Page 70 of 666 FirstFirst ... 206066676869707172737480120170570 ... LastLast
Results 1,726 to 1,750 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by berekina View Post
    Definitivno mu treba pružiti priliku da promjeni svoje ponašanje i pomoći mu u tome.
    Ma da, ponasanje je kao frizura podje se kod frizera i zavrseno...

Cim "dijete" pocne da pravi ovakve gluposti nekog od roditelja poslat u zatvor sa sve prinudnim radom pa da vidis kako ce se vaspitavat djeca.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by berekina View Post
    Definitivno mu treba pružiti priliku da promjeni svoje ponašanje i pomoći mu u tome.
    Mediji na žalost, nisu baš puno tu pomogli.
    Odluka da se pošalje u drugu školu je po meni besmislena.
    Dolazi obilježen u novu školu i to ne može biti dobro...
    Odbačen je.
    Problem se treba rješavati tamo gdje je i počeo.
    Prilično se slažem sa tvojim postom,..s tim što mislim da ne treba ići u bilo koju krajnjost pa i onu koja bi ga zadržala u istom odjeljenju. Evo što bih ja uradio.

1. Premjestio bih učenika u drugo odjeljenje iste škole, a ne nikako ga šetao po gradu i dodatno pogoršavao problem stvaranjem osjećaja potpunog (i nimalo pedagoškog) odbacivanja kod maloljetnika i uz to povećavao troškove njegovog dolaska do škole.

2. Sa djetetom bi radili socijalni radnici sve dok to bude potrebno, ali ne samo u krugu škole već bi isti vršili obilaske i doma u kom živi. Ukoliko procijene da roditelj/i nijesu u stanju da ga odgajaju i socijalizuju, pokrenuti postupak za njegovo oduzimanje od roditelja.

Što se tiče roditelja koji su vaspitali bitange, kada bi praksa njihovog zatvaranja bila uvedena dobar dio grada bi završio u zatvor, tj. trebalo bi nam još najmanje 15 ZIKS-ova da zatvorimo roditelje čija djeca su postali prestupnici i izvršioci raznoraznih krivičnih djela i prekršaja.
    Treba biti razuman i shvatiti da je ovo iako ozbiljan, ipak tek slučaj maloljetničke delikvencije i ništa više. Dobro je, posebno nakon što je slučaj postao medijski eksploatisan, da društvo pokaže odlučnost u ovom slučaju kako se ovakvo nešto ne bi više ponovilo.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Jadno dijete i prije i ... pogotovo nakon ovog bezobzirnog i nehumanog medijskog lincha u CG sredini... Pa to je 7. razred, zalosti.. Nazvati dijete u tim godinama nasilnikom...
    Ili ce shvatiti kako je postao "faca" i poznat i nastaviti u josh gorem pravcu, ili ... Tek obiljezen za sva vremena u lichnom okruzenju kao takav.
    Sto se tiche nastavnog kadra i svetaca, ne znam zasto uopste na faxu imaju pedagogiju i kako ne mogu da predvide reakcije djece..
    Ovakve reakcije kod djece u tom uzrastu izaziva nepravda, izrecena pogotovo. Na koji nacin je nastavnica pokusala da razdvoji djecu? Rekla mu je nesto? Optuzila je njega bez saznanja o povodu? Dijete se vratilo da udari nastavnicu opet... Zasto bi to uradio da nije vidio "kraj" necega i isao do tog "kraja"?
    Ne bih se iznenadila da je tako ukoliko je dijete obiljezeno u negativnom kontekstu.
    Poznato je da chim se primijeti agresivnost kod djece, pedopsiholog reaguje u smjeru objasnjenja roditeljima koji treba da pruze djetetu ljubavi jer je nedostatak ochigledan, a ne da ljubav i njeznost definisu kroz popustljivost i anarhizam. Istom metodom se radi i sa nastavnicima da ne bi dolazilo do nesenzibilnosti i predrasuda.
    CG drustvo je jako sirovo i ovo me ne chudi uopste.
    Bitno da su detaljno opisali koliko je to dijete "problematichno" i da u 7. razredu moze biti definisan kao nasilnik (u fizichki i psihichki turbolentnom periodu). Sram ih bilo.
    Monstruozno.....

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 24-03-11 at 11:50.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Potpisujem što Maja napisa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Pirun View Post
    Potpisujem što Maja napisa.
    Ne vidim da bi se moglo nesto dodati.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

svaka cast. odlicno zapazanje..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Ma da, ponasanje je kao frizura podje se kod frizera i zavrseno...

Cim "dijete" pocne da pravi ovakve gluposti nekog od roditelja poslat u zatvor sa sve prinudnim radom pa da vidis kako ce se vaspitavat djeca.

Mislim da to nema nikakve veze sa vaspitanjem. Moze da utice, ali kad je dijete takvo po prirodi, ne moze ga preusmjerit Bog otac.Nagledao sam se vaspitane djece iz losih porodica, a bogomi i svakakvog olosa iz dobrih porodica.
    Dok sam bio dijete, radio sam sve sto ne treba iako sam znao da me kuci ceka "gazhenje". Radi se o mladalackom buntu, inatu..nazovi to kako god oces...
    U tim godinama je sve dozvoljeno.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

jbg ovo je civilizacija i ako si "takav po prirodi" onda snosi zakonske posljedice za to..nenastanjenih suma i livada je gomila u Crnoj Gori i tamo nikome nije zabranjeno da bude takav po prirodi, no bi svi u grad i da im bude sve po volji, a to ne moze

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Naravno da sve to treba sankcionisati, ali djeca su djeca...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pogledajte ovaj dizajn... znači crnogorska vlast je nacistička? je li? inače za ovaj portal je dao intervju i Srđan Milić pa ne pije vodu priča da je usamljeni ekstrem i da to niko ozbiljno ne shvata.

http://www.in4s.net/index.php/politi...i-inat-i-prkos

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nadasve prijemčiv i vaspitan ambasador srbije lutovac,noćas je na tv vijsti kod komnenića prešao granicu pristojnosti.Rekao je da crnogorci osnuju manjinski savjet u crnoj gori i da konkurišu za sredstva kod savjeta za manjine vlade crne gore.
    E....sada,kada opet dobije protesnu notu,neka se ne čudi!
    Last edited by minjo; 24-03-11 at 21:04.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sve se nesto bojim da ce napisati tu procesnu notu. Napisali jednu za dvadeset godina i dosta. Ne prećeruj

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://www.vijesti.me/vijesti/obezgl...e-clanak-12371

Obezglavljeni i ugljenisani leš nađen na brdu Topliš iznad Budve

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

na brdu Spas...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://www.e-novine.com/srbija/srbij...a-Mikovia.html
    ako budu neki unutar stranački obračuni u Srbiji,i traže ova dva naša junaka,Mandića i Medojevića,ne damo ih

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

neka no nam ovog jočića nagrdiše..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mrkonjić u crnoj lakosti,inače kada nije svečana prilika,tu je crvena lakosta
    obratite pažnju na sliku na zidu u kabinetu ministra u vladi srbije
    RTS video
    Last edited by minjo; 24-03-11 at 23:41.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Pirun View Post
    pogledajte ovaj dizajn... znači crnogorska vlast je nacistička? je li? inače za ovaj portal je dao intervju i Srđan Milić pa ne pije vodu priča da je usamljeni ekstrem i da to niko ozbiljno ne shvata.

http://www.in4s.net/index.php/politi...i-inat-i-prkos

Nocas prebacim na Srpsku TV da vidim kako to izgleda i tamo neki skup,govori istoricar Vukic,Vucic ili nesto slicno i reko ajd da pogledam.Pocinje on,tema "Fenomen medjunarodne Srbofobije",i zaista moram od rijeci do rijeci da citiram:"Srbofobija je zaista jedan medjunarodni fenomen,kojega valja izucavati,izucavati njegove korijene i pojavne oblike.Koliko je Srbofobija vazan medjunarodni fenomen i u kolikoj mjeri ona ujedinjuje covjecanstvo koje se jos uvijek ne moze sporazumjeti i ostvariti jedinstvo po drugim pitanjima navescu i ovaj detalj..." i onda nastavlja pricu od prvog svjetskog rata,preko drugog,kominista,agresije NATO...da bi zakljucio taj dio rijecima "Gospod je nama dodijelio posebnu ulogu i Srbofobija je ugaoni kamen izgradnje novog svjetskog poretka sa kojim covjecanstvo ulazi u svoju zavrsnu etapu ustolicenjem jednog duhovnog i svjetovnog gospodara,tj formiranjem svjetske vlade na celu sa onom individuom koju sveti gospod imenova Antihrist,kao sto ga u ostalom imenuje i sveti apostol Pavle...Medjutim taj poredak nece moci ostati dugo i zavrsice se neminovno i konacno sudom gospodnjim,a ja sam u to vise nego uvjeren...".
    Za mene je ipak vrhunac bio kad je rekao kako su Jevreji ti koji su iz,za njega,nepoznatih razloga pokrenuli antisrpsku kampanju,Jevreji su francuski politicari,"pa i mnogi ruski politicari koji su vodili antisrpsku politiku medju njima Boris Jeljcin koji je polujevrej,jevrejskog je porijekla i Boris Berezovski,Anatoli Cumaj i posebno Andrej Kozjev,ruski ministar spoljnih poslova 90-tih godina,a cije je pravo ime Jakov Fridman...". :shock:
    Ovo sve nisam napisao da se seirim,nego da pitam kolege forumase Srbe da li znaju sta se u njihovo ime plasira na njihovoj TV stanici?Ne vjerujem u teorije zavjere,ali mi uopste ne izgleda nevjerovatnim da je ova televizija kukavicje jaje podmetnuto Srbima u CG od strane DPS,jer tesko da ko moze ovoliko radit u korist sopstvene stete.Nevjerovatna prica,a znajuci da nije bas popularno prozivat Jevreje,ne bi me cudilo ni neka optuzba za antisemitizam da padne.Crnu Goru nisu pominjali.
    Inace je na skupu govorio i Momcilo Vuksanovic.Emisija je bila od 10-10 i 30 sinoc,a ja je na srecu snimih da mogu da citiram.
    Last edited by GreatMontenegro; 25-03-11 at 01:30.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Nadasve prijemčiv i vaspitan ambasador srbije lutovac,noćas je na tv vijsti kod komnenića prešao granicu pristojnosti.Rekao je da crnogorci osnuju manjinski savjet u crnoj gori i da konkurišu za sredstva kod savjeta za manjine vlade crne gore.
    E....sada,kada opet dobije protesnu notu,neka se ne čudi!
    I šta je pogrešno rekao? U CG nema apsolutne većine, svi su ispod 50%, a CG nije nacionalna no građanska država.
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    4,447
    Thanks Thanks Received 
    8,594
    Thanked in
    3,304 Posts

Quote Originally Posted by kobajashi View Post
    http://www.vijesti.me/vijesti/obezgl...e-clanak-12371

Obezglavljeni i ugljenisani leš nađen na brdu Topliš iznad Budve
    Nece da se igra fino, e pa eto mu ga sad.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

.

http://www.portalanalitika.me/ekonom...obveznica.html

"When you are in a hole, stop digging."

:hammer:

----------------------------------------

Quote Originally Posted by nihil View Post
    I šta je pogrešno rekao? U CG nema apsolutne većine, svi su ispod 50%
    Ooo, jos samo mjesec dana, nihile... uvazene vojvode, veleposlanici, kler, savjetnici... poete, Filipussy... neka se izvole izbinjikati jos ovo malo...

Predlazem ti da pocnes da razmisljas o sadrzaju epitafa Sparti.

________
    Last edited by Jal Cargo; 25-03-11 at 03:10.

Thanks Thanks Given 
    4,447
    Thanks Thanks Received 
    8,594
    Thanked in
    3,304 Posts

Na kraju ce se pofaliti kako su uspjeli da prodaju sve obveznice za samo nekoliko dana, a po kojoj stopi to niko ne gleda...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

"Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to suffering" by Jedi Master Yoda

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne bih volio da me neko shvati da zelim demantovati nesto sto je ta autorka napisala, ali ima dosta nepreciznosti
    Pitanje je to koje pouzdano pokazuje da se dio Crne Gore još nije suočio sa zločinima iz prošlosti i pitanje koje nas, dok god se postavlja, obvezuje da ustrajno pripremamo serijale s ratnom problematikom.
    Jes kako nije. Suočio se cim je pocela da se kvari bijela tehnika, kad su poklana goveda iz Konavla i kad pocelo ponestajati para (pardon ratnih trofeja). Sa druge strane totalno pogresan utisak gospodje koja kaze:
    Posebno smiješno zazvučala mi je najava tadašnjeg crnogorskog predsjednika Momira Bulatovića o proglašenju Crne Gore ekološkom državom upravo u vrijeme kad su tenkovi kretali prema Konavlima- kazala je jedna dubrovačka gledateljica
    Ne znam sta je tu smiješno i zasto se to ne gleda sa prave strane. Naš tadašnji preśednik je znao da je to idealna situacija i da će Crna Gora biti bas ekoloska. Neshvatljivo je da doticna gledateljica ne zna koliko je naseg smrada tada bilo oko Dubrovnika, a tebala bi vala znati bolje od nas.

Page 70 of 666 FirstFirst ... 206066676869707172737480120170570 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)