Page 50 of 1289 FirstFirst ... 40464748495051525354601001505501050 ... LastLast
Results 1,226 to 1,250 of 32207

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    321
    Thanked in
    81 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Prosla mi je jedna uplata od jednog eura ... Izgleda da ne moras da je verifikujes (doduse i pise verifikovano) kada promijenis samo datum isteka kartice.

Eto cisto da znades

samo da mi izdaju novu ova mi vazi do 31.12

jesi promijenio datum isticanja prije nego ti je istakla ili si posto ti je istekla?
    the World's leading dance event
    Sensation

Thanks Thanks Given 
    1,200
    Thanks Thanks Received 
    1,982
    Thanked in
    1,083 Posts

Mislio sam da cu dobiti novi broj sa novom karticom, tako da na paypal-u nisam nista mijenjao do momenta kada sam pokusao da ubacim novu karticu u paypal nalog. Paypal me obavjestio da kartica vec postoji u sistemu. (tek tada sam provalio da mi je isti broj kartice kao na staroj ).

Nakon ovoga posao sam na Edit kartice, promijenio datum isticanja i ccv. Odmah nakog toga mi je dosao sms o odlivu sa kartice koji inace jos nije proknjizen (jos od ponedeljka u 17h)

Sve u svemu mislim da sve radi, jer mi je uplata prosla, sve fino zabiljezeno na paypal, zabiljezena rezervacija na kartici, paypal i dalje radi ne trazi nikakvu rezeraciju.

P.S.

Placanje sam odradio par dana nakon sto sam je dobio i registrovao na paypal.

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Hvala. Muka mi je bilo da citam 49 strana a Search mi nije izbacio nista (nije mi jasno kako).
    Pa ako si samo ukucao "NLB" to je onda bilo premalo slova za search, pa ti je izbacilo prazno... probaj "NLB kartice", itd...
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sto god da probam da kupim preko ebay, a prodavac je u USA, salju mi sledecu poruku:
    Can you confirm your address? The postal service is having trouble recognizing the state/country.
    Vec sam kupovao preko ebay-a, i uglavnom mi je sve stizalo ali su prodavci bili iz Tajvana i Kine. I pored svih mojih pokusaja da im objasnim o kojoj adresi se radi, oni i dalje odgovaraju da ne znaju gdje je to i posle 3ceg pokusaju vrate mi novac na racun.
    Ima li neko ideju o cemu se radi?

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

ne pisi Crna Gora, nego Montenegro, mozda zato?
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    252
    Thanks Thanks Received 
    248
    Thanked in
    144 Posts

Quote Originally Posted by RASHEL View Post
    Sto god da probam da kupim preko ebay, a prodavac je u USA, salju mi sledecu poruku:
    Can you confirm your address? The postal service is having trouble recognizing the state/country.
    Vec sam kupovao preko ebay-a, i uglavnom mi je sve stizalo ali su prodavci bili iz Tajvana i Kine. I pored svih mojih pokusaja da im objasnim o kojoj adresi se radi, oni i dalje odgovaraju da ne znaju gdje je to i posle 3ceg pokusaju vrate mi novac na racun.
    Ima li neko ideju o cemu se radi?
    Odredjeni prodavci striktno zahtjevaju da kupci imaju potvrdjenu ili confirmed adresu, a nazalost to mogu samo imati gradjani SAD-a, Britanije i Kanade...To je valjda zbog njihove sigurnosti da salju tu (u vecini slucajeva) skupu stvar stvarno tebi tj. kako ne bi mislili da si ti neki prevarant (fraud), jer bi oni imali problema kasnije. Znaci pare ti je vratio jer ne smije da ti posalje tu stvar dok ne potvrdis adresu, sto se u ovom slucaju ne moze uciniti...Tako da ubuduce kad kupujes obrati paznju pise li dje 'shipping to confirmed address only' i sl, da se ne bi ponovila ta najgluplja moguca stvar koju su mogli izmislit...

Zbog ovoga ni ja ne mogu kupit nesto sto mi treba, pa cu morat trazit drugu soluciju...
    Last edited by B3lv3d3r; 11-12-10 at 21:29.

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

ja mislim da je njemu drugaciji problem
    The postal service is having trouble recognizing the state/country.
    posta ne prepoznaje zemlju, tj ne mogu da je pronadju u bazu zemalja na koje mogu da salju
    Can you confirm your address?
    a ovo se odnosi na to da on prekontrolise adresu vise nego na to da je verifikuje na paypal

Mozda i ja grijesim...
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    252
    Thanks Thanks Received 
    248
    Thanked in
    144 Posts

Quote Originally Posted by Gorostas View Post
    ja mislim da je njemu drugaciji problem

posta ne prepoznaje zemlju, tj ne mogu da je pronadju u bazu zemalja na koje mogu da salju

a ovo se odnosi na to da on prekontrolise adresu vise nego na to da je verifikuje na paypal

Mozda i ja grijesim...
    Kako su onda ovi drugi kupci mogli da prepoznaju, a ovaj sad ne moze?
    100% je do ovoga 'paypal confirmed address'...guglajte malo oko toga, vrlo zaebana stvar

e da, i ono 'verified' sa ovim 'confirmed address' nema veze tj. razlicite stvari..

jos da dodam na onaj gore post-tamo u listi zemalja ima crne gore i sve uredno pise kolika je postarina i ko salje, a ovamo u stvari ne moze da je posalje zbog te potvrde...paradox
    Last edited by B3lv3d3r; 11-12-10 at 21:38.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne pisi Crna Gora, nego Montenegro, mozda zato?
    Naravno, pisem Montenegro. Sta vise, saljem im opsiran mail, sa objasnjenjem o kojoj je zemlji rijec. Jugoistocna Evropa, Ex-Yugoslavia, ali zaludu.
    Kazu da je problem do USPS, ne mogu da verifikuju drzavu.

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

potpuno nelogicno, evo ima na njihov sajt
    http://ircalc.usps.gov/
    mozes da izracunas postarinu za ovamo, ima crne gore
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

potpuno nelogicno, evo ima na njihov sajt
    http://ircalc.usps.gov/
    mozes da izracunas postarinu za ovamo, ima crne gore
    Vidio sam, sve je to ok. Cak i na ebay pise da salju za cg, i to su mi obracunali price+shipping (USPS Express Mail International) gdje pise da je vrijeme isporuke 6-10 radnih dana, ali jbg... Ovaj prodavac kaze to sto kaze, da ne mogu da prepoznaju drzavu...

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Kakva je to fora sa otvaranjem paypal naloga karticom iz Hrvatske? Meni dolaze za mjesec dana neki prijatelji iz Zagreba, pa bih mogao da sredim da mi otvore račun tamo, verifikuju nalog i odrade registraciju naloga na paypal (njihova adresa i podaci, zbog autentičnosti).

E sad, kako ja iz CG da vršim transfer novca na taj račun u CRO koji je vezan za paypal nalog? Tj. kolka je provizija..

Ne bih da se registrujem sa lažnim podacima iz CG, posebno sad kad postoji vjerovatnoća da za pola godine postanemo dio paypal-a. Mada jes to upitno, no možda nas pozivizno iznenadi ministarstvo za informaciono društvo

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Quote Originally Posted by Mitro View Post
    Kakva je to fora sa otvaranjem paypal naloga karticom iz Hrvatske? Meni dolaze za mjesec dana neki prijatelji iz Zagreba, pa bih mogao da sredim da mi otvore račun tamo, verifikuju nalog i odrade registraciju naloga na paypal (njihova adresa i podaci, zbog autentičnosti).

E sad, kako ja iz CG da vršim transfer novca na taj račun u CRO koji je vezan za paypal nalog? Tj. kolka je provizija..

Ne bih da se registrujem sa lažnim podacima iz CG, posebno sad kad postoji vjerovatnoća da za pola godine postanemo dio paypal-a. Mada jes to upitno, no možda nas pozivizno iznenadi ministarstvo za informaciono društvo
    Mozes to odraditi, da otvore racun sa njihovim podacima tamo, i da sa deviznog racuna iz CG saljes pare na taj, ali onda tvoja PayPal adresa cak i da je potvrdis bice u Hrvatskoj, a onda prava koju stavis na eBay (tvoja u CG) ce svakako biti "unconfirmed" tako da ti dodje na isto... Osim ukoliko ne zelis da ti prodavci salju pakete kod njih u Hrvatsku, a onda oni iz Hrvatske tebi u CG... U svakom slucaju to se ne isplati... Za tebe je najbolja varijanta da ti ovi momci sto se bave nabavkom sa neta naruce sta ti treba uz neku proviziju... To ti je najlaksa varijanta

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Kontaktirao sam webmastera oko onoga, mada to nije lično za mene tako da sad čekam povratnu informaciju. No nevažno.

Za paypal pitam lično zbog sebe, jer već neko vrijeme poručujem sa neta al uglavnom preko viza kartice. To kolko tolko krpi potrebe, al me srce zaboli kad pođem na e-bay i vidim ponudu
    E vidiš ovo za verifikaciju nisam znao, hvala na informaciji jer si me poštedio cimanja! Tako da ozbiljno razmišljam da odradim po onom uputsvu, CKB i Slovenija. Mada još nisam vadio karticu u CKB, kolko im bješe mječeno održavanje, 2-3 €?

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

1 euro mjesecno odrzavanje, dobijes 2 kartice (Visu i Maestro). Ako hoces da imas eBanking opciju onda mozes i to da dobijes za 3 eura mjesecno, cisto ono da pratis koliko trosis.

Naravno, ako se pojavi PayPal u CG, uvijek mozes napraviti novi racun sa novim karticama kod neke banke samo za tu svrhu, ili od postojece zatraziti da ti reizdaju kartice sa novim brojevima. U svakom slucaju nemas sto izgubiti.

Thanks Thanks Given 
    6,272
    Thanks Thanks Received 
    14,072
    Thanked in
    5,350 Posts

Svaka preporuka za shipito, stigla 3 kindle-a, 2 ipada, zvucna kartica, torbe neke bez ikakvih problema Iscjepkano u par posiljki, DHL-om jedna, druga FEDEXOM, sve je bilo ovdje za 4-5 dana

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Samo plati, i nema problema

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a sto da radim ako ne stigne to nisi pisa

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Pisao sam i o tome nekoliko puta, samo ti nisi bas pratio temu Ako si kupio stvar na eBay-u, onda prvo sto treba da uradis je da obavjestis prodavca da ti to nije jos stiglo, i da ga pitas kako da rijesite problem (vjerovatno prodavac ima neki rok nakon kog se moze smatrati da je posiljka zalutala). Ako nije neka veca svota u pitanju vjerovatno ces odmah dobiti refund, a ako je veca vrijednost, onda ce prodavac pokrenuti zahtjev za istragom kod poste, ili kurira kojim je poslao... Ako se ne mozes dogovoriti sa prodavcem, uvijek imas Resolution Center, gdje ti eBay garantuje da ce ti vratiti novac (najkasnije 45 dana od dana kupovine).

Iz mog iskustva, u 99.9% slucajeva ce ti posiljka stici i to najobicnijom postom, meni se na nekih 50ak posiljki do sada nikada nije desilo da mi ne dodje, znalo je samo ponekad da kasni, i da za to kasnjenje cak dobijem refund...

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

Meni 3 do sad nisu stigle.

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

Ja praktikujem ovako, posle mjesec dana kontaktiram prodavca da mu javim da posiljka nije stigla i da sam voljan da sacekam jos 7 dana da stigne, i pitam da li mogu da ocekujem refund posle tih 7 dana, ako on kaze da nema problema ja sacekam i posle 7 i vise dana javim da me refundira, ostavim sebi toliko lufta da mi ebay buyer protection ne istekne u slucaju da odbije refund... u sustini trudim se da cekam maksimum dok ne istekne buyer protection, jer se isto osjecam bezveze kad me on refundira a posle 2 dana stigne stvar...
    Tako da cekajte, budite strpljivi, ako prodavac vec posalje stvar nije do njega sto to kasni, on je svoj dio odradio maksimalno korektno i posteno i najbolje bi bilo da ga ispostujemo jer oni izlaze u susret maksimalno, cesto i bez ikakvih dokaza vec vjeruju na rijec.
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Naravno kada kupujete gledajte i od koga kupujete, koliki mu je feedback, kakvi su komentari u njegovom feedback-u, itd... Generalno izbjegavajte azijske prodavce, osim ukoliko nisu u pitanju neki jeftini proizvodi, kao kablovi, laseri, itd... Moja preporuka za kupovinu je britanski prodavac koji salje Royal Mail International Signed For posiljkom... Tu nema greske, za 4-5 dana najvise mozete ocekivati posiljku Ili americki Priority Mail (15ak dana)...

Thanks Thanks Given 
    1,200
    Thanks Thanks Received 
    1,982
    Thanked in
    1,083 Posts

Kinezi su jeftini

Ja narucih prije 5 minuta mp3 player sa 4 GB microsd karticom + shipping za 12.6 EUR

Jeste da cu cekati jedno 20 dana ali isplati se

Evo ga

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

vidi ga

stigao mi danas iz kine, mini univerzalni daljinski za tv (dodje baterija u njega) , radi savrseno, extra stvar za izludjivanje po lokala ili okretanje stranica na teletex u kladionice, narucit cu ih za neki dan jos 5-10 komada, pa cu ih nekom prodat za po 3e, vala vrijedi, makar kao privezak, odusevilo me
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    959
    Thanks Thanks Received 
    1,371
    Thanked in
    645 Posts

vidi ga

stigao mi danas iz kine, mini univerzalni daljinski za tv (dodje baterija u njega) , radi savrseno, extra stvar za izludjivanje po lokala ili okretanje stranica na teletex u kladionice, narucit cu ih za neki dan jos 5-10 komada, pa cu ih nekom prodat za po 3e, vala vrijedi, makar kao privezak, odusevilo me
    vidjeh ovo josh prije , reci mi kako radi ovo cudo malecno , jel nalazi sam kodove za tv , tj. moze li na bilo koji da radi ?
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Page 50 of 1289 FirstFirst ... 40464748495051525354601001505501050 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)