Page 66 of 666 FirstFirst ... 165662636465666768697076116166566 ... LastLast
Results 1,626 to 1,650 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,741
    Thanked in
    1,093 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Oćete li da vam pustim u offu đe ovi urednici vijesti jedan narod zovu ustašama?
    Kad staviš u potpis Lomijev citat đe mrzi šah zbog šahovnice onda stavljaj i za druge što ti duši drago

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Kad staviš u potpis Lomijev citat đe mrzi šah zbog šahovnice onda stavljaj i za druge što ti duši drago
    urednici su lomijevi frendovi iz školskih dana,sada su vlasnici red-carpet tv u marvi poznatoj kao čuvari demokratije u crnoj gori-tv nesvijesti.
    Lomi se povuko ma su se vijesti uvukle!
    Last edited by minjo; 15-03-11 at 11:34.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Cetinje63 View Post
    Njemačka-zemlja bez nuklearki
    Planirano je da Njemačka postane zemlja bez nuklearki nakon što i posljednja elektrana tog tipa ispuni rok trajanja 2021.
    http://www.vijesti.me/svijet/angela-...e-clanak-10789

Da napomenem da je odluka donijeta mnogo ranije (jos krajem 20-og vijeka) a ovo je potvrda da ce stara odluka biti postovana uprkos zestokom protivljenju energetske industrije.
    Da da i onda će uvoznu struju plaćati 3 puta skuplje, kako ne.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Da da i onda će uvoznu struju plaćati 3 puta skuplje, kako ne.
    Prema podacima Europskog ureda za statistiku, prosjek cijene kwh u EU-a oko 12 eurocenti. Usporedbe radi, kWh u Njemačkoj iznosi 13 eurocenti.

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Kad vidim Džavida Šabovića, posljednjeg Mohikanca među davno nestalim feudalnim osmanskim begovima, podsjetim se koliko su roviti temelji SDP-a a njihov evropski modernizam tek daleki san.
    Toliko o SDP-u. Ispadoše žešći kritičari ovog ugovora od prosrpskih stranaka. A usta im puna crnogorstva osim ako se o nečem ovako važnom odlučuje. Tu najednom stane. Što je najgore, siguran sam da ih u ovom opstruiranju podržava ogromna manjina Bošnjaka u Crnoj Gori jer njih nikako ne vrijeđa to što Crna Gora brine o Crnogorcima u Hrvatskoj. Ali oni će se napravit pametni. Kad bi se moje mišljenje ikad i o bilo čemu poklopilo sa mišljenjem jednog Emila Labudovića duboko bih se zapitao jesam li normalan.
    A još me jedno interesuje od tebe, El Re. Možeš li ti zamisliti ovu situaciju: DPS na izborima za gradonačelnika Podgorice predloži opet Mugošu. Mugoša bi u tom slučaju bio ponovo izabran glasovima DPS-a i dijela prosprpskih partija. SDP je najavio u tom slučaju raskid koalicije na državnom nivou. Možeš li ti zamislit Džavida Šabovića, Ervina Spahića i Rifata Rastodera da bi oni izašli iz vlasti? Ja i pored sve dobre volje i bujne mašte ne uspijevam.
    Uzgred, Ferhat Dinoša za ovaj gest zaslužuje hvala od svakog Crnogorca.
    Tako je. Ono što je izjavio apsolutno je za svaku pohvalu i zahvalnost nas Crnogoraca. Srećom što je Albanac inače bi ga optužili da je crnogorski nacional-šovinista. Ali i to je crnogorski apsurd.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by amnesiac View Post
    A još me jedno interesuje od tebe, El Re. Možeš li ti zamisliti ovu situaciju: DPS na izborima za gradonačelnika Podgorice predloži opet Mugošu. Mugoša bi u tom slučaju bio ponovo izabran glasovima DPS-a i dijela prosprpskih partija. SDP je najavio u tom slučaju raskid koalicije na državnom nivou. Možeš li ti zamislit Džavida Šabovića, Ervina Spahića i Rifata Rastodera da bi oni izašli iz vlasti? Ja i pored sve dobre volje i bujne mašte ne uspijevam..
    U principu - ne. Međutim iskren da budem ja pravim prilične razlike među njima trojicom.
    1. Rifat Rastoder - je jedan od ideologa SDP-a i čovjek prilično blizak Krivokapiću iako to često ne izgleda tako. SDP ne donosi nijednu odluku bez konsultacije s njim. On igra svojevrsnu ulogu predstavnika Bošnjaka (funkcionera i članova partije) u vrhu stranke. Izuzetno je vješt i inteligentan.
    2. Ervin Spahić - je SDP-ov glas u Bijelom Polju. U osovini sa Rastoderom, Šabovićem i Bralićem s kojima uvijek koordinira poteze unutar partije dobija značajno na političkoj težini. Ipak,u odnosu na Rastodera i Šabovića on je najpomirljiviji i identifikacijom gotovo polu-Crnogorac. Čovjek je, treba to reći, najgrađanskije svijesti među viđenim Bošnjacima u toj partiji, mada to važi za sve bjelopoljce.
    3. Džavid Šabović - je predstavnik Bošnjaka iz Plava i Gusinja. On je otvorena opozicija unutar stranke i neko za koga Krivokapić nema rješenje. Šabović je u bezbroj slučajeva glasao kontre stavovima stranke i najagresivniji je u svojim kritikama stranke. Za njega je SDP federativna crnogorsko-bošnjačka stranka u kojoj crnogorski dio partije za svaku odluku prije istupa u javnost mora pribaviti i saglasnost Bošnjaka.
    Šabović je čovjek koji niti razumije niti osjeća građansku svijest. Za njega postoje samo narodi u Crnoj Gori i po njemu bi CG trebala da funkcioniše tako što bi se srazmjerno dijelio svaki "kolač".
    E sad zašto je on tako uspješan i zašto ga Krivokapić ne izbaci? Ne samo zato što je jako moćan u Plavu, već zato što Rastoder stoji iza njega. Igra funkcioniše ovako...Sve što se ne usuđuju (ili ne žele) javno reći drugi Bošnjaci u SDP-u to u njihovo ime učini Šabović. Odmah po defaultu Spahić kaže "ima tu prostora za razmišljanje" , Rastoder, igrajući omiljenu ulogu pomiritelja i "good cop-a", pođe kod Krivokapića i Brajovića (oni su glavni tandem) i uvijek po principu "on nema veze s tim" , uvjeravaa ih da bi dobro bilo ispuniti makar dio Šabovićevih zahtjeva jer to i Bošnjaci očekuju...Mislim to su usavršili do perverzije. E sad ni Krivokapić nije blesav. Sve on razumije ali je prinuđen da kohabitira sa "sjevernjacima" koji su gotovo svi listom Bošnjaci. Sve iz razloga jer Krivokapić ne želi da ljulja brod na kom se vozi. Sva pažnja Krivokapića, Brajovića i Lazovića (kao čelnih ljudi SDP-a) jeste na tome da budu budni u slučaju da se DPS poput kruške zatrese ne bi li hvatali sve tvrđe suvereniste u svoje krilo. To će se desiti kad-tad a dotad moraju čuvati jedinstvo u partiji po svaku cijenu. Ako Krivokapić uspije da pocrnogorči stranku na način da Crnogorci čine najmanje 3/5 SDP-a Krivokapić će krenuti u obračun sa svima koji ne budu spremni da ga slijepo slijede i pozdrave novi SDP. Šabović, kojeg Krivokapić vidi ko čir u turu,biće najuren van pa taman i krunu da Krivokapiću iskuje.

Quote Originally Posted by amnesiac View Post
    Tako je. Ono što je izjavio apsolutno je za svaku pohvalu i zahvalnost nas Crnogoraca. Srećom što je Albanac inače bi ga optužili da je crnogorski nacional-šovinista. Ali i to je crnogorski apsurd.
    Znaš što je najsmješnije?... To što Dinoša uopšte nije mislio da čini bilo kakvu uslugu Crnogorcima. Čovjek je samo radio svoj posao i ono što bi u svakoj zemlji bila najnormalnija uloga ministra. Međutim kad je vidio da ga i Crnogorci napadaju što je pokušao zaštiti njihovu manjinu u HR ja vjerujem da je pomislio. "s koje planete je sišao ovaj narod..." i čovjek je prosto digao ruke maltene "nek je Bog upomoć vama i vašoj nesretnoj pameti"...Sigurno mu nije padalo na pamet da se u ime Crnogoraca spori sa Crnogorcima i Bošnjacima i Srbima zajedno. Zato je uglavnom ćutao na Odboru i posmatrao nestvarnu scenu.
    Eto, to smo mi...Ipak hvala Dinoši što je pokazao interes da zaštiti našu manjinu u HR koja je, iako su Hrvati odavno pružili sva prava i zaštitu, strašno podložna asimilaciji koja je naročito izražena u Zagrebu gdje ih je najviše.

I još nešto što mi se ne skida s pameti...Da je bilo koji predstavnik Srba rekao Dinoši juče (makar u pokušaju da bude duhovit ko Šabović) da je Dinošin jezik šiptarski odmah bi uslijedilo zgražavanje i osuda. Obzirom da je to učinio funkcioner SDP-a nastao je muk. Muka mi je od toga iskren da budem...I to je priča o nama i društvu duplih standarda koje smo izgradili...
    Last edited by El Re; 15-03-11 at 20:29.

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

El Re, hvala na kao i uvijek jasnim odgovorima.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Eo koga mi placamo.

Sramota :hammer: !

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ministar Dinosa je gospodin covjek. Steta s kim ima posla...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

U principu - ne. Međutim iskren da budem ja pravim prilične razlike među njima trojicom.
    1. Rifat Rastoder - je jedan od ideologa SDP-a i čovjek prilično blizak Krivokapiću iako to često ne izgleda tako. SDP ne donosi nijednu odluku bez konsultacije s njim. On igra svojevrsnu ulogu predstavnika Bošnjaka (funkcionera i članova partije) u vrhu stranke. Izuzetno je vješt i inteligentan.
    Imam utisak da je duzi niz godina gleda Maroviceva predsjedavanja skupstinom,i mukotrpno vjezba pred ogledalom.
    Last edited by Sidewinder; 16-03-11 at 08:40.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

2. Ervin Spahić - je SDP-ov glas u Bijelom Polju. U osovini sa Rastoderom, Šabovićem i Bralićem s kojima uvijek koordinira poteze unutar partije dobija značajno na političkoj težini. Ipak,u odnosu na Rastodera i Šabovića on je najpomirljiviji i identifikacijom gotovo polu-Crnogorac. Čovjek je, treba to reći, najgrađanskije svijesti među viđenim Bošnjacima u toj partiji, mada to važi za sve bjelopoljce.
    3. Džavid Šabović - je predstavnik Bošnjaka iz Plava i Gusinja. On je otvorena opozicija unutar stranke i neko za koga Krivokapić nema rješenje. Šabović je u bezbroj slučajeva glasao kontre stavovima stranke i najagresivniji je u svojim kritikama stranke. Za njega je SDP federativna crnogorsko-bošnjačka stranka u kojoj crnogorski dio partije za svaku odluku prije istupa u javnost mora pribaviti i saglasnost Bošnjaka.
    Šabović je čovjek koji niti razumije niti osjeća građansku svijest. Za njega postoje samo narodi u Crnoj Gori i po njemu bi CG trebala da funkcioniše tako što bi se srazmjerno dijelio svaki "kolač".
    E sad zašto je on tako uspješan i zašto ga Krivokapić ne izbaci? Ne samo zato što je jako moćan u Plavu, već zato što Rastoder stoji iza njega. Igra funkcioniše ovako...Sve što se ne usuđuju (ili ne žele) javno reći drugi Bošnjaci u SDP-u to u njihovo ime učini Šabović. Odmah po defaultu Spahić kaže "ima tu prostora za razmišljanje" , Rastoder, igrajući omiljenu ulogu pomiritelja i "good cop-a", pođe kod Krivokapića i Brajovića (oni su glavni tandem) i uvijek po principu "on nema veze s tim" , uvjeravaa ih da bi dobro bilo ispuniti makar dio Šabovićevih zahtjeva jer to i Bošnjaci očekuju...Mislim to su usavršili do perverzije. E sad ni Krivokapić nije blesav. Sve on razumije ali je prinuđen da kohabitira sa "sjevernjacima" koji su gotovo svi listom Bošnjaci. Sve iz razloga jer Krivokapić ne želi da ljulja brod na kom se vozi. Sva pažnja Krivokapića, Brajovića i Lazovića (kao čelnih ljudi SDP-a) jeste na tome da budu budni u slučaju da se DPS poput kruške zatrese ne bi li hvatali sve tvrđe suvereniste u svoje krilo. To će se desiti kad-tad a dotad moraju čuvati jedinstvo u partiji po svaku cijenu. Ako Krivokapić uspije da pocrnogorči stranku na način da Crnogorci čine najmanje 3/5 SDP-a Krivokapić će krenuti u obračun sa svima koji ne budu spremni da ga slijepo slijede i pozdrave novi SDP. Šabović, kojeg Krivokapić vidi ko čir u turu,biće najuren van pa taman i krunu da Krivokapiću iskuje.

Dobra analiza, naravno. Jedino što ispada da SDP kao nazovi građanska, mora da postane jednonacionalna stranka ne bi li krenula građanskim putem? Teško. Mislim da SDP čeka da postane crnogorska partija, ne bi li krenula nacionalnim crnogorskim putem, bez ikakvih rukavica, koje su i sada izlizane.

Mislim, kad SDP nije unutar stranke uspio da stvori građanski duh, čemu foliranje?

Правда за Диношу!
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Imam utisak da je duzi niz godina gleda Maroviceva predsjedavanja skupstinom,i mukotrpno vjezba pred ogledalom.
    Evo pošto znam čojeka sa svim njegovim vrlinama ali i manama da kažem da nije baš tako...
    Rastoder pokušava da vodi Skupštinu nekim trećim putem (za razliku od Krivokapića i Šturanovića) i tako često dolazi u sukob sa poslanicima. Sigurno je da ne bi puštio (kao Šturanović juče) da Radulović kaže za Italijane da su "smećari". Tu treba pokazati da se brani dignitet doma, a ne udovoljava poslanicima.

Inače sam jednom u razgovoru sa bivšim poslanikom Srpske liste saznao za jednu dosta nekorektnu taktiku...naime dogovor kod njih u klubu je bio da kad god je Rifat predsjedavajući da prave što više problema i nacionalnih izleta kako bi ga izbačili iz takta i naveli da kaže nešto što bi im išlo u korist. Na sreću nije im nijednom pošlo za rukom da kaže nešto o njima čime bi ih uvrijedio ili eventualno povrijedio osjećanja naroda kojeg su dijelom predstavljali, možda i zato što sam siguran da nema negativnosti u tom dijelu. Ali jesu par puta uspjeli dobro da ga iznerviraju, pogotovo Strunjaš, Dedeić i Živković.

Poslije mi je ovaj lik rekao da su možda pogriješili prema njemu ka čovjeku, ali gotovome poslu mane nema.

I naravno, moje je mišljenje da je Rastoder danas najprepoznatljiviji predstavnik Bošnjaka ili Muslimana u Crnoj Gori, što je opet uspjeh budući da dolazi iz jedne partije koja nije prevelika.
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    Dobra analiza, naravno. Jedino što ispada da SDP kao nazovi građanska, mora da postane jednonacionalna stranka ne bi li krenula građanskim putem? Teško. Mislim da SDP čeka da postane crnogorska partija, ne bi li krenula nacionalnim crnogorskim putem, bez ikakvih rukavica, koje su i sada izlizane.

Mislim, kad SDP nije unutar stranke uspio da stvori građanski duh, čemu foliranje?

Правда за Диношу!
    A kako nije majku mu? Ko to gleda ovamo jel li Mubera Kurpejović pomoćnik ministra zato što je žensko, Rožajka, Bošnjakinja, muslimanka ili mlada osoba? Ili jel Osman Subašić Albanac koji je kao pomoćnim ministra policije policije zadužen za izdavanje pasoša svim građanima CG. Kad će na to mjesto doći Turčin u Njemačkoj ili Baskijac u Španiji? Ili kad će neko ko se zove Jusuf bit ministar policije u zemlji u kojoj je 3/4 pripadnika hrišćanstva? Ili Mirel Radić Ljubisavljević koje je pomoćnik ministra saobraćaja, o poslaničkom klubu da i ne pričam.

I sve to u tom negrađanskom SDP-u koji je partija samo Crnogoraca, Bošnjaka, Muslimana, Albanaca i Hrvata i Crnoj Gori, a zajedničko im je da misle da im je Crna Gora zemlja u kojoj treba mirno da žive bez obzira na to kako se zovu. I pošto znam za šta ćeš se sad uvatit da ti kažem da danas više Srba iz CG glasa SDP nego što glasa DSS i radikale, a bi prema istraživavnjima na sljedećim izborima 2.5% Srba sigurno glasalo SDP, dok bi je kao partiju drugog izbora zaokružilo još 4%.

Jel dovoljno - nije! Oće li bit više, oće sigurno, pogotovo u gradovima poput Herceg Novog, Berana, Bijelog Polja, Plava i Andrijevice.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jedina građanska partija u CG je PzP. Jedino PzP ne stavlja akcenat ni na koju nacionalističku ideologiju niti svoju politiku zasniva na neprijateljstvu prema bilo kojoj naciji. Zašto većina građana CG ne žele građansku CG već izdijeljenu po nacionalnim, vjerskim, partijskim i sl. obilježjima teško je razumjeti sa stanovišta opšteg dobra, ali lako sa stanovišta sebičnih interesa. Pola CG živi od podjela na Srbe i Crnogorce, a prevagu u toj podjeli odnose Crnogorci jer su im se u borbi za sebične interese priključili Bošnjaci i Albanci, kao i Hrvati, ali manje bitni.
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Oscare mrš sa činjenicama. Nacisti se vi! reka' je Pero Maljitin nihilu a on nama. Crnogorci su pošast balkanska. ugrožavaju Srbe i afričke Arape i njihove revolucije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nacisti su još Albanci, Muslimani, Nebitni Hrvati koji opet udruženo u klikerima razbijaju iza škole mrčene žrtve Srbe. svi smo protiv vas osim te šačice građana iz PzP.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

e budalastih li ljudi ko ovaj nihil. PZP gradjanska a DPS/SDP nije iako i crnogorci i albaci i bosnjaci glasaju njih. hahahahaah

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Pirun View Post
    Oscare mrš sa činjenicama. Nacisti se vi! reka' je Pero Maljitin nihilu a on nama. Crnogorci su pošast balkanska. ugrožavaju Srbe i afričke Arape i njihove revolucije.
    Nacionalisti, a ne nacisti. SDP otvoreno zagovara dukljansku nacionalističku ideologiju u kojoj su Srbi proglašeni glavnim neprijateljem. Drugo, biti Crnogorac, Srbin, Bošnjak itd. ne znači biti nacionalista. Nacionalisti su oni koji rade u korist svoje nacije i smatraju neprijateljima sve koji im u tome smetaju. Nijedna nacija nije pošat, već postoje političke partije koje u ime nacija, a za vlastitu političku korist, podgrijavaju netrpeljivosti, izazivaju sukobe i neprijateljstva. Tako se upravo ponaša SDP. Što god srpske nacionalne partije urade za sebe to je za SDP neprijateljski čin srpskih nacionalista. Sa druge strane isto, što god SDP i DPS učine za svoje viđenje crnogorstva to srpske nacionalne partije doživljavaju kao neprijateljski čin. Ispravno bi bilo da jedni drugi pomognu u tome, a ne da odmažu. PzP upravo zastupa takve stavove, a tako bi prema Ustavu koji je građanski trebalo raditi. Dakle, svaki građanin da ima mogućnost da zadovolji svoja nacionalna prava ravnopravno kao i svi drugi, a ne da se jača jedna nacija, a druge zapostavljaju. Očigledno da SDP i DPS krše Ustav CG, koji su sami ustanovili.
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by West View Post
    e budalastih li ljudi ko ovaj nihil. PZP gradjanska a DPS/SDP nije iako i crnogorci i albaci i bosnjaci glasaju njih. hahahahaah
    Građanska partija se poznaje po tome kako djeluje, a ne ko glasa za nju. Ako promovišeš samo crnogorske nacionalne interese, a sve druge zapostavljaš, proglašavanjući da su nacionalni interesi Srba u CG neprijatelji crnogorskih, onda si nacionalista. Građanske partije ne promovišu samo interese jedne nacionalne grupe, već svih na ravnopravan način. PzP promoviše zajednički interes svih, a to je ekonomski razvoj CG, a nacionalne interese svakog posebno u kulturnom, vjerskom, obrazovnom i svakom drugom smislu. DPSDP promovišu samo svoje partijske interese koje su vezali za njihovo viđenje crnogorske nacije. E sad, to što ti nećeš da vidiš, pa si slijep kod zdravih očiju, ima veze sa politikom DPSDP.
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pzp nije imao stav o referendumu ali je imao stav da ode ispred skupštine da oburdava zajedno za ruljom.PZp-seljačka partija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    A kako nije majku mu? Ko to gleda ovamo jel li Mubera Kurpejović pomoćnik ministra zato što je žensko, Rožajka, Bošnjakinja, muslimanka ili mlada osoba? Ili jel Osman Subašić Albanac koji je kao pomoćnim ministra policije policije zadužen za izdavanje pasoša svim građanima CG. Kad će na to mjesto doći Turčin u Njemačkoj ili Baskijac u Španiji? Ili kad će neko ko se zove Jusuf bit ministar policije u zemlji u kojoj je 3/4 pripadnika hrišćanstva? Ili Mirel Radić Ljubisavljević koje je pomoćnik ministra saobraćaja, o poslaničkom klubu da i ne pričam.

I sve to u tom negrađanskom SDP-u koji je partija samo Crnogoraca, Bošnjaka, Muslimana, Albanaca i Hrvata i Crnoj Gori, a zajedničko im je da misle da im je Crna Gora zemlja u kojoj treba mirno da žive bez obzira na to kako se zovu. I pošto znam za šta ćeš se sad uvatit da ti kažem da danas više Srba iz CG glasa SDP nego što glasa DSS i radikale, a bi prema istraživavnjima na sljedećim izborima 2.5% Srba sigurno glasalo SDP, dok bi je kao partiju drugog izbora zaokružilo još 4%.

Jel dovoljno - nije! Oće li bit više, oće sigurno, pogotovo u gradovima poput Herceg Novog, Berana, Bijelog Polja, Plava i Andrijevice.
    Prvo činjenice: Evo ga Baskijac ministar UP Španije:

Jaime Mayor Oreja, (born 12 July 1951 in San Sebastián) is a Spanish politician who served as Interior Minister in the People's Party government of José María Aznar before resigning in February 2000 to stand for Basque President on 13 May 2000, a post he failed to win.
    Drugo, polemiši sa El Reovom analizom.

Pirune, spusti loptu na zemlju, pusti se tog vrijeđanja
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    Prvo činjenice: Evo ga Baskijac ministar UP Španije:

Drugo, polemiši sa El Reovom analizom.

Pirune, spusti loptu na zemlju, pusti se tog vrijeđanja
    Bitan je princip, a ne jel pogođen jedan ministar ili nije...Uzeo sam te dalje zemlje, da ne bi pričao o regionu. Aj pokaži slične primjere iz regiona, pa da polemišeš sa tim stavom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

tvrdiš da mrzim cijeli jedan narod a ti bi da ja spuštim loptu. bezočno. pa bio ti Kinez.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nihil View Post
    Nacionalisti, a ne nacisti. SDP otvoreno zagovara dukljansku nacionalističku ideologiju u kojoj su Srbi proglašeni glavnim neprijateljem. Drugo, biti Crnogorac, Srbin, Bošnjak itd. ne znači biti nacionalista. Nacionalisti su oni koji rade u korist svoje nacije i smatraju neprijateljima sve koji im u tome smetaju. Nijedna nacija nije pošat, već postoje političke partije koje u ime nacija, a za vlastitu političku korist, podgrijavaju netrpeljivosti, izazivaju sukobe i neprijateljstva. Tako se upravo ponaša SDP. Što god srpske nacionalne partije urade za sebe to je za SDP neprijateljski čin srpskih nacionalista. Sa druge strane isto, što god SDP i DPS učine za svoje viđenje crnogorstva to srpske nacionalne partije doživljavaju kao neprijateljski čin. Ispravno bi bilo da jedni drugi pomognu u tome, a ne da odmažu. PzP upravo zastupa takve stavove, a tako bi prema Ustavu koji je građanski trebalo raditi. Dakle, svaki građanin da ima mogućnost da zadovolji svoja nacionalna prava ravnopravno kao i svi drugi, a ne da se jača jedna nacija, a druge zapostavljaju. Očigledno da SDP i DPS krše Ustav CG, koji su sami ustanovili.
    SDP je skoro uvijek protiv interesa srpskih partija, jer su njihovi interesi i radnje dominantno usmjereni protiv :

1. Crnogorske držnosti
    2. Puta u EU i NATO (pogotovo u prošlosti)
    3. Dobre regionalne saradnje (region je Hrvatska, BiH, Albanija i Kosovo a ne Srbija i RS).
    4. Zaštite i promocije manjinskog mišljenja, manjina i multikulturalizma (nije multikutluralizam kad Amfilohije kaže da na Rumiju mogu dolazit i muslimani i katolici iako je on tamo poperio pravoslavnu crkvu)
    5...

Pomalo je nelogično da u istoj ravni to što se SDP bori za pravo Crne Gore i Cnogoraca-Bošnjaka-itd a da je protiv teža tome srpska opozicija koja se u Crnoj Gori bori za prava Srbije i (isključivo!) Srba.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Bitan je princip, a ne jel pogođen jedan ministar ili nije...Uzeo sam te dalje zemlje, da ne bi pričao o regionu. Aj pokaži slične primjere iz regiona, pa da polemišeš sa tim stavom.
    Oliver Dulić,
    Rasim Ljajić,

председник Скупштине АП Војводине Шандор Егереши,(Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor su među prvih 30 građana Srbije koji su dobili i mađarsko državljanstvo.

Princip koji je EL Re pokazao je da u SDP postoje crnogorska i bošnjačka struja i da dosta zavisi na tom nacionalnom nadmudrivanju. Čast izuzecima.

To ne mijenja činjenicu da SDP vrišti od nedostatka druge najbrojnije nacije i to žestoko remeti proklamovanu građansku koncepciju

Page 66 of 666 FirstFirst ... 165662636465666768697076116166566 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)