Izvinjavam se zbog nekih malo oštrijih komentara, ali ti gledaš na mnogo stvari neo-romantičarski.

Molim te da navedeš rečenice koje smatraš uvredljivim, pa da pokušam da objasnim (ako i kad nađem vremena) ili da se izvinem ako sam negdje pogriješio.

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
Kao pripadnik ovog malog, slobodoljubivog naroda, vaspitavan u toj tradiciji- nikada nikoga nisam huskao na nasilje i otimacinu, ni u uzivotu ni na webu, tako da ne govoris istinu kada mi to kazes (da uljudno to formulisem). A u smutnim vremenima u zadnjih 20 godina *profitirao* sam veliki licni materijalni gubitak, ali neka sam...bar nikad nisam svojim djelom, ponasanjem ili pricom izdao svoje predratne prijatelje druge vjere i etniciteta.
Ti možda nisi, ali evo ti samo jedan sramni primjer iz crnogorske istorije, na visokom državnom nivou:
Nasilno pokrstavanje muslimana Plava i Gusinja 1913

Evo i da te citiram (sa boldovanjem onoga što je upućeno meni lično).
Quote Originally Posted by Old Bone View Post
Ja sam bio protiv toga, ali posto sam u posljednjih mjesec dana procitao o inicijativi onog istoricara iz Tirane o *prirodnoj Albaniji*, i posle ovog tvog posta o *prirodnom Sandzaku*...o *Srbiji u prirodnim graanicama* da i ne govorimo....dakle ostaje nama malima ono staro-DR'STE CRNOGORCI SABLJU I CUVAJTE SABLJOM MNE, VAZDA I ZANAVJEK AKO TAKO MORA!!!
Pošto i ti prozivaš mene: je li se tako komunicira sa sagovornikom i pominje se držanje za sablje, kao da je meni cilj destabilizacija i narušavanje teritorijalnog integriteta Crne Gore? Molim te da dokažeš gdje sam ja to tražio. Šta?, sad ja treba da kažem: " Poslije ove priče o crnogorskim sabljama, DRŠTE BOŠNJACI SABLJU I BRANITE SE" sa sve velikim slovima?!? Do čega to vodi...

Porediti situaciju nemuslimana (tj. odnos musliman-nemusliman) u SA i Egiptu sa situacijom u Sandžaku je besmisleno! Posebno na forumu kakav je CdM.

Ljudi mijenjaju vjere, mišljenja, stavove. Islam je vjera mira, zato što je upravo mir garant za propagaciju Istine. Ali mir nije samo vojni, već i socijalni, duhovni... Nasilno naturanje Islama je zabranjeno Časnim Kur'anom! Ali muslimani uvijek treba da pozivaju druge u svoju vjeru na najljepši način, pa ko želi neka prihvati, a ko ne želi, pa, Uzvišeni Bog mu je dao mogućnost izbora za koji će odgovarati na Sudnjem Danu.

Kad može NATO da se promoviše, reklamira, nudi, pa valjda može i Islam. I neka svako pogleda u svoje dvorište, prije nego čisti komšijsko.

Više neću ulaziti u raspravu, jer se gubi dosta vremena, često se izjave pogrešno shvate (nema nevinih), ali sam tu ako treba neku moju izjavu da pojasnim ili da se izvinim ako sam nešto pogriješio.

Mir onima koji slijede Uputu.