Лавови имају посебну дозволу од Бога за ово. веруј ми.
Are you suggesting coconuts migrate?
Ili moj dobri prijatelju Rušo.
Rijetko pisem na ovom pdf-u, ali da se ucesnici ukljuchuju na temi sa ovakvim "komentarima", a koja je zaista zanimljiva i o kojoj se ima sta reci i pokazati... Ovoliku drskost i vrijedjanje josh nisam vidjela.
Hvala Lepo
Neka, ne žesti se.
Are you suggesting coconuts migrate?
My carebox...it's empty.
Sm1Le4MeNow(banned)
Pa ako niste proucavali "Knjigu Enoha" chiji fragmenti pokazuju tok mnogih zanimljivosti, i koja je po mom vidjenju osnovica ove teme na koju se postavljach odnosi... O prirodi i naknadnim promjenama i u religijskom i u filozofskom smislu.. Onda i ne znam kako Vama moze biti ista jasno vezano za ovu temu, a josh manje razumijem zasto bi se ukljuchivali sa komentarima na temu koju ne mozete shvatiti. Korektnije je pratiti diskusiju bez komentara (ukoliko Vas uopste zanima) nego upadati sa ochiglednim vrijedjanjem i ponizavanjem teme samo iz razloga jer tu temu Vi ili neki pojedinci ne razumiju.
Pokusaji obesmishljavanja neceg izuzetnog i to samo zbog sopstvenog neznanja i nevaspitanja... Ne znam kome donosi "korist", a kamoli "mangup" -"reputaciju".
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 11-01-11 at 03:06.
Nisam proucavao 'knjigu Enoha' (sorry for being retarded) volio bih da mi (mozda i drugim kolegama) pojasnite sta to djelo kazuje.
Po vasem vidjenju osnovica ove teme?
Da li ste vi sigurni (i kako mozete biti?) da je ego and his own mislio na to djelo kad je ovo postavio, ili je jednostavno bio ocaran ljepotom svijeta i u njemu pronasao dokaz za postojanje boga?
Nisam pisao da bi me nagradjivali sto sam 'mangup' vec sto mi nije jasno sta se ovom temom moze postici?
Vjernici ce reci ovo je prelijepo to mora da je bozje djelo, mi ateisti bi rekli da je su to zaista prelijepe slike ali da apsolutno nemaju veze sa dokazima o postojanju boga itd i sl.
Last edited by Mstislav; 11-01-11 at 03:53. Reason: tako, doslo mi
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Knjiga o Enohu (knjige) treba ipak da se procitaju da bi se moglo diskutovati - a to je poenta foruma - diskusija a ne predavanje. Bilo bi glupo, tj. meni bi bilo nezanimljivo da prepricavam. Ja sam reagovala sa mojim postom u ovoj temi zbog navedenih infantilnih reakcija pojedinaca i zbog zelje da se ova tema sve sa primjerenim fotografijama nastavi. Inace vise volim samo da pratim diskusiju na ovom pdf-u.
Ovdje uopste nije rijech o politikantskim tipichno crnogorski fol - religija podjelama na ateiste i vjernike. Irelevantno je sta je ko privatno, u ovim diskusijama se prilazi sa interesovanjem - poznavanje materije - zakljuchci na osnovu svojih istrazivanja i sa tim i poticaj za diskusiju.
Oni koji ove teme shvataju kao nadgornjavanje na fudbalskoj utakmici ko je za ove ili one.. takvi zaista nisu shvatili nista.
Kako doktor moze pricati o stanju nechijeg unutrasnjeg organa jer je upoznat sa materijom, dijagnostikom, tehnoloshkim snimcima bez pokazivanja sopstvenog primjera preko snimaka itd drugima... tako neko ko voli da izucava religije moze da govori o njima i bez pokazivanja i uplitanja privatnog stava o tome.
Gospodin Ego and his own dosta cesto pokrece izuzetne teme koje se poklapaju sa sustinom nekih jevandjelja, svetih pisama, etichkih kodeksa, mentalitetskih razlika, a veoma malo osoba uopste shvataju o chemu on pise (bar meni tako djeluje) ali to mi govori o mnogo chemu.
Njegov stav je filosofski a ne propagandno projekcijski kako oni koji ne shvataju samim tim i dozivljavaju.
Meni je to smijesno, vjerujem da je njemu chak i dosadno, a zalosno je sto je malo osoba koji bez predrasuda mogu ispostovati sveta pisma i razlichite religije. Zato i povrshne reakcije sa pitanjima - chemu to sluzi, koja je korist, ko ima interes, koja religija nosi poene za napisano i slichni primitivizmi.
Fotografije koje je postavljac teme pokazao jesu vecim dijelom skoro pa ilustracije iz jedne od Knjiga Enoha... Fali josh po nesto, kao voce itd... Ali to je to.. I sami pocetak svega sto je nevjerovatno zanimljivo..A zasto sam rekla da se ima josh sta pokazati, pa ima "ilustracija" i iz prethodnih vjekova koje mogu biti dokaz toka pricha o Enohu, a ono sto lomi svakoga sa zanimanjem je "futurizam" koji je prikazan u toku "Putovanja Enoha".. Da ne spominjem i nesto sto se moze "ukrstiti" sa svim tim, a radi se o modernom bestseleru - Angelologija (Danielle Trussoni), pojavama figura Andjela u mnogim civilizacijama i religijama, i tom "utisku" ravnoteza besmrtnih, besmrtnosti, uticaja na tadasnji ljudski svijet, danashnji itd...
Ali, kako mnogi reaguju povrsno i ovako blatantno sabotiraju bilo sta zanimljivo za lijepu diskusiju... Onda.. Sta se moze..
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 11-01-11 at 04:21.
"Vjera je simptom neracionalnog vjerovanja i neutemeljene nade".![]()
Last edited by Rakun; 11-01-11 at 10:28.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
U knjizi o Enohu se govori upravo o prvobitnom skladu s prirodom kad su ljudi zivjeli i po nekoliko stotina godina.. I opisuje stetu prije potopa koji je izazvan zagreshenjima protivprirodnim itd.. Ono "od Boga" po religiji nema veze sa posledicama vjekovnog uticaja razlichitih pojedinaca i grupa - ljudi na desavanja u savremenom dobu. Inace bi ovo bila socioloshka tema i.....Sad bi mogao i Berankrs sa fotografijama iz Vasove vode.. i da zakljucate temu na pdf Religija i Filosofia jer ovako se brkaju i vremena i srz teme.
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 11-01-11 at 10:35.
Poznavanje materije da bi se moglo negirati da je sve to (one predjele na slikama) stvorio bog? U boga se vjeruje ili ne vjeruje - mislim da se nikakvim 'dokazima' to ne moze promijeniti.
Da mu je dosadno, mislim da bi prestao sa ovim prosvetljujucim radom.
Ocigledno nista.
Volio bih i da se osnivac teme ukljuci u ovu diskusiju, cisto da nama neupucenima pojasni jos svoju tezu.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Gledajući sliku izviše otkrih da zaista volim žene sa većim grudima.
Jesam li ja zao?
Za sve je kriv rokenrol...kudim sebe što sam još kao osnovac krenuo da slušam rok a ne neki folk.
Sve grudne žene odoše u narodnjake,a na ovu drugu stranu su ostale manje-grudne,ali intelektualne,pametne i duhovite. Ništa osim komplikacija...
Kako staram shvatam da svi pametni muškarci imaju tupave i grudne žene.
Slušajte narodnjake, ne sje***te sebi život.
čudo kako se ljudi, koji u XXI vijeku pod "poznavanjem materije" i "dokazima" smatraju spise u kojima se kaže da je svijet star 4000 godina (i da su ljudi naravno - živjeli po 400 godina); žale kako ih niko ne uzima za ozbiljno.![]()
Last edited by [kinetic]; 11-01-11 at 14:48.
Poznavanje materije - Lazi, bi se nesumnjivo tako nesto moglo ustvrditi - bash ko sto vi i jeste i sto sam ja znao i vec u samom naslovu teme objasnio. Medjutim to vama ocigledno nije bila prepreka da ga preko mene potvrdite u glas.
A to sto preskacete uvrede vasim sagovornicima, i pravite se mutavi "da vi samo nesto nije jasno, a ostalo vam je sve jasno" pa i te uvrede, govori kakav je u sustini karakter nevjernika.
Vasi bogovi su vase strasti i oni upravljaju sa vama. Sa antropoloskog i psiholoskog stanovistva vi dokazujete sta su zapravo bili idoli.
Bez ikakvog straha i stida cu rec da prvi dio vaseg (tvog?) posta ne razumijem.
Ali drugi jesam (bar kolko mogu bit siguran) i pitam se gdje sam ja koga uvrijedio? Cije uvrede preskacem?
Mozda sam nevjernik al ne mislim da sam nepristojan.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
I Strah i Stid su refleksija osjecaja odgovornosti.
Nevjernici ne osjecaju nikavu odgovornost i zato se ponasaju ovako.
Pristojnost i nepristojnost su samo na korist ili stetu onima koji jh ispoljavaju... stoga to ostaje intimno pitanje koje bi covjek trebao sebi radi sebe postaviti.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks