Page 332 of 1170 FirstFirst ... 232282322328329330331332333334335336342382432832 ... LastLast
Results 8,276 to 8,300 of 29227

Thread: Tenis

Thanks Thanks Given 
    305
    Thanks Thanks Received 
    236
    Thanked in
    133 Posts

Quote Originally Posted by MOLER View Post
    Nadal: Novak će biti broj jedan
    Veliki čovjek i sportista. Zapamtite riječi ovog velikana svjetskog tenisa, taj ne priča ovo svaki dan. A pojedini ne bi ovo rekli nikada, jer im bolesni ego ne dozvoljava.

Takvima prezir, Nadalu naklon.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Novače, daj nam neki savet!

Najbolji teniseri i teniserke sveta oduševljeno su pratili finale u Majamiju između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala koje je pripalo srpskom teniseru (2:1).

Svi su skinuli kape obojici tenisera, ali su složni u oceni da Đokoviću u ovom trenutku nema ravnog.

Tako je Hrvat Ivo Karlović među prvima na Tviteru napisao „Bravo Nole, legendo“, dok su mu čestitala i braća Brajan.

Janko Tipsarević napisao je da je tenis koji se odigrao u finalu nenormalan, kao i da je Novak neprikosnoven, dok je Serena Vilijams priznala da je oduševljena.
    Svetlana Kuznjecova rekla je da je ovo što Novak radi na terenima u 2011. godini neverovatno, kao i da će morati da ga pita za savet.

Najnervoznija je bila pobednica Majamija u ženskoj konkurenciji Viktorija Azarenka. Beloruskinja je u vreme finala bila na aerodromu i nije imala mogućnost da prati meč uživo, pa je posle finala čestitala Đokoviću na neverovatnoj predstavi i Nadalu na jednako dobrom tenisu.

Legendarni teniser Bred Gilbert napisao je da veruje da će Nole i na šljaci nastaviti pobednički niz, s čim se složio i Gustavo Kerten iz Brazila.

Briljantnim startom u 2011. godini naš teniser se priključio velikanima Pitu Samprasu, Andreu Agasiju i Rodžeru Federeru, koji su jedini do sada zaredom osvajali titule na Australija Openu, u Indijan Velsu i u Majamiju.

Večernje novosti
    Last edited by MOLER; 05-04-11 at 17:47.

cssr Guest

čitam na jednom češkom portalu kako federer želi igrati do 35. ako mu zdravlje dozvoli
    veli da još dosta toga ima da kaže na terenu a kao naj izazove posebno ističe olimpijadu u londonu (fali mu za golden slem) i povratak na mjesto br.1 (da bi prešao samprasa)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mr_Gospodin_Signore View Post
    Ja se evo upravo vratih sa rekreacije. Dva sata odlicnog tenisa, po prelijepoj proljecnoj noci. Uzivanje. Ti? povrijedices prs nedje od tastature

Normalno, salim se (za povredu prstiju), ipak si uvjek ok sagovornik...

Radi se o tome da je ocigledan pad forme kod Noletovih direktnih suparnika. To ne vidi samo onaj koji ne zeli. Nije samo Nole pobijedio Mareja. To su uradili i svi ostali. Nije Nole razbucao Federera. To je uradio Nadal... Nole je ipak igrao teske meceve sa rekovalescentom Nadalom, na svojoj podlozi... A eto i Conga povrijedjen. Delpo... Sjecate li se Noletovog Conge?

Godine 2008 je Nole potukao nekoliko jakih imena, koja su te godine igrala u odlicnoj formi. Krajem 2010 godine Nole ne osvaja niti USO, niti turnir u Londonu. Finale su igrali Rafa i Fedex. Nije to tako davno bilo. Da je bilo prije npr. Godinu-dvije, pa da kazemo da su oni proslost, a ovo je Noletova era... Ali nije to tako davno bilo.

Ja se izvinjavam svima jer govorim cinjenicama i sto volim da gledam Llodru, F. Lopeza, Delpa, ..., prije Djokovica.
    Nemoj da se izvinjavas, to je tvoje pravo.

Nego, cinjenice kazu i kada je Nole pobedio Murraya, a kada ostali? Murray je igrao odlicno u Australiji, stigao je u finale GS (dakle morao je da pobedi 6 igraca pre toga), a onda se desava da izgubi svoje 3. GS finale i mislis da to nije mentalno uticalo na njega? Jeste itekako, on je trpeo nenormlane pritiske u Britaniji i pre toga, a zamisli kako je bilo posle 3. izgubljenog finala, protiv svog vrsnjaka Djokovica (Britanci su cesto govorili da je Murray pravi no.3, a ne Novak) i jos nije doneo Britaniji toliko cekani i zeljeni GS posle 150 god , kako se Federer nasalio prosle god u Australiji. Sve to je mentalno jako lose uticalo na njega i od tada pocinje da gubi od svih zivih... Ali pregurace on to sve, ne sumnjam.

Jos nesto, sto mnogi zaboravljaju. Svako objektivan ce reci da je servis bio jedno od Novakovih boljih oruzja do 2009 i onog eksperimentisanja sa Todom Martinom. Znamo sta se onda desilo i covek je godinu ipo igrao maltene bez servisa, ocajno je servirao... Svi su to konstatovali, ali mu se to uglavnom nije uzimalo kao razlog kad izgubi mec, a sigurno bi neki mecevi bili drugacije zavrseni da je imao svoj stari servis. Mada, mislim da ga je upravo to lose serviranje i primoralo da jos poboljsa svoj ritern i igru sa osnovne linije, odnosno kretanje, jer cinjenica je da je ipak uspeo da se zadrzi na 3. mestu (uz jedan pad na 4. od par meseci). Uz to, poznato je da je Novak imao problema sa disajnim organima, da mu nije odgovaralo da igra po visokim T i velikom vlaznoscu vazduha, cesto je posle prvog seta po takvim uslovima izgledao kao da dise na skrge, a bilo je tu i malo losije fizicke pripremljenosti. I sta sad? Da kazemo da su Rafa, Fed i ostali pobedjivali nespremnog Novaka, koji je pritom izgubio svoj servis i da je lako pobediti takvog igraca?
    Secas se Madrida, slican mec kao ovaj u Majamiju, Novak je i tada imao nekoliko mec lopti u tie-breaku 3. seta, ali nije imao "glavu" da zavrsi taj mec. A ranije je i nakon osvojenog turnira obicno na sledecem ispadao vrlo rano. Medjutim, sada ima "glavu" (kaze da mu je "kvrcnulo" posle proslogodisnjeg Wimbledona, a pobeda u DC dala presudno samopouzdanje i vetar u ledja) i fizicki je bolje pripremljen nego ikad, a i povratio je stari servis.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Baš tako...

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,442
    Thanked in
    399 Posts

Britanci cekaju na Slem 75 godina,Novak prosle godine nije padao ispod 3. mjesta,a prosle godine je imao problema sa servisom...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nole čita "Gorski vijenac"

Radujem se što ću sada moći malo da predahnem, objavio je drugi reket sveta na svom Tviter profilu kada je iz Majamija stigao u Monako

Usijani američki beton zamenjuje vrela evropska šljaka. Visoku temperaturu, dodatno podgrejanu toplotom metala sa šampionskih pehara koje osvaja kao na traci, Novak Đoković će barem nakratko pokušati da ohladi u mediteranskom moru.
    Naš najbolji teniser je stigao u kneževinu, svoj drugi dom, pred turnir masters serije, koji zvanično počinje 10. aprila, a gde brani polufinale i 360 ATP poena. Ipak, Nole verovatno neće uzeti reket u ruke pre ponedeljka, što mu ostavlja dovoljno vremena za kratak predah.

- Dobar dan celom svetu. Upravo sam stigao u Monako. Sjajno je biti ovde. Sada mi sledi malo odmora. Radujem se tome - napisao je Đoković na tviter profilu.
    Utisci iz Majamija još se nisu slegli.[/FONT]
    - Dok sam leteo, u avionu nazad za Evropu, terali su me da isključim telefon. Ali, morao sam pre toga svima preko „Tvitera“ da se zahvalim na divnoj podršci. Hvala svim navijačima i vidimo se uskoro!
    Nekoliko dana slobodnog vremena Novak provodi uz filmove i knjige.
    - Gledao sam film „Kako znaš„. Romantičan je i dobar. Takođe, čitao sam delove knjige koju imam ovih dana uz sebe, čuveni „Gorski vijenac“, koji je napisao Njegoš - prenosi naš teniser.

Večernje novosti
    Last edited by MOLER; 06-04-11 at 13:44.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Lendl: Ne pamtim da je neko ovako umorio Rafu

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Ivan Lendl impresioniran je igrama Novaka Đokovića.
    - Njegova mentalna snaga nikad nije bila dovedena u pitanje, ali me je sada iznenadio i time koliko je fizički pripremljen. Ne pamtim da je neko od igrača uspeo da umori Nadala - rekao je Lendl.
    Upravo je Đoković na korak do obaranja Lendlovog rekorda. Amerikanac češkog porekla imao je niz od 25 pobeda, a srpski teniser je stigao do 24 i već na turniru u Monte Karlu mogao bi da ga prestigne.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Jakuza View Post
    Britanci cekaju na Slem 75 godina,Novak prosle godine nije padao ispod 3. mjesta,a prosle godine je imao problema sa servisom...
    Naravno da ga cekaju 75, tenis se nije ni igrao pre 150 (ako se ne varam), zato i stavih smajli, to je Federer rekao na ceremoniji prosle godine na AO, kada je pobedio Murraya u finalu.
    Novak je 2009. spadao na 4. mesto, i te godine mu se pokvario servis, mnogi su prvo mislili da je zbog promene reketa, a on je pocetkom te godine poceo saradnju sa Tod Martinom, koji je pokusao da mu unese neke izmene u igri i tada je servis poceo da mu pada. Saradnja je naravno prekinuta kasnije jer nije dala rezultata.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nole na avionu bez dublera
    Kad je emitovana reklama za "Hed" u kojoj Nole i njegov partner igraju tenis na nebu, činilo se da je reč o varki ili kompjuterskoj animaciji. Novi snimak otkriva kako je Đoković stvarno bio na krilima aviona.
    - Teško je sve opisati. Start je bio iznenađujući i moram da priznam da sam se preplašio. "Hed" me uvek tera do krajnjih granica. Napravio sam najluđu stvar u životu i još mi se tresu noge, ali uspeo sam. Sada me ništa ne može zaustaviti, baš ništa - rekao je Đoković posle snimanja reklame.

Last edited by MOLER; 06-04-11 at 14:06.

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Quote Originally Posted by *eyes* View Post
    Naravno da ga cekaju 75, tenis se nije ni igrao pre 150 (ako se ne varam), zato i stavih smajli, to je Federer rekao na ceremoniji prosle godine na AO, kada je pobedio Murraya u finalu.
    Novak je 2009. spadao na 4. mesto, i te godine mu se pokvario servis, mnogi su prvo mislili da je zbog promene reketa, a on je pocetkom te godine poceo saradnju sa Tod Martinom, koji je pokusao da mu unese neke izmene u igri i tada je servis poceo da mu pada. Saradnja je naravno prekinuta kasnije jer nije dala rezultata.
    Bilo je ocigledno koliki momak posjeduje kvalitet. Imati najgori servis na turu (mislim da i onaj 1000. na listi je imao bolji), a praviti odlicne rez... On vjerovatno sad najvise trenira servis. Kad bi ga popravio, pa da bude bar kao npr Wawrinkin, eto vladara. Jer on ne moze unazaditi druge elemente igre, jer ima dobro tijelo, a klasicne udarce. To ostaje isto, bolji servis, i voila.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Fizioterapeut Amanović: Novak ima pluća kao supermen Foto: AP
    Tekst: Press

Stena od čoveka: Novak Đoković ima gotovo savršeno telo
    Miljan Amanović, fizioterapeut Novaka Đokovića i jedan od nekolicine ljudi koji bi mogli da daju odgovor na pitanje „kako je Nole postao kiborg", u ekskluzivnom intervjuu za naš list kaže da u Đokovićevoj nadljudskoj fizičkoj i mentalnoj spremi nema nikakve misterije, već da je tajna u žestokim treninzima i ogromnoj volji da se postane najbolji na svetu!
    Amanović smatra da su fantastični rezultati našeg tenisera u 2011. godini (četiri vezane titule, 24 meča bez poraza) nagovešteni još prošlog leta na US openu, kada je Đoković sazreo i shvatio da ga od željenog „broja 1" ne deli mnogo. Ipak, on napominje i da su Noletove fizičke sposobnosti daleko iznad ljudskog proseka, pa mu je, recimo, kapacitet pluća na samom maksimumu.
    Složile se kockice
    - Nema tu nikakve tajne, tajna je u samom Novaku Đokoviću. Jednostavno, kockice su se složile, Novak je sazreo, to je bio proces koji se nije mogao završiti preko noći. Mislim da je ovaj „talas" na kojem je Đoković sada zapravo počeo još prošlog leta, na turneji u Americi, odnosno na US openu, kada je u polufinalu pobedio Federera, a onda u finalu izgubio od Nadala, koji je tada stvarno igrao svoj najbolji tenis. To je rezultat timskog rada, ogromne Novakove želje da bude „broj 1". A i pripreme koje je obavio uoči Australije su bile strahovite - kaže Amanović za Press.
    Novakov fizioterapeut otkriva da je srpski teniser u tom periodu trenirao i tri puta dnevno, kao i da je njegov tim pazio na svaki detalj kako bi se smanjio rizik od eventualnih povreda.
    Proces koji traje [SIZE=2]Šljaka traži još više[/SIZE] Iako se čini da Novak Đoković (niti bilo ko sa ove planete) ne može da igra bolje nego u prethodna četiri meseca, Amanović ipak smatra da će za vrhunske rezultate na šljaci biti potrebno da naš teniser podigne igru na još viši nivo:
    - Šljaka je najzahtevnija, najsurovija, naravno zato što je i najsporija podloga za igru. Ma kako to čudno zvučalo u ovom trenutku, mislim da će Novak morati da podigne igru na još viši nivo. Zapravo, za Novaka najvažniji period tek dolazi, sezona na šljaci će biti izuzetno zanimljiva.

- Tokom priprema je Novak trenirao i do tri puta dnevno! Ujutro tenis i fitnes trening, onda popodnevni odmor, pa opet na kondicioni i teniski trening. Ali sve je to pažljivo bilo planirano, do najsitnijeg detalja. Znate, jako je tanka granica između maksimalne spremnosti i povrede. Kada je organizam tako intenzivno pod tolikim opterećenjem, rizik je ogroman i morate biti jako pažljivi. Vidite i sami da su poslednjih meseci mnogi igrači bili prinuđeni da se povlače sa turnira zbog povreda, a mi ne želimo da se tako nešto dogodi i Noletu. Zato se sve pažljivo planira, pravi se optimalan odnos između treninga i oporavka, sve se zna unapred, svaki dan, svaki minut - otkriva Amanović.
    Mada je svima jasno da i Rafael Nadal oko sebe ima odličan tim koji vodi računa o svakoj sitnici, ali da ga je Đoković svejedno razneo i u Indijan Velsu i u Majamiju, Amanović ipak ostaje pri tome da tu nikakve misterije nema, s tim što kroz smeh poručuje da se preterano interesujemo za tu temu:
    - Ne valja kopati mnogo oko toga (smeh)... Ja bih samo ponovio da Novak nije tek sada počeo dobro da trenira, on je tako radio i pre tri ili četiri godine, ali je to proces koji traje. Sazrevanje.
    Ono što je posebno zanimljivo svima koji prate Novakovu karijeru jeste činjenica da u 2011. godini ni u Melburnu ni u Majamiju Đoković nije imao problema sa disanjem i vremenskim uslovima, dok je Nadal, na primer, promenio četiri, pet majica tokom njihovog poslednjeg finala.
    - To je tačno, Novak više nema problem sa vremenskim uslovima, temperaturom i vlažnošću vazduha. U stvari, drugi teniseri s tim imaju veći problem od Novaka, dok je ranije bilo upravo suprotno. A ti problemi se nisu mogli rešiti na treninzima, bilo je potrebno vreme da se organizam navikne na igru u takvim uslovima, da se adaptira - dodaje on.
    Što duže ovako
    Miljan Amanović nije znao tačan odgovor na pitanje koliko procenata masnoće trenutno najspremniji teniser ima (Džordan je, svojevremeno, imao svega četiri procenta), ali je zato otkrio da su mu pluća u fantastičnom stanju. Generalno gledano, Amanović smatra da Đoković ne može biti mnogo bolji nego što je sada, tako da je na putu ka prvom mestu ATP liste sada potrebno samo zadržati ovaj nivo i ostati konstantan na turnirima.
    - Taj podatak konkretno nemam, ali sam siguran da ga Novakov kondicioni trener zna. Ja se, recimo, sećam kada su mu poslednji put merili kapacitet pluća da je bio na maksimumu maksimuma. Mislim da od ovoga ne može mnogo bolje. Možda neke finese, ali jasno je da Novak već mesecima igra na maksimumu, da je to - to. U stvari, bolje od ovoga je samo prvo mesto na svetu, a i to je proces, ni to ne može preko noći. Dakle, potrebno je da ostane na ovom nivou dovoljno dugo da stigne Nadala, a da li će se to desiti za dva meseca ili godinu dana nije toliko bitno. Desiće se svakako, u to budite sigurni - poručuje na kraju Miljan Amanović.

Aleksa Jovanović

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Novakv PR? Mozes li nm zavrsit' koju krt za Djokovic Open?

Vdim imas 8 postova, a uspio si da zadominiras ovom temom... Sta ti znaci ovaj post? Zar Novak nema astmu? o.O I slika bas pokazuje koji je zgoduran. tvrdim da ga ne bi umaka' da nije ovo sto jeste. A i nije mu bas tijelo kao sto pise. Imamo oci. Rame mu bas nesto bjezi na sve bande. Znaci, nesimetrican je. Nije recimo kao Nadal, koji ima tijelo za sve ukuse. Lijeva ruka mu je za one cure koje vole atlete, misicave momke, ..., a desna za one koje su vise za njeznije, senzibilnije...

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Koji si ti kralj, Signore.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

znas sta je signore,hejtuje za medal :P
    Ne, ne, ne, mis nije Tom, Jerry je Tom, a mis je Jerry!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mr_Gospodin_Signore View Post
    Novakv PR? Mozes li nm zavrsit' koju krt za Djokovic Open?

Vdim imas 8 postova, a uspio si da zadominiras ovom temom... Sta ti znaci ovaj post? Zar Novak nema astmu? o.O I slika bas pokazuje koji je zgoduran. tvrdim da ga ne bi umaka' da nije ovo sto jeste. A i nije mu bas tijelo kao sto pise. Imamo oci. Rame mu bas nesto bjezi na sve bande. Znaci, nesimetrican je. Nije recimo kao Nadal, koji ima tijelo za sve ukuse. Lijeva ruka mu je za one cure koje vole atlete, misicave momke, ..., a desna za one koje su vise za njeznije, senzibilnije...
    Ahahahahahaha legendo!

cssr Guest

novak preskace monte karlo
    sledeci turnir je beograd za 2 nedelje

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Steta. Taj turnir da je odigrao, pa onda da napravi pauzu.

Zna li ko sta znaci ono navijanje na francuskom govornom podrucju, a pogotovo u FR? Mislim na ono kad neka djeca krenu "ale, ale, ..., ale, ale, aleeeeee", a svaki put mi mozak izmaltetiraju s tim. Zar je moguce da je to njima bodrenje?! Ili se kulturoloski toliko razlikujemo...
    Last edited by Mr_Gospodin_Signore; 08-04-11 at 21:30.

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,442
    Thanked in
    399 Posts

Pametna odluka,vidi se da je ozbiljan,ne smije da preforsira

cssr Guest

sto se bodova tice tu ne gubi prakticno nista jer monte karlo kao deveti masters nije obavezan
    vjerovatno nije htio da se trosi previse jer posle monaka ide serija od tri turnira u tri nedelje (beograd, madrid, rim) prije rolan garosa
    jbg ni meni nije drago jer mi ovo isto jedan od najdrazih turnira, ali obzirom da je ove sezone vec par puta iskusno eskivirao neke nastupe (roterdam i dejvis u novom sadu) pokazalo se kao dobitna kombinacija jer pobjednickom nizu i dalje nema kraja..

Thanks Thanks Given 
    597
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

Quote Originally Posted by Jakuza View Post
    Pametna odluka,vidi se da je ozbiljan,ne smije da preforsira
    vrlo, kako je samo pao poslije meca sa Nadalom u Madridu! cuva se snaga...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Samo nekoliko dana pošto se Nemanja Vidić našao u anketi Eurosporta među kandidatima za najboljeg fudbalera Premijer lige, red je došao i na Novaka Đokovića. U anketi koju je britanski sajt postavio u rubrici tenis u ponedjeljak pitanje je glasilo kratko i jasno: Može li Novak da preuzme prvo mjesto na ATP listi od Rafaela Nadala? Do petka je glasalo preko šest hiljade navijača, a pozitivno mišljenje izrazilo je preko četiri hiljade posjetilaca, dok nešto manje od dvije hiljade smatra da kruna ostaje u vlasništvu Nadala.

Forumaši, uključite se i vi u glasanje te ostavite svoj glas na link http://uk.eurosport.yahoo.com/tennis/, a anketa se nalazi u donjem dijelu stranice.

Dobar tek...
    Last edited by MOLER; 09-04-11 at 22:13.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To mi je glupo,pa samo njih dvojica svojom igrom odlucuju ko ce bit prvi,misljenje navijaca nije bitno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zanimljiv tekst Borisa Dezulovica Tenis s ljudskim licem
    http://www.b92.net/sport/teme/b92.ph...&nav_id=505288
    O rivalstvu Mekinroa i Lendla, o Novaku, tenisu nekad i sad...

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

I love this game !

Page 332 of 1170 FirstFirst ... 232282322328329330331332333334335336342382432832 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)