Da, tako je.
Samo sto ne moras dijagnostikom da disable-ujes kljuc, to mozes reprogramiranjem kljuceva koje imas.
imam kod na Car Pass, sve je softverski, samo da se uzme kljuc sa transponderom i programira imobiliser... znaci SVE JE SOFTWERSKI kad imas pravi kljuc... ovi nasi "kopiraju" transponder jer je tako najlakse duplirat kljuc, napraviti identicnu kopiju starog kljuca, i "prekopirati" transponder tako da auto i jedan i drugi kljuc tretira kao isti...
U svaki ovlasceni servis bi to uradili drugacije, znaci svaki kljuc ima razlicit transponder, kad dobijes uz auto npr 3 kljuca, svaki je razlicit, i auto svaki gleda kao drugaciji... Ja mogu sa dijagnostikom da "iskljucim" ostala 2 kljuca sto nemam (npr neko ti ukrade kljuc pa da se osiguras da ne moze upalit auto), a da programiram ovaj sto cu kupit... To je prava stvar, a ne bukvalno duplirati kljuc i transponder...
Tako da DA, sve je softverski !
Last edited by Gorostas; 27-12-10 at 22:47.
Njak Njak Njak
Da, tako je.
Samo sto ne moras dijagnostikom da disable-ujes kljuc, to mozes reprogramiranjem kljuceva koje imas.
TAKUMI
Jesam, ne znam za druge, ali za opel astru ti kazem kako ide, ne pricam o dupliranju kljuca, vec o programiranju , svrha je ista, rezultat bolji...Ima puno clanaka na internet za astru i kako se to radi sa opcom-om. Osim kola, kljuca sa transponderom i dijagnostike, nista ti ne treba...
Njak Njak Njak
E za astru ne znam, ali za audi kad ces da kopiras kljuc nije samo softverski
ima ja problem nema auto sta da radim![]()
Ne ulazi na net sa posla, br. 1.![]()
dje oko bloka imam dobro pranje auta ?
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Ne znam jesu li dobri, ali imas:
Rucno pranje (iza volija ulica/tolosi)-5e
Dalmatinska (kraj, tj dio gdje je skretanje za blok 5/6)- mislim da je 5 ako ne i jeftinije
Njak Njak Njak
e ok, da odem sad ostavim auto taman
NexusVi ima iskustva sa njima, on je tamo uvijek oprao crvenog...
Znajuci njega, vjerujem da peru dobro.
TAKUMI
Ko popravlja elektricne podizace ??? Iskocio mi je prozor totalno i na svaku rupicu pada vrljavo? I kolko ce da kosta,mogu li to sam napravit, mislim da je sve u redu sa makazama.
Neka auta imaju podizace koji se ne mogu popravljat, neka imaju na sine i mogu.
E sad, mi ne znamo sto vozis i ne mozemo da ti odgovorimo tako da, bok.
TAKUMI
Vozim Opel Astru 95' ,to mi je staklo na vozaceva vrata . Ma ne mora se napravljat, samo da mi ne pada,ako oce zauvjek zatvoreno nek ostane
Skini tapacir, zatvori staklo, zicom blokiras klizace i bok.
TAKUMI
Sad cu to da radim,a moze li se popravljat ovo ?
sam otvori tapacire i namjesti drzace stakla na vrh makaza
Kupi drugi mehanizam.
TAKUMI
prvo nek provjeri drzace stakla na makaze, ne mora da znaci da je fiknuo, takodje saraf na x dje se makaze ukrstaju i klizne mehanizme na dno makaza
Iskocila su sva tri drzaca, 2 sam vratio ,a ovaj najtezi kratki cu ujutro ako mognem, jer mi pade mrak. A i nece bez muke ,jedva makoh tapacire, i na druga vrata sad je tapacir labav masu
Edit: Sta da radim sa ovim tapacirom, kompletna desna strana drzaci su se slomilipopravlja li to neko..
Last edited by Irvascinaaa; 28-12-10 at 16:21.
Buy'em........
TAKUMI
Da ne znaš gdje imaju u CG lambda sonde jeftino, treba mi za 20god stara kola![]()
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
To mi nista ne znaci, nisu ista na svaka 20-godisnja kola?
TAKUMI
Šta znam ja reko da ima neka prodavnica što ih uvozi na veće količine, BMW E36 320i '92
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Castellana, imas i tamo negdje AFAIK, Bosch je oko 70 eura.
TAKUMI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks