Originally Posted by
Jov
Nije bas jasno zasto na dvojno drzavljanstvo imaju pravo hrvatski drzavljani a srpski nemaju....
Sa crnogorske strane, niko nema pravo na dvojno drzavljanstvo, ali sa strane drugih drzava, manje vise je to dozvoljeno.
Veliki broj ljudi ceka da dobije crnogorsko drzavljanstvo, kao jedno jedino i cim ga dobiju odma traze i druga drzavljanstva na koja imaju pravo ili po rodjenju, ili po braku ili po nekom drugom osnovu.
I to cili MUP zna.
Znam ljude koji imaju i po tri drzavljanstva, sve legalno sa strane drugih drzava.
I Hrvatska i SRbija i Bosna i Makedonija dozvoljavaju dvojna, trojna ili koliko god drzavljanstva.
U Ministarstvu inostranih poslova ljudima u dijaspori izdaju se crnogorski pasosi iako manje vise svi imaju i drzavljanstvo zemlje u kojoj zive.
I niko ne uslovljava da se odreknu tih drzavljanstava zarad crnogorskog.
Licno sam veliki pristalica zakona, pravila i propisa, ali je cili ovaj Zakon o drzavljanstvu toliko "zbrkano" donesen, da se na svakoga primjenjuje razlicito.
"Ostavite mi to mastanje, ono mi dodje kao melem, ono mi moze obezbediti vecnost u vama i sa vama."
Bookmarks