Ajde da vidim kako to izgleda,ljuljni mi 1 poen![]()
Drago forumasi,
Zbog velikog broja pitanja onih koji su dobili opomenu juce i danas, odlucili smo se da ukratko objasnimo novi sistem kaznjavanja (eng. infraction)...
Moderatori su sada u mogucnosti, da pored obrisanog posta, korisniku dodjele i kaznene poene, i to za:
1. Spamovanje - 1 poen
2. Vulgarnosti - 2 poena
3. Neprimjereno ponasanje - 3 poena
4. Uvrede i prijetnje - 6 poena
Dobijeni poeni se brisu nakon 30 dana od izricene kazne... Ukoliko u momentu imate 10 ili vise poena, bivati automatski banovani...
U svakom korisnickom panelu (User CP) mozete da vidite trenutni broj poena i razloge zbog kojih ste dobili negativne poene... Takodje dobijate PM prilikom dobijanja poena...
Ovo Vas ne amnestira od direktnog banovanja ukoliko se radi o ljudima koji su visetruki povratnici () i direktan ban i dalje ostaje najteza kaznena mjera!
Ovako imate na uvid svoje greske u zadnjih mjesec dana i shodno tome, mozete da sami krojite svoju sudbinu...
Automatski ban traje 3 mjeseca, a banovani korisnik kada sledeci put dobije kazneni poen, on mu traje 60 dana umjesto 30 (30 + 30) i svaki sledeci put se trajanje kaznenih poena produzava za 30 dana!
Last edited by Igi; 30-03-11 at 22:47.
Originally Posted by Nk-001
Ajde da vidim kako to izgleda,ljuljni mi 1 poen![]()
Podrzavam !
lupi i meni vala 1![]()
Last edited by my name is ...; 30-03-11 at 22:15.
A moramo makar mrvicu ponekad spamovat, budite fleksibilni prilikom toga, inace niko nece ostat![]()
turi i meni jedan da vidim kako izgleda ta americka tehnika![]()
Bako, jebeš li što?
Amin!
da malo zazivi zdrava komunikacija u ovaj narod.
Zar 1), 2) i 4) ne spadaju pod 3)?
Koja je razlika?
Zloupotrebljavaju sluzbeni polozaj !?!?
Ni da su u Komunalnu policiju.....sluzbenici....jok nema toga....o tome se ja i didi brinemo....
Sto se tice podrobnijeg objasnjenja zaista mislim da nema potrebe za tim...svi znamo sta je neprimjereno ponasanje i to necemo objasnjavati....
You are born. And you die. And if you are very lucky in between you get to ride motorcycles.
3) Neprimjerno ponasanje je za sve one bolestine koje cete tek da izmislite![]()
I am the one who locks.
Sa koliko se situacija dnevno sretnemo koje nisu definisane pravilnikom, nemas pojma, pa moramo da se snalazimo u momentu...
Upravo sa ovim sistemom mozete da vidite zasto vas je koji moderator kaznio, jer na PM dobijete i kopiju posta na koji se ova prijava odnosi...
Onda vidite da li je vas post za kaznu, brisanje i sankciju i trazite objasnjenje...
Ali tu je problem, jer su neke teme jednostavno stvorene za spam. Kao recimo sto je bila moc fejsbuka
I onda se banuje pola foruma.
Ne banuje se...
Ne mora svaki obrisani post da dobije i infraction... To je za teze slucajeve spama ili za neke povratnike kojima odma znas da su tu da spamuju...
Na kraju krajeva, spam ti je 1 poen... Mozes dobiti 2 poena max na jedan topic, pa se primiri onda iako ti fali jos 8 do bana![]()
Kao što sam već rekao, sistem je ok. Ali bih unaprijed želio znat' šta je spam.
Tačno definisane karakteristike spama. Kriterijumi jednaki za sve učesnike.
Recimo danas sa teme 'Libija' obrisani su mi svi postovi, bez ikavog objašnjenja iako nisu bili spam, niti bilo koja navedena tačka.
The more things change, the more they stay the same.
Aj mi onda na ovaj post daj taj 1 poen za spam, cisto da vidim kako to izgleda.
Necu se ljutit i trazit objasnjenja
Hvala Igi .
aaaaaa sad imam zuti karton
Last edited by my name is ...; 30-03-11 at 22:41.
Ajde da malo preformulisemo...
NE dobija se za svaki obrisani post kazneni poen... Moderatori i dalje uredjuju forume kao i do sada, s tim sto sada imaju i ovu mogucnost... Zasto je to bitno?
Pa npr. admini ne prate cijeli forum, sto je i normalno, i onda kada treba nekoga malo ZESCE upozoriti ili banovati, mi moderatori pisemo poruku adminima i navodimo kako smo do sada obrisali XY postova, upozoravali, ali da korisnik ne slusa... Onda admin salje poruku korisniku, pa onda opet moderator vodi racuna da li se ovaj "smirio" ili ne i opet kontaktira admina oko banovanja sa objasnjenjima...
Ovako smo mi moderatori malo nezavisniji, povremeno dodjelimo koji bod i adminima je mnogo lakse da udju u CP korisnika, vide kaznene poene i postove za koje je dobio kaznene poene i tako kontrolisu moderatora...
Koliko traje ban kad se skupi 10 poena?
Evo se i ja prijavljujem za 1 kazneni poen![]()
svidja mi se ovaj novi sistem, dajte i meni jedan da vidim kako izgleda![]()
Ne, ne, ne, mis nije Tom, Jerry je Tom, a mis je Jerry!
E fala ti
Podrzavam ovaj novi sistem maksimalno![]()
Evo i screenshota da vidite kako to Moderatori i admini vide... U pitanju su drugi i treci post sa ove teme:
Jakuza je dobio zuti (1 poen) po svojoj zelji, a my name is.. i Mojsije nisu, pa imamo opciju njih da kaznimo za taj post...
Automatski ban traje 3 mjeseca, a banovani korisnik kada sledeci put dobije kazneni poen, on mu traje 60 dana umjesto 30 (30 + 30) i svaki sledeci put se trajanje kaznenih poena produzava za 30 dana!
Daj taj 1 poen nista nece bit
Igi ovo ocu da te pitam. Dobio sam 2 ova warninga, a imam 0 poena, pa jel tako treba da bude ili ?
Last edited by my name is ...; 30-03-11 at 22:52.
dobar sistem dobar...
Ne, ne, ne, mis nije Tom, Jerry je Tom, a mis je Jerry!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks