ajmo redom
temp senzor
protokomjer
dizne
filteri
lambda..
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Vlado, majstor na stari, imao je astru G a i hvale ga da je posten i jeftin...
Majka je imala korsu B, 1.4 si motor (kao tvoj)... Jel ti to GLS oprema, tj pise li GLS na vrata?
Temperatura motora, jel raste? Ako ne raste, tu ti moze litar otic
Njak Njak Njak
Temperatura motora je ok koliko vidim ugrije na 96 i upali vent.
Sto je meni nejasno je da mogu vozit 3 sata drugom guslat bez saltanja i ako je u pokretu ne grije nego je stalno izmedju 90 i 92 ali kad stanem i radi u mjestu na semafore onda podigne temp. i upali vent.
Meni je bilo cudno da pali na 100 pa sam termo prekidac ili kako se vec zove kupio neki GM od 12 eura za astru i on pali vent na 95 umjesto na 100 kako je fabricki predvidjeno jel moguce da zbog toga srce vise da je stalno hladan pa da i trosi???
Koja je radna temp kod Corse na svaki sajt drugacije pise u pm ali svi kazu da je normalno da pali vent na 100.
Nisam Argentinac mada kazu da sam k'o Caniggia
Znam Maradonu i sa njim cesto fudbal igram
pa ne grije jer dok vozis veci ti je br. obrtaja i samim tim brze radi vodena pumpa i voda brze cirkulise , dok stojis na semafore obrtaji panui na ~700rpm i pumpa radi presporo pa samim tim i temperatura raste jer voda ne cirkulishe dovoljno brzo, a i dok si u pokretu vazduh hladi ....
premala je razlika 5c da bi ti to osjetio , jedino ako ti nije posao termostat pa ti auto jako tesko postize radnu temperaturu , e to ti moze dosta uticati na potrosnju
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
E da je lambo lakse bi mi palo sto sipam u njega ovoliko goriva.
Stivi sta mislis da je termostat posao pa da ne mijesa vodu ja mislim da bi onda vise grijao i da bi brze temp postizao???
provjeri ti kako je tebi ubirzgavanje nashtelano, meni zbog istog trosi pokoji litar vise , ;p
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
u pravu bejaste,moze da se provjeri servisna u roksped...i to za mene dzabe![]()
Sparco kako da provjerim ovo je MPI motor ja ti nemam blage veze oko toga ali sam voljan da probam samo reci dje i sta da cacnem
Ako treba slikat cu ti motor pa mi oznaci na slici sta i dje.
A nije termostat i ja mislim ne bi ga oladio on ne prelazi 100 nikad a kad ga upalim ujutro po ovoj zimi oko 0 radi 3 minuta i vec imam grijanje u kabini znaci ok je to.
Nego da ne trosi zbog gumica ventila jer sad kad je hladno dimi uvjek bijeli gust dim ka da sam mu dimnu nabio u aupuh ne vidim nista iza sebe kad ga turiram dimi svejedno ladan ili ugrijan motor???
mrzi me da pisem
onda su gumice vozdra ako ti non stop siklja bijeli dim,a al opet ne valja gatati jer moze i da brka , provjeri na dijagnostiku negdje ko radi opele, anbo trade, osmanagic i sl
U anbo trade se samo zadrzi na dijagnostici
Njak Njak Njak
Ok hvala pocu na dijagnostiku da vidim sta ce izbacit.
Znaci ako su gumice to moze biti razlog potrosnje nenormalne???
I koliko da spremim za dijagnostiku love koliko traze ???
po meni ne smiju ti uzet preko 15 eura tolko sam ja kod djuke placao nekad u asanovica servis , moze i tamo taman na dijagnostiku
To o chemu ti prichash meni vishe izgleda kao karike...ili karike + gumice ventila koje nisu bash skroz poshle...
Jer, kad podju gumice ventila, auto slabije ide, slabije ulazi u vishe obrtaje itd...Troshi dosta vishe...
Gumice cesh lako provjerit kad skinesh glavu (ne morash ni da je skidash tj zavisi od konstrukcije iste...), ako su ventili sa zadnje strane (dakle stablo i poledjina "pechurke") crni, naslege ulja, cadji onda jesu...Tada bi trebalo obavezno i vodjice i sjedishta pregledat jer loshe vodjice ce da sjebu nove gumice ochas posla....
Last edited by stefan123; 21-12-10 at 14:49.
"ahh V-TEC...all of the lag, none of the turbo, it's like waiting for bad sex"
Ne mora uopshte da znachi da je poshao zglob...skinesh manzhetnu, isperesh naftom, stavish nove masti (grafitna, za CV zglobove itd), vratish manzhetnu (pozheljno novu)...Ti zgloboci su uglavnom 50-100€ tako da nije loshe probat
Kad bude pred otkazivanje znacesh ne brini, jer ce pri svakom skretanju pod gasom da klepeta ka lud, a onda i na pravini i onda ces ostat bez prenosa![]()
Last edited by stefan123; 21-12-10 at 15:44.
Kakvo ispiranje i *****, novu odma i zavrseno. Vala manzetna nije skupa, bar ne za Civica.
If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.
Manzhetna nije skupa ali zglob jes...to ti je ono dje tresesh cigar na zadnji sic ;p
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks