Reci mu da podje u postu i da rucno ispise adresu na paketu ili pismu koje ti salje, a ne online... Tako ce da prodje... I meni je nekad zezalo sa USPS sajtom koji nije htio prihvatiti Montenegro...
kad smo vec kod USPS treba nesto da mi posalje lik i prave mu neke probleme![]()
how did that shipper ship them? usps? is montenegro part of yugoslavia? i only ship priority because paypal wont accept 1st class tracking ups would cost at least 40 to ship...ill go to the post office and ask them but online the usps ebay site wont accept montenegro I've shipped to tons of countries and never had this happen
LOL
Don't be afraid to be weak
Don't be too proud to be strong
Reci mu da podje u postu i da rucno ispise adresu na paketu ili pismu koje ti salje, a ne online... Tako ce da prodje... I meni je nekad zezalo sa USPS sajtom koji nije htio prihvatiti Montenegro...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Upravo se sad svadjah sa postarom, Koja je to stoka! Doso je pred zgradu i urlikao iz mozga, da neko izadje uzet paket! Pa ne bi li mu coek ruke slomio. Kaze da to nije njegovo da dostavlja no ja moram da trcim napolje za paketom. A od penzije zna sam da digne 2-3e svaki put! Motkom cu ga sacekat kad opet dodje.
samo zovni sefove i pozali se i nema frke dostavljace ga jer mu to jeste posao i obaveza, osim ako nije za carinjenje , onda ti dostavi potvrdu da imas paket pa ti ides po njega na carinu u posti
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Meni ga nikad ne donese sem ako je 1 igra no vazda ostavi papir a ne carini se nikad...
rm -rf /
Incognito Member, trebas otvoriti svoj sajt za donacije, mnogi su ustedjeli na ovu foru sa paypalom + pomogao si mnogima![]()
Don't be afraid to be weak
Don't be too proud to be strong
"mali doprinos"!!.....ti ocigledno nijesi svjestan koliko si odje pomogao pojedinima...meni licno jesi mnogo,...ne znam da li bih imao zivaca da se zlopatim trazeci kako, dje i sta ovo sto si ti lijepo i jasno odje u par redova sveo,...iskreno ti hvala
ps. jos kad bi nekako nasao nacin da nas uputis kako da se otarasimo necega sto nam ne treba,tj da prodamo preko preko e-bay-a, to bi bio pun pogodak![]()
Sto se tice prodaje, ta vrata ce nam biti sirom otvorena onog dana kada PayPal dodje na nase prostore i omoguci i placanje i primanje novca (znaci u najboljem slucaju za neke 3-4 godine)... Teoretski i sada bi se moglo prodavati, al da ti ljudi placaju preko Wire Transfera, tj da ti uplate na bankovni racun, a ti im onda to postom posaljes... Al kako eBay forsira PayPal kao primarno placanje, itd itd, najbolje sacekati jos malo nego se zezati sa prodajom... Do tada PDF "Prodaja/Oglasi" je najbolji izbor za prodaju necega![]()
Oce li meni ko odgovoriti, kako moze da se rijesi ovaj problem sa karticom, nece da je prihvati..
za postanski broj sam stavio 85355 - sutomore,
City - Bar,
Province - Montenegro,
Drzava - Slovenija,
Tel.Num - neki tamo, prihvatio ga je, i kaze mi da je kartica odbijena nesto blabla..?
Do cega je to, moze li se rijesiti kako, i da li postoji mogucnost da mi je nisu primili, jer nema 20 dana od kako sam je izvadio, i nemam nista na nju, kad sa pokusao da se registrujem.. hvala![]()
moras imati na njoj kako bi ti skinuli euro i nesto zbog verifikacije....
the World's leading dance event
Sensation
Ne, Prva Banka Crne Gore.. Imam Master-Card i Visa electron..!
A kada pravim nalog na paypal, stoji mi
adress line 1 : tu sam stavio Haj-Nehaj, Sutomore (Haj-Nehaj je naselje)
adress line 2 : nista
City : Bar
Province : Montenegro
postal code : e za postanski kod, da li moje poste da stavim ili?
Hvala na odgovorima..!![]()
Ja bi to ovako stavio...
adress line 1 : tu sam stavio Haj-Nehaj
adress line 2 : nista
City : Sutomore
Province : Montenegro
postal code : postanski kod poste u sutomore
To bi trebalo da prodje... Ionako ces to poslije promijeniti na eBay na isti ovaj nacin, samo ce ti zemlja biti Montenegro, a ne provincija...
P.S. evo sta mi sada pisem, a sto jes, i dalje nemam nista na nju, ali danas treba da se uplati, i prije probam i da mi ovo sad:
The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal. (Kartica koju cete koristiti nije/nece moci bit verifikovana, samo kreditne kartice odredjenih drzava mogu koristit pay pal.. da ja stavim kesha na nju pa da probam a?)
Kontaktirao sam jedan online outlet (http://www.mandmdirect.com) iz UK, i pitao sam ih ima li sanse da mi posalju nesto u CG i koliko bi to kostalo.
Rekose mi da jedan 'parcel' od max 20 kg kosta 35 funti. Ja planiram da narucim stvari za nekih 150 eura, pa me interesuje hoce li mi mozda ovi nasi
u posti nesto extra naplatiti?
I cini mi se da sam procitao da se sve do 150 eura ne placa carina, je li to tacno?
Obrati paznju da carina gleda ukupnu vrijednost robe i postarinu , dakle naruceno+postarina < 150 evrica.
E sad u praksi nema pravila, kako to obicna biva u mojoj prelijepoj Crnoj Gori, mozda ti lupe dazbine na nesto od 120, a mozda i iskuliraju nesto od 300.
Last edited by The.Sloth; 07-04-11 at 13:40.
Ne mogu ti lupiti dazbine na nesto ispod 150 eura vrijednosti, ukoliko im ti poneses PayPal racun koji si dobio na mail...
Npr ja sam kupio neki sat na snizenju koji sam platio oko 100 eura... U kutiji je bila neka preporucena cijena od npr 700$, i onda su me zvali ovi iz poste... I fino sam ponio PayPal racun, dao ga cariniku, potpisao se, oni mi predali sat, i sve gotovo za 5 minuta... Jedino sam platio carinski pregled 4 eura...
A za stvari skuplje od 150 eura zamolite prodavca da vam smanji fakturu kad salje, odnosno da ne ubacuje pravu PayPal fakturu, vec da odstampa na neku vrijednost ispod 150 eura... I ne bi trebalo da ima problema...
Ok, hvala vam
a u slucaju da mi ipak ne smanje fakturu koliko bi mi izasla carina na recimo 200 eura ukupno sa postarinom?
Gledaju na vrijednost upisanu u fakturi, a u nju je ukljucena i cijena postarine, osim ako ti neko to dzabe ne salje... I onda mogu npr da procjene da je to skuplje nego sto pise... U tom slucaju im poneses racun i to je to...
Npr ja sam kupio prije par mjeseci objektiv od 300+ eura i niko me nije zvao... Najcesce im zapadnu za oko neke luksuzne stvari, kao satovi, nakit, itd itd...
E onda da ne prelazim tih 150 eura...ne isplati se![]()
narucih jednu majcu, poslata je Hi, your purchase was shipped on 3/15/11 to the following address via First Class Mail International: e sad jos nije stigla, prodavac mi kaze da sacekam do prvog maja. no tad vjerovatno ce biti kasno da se otvori taj "case''? s obzirom da do sada nisam imao potrebu za tim, no da me taj prodavac ne zajebe?![]()
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks