Page 69 of 666 FirstFirst ... 195965666768697071727379119169569 ... LastLast
Results 1,701 to 1,725 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

e da, preskocih i ovaj dio:

“Amfilohije je upozorio protojereja CPC da treba da vodi računa o spasenju duše i da njemu nije mjesto u “crkvi sa ciganima na čelu”.

oglasio se i krnjas rogacevic
    6. krnjaš: 22 Mar 2011. | 11:29
    radi risto sve da nestane crne gore i crnogoraca ali dok je jednog crnogorca ima da kuca srce crnogorsko u grudima dukljanskim napaćenim, oj najveći od naroda ti veliko crnogorstvo! pogledajte rečnik jednome mitropolitu "cigani" kaže za naše svetitelje
    AJMO CRNA GORO !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    3 Posts

Ovakvu velicinu ljudsku tuzit? Sram te bilo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

Italijanska kompanija A2A nije ispunila ključne obaveze u prvoj godini upravljanja Elektroprivredom (EPCG). Odnose se na investicije za poboljšanje snabdijevanja električnom energijom, izmještanje starih i ugradnju novih brojila sa daljinskim očitavanjem, smanjenje gubitaka u distributivnim mrežama... To potvrđuju dosadašnje informacije “Vijesti” o ulaganjima i aktivnostima Vladinog strateškog partnera za EPCG.

Ni profit EPCG nije dostigao obaveznih 20 miliona eura u prvoj godini upravljanja, iako je najavljivano iz kompanije da računaju da tako završe poslovnu 2010. U Odboru direktora EPCG nezvanično saznajemo da prošlogodišnji neto profit iznosi 16,49 miliona eura. Najavljeno je da će danas biti objavljen precizan finansijski podatak.

Iz Vlade, zadužene za praćenje izvršenja godišnjih obaveza A2A, kažu da još nemaju precizne informacije o ispunjenim investiciono-operativnim indikatorima u 2010, jer investitor treba da dostavi izvještaj polovinom ove godine.

Iz kompanije još nijesu odgovorili na pitanja od prošlog utorka zašto nije ispunjena većina ugovorenih godišnjih obaveza. Neformalno objašnjavaju da kasni ugradnja prvih 35 hiljada od ukupno 175 hiljada takozvanih “pametnih” brojila, kojim se suzbija neovlaščena potrošnja, jer se čekao evropski kredit za taj projekat.

Prema informacijama kojima raspolaže Vlada, a prenosi njen potpredsjednik i potpisnik ugovora sa A2A Vujica Lazović, investitor je počeo da sprovodi program investicija i razvoja EPCG, koji treba da rezultira povećanjem efikasnosti i efektivnosti rada kompanije.

"To će se reflektovati i kroz poboljšanje operativnih i finansijskih pokazatelja poslovanja. Nakon pripreme zvaničnih izvještaja, koji se ocjenjuju na godišnjem nivou, raspolagaćemo kompletnim informacijama o nivou ostvarivenih indikatora u 2010. godini", odgovorio je Lazović „Vijestima“.

Još jedna uspješna priv(f)atizacija?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

opet ti izmišljaš... Srba je oko 82% i to bez podataka za Kosovo. Makedonaca oko 64% itd.
    Quote Originally Posted by MonterO View Post
    Crna Gora - Crnogorci 45%
    Bosna i Hercegovina - Bošnjaci 50 %, Srbi 35%, Hrvati 14%
    Srbija - Srbi - 90%
    Hrvatska - Hrvati 90%
    Slovenija- Slovenci 90%
    Makedonija - Makedonci 80%, Albanci 20%
    Grčka - Grci 95%
    Rumunija - Rumuni 95%
    Mađarska - Mađari 95%
    Bugarska - Bugari - 80%
    Albanija - Albanci - 90%
    ---------------
    Na osnovu čega hoćeš da izvučeš princip? Iz regiona se možeš porediti jedino sa BiH, malo šire sa Belgijom ili Švajcarskom

A to o razilaženju interesa je poznato, ali kada nemaš predstavnika druge najbrojnije nacionalne zajednice, teško da je problem samo u toj nacionalnoj zajednici..

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

83% Serbs, 4% Hungarians, 2% Bosniaks, 11% others

65% Macedonian, 24% Albanian, 4% Turkish, 3% Roma, 4% others

89.6% Croat,4.5% Serb, 5% others

Bosniaks (48%), Serbs (37.1%), Croats (14.3%)

83% Slovene,2% Serb, 2% Croat, 1% Bosniak, 12% others and unspecified
    Last edited by Dutch; 22-03-11 at 18:22.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Pirun View Post
    opet ti izmišljaš... Srba je oko 82% i to bez podataka za Kosovo. Makedonaca oko 64% itd.
    itd šta Pirune?

Pisao sam podatke iz glave u vezi priče sa Oskarom. Sad fino objasni, šta je poenta tvoje upadice, osim da me usput probaš uvrijediti?

Drago mi je da sam za Maakedoniju kiksao, jer upravo tamo postoje razne neprincipijelne koalicije, kojih se SDP principijelno gnuša.
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

da znaju da lupaš o procentima što je ipak humor. već kad ćemo o procentima.
    i nije Crna Gora BiH niti Makedonija niti Švajcarska. ona je nešto drugo. nije izgrađena na genocidu kao BiH, nijesu joj gradovi podijeljeni kao Skopje. nemamo pamet i manjak savjesti kao Švajcarci. itd.

ti mene uvrijedi ranije pa uteče. ne interesuješ ti mene lično. MonterO nickname je druga priča.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

Minjo, nema tu kampanje nikakve no je greota što to dijete nije zapalo u doba kad sam ja završava osnovnu ili još bolje ti kad si je završava.Bio bi mirniji od bubice,a sad naprave roditelji idiota i takvog ga na ulicu ostave da se tamo obrazuje. Nastavnik više ne smije da počupa za uvo,da vikne a da ošamari ili prut nosi daleko bilo. Kad sam bio u srednju Saša Nikolić mi je predava fiziku, tome se čovjeku bukvalno muva čula na čas a danas noževima napadaju nastavnike,u vrtić pljuju vaspitačice itd jer su ih retardirani roditelji naučili tome.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Minjo, nema tu kampanje nikakve no je greota što to dijete nije zapalo u doba kad sam ja završava osnovnu ili još bolje ti kad si je završava.Bio bi mirniji od bubice,a sad naprave roditelji idiota i takvog ga na ulicu ostave da se tamo obrazuje. Nastavnik više ne smije da počupa za uvo,da vikne a da ošamari ili prut nosi daleko bilo. Kad sam bio u srednju Saša Nikolić mi je predava fiziku, tome se čovjeku bukvalno muva čula na čas a danas noževima napadaju nastavnike,u vrtić pljuju vaspitačice itd jer su ih retardirani roditelji naučili tome.
    -nastavnica je bila na antenu M,rekla je da je nasrnuo na nju,ali da je "nije izudarao",da je dijete sitne građe naspram nje
    -naravno da je radi ovoga premješten u drugu školu
    -svakodnevno,radi raznih stvari,učenici se prebacuju iz škole u školu da bi se pokušalo promjenom sredine,nastavnika,dovesti do kraja osnovnog školovanja
    -dijete sigurno nije za popravni dom,već za pedagošku službu škole koja bi radila svaki dan sa njime
    -ovako,sa tri uzastopna bombastična texta,doveli su do toga da drugi roditelji ne daju da njihova djeca idu sa njim u razred
    - sada taj mali i ne smije u novu školu iz straha,već je kao "bolestan"
    -trebao bi obudsman za prava djeteta da se uključi,jer nema novinskog samoregulatornog tijela,da zaustavi skandalaznim textovima dizanje tiraža
    Last edited by minjo; 23-03-11 at 18:40.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Učenik nije trebalo biti prebačen u drugu školu. Po meni, to nije nikakvo riješenje....
    Trebalo se nastaviti raditi s njim u njegovoj školi....
    "Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to suffering" by Jedi Master Yoda

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    -nastavnica je bila na antenu M,rekla je da je nasrnuo na nju,ali da je "nije izudarao",da je dijete sitne građe naspram nje
    -naravno da je radi ovoga premješten u drugu školu
    -svakodnevno,radi raznih stvari,učenici se prebacuju iz škole u školu da bi se pokušalo promjenom sredine,nastavnika,dovesti do kraja osnovnog školovanja
    -dijete sigurno nije za popravni dom,već za pedagošku službu škole koja bi radila svaki dan sa njime
    -ovako,sa tri uzastopna bombastična texta,doveli su do toga da drugi roditelji ne daju da njihova djeca idu sa njim u razred
    - sada taj mali i ne smije u novu školu iz straha,već je kao "bolestan"
    -trebao bi obudsman za prava djeteta da se uključi,jer nema novinskog samoregulatornog tijela,da zaustavi skandalaznim textovima dizanje tiraža
    -portparol policija Tamara Ralević iznosi tvrdnje da je to dijete više puta privođeno zbog agresivnog ponašanja,vandalizma,otuđivanja školskih stvari i nošenja hladnog oružja(boks i nož)
    -socijalna služba kaže da su više puta pokušali da kontaktom sa roditeljima i vaspitačima malog izvedu na pravi put ali izgleda da su ti roditelji gori od njega
    -psiholog kaže da on bijes i agresiju svojih roditelja prenosi u školu i među društvo
    -djeca iz bivšeg odeljenja da ih je maltretira iako sitan prilično
    -moj (da tako kažem) "izvor" iz MUP-a da je prilikom privođenja pljuva i psova milicajce koji su se našli u čudu što da rade sa njim

Očigledno dotični nije baš svoj a familija još manje.U normalnu državu bi bio oduzet od roditelja i predat socijalnoj ustanovi koja bi možda i napravila čovjeka od njega a ovako nažalost samo mu sleduje ulica,kriminal i zatvor.

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

Quote Originally Posted by berekina View Post
    Učenik nije trebalo biti prebačen u drugu školu. Po meni, to nije nikakvo riješenje....
    Trebalo se nastaviti raditi s njim u njegovoj školi....
    Po meni bi rešenje za sve problematične učenike koji konstantno krše disciplinu i kućni red a do kojih razgovor i uobičajeni pedagoški tretman ne dopiru, trebala bit posebna škola u kojoj bi se obrazovali po strožijem kriterijumu.Nešto kao popravna ustanova u kojoj bi sa tom đecom radio povećan broj pedagoga,psihologa a nastavnici bili strožiji.Ja sam završio gimnaziju u DG a u toj školi i dan danas je očuvan i funkcionalan inventar koji je tu donešen prilikom otvaranja. Jedini razlog je što se zna kućni red i što se ne tolerišu ekcesi.Napraviš *ranje, imaš upozorenje,žuti karton, a ako to ponoviš dobiješ crveni pa ti pakuj stvari i traži drugu školu. Meni je i dan danas smiješno kad mi pričaju da u Elektro,Građevinsku ili Mašinsku đak smije ošamarit nastavnika a pogotovo da bi ovaj preko toga preša.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by gatsbyy View Post
    http://cafemontenegro.com/index.php?...22&news=164529

coek i dalje nastavlja da odusevljava...

Amfilohije je tražio i da protojerej Miljanić javno kritikuje i napadne arhijereje i sveštenstvo CPC ili će u suprotnom biti izbačen sa Bogoslovskog fakulteta u Beogradu i imati druge probleme u svom radu i životu u Srbiji...

i odje ima materijala za tuzbu, ali posto se ovo odigrava u bratskog srbiji dje crkva ima glavnu rijec, ta tuzba se nece dogodit...
    Quote Originally Posted by gatsbyy View Post
    e da, preskocih i ovaj dio:

“Amfilohije je upozorio protojereja CPC da treba da vodi računa o spasenju duše i da njemu nije mjesto u “crkvi sa ciganima na čelu”.
    svejedno mi je voli li neko Rista Mefista ili Steva Gargamela Vučinića; ali teško da bi citirani gospodin dozvolio sebi da izjavi ovako nešto javno (iako je stari kovač ispada) a još manje je vjerovatno da bi nekome ko je sa 37 godina na drugoj godini bogoslovije i sveštenik je CPC, ponudio mjesto u svojoj 'firmi'.

tako da, ova vijest - izmišljeno smeće.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zale se u skupstini kako se vrsi pritisak na narod sa crnogorske strane, a od njihovih bilborda se nebo ne vidi. Zloupotrebljavaju svetinje.
    There are so many dawns that have yet to shine!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Po meni bi rešenje za sve problematične učenike koji konstantno krše disciplinu i kućni red a do kojih razgovor i uobičajeni pedagoški tretman ne dopiru, trebala bit posebna škola u kojoj bi se obrazovali po strožijem kriterijumu.Nešto kao popravna ustanova u kojoj bi sa tom đecom radio povećan broj pedagoga,psihologa a nastavnici bili strožiji.Ja sam završio gimnaziju u DG a u toj školi i dan danas je očuvan i funkcionalan inventar koji je tu donešen prilikom otvaranja. Jedini razlog je što se zna kućni red i što se ne tolerišu ekcesi.Napraviš *ranje, imaš upozorenje,žuti karton, a ako to ponoviš dobiješ crveni pa ti pakuj stvari i traži drugu školu. Meni je i dan danas smiješno kad mi pričaju da u Elektro,Građevinsku ili Mašinsku đak smije ošamarit nastavnika a pogotovo da bi ovaj preko toga preša.

Da li postoji takva dom u CG?
    "Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to suffering" by Jedi Master Yoda

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by berekina View Post
    Da li postoji takva dom u CG?
    namao mi ti neku tradiciju u radu devijtnih maloljetnika,mislim da ih sada ima "na tretmanu" nekoliko,i to u ustanovi Centar za obrazovanje i osposobljavanje „1.JUN“gledao sam neku reportažu,uglavnom osuđivani maljoljetnici koji pokaušavaju neku resocijazicaciji kroz obrazovanje.
    Kako sam shvatio,sudija je rekao da nema nikakvog prekršajnog ili krivičnog djela da bi učenik o kome je riječ završio u ovoj ustanovi.

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

-moj (da tako kažem) "izvor" iz MUP-a da je prilikom privođenja pljuva i psova milicajce koji su se našli u čudu što da rade sa njim
    Ima je srece sto nije odrasta tokom 90-tih...danas bi vjerovatno ima shtaku i po kila plastike u glavu...
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Definitivno mu treba pružiti priliku da promjeni svoje ponašanje i pomoći mu u tome.
    Mediji na žalost, nisu baš puno tu pomogli.
    Odluka da se pošalje u drugu školu je po meni besmislena.
    Dolazi obilježen u novu školu i to ne može biti dobro...
    Odbačen je.
    Problem se treba rješavati tamo gdje je i počeo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Definitivno treba dobro išklapati roditelje. Sad će jos i novine ispati krive sto nijesu umjeli vaspitati dijete.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Definitivno treba dobro išklapati roditelje. Sad će jos i novine ispati krive sto nijesu umjeli vaspitati dijete.
    Novine su obilježile dijete,i napravile priču od toga!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Da je pameti bilo bi ovako.
    Roditeljima oduzeti dijete i dati mu staratelje!!
    Škola se treba pobrinuti za svog učenika, a ne ga poslati drugoj školi....

Kad smo već kod novina, one su krive jer ne poštuju prava djeteta...da, treba pisati o tome, ali na drugi način.....

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Novine su obilježile dijete,i napravile priču od toga!
    Prica ce se zaboravit, no se roditelji i dijete nece promijenit.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Toj dhjeci se ne chudim da PODIVLJAJU,
    jer krushke pod krushku padaju, a ODRASTAT u tom AMBIJENTU i ostat pri chistoj svijesti, nije lako.

Zato je strpljenje i trpljenje neophodno, svako dijete spasheno od agresivnih roditelja ce biti zlata vrijedno, jer su ta dhjeca buducnost svih nas.
    Kroz kakve je TRAUME to dijete proshlo, da bi stiglo do te razine agresivnosti, to samo BOG zna, jer nashi socijalni radnici shjede po kancelarija u udobnim foteljama, za AUTO je potrebna VOZACHKA DOZVOLA, a za radjane dhjece i vaspitavanje, niko ne trazi diplomu, niti polaze ISPIT.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Page 69 of 666 FirstFirst ... 195965666768697071727379119169569 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)