Ja razumijem potrebe Dubrovcana jer su sada "slepo crevo", a u ZG to znaju odlichno sta to znaci i politichki i ekonomski. Naravno i gospodja Kosor je nedavno potvrdila istu politiku prema Dubrovniku pa i to nosi svoju dobru tezinu. Ne odustaje se znam.. I oko Peljesca pratim relativno dosta, kao i poslednju investiciju od nesto preko 5 mil.. u vremenu krize to potvrdjuje ozbiljnost do kraja.
Neum mi ne spominjite jer sam precesto na liniji ZG-CG ili Rijeka -CG pa to dobro osjetim..

Navijam za svaku novu izradjenu trasu kroz CRO.. skoro kao i vi u Dubrovniku.

Politichki postoji opasnost (ako mogu tako da kazem) od pretjeranog oslanjanja Dubrovachke zupanije na srpski dio Hercegovine i CG.. To je javna tajna u tim krugovima i upozorenja idu u tom smjeru. Zato se nadam (bar zbog politichkog straha, po mom primitivnog ali eto ispade nekad i koristan

) da ce taj put ka DU ici josh brze.

Sebichno sa moje strane ali...

Gospodin Mesic je negdje pri kraju svog politichkog djelovanja pokretao prichu o potrebama jj puta i dolazio u CG da bi insistirao oko zajednichkog angazovanja CRO, CG i Alb.., jer je logichno da bi ekonomski i CRO odgovarala veza sa Grchkom zbog bolje iskoristenosti sopstvenog autoputa (o nekom znacajnijem benefitu u svakom slucaju nema rijechi - mozda oko 20% gruba procjena, ali i to vrijedi vise nego "rupa" kroz CG).
BIH je samo zeljela da profitira znajuci CRO potrebe, ali mislim da su prerano prekinuli razgovore o tome, bar zbog 400 mil extra (ekonomski gledano mogla se i ta cifra u nesto bitnije investirati). Onoliki promet kroz Neum steti i njima samima, ali to je "sica" za interese BIH..
Hvala Lepo
Bookmarks