koliko ti znas sitkoma koji se trenutno snimaju pred publikom?A situation comedy may be recorded before a studio audience. Some also feature a laugh track.
Ako serija nije snimana u studio pred publikom koja se smije po naredbi za mene to nije sitcom. Naravno, ako pretpostavimo da je sitcom najnizi oblik komedije (poslije Djekne). Jos kad vidis da oni furaju neki kvazi-dokumentaristicki stil snimanja i naracije, nema govora o sitcomu.
Ali posto se svaka serija mora ugurat u neki mega-zanr, sitcom je vjerovatno najblizi. Cjepidlacim po malo, ali meni sitcom uvijek nosi negativan predznak, pa zbog toga![]()
I am the one who locks.
koliko ti znas sitkoma koji se trenutno snimaju pred publikom?A situation comedy may be recorded before a studio audience. Some also feature a laugh track.
Play for that money boys, play for that money, fuckin' money
sitcom je valjda situation comedy. ne mislim da je to nuzno vezano za publiku koja se u pozadini smije.
ok, nisam znao![]()
Play for that money boys, play for that money, fuckin' money
Ako je neko gledao boardwalk empire, vidim da je zavrsena prva sezona...ima li prica nastavak ili je tu kraj?
... Najlakši način da vam ime dospije u novine je da ih čitate dok prelazite ulicu ...
ima, i prije nego sto je pocela serija je vec odluceno da ce imati 2. sezonu
Modern family spada pod najsiru definiciju sitcoma, ali je to novi trend pseudo-dokumentarca iliti mockumentary. (nesto tako pokusao je Gorcin Stojanovic na RTS-u)
neki svrstavaju recimo IASIP u post-sitcom, ali to nije previse popularna teorija.
kako sam se iznenadio kad sam nedje vidio da se the big bang theory snima pred publikom![]()
zbog legendarnog kapitena, Gige Bosnica.
da ne citam prosle strane...
the big bang theory
the funniest shit to hit the TV screen in a long time![]()
Originally Posted by my name is ...
jedno offtopic pitanje
da li je nekom od vas koji gledate Fringe neugodno i da li je pomislio da kada prikažu one slike na pola sekunde(žaba,ruka itd...). Da su to nekakve subiminarane poruke
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Ono zezanje sa simbolima je bila neka vrsta takmičenja, svaka slika je jedno slovo, i to je jedan lik provalio odavno, i mislim da je nešto dobio. Nikakve subliminalne poruke, samo zezanje za fanove.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
jes da imamo frindj topic, al dobro:
link
Mislim da ce nam na kraju servirati neko krajnje banalno objasnjenje, uz pricu da to nije pretjerano bitno za storyline i ono sto su htjeli da kazu... Jednom smo se sa Lostom opekli, vise necemo![]()
Just to slip the skin...
mislis za ove slicice, ili generalno?
slicice nece ni objasnjavati, obicni easter eggovi
Za slicice. Jednostavno, da cemo u jednom trenutku imati neki twist koji ce to da poveze, mozda jedna epizoda pred kraj posvecena tome... I to je to. A prica u cjelini je za sad prilicno linearna, tako da nam slabo daju prostora da razmisljamo "u kom smjeru sve ide"... I bolje da je tako.
Just to slip the skin...
Criminal minds??? Slucajno naleceh na nju pa reko vas da priupitam za misljenje
Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...
dobra, premda su meni malo na vrh glave detektivske i srodne serije. al pogledam ponekad uvece na fox crimeu, i nijednom me nije smorila
Poceh da pratim shameless US, svidja mi se, kakva je enegleska, da nije ko gledao ?
trebaju mi linkovi za seinfeld...skinuo sam gomilu epizoda sa raznih linkova ali titlovi ne pasuju ni za jednu.dvd rip fov je u pitanju-S1,na prijevodima online imaju titlovi za dvd rip ali se ne poklapaju sa epizodama koje sam skidao.skidao sam i torente ali nema srece.nemam kad da se cimam sa podesavanjima istih,pa ako ko ima neke druge linkove neka mi posalje na pm.tnx![]()
1993-2020
kad je house m.d. po nasem vremenu danas ?
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks