evo ti carinska tarifa pa provjeri. glava 87 su motorna vozila.koliko vidjeh na brzinu carina na polovna vozila proizvedena u EU je 1.25 %.
http://www.upravacarina.me/images/st...s/R0500750.pdf
Pođeš u najbližu ustanovu AMS sa važećim pasošem, važećom vozačkom dozvolom, dvije fotke i 40 eura.
Dođeš na šalter i pričekaš da se sve ispuni i dobiješ je za 15 min. najviše.
Međunarodna vozačka dozvola važi 3 godine ili do isteka važeće ukoliko ističe prije roka od tri godine.
To bi bilo sve.
evo ti carinska tarifa pa provjeri. glava 87 su motorna vozila.koliko vidjeh na brzinu carina na polovna vozila proizvedena u EU je 1.25 %.
http://www.upravacarina.me/images/st...s/R0500750.pdf
Najopasnije oružje su ljudi malog kalibra.
Evo ti da vidis sto ti treba za vadjenje medjunarodne (isto je i kod nas kao u srbiji) a ispod je i tabela da vidis dje ti je sto neophodno i dal ti medjunarodna treba uopste tamo dje si krenuo, da ne bacas 35 ojra bez veze
http://www.registracija-vozila.rs/in...d=48&Itemid=80
I ne zaboravi ono zuto drecavo prsluce da kupis![]()
Last edited by markomiha; 26-02-11 at 22:58.
Meni je nisu trazili i strasno je glupo pokazivati pasos.. Pa ako je vec trazis naravno da ces da izlazis a ako nemas pasos neces moci ni da izadjes iz zemlje uostalom sto njih briga, uzmu ti 35 eura i cao![]()
Zuto drecavo prsluce moras da imas i kod nas. Inace medjunarodna vozacka kod nas kosta 30 eur (bar je tako bilo prije 3 godine kada sam vadio) i traje SAMO tri godine ili do isteka nacionalne. Izdaje je AMSCG http://www.amscg.org/pages.php?id=13&lang=cg
Moras i izvaditi zeleni karton (10-15 eur) kod svog osiguranja. A ako nisi vlasnik vozila, treba ti i ovlascenje i dozvola za upravljanje tudjim vozilom u inostranstvu (AMSCG 20 eur).
Gdje kupiti svirenu za golfa 3, i kako je obezbijediti da se ne kvasi?
Svirena a?
Idi po otpada, ako ista sVirena od golfa ima koliko oces, pa ima da sviraaas svirenom do besvijesti...
Njak Njak Njak
Gorostasu, svirena je pravilno isto kao i felge...drugo je sto se odomacio pogresan naziv...
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
u pravu je bojankov, pa eto ameri i englezi shirom svijeta kazu 'sVajren' a ne 'sajren' .
haahhahhah
Originally Posted by my name is ...
sirena moze da bude morska...a svirena je uopsteno nesto sto svira...
Izraz "svira" nije prvo bio koristen za sirenu, vez za muziku, svirac svira, onda isntrument svira...ali ne instrumentaaa (sto bi bilo kao logicno da radi jel?)...
Sirena je izraz koji nije iz naseg jezika, sirena sluzi za pravljenje buke i za signaliziranje zvukom... ali nas narod je i za sirenu govorio da i ona svira...
Tako da Svirena je po meni skroz nepismeno, jer kazem, nije zbog sVirene izmisljena rijec "svira" vec zbog drugis stvari, ali mi smo i za nju govorili da svira...
citat sa sajta nekog
Svirena je izraz kojim nepismeni ljudi nazivaju uredjaj koji mi poznajemo kao sirena.Po nekoj ,samo njima poznatoj logici,zakljucili su da naziv "sirena " nije ispravan,zato sto taj uredjaj svira a ne "sira".....
Njak Njak Njak
Evo, polako ovaj topic postaje Srpsko-Crnogorski Jezik i Knjizevnost.
TAKUMI
Ono vidis nekog poznatog i napravis buku iz sirene?
niujedne mi gace lastike nema
taj citat sa sajta, ne znaci kao sto svi znamo nista, sigurno mogu i ja naci na nekom sajtu da je ispravno ovako kako ja kazem...ja uvijek govorim tako i govoricu...kao sto i govorim felge a ne felme, ni felne itd...
ma citat sam uzeo cisto jer mi je bilo muka da pisem isto, a da ne ispadne posle da kopiram nekog sa interneta i pravim se da sam ja to napisao...
Njak Njak Njak
ja isto govorim sirena,ali mislim da je ispravno sVirena
uostalom kao sto rece Fabia ovo nije otpic o jezicima,bitno je da se razumijemo
Nisam Argentinac mada kazu da sam k'o Caniggia
Znam Maradonu i sa njim cesto fudbal igram
1.kako vam se cini auto opel astra 1.7 limuzina 2001...vrijedi li 3800... ,znam da ouno prelazi i malo trosi,a ima li ko iskustva sa ovim...djelovi,kvarovi,servis - cijena?
2. posto je auto ocarinjeno i na ime kupca ,sta treba(kako dalje) i gdje poci za registraciju?
3.kako da provjerim i gdje je li ukradeno?
svaka pomoc dobro dosla
Hvala
Last edited by Montenegroart; 28-02-11 at 08:51.
Zvah Boljevića jutros al on ne radi BRC plinske uređaje,radi ih neki kod Kuća Rakića.Zna li taj posa ili da tražim dalje?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks