mora da si tu ima otvorenog putaili tvoj bmw regenerise gorivo.
a sto me lazes??? pa nisam dosa da ga trgujem...![]()
Moj je jednom od Budve do Podgorice potrosio 0 litara. Sto ti je njemacko auto ***** ti ! (bio je na slepu)
sta vam je ljudi....ja vi ozbiljno kazem....sjutra cu slikat bord pa cete vidjet :razz:
Nisam Argentinac mada kazu da sam k'o Caniggia
Znam Maradonu i sa njim cesto fudbal igram
Drugu mi na Skodu Oktaviju 1999 godiste 1.8 (ili 2.0 ne znam tacno) 20V Turbo pokazuje 3.5 prosjecna. Cojek se spasio od kad je kupio.
Naravno mogu ovo da slikam.
hahahaha ima jedan sto prica da mu poljak na kontakt trosi 12 litara, e takvom covjeku vjerujem![]()
meni npr. fabricki trosi 8.8 u gradu, realno meni trosi 9, jer stajem na svaka tri kilometra, taman dodje motor do 60 stepeni i onda se gasi, a kad se vozi na vruc motor kroz grad trosi 7, ali da se vozi polako, a da vecinu predjenih kilometara predje sa tako zagrijanim motorom kroz grad moze taksista, to je neka temperatura od 90 i nesto C.
Ok, ovako pise za tvoj model koji imas, po auto dati pise da ide 0W30 ili 5W30 al ``inportant`` long life oil, znaci ono sto sam i napisao da se intervali zamjene ulja treba vrsiti onako kako sam napisao, nijesu u Njemacku ludi da tako rade a mi vecinom kupujemo od njemaca ili EU a oni mijenjaju na 30 000km u prosjeku.![]()
Meni je danas pokazao 88 l/100 km kad sam skinuo jednog Explorera drugom kick down.
Jebes potrosnju koja nema bar dvije cifre ispred zareza!
TAKUMI
Poređenje - evropska vs američka Jetta
http://autoklub.jutarnji.hr/sad-vs--...elova-/928630/
Američka Jetta, s druge strane, u interijeru ima prilično tvrdu plastiku koju tamošnji kupci žele jer je jednostavnija za čišćenje, smanjuje konačnu cijenu vozila te im takve stvari kod kupnje zapravo i nisu bitne. Iz istog razlog, kožne presvlake u američkoj Jetti nisu od prave kože, poput onih u europskoj verziji, nego od 'skaja'.
Nadalje, američka Jetta umjesto DSG-a omiljenog Europljanima dobiva ‘običan’ automatski mjenjač. S obzirom da na cestama SAD-a vladaju prilično niska ograničenja brzine, a ceste su većinom vrlo ravne, amerikanizirana Jetta umjesto stražnjeg multilink ovjesa, koju dobiva europska verzija čiji kupci više cijene vozne osobine, ima konvencionalniju polukrutu osovinu .Razlike ima i kod kočnica, servoupravljača itd.
Razlike se očituju i kod izbora motora. Dok se europskim kupcima nude sofisticirani TSI motori s turbo punjačima i izravnim ubrizgavanjem goriva, Amerikanci, koji i dalje imaju značajno niće cijene goriva, nemaju ništa protiv tehnološki zastarjelih, primjerice, dvolitrenih atmosferskih benzinaca koji su sporiji, rastrošniji i 'prljaviji” (iznimka je 2-litreni TSI sa 200 KS koji se u prodaje kao GLi).
Koliko gluposti Bog te mazo, ovdje nema jedna jedina tacna informacija.
Zbog slicnih gluposti sam prestao kupovati AK.
Last edited by Fabia_Elegance!; 03-03-11 at 12:44.
TAKUMI
samo neka su zdravo ti njemci sto mjenjaju na 30 000km ulje.
sve zavisi kako se auto vozi,jel se mnogo vrti,koliko stoji ulje u motoru vremenski,kolike su relacije...
ja u paja castrol edge 5-40 turbodiesel sa specifikacijom za VAG pumpa-dizna motore,mjenjam ga na 10 000km.
i nemozes uporedjivat nase gorivo sa svapskim![]()
Gorivo sa sumporom jebe ulje.
Probaj cumurasa drugom do daske da vidimo koliko ce ti pisat na boardu...
Last edited by Fabia_Elegance!; 03-03-11 at 14:02.
TAKUMI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks