koliko drugih idu direktno?
Da se dobiju Bugari i Vels, pa neka onda drugi racunaju..
Jedina smo reprezentacija koja u ovim kvalifikacijama nije primila gol![]()
koliko drugih idu direktno?
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
Baša. Sjajne fizikalije, velika borbenost... ali i tehnika i smirenost. On bi u mnogo jačim timovima našao svoje mjesto. Eto, po meni je jasno što je ključ dobre igre u odbrani. Naravno, ne želim zapostaviti ostale - mali Savić je izvrstan defanzivni talenat, Džudović onako ogroman, čvrst... Jovanović odrađuje svoj dio posla. Sve bih povjerovao, ali da mi je neko prije dvije godine pričao da ćemo odbranom da meljemo, i da ćemo sa tri gola stići do 10 bodova? Haha, kako da ne.
Ipak mi je najbolja ova 'moja' projekcija, gdje treceplasirana ide kao najbolja druga a drugoplasirana ide u baraz. OK, gotovo nevjerovatno. Ali sama cinjenica da je treceplasirana u konkurenciji...![]()
Ako grupa ima 6 ekipa, to znaci da se njenoj drugoplasiranoj ekipi brisu bodovi koje je osvojila protiv najgore plasirane ekipe u toj grupi, sto se tice bodova za tabelu za najbolju drugoplasiranu ekipu. Teoretski, moze se desiti da drugoplasirana ima bod vise od treceplasirane, ali da je treceplasirana odigrala jedan mec nerijeseno sa sestoplasiranom iz grupe, dok je drugoplasirana oba meca dobila. Kako ce se drugoplasiranoj oduzeti 6 bodova, a treceplasiranoj 4, to znaci da u obracunavanju bodova za najbolje drugo mjesto treceplasirana ekipa ima bolji skor.
Tako sam ja shvatio; krajnje komplikovano, po meni apsurdno... mada iskreno, nijesam skroz siguran da je to pravilo kad bolje razmislim, ali mi se cini da je nevazno, posto nema sanse da se takav scenario desi u stvarnom svijetu![]()
Shvati da se na kraju racuna samo ko je drugoplasirani u toj grupi. Nema skidanja bodova i sl. dok se ne zavrse kvalifikacije. Tek za baraz ili direktan prolaz drugoplasiranom se skidaju bodovi sa zadnjom ekipom iz te grupe i to se racuna sa svim drugoplasiranim ekipama iz ostalih grupa. Nema nikakve price o treceplasiranom, niti on moze da upadne u bilo kakvu kombinaciju, bez obzira sto je on kiksao protiv zadnjeplasirane ekipe, to ga je i kostalo prolaza..
Vidim da niko tacno ne zna kako se racunaju bodovi za drugoplasirane.
Hej, i meni je to kraljnje logicno. Mislim da me je zbunila neka tabela gdje je Bjelorusija bila medju drugoplasiranima, iako je Albanija bila ispred nje na tabeli svoje grupe... valjda nije sve bilo azurirano.
Mozda da nas neko prosvijetli u vezi toga kako se diriguje baraz?
Zna se tachno, prochitaj 2 posta iznad tvog...
Hmm za proshlo prvenstvo su bile 2 grupe, jedna naravno povlashcena (po tada vazhecoj listi)... Ako se dobro $ecam, to je odlucheno neposredno prije barazha, tako da ne vjerujem da se i ove godine mozhe sa sigurnoshcu reci kako ce sve da izgleda... Inache po meni totalno apsurdno pravilo... Svi su sopstvenim igrama i zalaganjem potpuno regularno (manje/vishe) zasluzhili svoje pozicije u kvalifikacijama, i samim tim ne bi trebalo da im se olakshava/otezhava bilo shta tokom zhrijeba za barazh...
#fakenews
Qualifying play-offs
The play-off ties will be played over two legs, with the first legs on 11 and 12 November and the second legs on 15 November 2011. The four winners are found according to the standard rules for the knockout phase in European competitions, and the winners will qualify for the Euro 2012 tournament.
After confusion caused by the UEFA play-offs for 2010 FIFA World Cup qualifying - which was originally to be an unseeded draw, but was seeded by FIFA in September 2009 - UEFA have announced that the draw for the play-offs will be seeded. The four runners-up with the best positions in the UEFA national team coefficient ranking system will be seeded and will play their second legs at home. Each nation's coefficient and ranking position for the draw and final Euro 2012 draw will be calculated per results up to and including 11 October 2011:[11]
* 40% of the average points per game earned in the UEFA Euro 2012 qualifying stage.
* 40% of the average points per game earned in the 2010 FIFA World Cup qualifying stage and final tournament.
* 20% of the average points per game earned in the UEFA Euro 2008 qualifying stage and final tournament.
Platini, sram te bilo!
Što bi nas zanimalo kakva su pravila Uefe oko baraža kad su nam dovoljne 2 pobjede iz 4 meča koliko su ostala!!!Jedina utakmica dje možda imamo ispod 50% šanse je protiv Švajcarske u goste (sve ostalo smo favoriti) a samo je pobjeda protiv Bugara imperativ...
deuscroix
Sa 16 bodova (bugarska pobjeda i može onda valjda 3 boda iz zadnje 3) i bi realno bilo da se može do najboljeg drugog. Ekipe od koje se ja najviše bojim trenutno nema na ovom spisku najboljih drugih - Švedska. Oni su do sad igrali najmanje utakmica, izgubili u gostima od Holandije, kući dobili Mađare koji su im glavni konkurenti za 2, a Finci i Moldavci i ne djelujuju kao neki preopasni protivnici, tako da bi oni mogli skupiti dosta bodova, a još im Holanđani dolaze u zadnjem kolu kad im bodovi baš ništa neće trebat.
Kad je u pitanju ova utakmica od petka, najviše me raduje igra Drinčića koji je i pored velike pauze i dalje mnogo bolji od svih konkurenata na sredini. Grbić jeste griješio dosta, ali je pokazao potencijal koji se kasnije može iskoristiti u utakmicama kod treba imati prodornog igrača na klupi.
I za kraj, ako bi kome igraču trebalo skandirati svaku utakmicu, onda je to Savo Pavićević. Odigrao je skoro sve utakmice, u svakoj se maksimalno trudio, mnogo napredovao (od kad je reprezentativac prešao put od Hajduka iz Kule, preko Kotbusa do Makabija), a u posljednje vrijeme pokazuje i sve više osobina pravog majstora fudbala.
Ako pucamo na veliko, pored pobjede protiv bugara, ide se i u Kardif po 3 boda. Mislim da mozemo, posebno ako odemo sa 13 bodova u torbi. Ono, bicemo rastereceni sto se tice tog drugog mjesta... u ranom septembru je utakmica, sanse su dobre da ce svi biti zdravi.. bolji smo mi od njih.
Stiče se utisak da bi mogao sačuvati loptu 5 min. bez ikakvih problema što je karateristika pravih profesionalaca...uostalom on i Jovanović više nego korektno rade svoj posao za sad...
ps: kako ljudi gore kad uzmem CG na PES i sa njim krenem u kontru jer nema šanse da će izgubit loptu bzv nego minimum aut iznuditi odma počnu priče kako je glup fudbal jer se Pavićeviću nemože lopta uzet hahaha
deuscroix
Ljudi puštite se analiza ima to pametniji neko od nas da radi, nego protiv Bugara da napravimo spektakl na tribinama! Tako ćemo najbolje pomoći. E VIVA !!!
''banuj me jopet''
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks