legendarni Anbo Trade......
Jeli moguce da su mi u opel servis prije venkora ulica pa desno 300m rekli da je dizna za corsu 110e komad i kazu 4 treba da ugradim jer je mpi pa jesu li oni normalni????
legendarni Anbo Trade......
Njak Njak Njak
Kad je auto upaljeno a ne vozim ga sve je normalno, cim krenem sa jacom brzinom 30/40km/h i vise pogotovo, pocinje da se formira i da se pojacava neki cudan zvuk sve jace i jace.
Mrezicu su mi zamjenili i stavili novu.
Da, upravo je to ono sto su mi mijenjali, mrezica, ovakva slicna je kod mene na Clio 2, ali stavili su mi novu, vidio sam.
Ne mogu se zaklet, ali mislim da sam imao ovakav zvuk i prije zamjene zadnjeg lonca i mrezice, ali ga nisam konstatovao jer je probusen zadnji lonac odradio tada svoje, i taj zvuk sa zadnjeg lonca je bio jaci od bilo cega. Kazem da se ne mogu zaklet jer auto uglavnom vozi moj otac a on kaze da nije prije cuo ovaj zvuk, mada ja mislim da je postojao.
Kolika je vjerovatnoca Fabia da je lezaj na zadnjem tocku, a kolika vjerovatnoca da je opet do auspuha?
Edin1 i bojankov pomagajte i vi, i ko jos zna nesto o ovome?
To je lezaj...
TAKUMI
digni auto na dizelicu i zarotiraj dobro tocak i trebalo bi da prepoznash zvuk crknutog lezaja , ako se cuje onda je on 100%
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Pokusacu to stivi, hvala ti, a hvala i tebi Fabia
jel zna neko ime i broj onoga momka sto je vulkanizer i prodaje gume onamo u masline malo prije ljume sa lijeve strane???ovo od kako su radovi ne mili mi se ici tamo...
Bio sam u servis, prikačio auto na komp, pobrisao sve greške koje ima, krenuo da vozim i auto je savršeno radio, moglo bi se reći nikad bolje. Upalim ga opet, krene preko bord kompjutera da lista greška i ista stvar kao prije - trokira. A provjerili smo svjećice, filtere - sve je odlično.
Može li bit da auto kad se upali drugi put, sve greškeopet postoji i ako sam ih prije toga makao ? i kako to da sredim ?!
Tebi je auto u safe mode, kad resetujes greske ECU se vraca u pocetno stanje i sve je OK, medjutim u safe mode prelazi cim dodje nekog misunderstuda izmedju senzora.
Ako ti trokira, rekao bih da imas problema sa vacuum leakom, CCV, crijeva neka, bobine...ko zna...
Idi na dijagnostiku opet i zapisi kodove...
TAKUMI
Zar nema neka "kucna" varijanta gdje on moze sam u kola da vidi kodove a da ne ide na dijagnostiku?
Njak Njak Njak
Sutra sam na put pa neću moć. Uglavnom kad prođu praznici zovem te ako budeš mogao da pođemo zajedno da vidiš dijagnostiku. Nema puno grešaka, koliko sam ja očekivao
Treba ti valjda njihov(bmw-ov) softver, i posebno kablovi neki, meni je priključio neki veliki okrugli USB na motor![]()
Ja imam OBD dijagnostiku za auta sa CHECK ENGINE, a taj e38 za EU nije imao CEL tako da nista.
Inace moju BIMMU skeniram u imperijalnu garazu, bez beda.
TAKUMI
A vđi ovo, može li se kako namjestit da mi na boardu pokazuje greške na engleski a ne na njemački ? Da makar znam što mi ne radi.
Gle, na boardu ti pokazuje greske tipa DOOR AJAR, RELEASE PARKINGBRAKE, CHECK BRAKE LINING, onda ide...CHECK LEFT LOWBEAM, RANGE 20 KM (obicno), YOU'RE STUPID, FLOOR ME...onda ide...WASCHWASSERSTAND ako je na dojcen...
A greske tipa MAF, leak, dead engine, TPS se citaju samo preko GT1 ili OBD, ili ako si pametan kao ja da otkljucas High OBD...
E da, jezik mozes da mijenjas (sam, kuci ili u imperijalnu garazu) samo ako imas navigare satelitare kao NSX, ovako samo u MP.
TAKUMI
Idi u ovlasceni servis, to se spoji na komp pa reprogramira novi jezik, mozda moze i negdje drugo ali pretpostavljam da ne treba obicna dijagnostika za to...
Inace, na moje auto, drzim kocnicu + gas i dam kontakt, i check engine pocne da izlistava greske, zasto tako nije na svako auto nije mi jasno...
Njak Njak Njak
To ima i Toyota/Lexus...recimo 5 blinka znaci MAF...12 blinka dzek na TCS.
TAKUMI
Ajde kad ste kod dijagnostikje da kazem da sam napokon nasao uzrok potrosnje one corse sto me ubi u pojam.
ispostavilo se da na dijagnostici nema
gresaka i sve radi ok ali ECU nije fabricki u nju simens ili koji vec ne znam sta mi rece covjek vec neki drugi njemacki i da auto zato vise trosi jer je drugacije podesen pa nije ni cudo zasto ide ka luda ali i trosi.
nije simens nego... delco?
Njak Njak Njak
Moguce ne znam tacno bez da idem da ga pitam.
Probao je auto i kaze ide dobro i na otvoreno ne bi trebao 8 potrosit dok po gradu nema pravila od 12 pa navise jer su mi kratke relacije i stalno pod saug radi.
On misli da je ecu podesen da jacu smjesu daje da bi bolje iso tako da nema pomoci sem novi ecu da stavim.
Bitno da nema gresaka sve je ispravno i testirano sad sam nasuo pun rezervoar ovog eco 95 da probam na njega da izmjerim koliko cu prec ranije je sa eco98 300km a sad cu da vidim sa ovim mada sam se ja i zajebao laze mi kazaljka za 5 litara manje pokazuje kad je u samo dno crvene i naspem do cepa stane 40l a prima 45 znaci laze za 5.
I kad je do cepa ne ide mi kazaljka do kraja znaci da sam se zajebo kad sam podloge bijele stavljao nisam ih tacno nalijepio no malo udesno pomjerio jbga.
Onda ispada za 40l 300 km sto i nije lose jebat ga makar ide auto nije mrtav ono bas ka korse sto su vec cima kad se gas da dobro.
Ti imas cipovanu korsu a nisi svjestan toga....
Njak Njak Njak
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks