu visco je mozhda i bolja stvar jer u normalnim uslovima radi kao otvoreni diff ali ako prichamo o performansama Q2 je bolja stvar.
    VD je dosta dobar i za normalnu a i za track, dosta je brzi i donekle precizan. Mana je sto vremenom oslabi (kao i svi te vrste). Dalje, dobro je sto je lak i nije komplikovan kao Q2, i brzi od Q2 zbog toga sto je ovaj torsen. Prednost je sto je malo tisi od VD-a.
    E sad, te lamele...

V6 je maltane bezznachajno tezhi (nikakva razlika koju hauba laksha nece sredit)....Ovo drugo lol....

Jel? OK
    V6 ima 170 kila
    1.8 ima 115 kila

Hauba? O cega? Celik vs najlon?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    2 Posts

Jbg, tebe ubjedit u neshto...GTA ima iste viljushke sve je isto,shiri trag tochkova je samo zbog samih tochkova. Ima druge amorte/opruge i balans shtangle i naravno da to nije malo ali za ne neke prevelike pare se obichna 156 odradi bolje od toga...Da, ima direktniji upravljach (nekih 2:1 nizhi odnos od obichne) ali biliv mi, i obichna 156 ima vrrlo direktno upravljanje

VD bi bio dobar da poneki i radi ;Pp Shala, ali ti sistemi vremenom gube performanse a prichamo o autima starim 10-20god koji su prevalili dosta km...

Aham, mishlish da 16vt i 20vt imaju isto kila kao i TS ?
    sami motori V6 i TS se razlikuju mozhda nekih 10-20kila, mada je v6 mjenjach prilichno tezhi...

Thanks Thanks Given 
    3,189
    Thanks Thanks Received 
    3,227
    Thanked in
    1,562 Posts

sto se mene tice kad su vec krenuli putem audija neka stave i AWD i iskljucivo neka ga prave kao karavan

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

AWD, komedija..
    If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NSX View Post
    sto se mene tice kad su vec krenuli putem audija neka stave i AWD i iskljucivo neka ga prave kao karavan
    Kad izbače RM karavan znaćemo da je baš sve pošlo po kurcu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ja sad ocekujem jedan M dizlo.
    TAKUMI

Page 9 of 512 FirstFirst ... 56789101112131959109509 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)