Page 47 of 1289 FirstFirst ... 3743444546474849505157971475471047 ... LastLast
Results 1,151 to 1,175 of 32204

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

Moj drug je i prije verifikacije pokusao da kupi i nije mu uspjelo, kasnije je samo verifikovao i sve ok, tako da to ne bi trebalo da bude problem
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    252
    Thanks Thanks Received 
    248
    Thanked in
    144 Posts

Dje da vidim na paypal racunu je li mi potvrdjena adresa? (confirmed address)

Thanks Thanks Given 
    6,272
    Thanks Thanks Received 
    14,072
    Thanked in
    5,350 Posts

Quote Originally Posted by Stivi View Post
    Ovaj put sam koristio karticu Podgoricke Banke , Registrovao sam se na Croatia , Premium Account , Adresu sam stavio pravu samo sto sam izabrao drugu drzavu i stavio sam postanski kod 20 000 (Dubrovnik)

sad je izgleda obavezna verifikacija kartice , jer mi je odmah skinulo sa racuna 1e+1.50e za verifikaciju . Na ovoj kartici imam e-banking tako da sam je odmah aktivirao (stigao kod transakcije porukom) i to je to

ps. Nemojte napraviti gresku da pokusate da kupite nesto prije aktivacije , jer sam se ja tu izgleda prosli put zeznuo , pokusao sam 4-5x da kupim nesto , prije nego sam uzeo izvod iz banke i odradio verifikaciju i onda su trazili sto chuda kao dokaz ... poslao sam im sve danas pa mozda i nju kativiraju ali ...
    pss. samo za svaki slucaj otvorio sam i novi nalog na e-bay
    pazi, posle 2-3 transakcije moguce da ti limitiraju akaunt kao i meni (mogao sam da placam stvari od par dolara al kad sam htio nesto od 50-60 prijavljivao mi je gresku) Posle sam im poslao dokument koji su trazili i vratili mi akaunt.

Thanks Thanks Given 
    957
    Thanks Thanks Received 
    1,371
    Thanked in
    645 Posts

a nadam se da nece

ps. koji su ti trazili dokument ?
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    6,272
    Thanks Thanks Received 
    14,072
    Thanked in
    5,350 Posts

https://forum.cdm.me/showpost.php?p=...postcount=1107

Mada vidim da si vec slao, al vjerovatno za stari nalog? Ako ti budu trazili ti posalji isti

Thanks Thanks Given 
    957
    Thanks Thanks Received 
    1,371
    Thanked in
    645 Posts

kako cu maci neku stvar sto sam htio da kupim ali sam odustao , na ebay mi pise ono kao ceka uplatu ... kako to mogu otkazati ?

problem je sto sam htio da kupim neku sitnicu iz UK , ali sad izbacilo mi je kod placanja ''You have been redirected to the seller's secure checkout website'' Shipping Information ... ali nemam u listi da izaberem Montenegro ??? sta da cinim ?
    Last edited by Stivi; 30-11-10 at 17:24.
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

Kontaktiraj prodavca i opisi mu problem
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    252
    Thanks Thanks Received 
    248
    Thanked in
    144 Posts

Quote Originally Posted by B3lv3d3r View Post
    Dje da vidim na paypal racunu je li mi potvrdjena adresa? (confirmed address)
    ...jer vidim da neki prodavci nece da ti posalju stvar ako nije potvrdjena..

Thanks Thanks Given 
    6,272
    Thanks Thanks Received 
    14,072
    Thanked in
    5,350 Posts

Ne mozes je potvrdit nikako.

@stivi

ides na ebay pa my account pa Won/Purchased i onda s desno od proizvoda, u koloni imas more actions i izbrises ga
    Last edited by BiTrAtE; 30-11-10 at 18:25.

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

kako cu maci neku stvar sto sam htio da kupim ali sam odustao , na ebay mi pise ono kao ceka uplatu ... kako to mogu otkazati ?

problem je sto sam htio da kupim neku sitnicu iz UK , ali sad izbacilo mi je kod placanja ''You have been redirected to the seller's secure checkout website'' Shipping Information ... ali nemam u listi da izaberem Montenegro ??? sta da cinim ?
    Kao sto rece Gorostas, moras kontaktirati prodavca, i zamoliti ga da ti otkaze kupovinu, jer u protivnom rizikujes da te prodavac oznaci kao neozbiljnog kupca, i da ti vremenom eBay zbog toga moze zatvoriti account...
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    957
    Thanks Thanks Received 
    1,371
    Thanked in
    645 Posts

poslao mi je sad prodavac kao da je bila neka greska u sistemu i da pokusam ponovo i sad je sve ok , trgovina uspjesno obavljena , samo masu peripetija i nekih potvrda bzv

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by webmaster View Post
    Ma nema sigurno, mozda ti jesi platio ali uzalud...

samo da javim, poslije malo duze cekanja, slanja pisma i mog bezgranicnog strpljenja(a sto bih drugo ) danas sam dobio refund u iznosu od 239.95$. znaci osiguranje se isplati i od sad vise ne narucujem bez toga bilo sto vrijednije od 100$

druga stvar-prije jedno 20 dana sam narucio auto punjac od likova u USA. poslije par dana mi traze TACNU adresu. ja im posaljem opet istu. oni traze drugu jer navodno im softver ne moze otkucat tu, traze da im pokazem na google maps adresu... ja im i to posaljem. ni to im nije valjalo pa mi ponude refund koji im ja odbijem. oni ga ipak odrade i punude mi 5$ da im ne ostavim negative feedback na ebay. odbijem to i ne ostavim nikakav feedback.
    poslije 3 dana pokusah da su ulogujem na paypal da vidim sto je sa novcem-trazi mi potvrdu telefonskog broja. naravno stavim neki hrvatski i to kao prodje.
    sve je izgledalo ok dok nisam pokusao da trgujem prije neki dan-paypal odbija karticu. samo trazi da unesem drugu... izgleda utvrdili da nije iz cro... znaci nikakav transfer novca preko ovih nasih laznih paypal naloga ne dolazi u obzir sem placanja, cak ni refund
    pazite na to.

a ja odoh sjutra po novu karticu

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    26
    Thanked in
    16 Posts

A od koga si dobio refund? Od usps-a nisi sigurno.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

posiljaoc je dobio refund od USPS-a a ja od njega. ja sam poslao izjavu USPS-u i na osnovu nje je dobijen refund.
    e sad ti mozes da kazes da nisam ja direktno dobio novac od USPS-a ali mislim da nije sustina price u tome.

Thanks Thanks Given 
    6,272
    Thanks Thanks Received 
    14,072
    Thanked in
    5,350 Posts

Meni su stvari koje sam narucio uspjesno stigle na virtualnu adresu preko shipito al kad sam narucio dva iPad-a amazon mi sad trazi da dokazujem vlasnistvo kartice....o muke s tim amerima.... ( u zadnjih mjesec dana sam barem 10 puta sla neke papire, za paypal,amazon i shipito.) Svako malo neku papirologiju traze...

Thanks Thanks Given 
    957
    Thanks Thanks Received 
    1,371
    Thanked in
    645 Posts

evo mene sa jos jednim pitanjem

sad sjedim i necto cackam na komp kad evo poruka na tel. , Podgoricka banka , opet mi skinuli sa PayPal-a 1.50e , isto ono kao za verifikaciju kartice , isti kod isto sve ??? zar to nebi trebalo da skine jednom i da verifikujem karticu i to je to ?

ps. ono sto me od samog pocetka malo bunilo , nakon skidanja 1.50e i verifikacije kartice kodom , na paypal mi je i dalje bio PayPal balance: $0.00 USD , i sad je isto 0.00 . Nije mi ga povecavao kao na onaj prosli nalog za 1.50e???

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako ko moze da pomogne ova muka traje vec dva dana a u vezi je potvrde kupovine na relaciji ebay-paypal stalno me obraduje sa porukom:

error
    Please enter the correct information for the following fields:
    Sorry, this page is not available at this time

Ovako moze u nedogled i nemam resenja sta da uradim.

Da napomenem moja kartica je ok,para ima na njoj pay pal verifikovan nikakav limit ni upozorenje sve bajno ali nista od bilo koje kupovine.
    Bilo me strah za live help na palu da me nebi dodatno provjeravali zbog naloga registrovanog na Hr.
    Svaka pomoc je dobrodosla.Poz

Thanks Thanks Given 
    6,272
    Thanks Thanks Received 
    14,072
    Thanked in
    5,350 Posts

Tu poruku dobijas vjerovatno kad pokusas da platis nesto s paypala direktno? (kroz sajt)

Pitam jer imam isti problem, sve funkcionise fino preko ebay-a al kad ocu preko paypala direktno, izbaca mi istu gresku.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ove jade mi izbaci kada se ebay poveze sa pay palom i obavi autorizaciju,izgleda kontra tebe.Na forumima vanka ima masu ovoga da se zale ali ne i neko korisno resenje da je nekome pomoglo pa do najgorih slucajeva od 2 sedmice pa do mjesec dana da im izbacuje ovu ludoriju.
    Last edited by Dzeronimo; 02-12-10 at 00:52.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo i kako izgleda poruka sa greskom.

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Meni je to izbacivalo kada su mi blokirali PayPal account... Nadam se da to nije ovde slučaj.

Nego, da se pohvalim: napokon sam povezao PayPal i karticu a da me nisu uhvatili, jej! Šta sam uradio:

- Otvorio račun u Hypo Alpe Adria
    - Čekao nekih dve sedmice da mi izrade karticu (izrađuju je u inostranstvu)
    - Registrovao se na PayPal, kao zemlju stavio sam Hrvatsku, adresu sam izlupao i stavio neku tamo u Zagrebu, telefon isto. Tip PayPal naloga: Premier (nemaju onaj običan za kupovinu)
    - Pokrenuo postupak verifikacije kartice
    - Čekao par dana ali nije se ništa prikazivalo u banci. Samo PayPal i neki dugački kod. Objašnjavao sam situaciju što i kako (rezervisane transakcije i tako to) ali džaba, ništa tamo
    - Opet pokrenem postupak ovoga, PayPal opet skine pare sa računa
    - Čekam po par dana i ništa (u CKB mi se to prikazalo u manje od 24 sata)
    - Onda sam opet pokrenuo taj postupak na PayPal-u i sačekao nekih nedelju dana (jbg, nestrpljiv sam )
    - Kod se fino prikazao u listi transakcija
    - Došao kući, ukucao kod, sve je dobro!
    - Registrovao se na dealextreme.com, naručio neki daljinski upravljač kao privezak (dva dolara, čisto da testiram da li će fino da prođe plaćanje) i sve je dobro! Upravo mi pakuju to malo čudo, videćemo kada će stignuti.
    - eBay još nisam probao, videću kada dopunim pare na račun. Pretpostavljam da će biti ok.

Jedino mi je neobično što mi PayPal nije refundirao ove pare što su potrošene na verifikaciju kartice. Nije da ih žalim (oko 5 evra) ali kada sam koristio karticu od CKB-a odmah mi je vratilo pare. Možda je kod ove banke taj proces sporiji...
    *shrugs*

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dzeronimo View Post
    Ako ko moze da pomogne ova muka traje vec dva dana a u vezi je potvrde kupovine na relaciji ebay-paypal stalno me obraduje sa porukom:

error
    Please enter the correct information for the following fields:
    Sorry, this page is not available at this time

Ovako moze u nedogled i nemam resenja sta da uradim.

Da napomenem moja kartica je ok,para ima na njoj pay pal verifikovan nikakav limit ni upozorenje sve bajno ali nista od bilo koje kupovine.
    Bilo me strah za live help na palu da me nebi dodatno provjeravali zbog naloga registrovanog na Hr.
    Svaka pomoc je dobrodosla.Poz
    Probaj ovako, ali na svoju odgovornost, nemoj da ja posle budem kriv ako ti blokiraju...

1.Idi na Paypal
    2.send money
    3.Vidjeces Pay for Ebay items
    4. tu ukucaj onda username&pass i lako ti je ostalo...

Thanks Thanks Given 
    957
    Thanks Thanks Received 
    1,371
    Thanked in
    645 Posts

Quote Originally Posted by hacker_aca View Post
    Meni je to izbacivalo kada su mi blokirali PayPal account... Nadam se da to nije ovde slučaj.

Nego, da se pohvalim: napokon sam povezao PayPal i karticu a da me nisu uhvatili, jej! Šta sam uradio:

- Otvorio račun u Hypo Alpe Adria
    - Čekao nekih dve sedmice da mi izrade karticu (izrađuju je u inostranstvu)
    - Registrovao se na PayPal, kao zemlju stavio sam Hrvatsku, adresu sam izlupao i stavio neku tamo u Zagrebu, telefon isto. Tip PayPal naloga: Premier (nemaju onaj običan za kupovinu)
    - Pokrenuo postupak verifikacije kartice
    - Čekao par dana ali nije se ništa prikazivalo u banci. Samo PayPal i neki dugački kod. Objašnjavao sam situaciju što i kako (rezervisane transakcije i tako to) ali džaba, ništa tamo
    - Opet pokrenem postupak ovoga, PayPal opet skine pare sa računa
    - Čekam po par dana i ništa (u CKB mi se to prikazalo u manje od 24 sata)
    - Onda sam opet pokrenuo taj postupak na PayPal-u i sačekao nekih nedelju dana (jbg, nestrpljiv sam )
    - Kod se fino prikazao u listi transakcija
    - Došao kući, ukucao kod, sve je dobro!
    - Registrovao se na dealextreme.com, naručio neki daljinski upravljač kao privezak (dva dolara, čisto da testiram da li će fino da prođe plaćanje) i sve je dobro! Upravo mi pakuju to malo čudo, videćemo kada će stignuti.
    - eBay još nisam probao, videću kada dopunim pare na račun. Pretpostavljam da će biti ok.

Jedino mi je neobično što mi PayPal nije refundirao ove pare što su potrošene na verifikaciju kartice. Nije da ih žalim (oko 5 evra) ali kada sam koristio karticu od CKB-a odmah mi je vratilo pare. Možda je kod ove banke taj proces sporiji...
    Jel ti se pojavio taj 1.5e na PayBal kao Balans ili ti i dalje stoji 0.00$

Thanks Thanks Given 
    957
    Thanks Thanks Received 
    1,371
    Thanked in
    645 Posts

evo mene sa jos jednim pitanjem

sad sjedim i necto cackam na komp kad evo poruka na tel. , Podgoricka banka , opet mi skinuli sa PayPal-a 1.50e , isto ono kao za verifikaciju kartice , isti kod isto sve ??? zar to nebi trebalo da skine jednom i da verifikujem karticu i to je to ?

ps. ono sto me od samog pocetka malo bunilo , nakon skidanja 1.50e i verifikacije kartice kodom , na paypal mi je i dalje bio PayPal balance: $0.00 USD , i sad je isto 0.00 . Nije mi ga povecavao kao na onaj prosli nalog za 1.50e???
    Novi nalog i stari nalog ???

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I dalje nece,a na ovaj drugi nacin me frka da probam ali za dan dva cu i to jer vise svedno kad ne mogu da provucem nijednu uplatu.
    Nalog je premium balans takodje 0,0 iako su skinuli lovu za verifikaciju sa Ckb kartice.
    Krivo mi je nisam uspio ni ceckalicu da porucim.

Page 47 of 1289 FirstFirst ... 3743444546474849505157971475471047 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)