Napomenuo sam da je kod novih Pirelli routera koji imaju taj USB port (u koji moze da se ubode flash disk).
Sto je najbolje to kopiranje preko mreze je moguce preko novijih Pirelli routera, jer imaju USB port, pa moze da radi kao NAS/Print server![]()
Napomenuo sam da je kod novih Pirelli routera koji imaju taj USB port (u koji moze da se ubode flash disk).
Imam ja taj bijeli novi pa sta!!! Moze da se ubode fleska ali ne i da se prebaci!!!
Fajl sa STB ne moze da se prebaci, niti ce ikada moci, pa piraterisite drugacije.
:shock: ja se taman ponadao da sale dao otkaz u firmu kad ono on jos odje djelje,ima sve da nas nadzivi u pm. a i opet govori kako ne moze da se prebaci sa HDD na flesku,.. igranka bez prestanka aa Sale![]()
Bako, jebeš li što?
Vidis Brajan992, i dalje ista prica vec tri godine...
A i veci hakeri od vas udaraju po tom sistemu, pa eto nista http://www.t-hack.com/wiki/index.php/Main_Page
Ovako..
Nece da mi se pojavi slika, prikaze mi ono T-Com na pocetku i nista dalje?!
Jel zna neko u cemu je problem?
Meni se na 1500 niko ne javlja od proslog ponedjeljka. Evo znaci vec 8 dana.
Ponekad, citajuci forum, pomislim kako ce mi mozak progristi put kroz
lobanju i otrcati vristeci...
Boljević pozvao tužioca da reaguje
IZ CENTRA ZA ZAŠTITU POTROŠAČA UPOZORILI NA PREVARU U REKLAMI CRNOGORSKOG TELEKOMA U KOJOJ SE NUDI BESPLATAN PRIKLJUČAK EXTRA TV
Podgorica - Ako ste ovih dana, ponukani upadljivim porukama reklama u medijima htjeli da uzmete besplatni priključak EXTRA TV, a nijeste pažljivo pročitali sitna slova u fusnoti oglasa, trostruko ćete se iznenaditi kad svratite u neku od poslovnica Crnogorskog telekoma jer se, iako se to teško da zaključiti iz reklame, instaliranje plaća a opreme (risivera) danima nema, pa vam besplatna pretplata od nekoliko dana neće vrijedjeti ništa.
U novinskoj reklami krupnim slovima piše da je instalacija priključka besplatna, a ispod, jedva vidljivim, da to samo važi u slučaju samoinstalacije, odnosno da vam Telekom neće naplatiti ako sami instalirate opremu. Na stranu to što opreme, prema infromaciji “Vijesti”, nema skoro mjesec pa i treći dio oglasa o besplatnoj pretplati od nekoliko dana do kraja godine gubi svaki smisao.
Za Predraga Boljevića, savjetnika za telekomunikacije u Centru za zaštitu potrošača, to je prevara na koju bi trebao da reaguje državni tužilac.
“Krupnim slovima piše da nešto daju besplatno, a sitnim ispod, za koje treba lupa, da ipak nije. To je kao da nam vulkanizer kaže da nam neće naplatiti ako sami zakrpimo gumu”, kazao je Boljević.
On kaže da bi kada je riječ o “nezakonitom ponašanju Telekoma tužilac morao da reaguje”. “Telekom ne poštuje propise i ne obračunava ono što građani potroše nego zaokružuje dužinu razgovora. Tako zakine građane u milionskom iznosu. Osim toga, Telekom uslovljava jednu uslugu drugom, pa ako građanin hoće da uzme EXTRA TV ili ADSL, mora da uzme priključak fiksne telefonije ako ga nema, ili da zadrži postojeći. To je uslovljavanje da bi ljudima godišnje uzeli oko 70 eura pretplate, iako ne koriste fiksni telefon. To je novo zakidanje građana”, kazao je Boljević.
Ipak CEZAP neće tužiti Telekom zato što, kako kaže Boljević, direktno ugrožava prava potrošača.
“Mi nemamo novca ni da platimo kiriju za kancelarije, a kamoli za skupe advokate. Umjesto toga pozivamo tužioca da reaguje i pozove na odgovornost one koji rade ovo što rade ili mene zato što uzbunjujem javnost”, izričit je Boljević.
U Telekomu prećutno priznaju da oglas nije regularan jer “besplatno” instaliranje može koštati skoro 50 eura.
“Jasno je naznačeno da korisnik u promotivnom periodu besplatno dobija opremu, a još je prije ponuđena mogućnost da sami instaliraju i ADSL i EKTRA TV. To podrazumijeva da oni, zajedno sa opremom, dobiju detaljno uputstvo kako to uraditi. Ukoliko korisnik zatreba tehničku podršku, na raspolaganju je broj 1566, gdje će dobiti pomoć naših operatera u instaliranju opreme. Ukoliko neki korisnik insistira da dođe monter i instalira opremu, ta se usluga naplaćuje 12,5 eura. Takođe, ima korisnika koji žele da im instalateri donesu i instaliraju opremu, i to ih u tom slučaju košta 49,5 eura“, kažu u Telekomu.
Na pitanje da li je prevara oglas u kojem se važne infromacije pišu jedva vidljivim slovima, a u krupnom formatu se najavljuje nešto suprotno, u Telekomu odgovaraju da “svaka reklama ima za cilj da zainteresuje potencijalnog kupca”.
Objašnjavaju i da se zvjezdica, koja upućuje na poruku ispod reklame pisanu sitnim slovima, koristi u svijetu i da je reklama samo jedan od načina da građani saznaju šta im se nudi.
Za njih nije uslovljavanje to što građanin mora imati priključak fiksnog telefona i plaćati pretplatu, iako ne koristi fiksni telefon a želi kablovsku ili brzi internet. Kažu da porodični paket “podrazumijeva kreiranje grupe koju čini jedan fiksni telefon i do četiri mobilna” i da je ponuda raznovrsna pa “svako može izabrati šta mu odgovora”.
Iz regulatorne Agencije za elektronske medije, čiji bi osnovni zadatak trebalo da bude briga za građane, nije stigao dogovor na pitanje “Vijesti” u vezi s ovim problemom.
http://www.vijesti.me/index.php?id=358303
prije no sto umrem ja želja mi je ta, sahranite me u dres Čelika...
Jebotepatak, ne mogu da vjerujem da ću pored toliko nesposobnih T-parazita morati ja da ih branim.
Svi koji su podnijeli zahtjev ili će ga podnijeti do 31. imaju prava kao što su navedeni u akciji, Dakle, nije bitno (što još uvijek) nema opreme i što će im biti ugrađena 2011. bitno je kad su podnijeli Zahtjev.
Gospodine Boljeviću, DOBRO JUTRO i Laku Noć, nastavite da spavate svoj zimski san, dosta ste nas branili i štitili!
Mi nemamo novca ni da platimo kiriju za kancelarije, a kamoli za skupe advokate. Umjesto toga pozivamo tužioca da reaguje i pozove na odgovornost one koji rade ovo što rade ili mene zato što uzbunjujem javnost”, izričit je Boljević.
Da sam ja "neko" u T-com , donirao bih im odmah 5-6000 € da imaju ljudi za kiriju i advokata.
Last edited by Tivatech; 29-12-10 at 14:49.
Svi koji podnesu zahtjev do 31 imaju pravo na besplatnu opremu koju mogu preuzeti od kad im jave da je stigla u roku od 7 dana tada se i potpisuje ugovor! Znaci odete za opremu i potpisete ugovor sta je tu nejasno???
Upravo sma imala priliku da vidim ovo sa "besplatnom instalacijom". Toliko me je to iznerviralo da mi je doslo da u T Centru recem dvije, ali sam ipak odustala.
Covjek uzima to sa akcije (ne znam tacno ni kakva je akcija), i ova mu kaze 50 eura instalacija. Aloooo kojih 50 eura?? Zasto??? Koliko sam ja tih instalacija dzabe odradila, ne zato sto sam andjeo nego zato sto je to prosto i ne treba vremena.
U tih 50 eura nece vam ni upaliti vas racunar, pa se vi slikajte poslije.
Ovaj covjek je pita pa kako kad je besplatna, kaze mu ona: Pa samoinstalacija je besplatna hahah. A moze li ovo biti???
I ovaj za zastitu potroshacha, ajde covjece cemu sluzhite onda ako ne mozete platiti prostorije??? Nadjite onda drugi posao i samoukinite se kada ne radite posao za koji ste namijenjeni.
Ma ta instalacija je zaista jednostavna. Dva-tri kabla i gotovo. Stvarno je sramota da za to neko uzima 50 eura i to virovatno penzionerima koji se mozda bas i ne razumiju pa misle da ce majstori to bolje.
Ne bi me cudilo da naplacuju i "samoinstalaciju".
Goveda hostaplerska.
"Ostavite mi to mastanje, ono mi dodje kao melem, ono mi moze obezbediti vecnost u vama i sa vama."
Otvori sajt od tog u$ranog CEZAP-a , kako ih nije sramota da se javljaju uopšte nije mi jasno. Zadnji put je "ažuriran" u maju 2009. Vjerovatno nijesu platili webmasteru ni to što je nalijepio na taj template, ali je u godišnjem izvještaju sigurno napisano da je Centar finansirao i pokrenuo web stranicu i bla bla bla.
Evo kako se to radi!
http://www.ceps.rs/
A pogledajte susjede Hrvate koliko ih imaju
. „Potrošački forum“ Udruga za zaštitu i promicanje potrošačkih prava građana,
Hrvatske Republike 19b, Osijek
Tel: 031/20 02 46 Fax: 031/200 757
[email protected]; www.potrosac-os.hr 2. Društvo za zaštitu potrošača Istre,
Keršovanijeva 27, Pula, p.p.244
Tel: 052/222 512
Fax: 052/222 520
[email protected]; www.istarskipotrosac.hr
3. Savez udruga za zaštitu potrošača Hrvatske,
Iločka 6, Split
Tel.: 021/503 364
Fax: 021/503 365
[email protected]
4. „Potrošač“ - Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske,
Ljudevita Posavskog 48, Zagreb
Tel./fax: 48 35 888; 48 35 889;
[email protected]; www.potrosac.hr
5. Centar za edukaciju i informiranje potrošača,
Vatrogasna 7, Bilje
Tel.: 031/750 106; 098/908 82 32
[email protected]; www.ceip.hr
6. Međimurski potrošač – Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske,
Schulteissova 19, Čakovec
Tel./fax: 040/396 393
[email protected]
7. «Dubrovački potrošač» Udruga za zaštitu potrošača Dubrovnik,
Branitelja Dubrovnika 41, Dubrovnik
Tel./fax 020/332 857
[email protected]; www.dupotrosac.hr
8. «Garešnica» - Udruga za zaštitu potrošača,
Vladimira Nazora 25/2, Garešnica
Tel. 043/531 086 i tajništvo 043/532 292
[email protected]
9. Udruga za zaštitu potrošača Karlovačke županije „Korana“,
Maksimilijana Vrhovca 13, Karlovac
Tel. – mob. 099/2379 472
[email protected]; www.korana.org
10. Udruga za zaštitu prava potrošača „Potrošački centar“,
Kumičićeva 13, Rijeka
Tel.: 051/400519
[email protected]; www.potrosackicentar.hr
11. Udruga za zaštitu potrošača Grada Samobora,
Giznik 2, Samobor
Tel.: 3361 464
Fax: 3362 926
[email protected]; www.potrošač-samobor
12. Hrvatska udruga za zaštitu potrošača Slavonski Brod,
Eugena Kvaternika 7/1, Slavonski Brod
Tel.: 035/410 774;
13. Udruga za zaštitu prava potrošača «Dalmatinski potrošač» - Split,
Iločka 6, Split
Tel./ fax.: 021/503 365
[email protected]; www.potrosac-split.org
14. Udruga za zaštitu potrošača Šibensko-kninske županije «PLAVI VAL»,
8. dalmatinske udarne brigade 8, Šibenik
Tel/faks 022/33 68 71
[email protected];
15. Društvo za zaštitu potrošača „Šibenski potrošač“ - Šibenik,
Kralja Zvonimira 42, Šibenik
Tel./fax: 022/215 721
[email protected]; www.sibenski-potrosac.com
16. Udruga za zaštitu prava potrošača „Varaždinski potrošač“ Varaždin,
Jurja Križanića 33, Varaždin
Tel./fax.: 042/21 11 10
[email protected]; www.potrosac-varazdin.com
17. Centar za zaštitu potrošača Vukovarsko-Srijemske županije «Glas Potrošača“, J. Dalmatinca 33, Vinkovci
Tel./fax.: 032/333 137
[email protected]
18. Društvo za zaštitu potrošača Vukovarsko srijemske županije,
Priljevo 70, 32010 Vukovar
Tel./fax. 032/444 000
[email protected]; www.potrosac-vukovar.hr
19. Udruga za zaštitu prava potrošača «ZADARSKI POTROŠAČ» - ZADAR,
Nadbiskupa Nikole Matafara 2, Zadar
Tel./fax: 023/250 708;
[email protected]; www.zadarski-potrosac.org
20. „Potrosac“ – Hrvatski savez udruga za zaštitu potrošača,
Ljudevita Posavskog 48, Zagreb
Tel./fax: 48 35 888; 48 35 889
[email protected]
21. HUZP - Hrvatska udruga za zaštitu potrošača,
Ozaljska 93/II, Zagreb
Tel./fax: 46 333 66
[email protected]; www.huzp.hr
Od 30. januara Travel and Living postaje Discovery TLC
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks