View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 2 of 199 FirstFirst 1234561252102 ... LastLast
Results 26 to 50 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne ,bez majke ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Svi doreda ko god je za ulazak u NATo je zbog para a ne zbog "sigurnosti". Nego svi ste do sad naucili da nevjerujete nikome, ali ste dosli na nivo da nemate nista pa gledate da se prodate na prometnu svjetsku ulicu... josh vi je samo tijelo ostalo... koje vise nije ni za sex... ostalo je samo za topovsko meso....

Ja bih da sam na vasem mjestu dobro razmislio o posledicama, i osvrnuo se na istoriju i vidio kako skupo kosta ratovat za tudje ratove i interese.
    Jer ovaj dil sto vam se nudi kroz ove "dusebriznike" ima fus-note sitnim slovima, a to su obaveze prema NATO-u.

Jedini sigurnosni problem crna gora ima od "dilera crne gore" koji je bacaju na razna "trzista".

Nego ja nisam na vasem mjestu. Neka vi je srecan thanksgiving! I gledajte svoj-u avliju.
    Dosljedno tom sto nama savjetujes ti nijesi otisao da se prodas na "prometne svjetske ulice", cak ni blizu NATO već u zemlju prospiriteta Bjelorusiju koja je samo usputna stanica do Kube. To su miroljubljive zemlje koja nikoga neće poslati da bude topovsko meso i bas nikad nece ratovati za tudje interese, a prosperitet je zagarantovan i bas nista ne kosta.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Nisam ja tebi nista savjetovao, ja sam rekao sto bi ja razmisljao da sam u crnu goru, ali posto nisam to je samo fikcija.

A ne pada mi na pamet da mudre poput tebe savjetujem. To bi bilo nerazumno sa moje strane.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Italijanski ambasador se izvinio zbog NATO bombardovanja, dok ministar Vujović mašta o milijardama – Ako ne uđemo u NATO neće nam doći milijarde

Podgorica – Nema nijednog razloga zbog kojeg Crna Gora ne bi trebalo da postane član NATO-a i takvu odluku trebalo bi donijeti u Skupštini a ne na referendumu, smatra ministar ekonomije Branko Vujović.
    Iako je sinoć na tribini “NATO i investicioni ambijent”, govorio o tome da su investicije u pojedinim zemljama porasle i do 400 odsto nakon učlanjenja u NATO, Vujović nije želio da daje procjene kako će biti u Crnoj Gori.
    On je istakao da se brojni projekti u Crnoj Gori, koji vrijede milijarde eura, mogu ostvariti samo ukoliko u zemlji, ali i cijelom regionu, postoji stabilnost. Nju, tvrdi ministar, može donijeti samo NATO.
    “Bez pune stabilnosti nema priliva direktnih stranih investicija koje su razvojna šansa Crne Gore”, rekao je Vujović.

Beogradski analitičar Dušan Janjić ukazao je na činjenicu da u budžetu Srbije veliki priliv sredstava dolazi od izvoza oružja. Jedan od razloga male podrške NATO-u, smatra on, i taj je što Srbija više ne bi mogla u tolikoj mjeri da izvozi oružje i da to radi na način na koji radi sada kada bi postala član Alijanse.
    Na pitanje studenata, da li nešto slično ima uticaja u Crnoj Gori, Vujović je kazao da nema nijednog razloga zbog kojeg Crna Gora ne bi bila član NATO-a. Evropska komisija je u svom posljednjem Analitičkom izvještaju kazala da je Crna Gora veoma aktivna u izvozu oružja.
    Ističući da NATO nije samo vojna nego i politička organizacija, učesnici tribine, među kojima je bio i italijanski ambasador Serđo Barbanti, ukazali su i na prijetnje u globalnom svijetu koje se odnose na terorizam, ali i na sajber kriminal. Barbanti se u ime svoje zemlje izvinio zbog NATO bombardovanja Crne Gore 1999. godine.
    Tribinu su zajednički realizovali Fakultet za državne i evropske studije (FDES) i Vladin Koordinacioni tim za implementaciju Koordinacione strategije.

http://dailynewscg.wordpress.com/201...oci-milijarde/

Thanks Thanks Given 
    1,085
    Thanks Thanks Received 
    3,198
    Thanked in
    2,429 Posts

Simpaticnih komentara ima ovdje...nastavite,nastavite...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Članstvo u NATO donosi više investicija
    25. novembar 2010.
    Na Fakultetu za državne i evropske studije sinoć je održana javna tribina "Nato i investicioni ambijent" sa ciljem da se što bolje informišu i edukuju studenti ali, prije svega, šira javnost, te da se približe sve prednosti i mane koje eventualno članstvo Crne Gore u Nato donosi.Crna Gora bi ulaskom u NATO obezbijedila više stranih investicija, poboljšanje kreditnog rejtinga, ali i punu stabilnost, ocijenjeno je na tribini o članstvu u tom vojno-političkom savezu, prenosi radio Antena M.

Učesnici javne tribine, pokušali su da objasne sve nedoumice o eventualnom članstvu u Nato.

Prema riječima ministra ekonomije Branka Vujovića, investitori se radije odlučuju za ulaganje u zemlju koja nema značajnije bezbjedonosne prijetnje. Vujović navodi prednosti koje bi donijelo članstvo Crne Gore u Nato:

"Članstvo u Nato ima taj uticaj koji zapravo podstiče ekonomski razvoj i obezbjeđuje ulove za podsticanje životnog standarda građana, riješava ekonomsku stabilnost i rast omogućava veći priliv stranih investicija, poboljšava rejting kod međunarodnih finansijskih institucija što je posebno značajno za dobijanje kredita. To potvrđuje podatak kod nekih država koje su nakon učlanjenja udvostručile strane investicije,to je primjer Poljske, Češke, Mađarske".

Sociolog i analitičar na institutu za društvene nauke Univerziteta u Beogradu, Dušan Janjić istakao je važne faktore koje treba imati na umu prilikom ulaska u Nato:

"Vi dolazite i pod ozbiljnije kriterije kontrole, morate prihvatiti i pravila sa kim možete da trgujete npr. u vojnoj industriji. I morate da prijavite svoje trgovine što stvara jedan ambijent u kome je lakše poslovati. Drugo članstvo u nato vama povećava troškove, te pripreme, uključivanja ali na nekoj dužoj liniji vi vidite da se vama zapravo rizici po bezbijednost a i troškovi održavanja bezbijednosti, smanjuju".

Janjić stoga podsjeća što bi značilo priključivanje naše države Nato savezu:

"Biti u Natou za zemlje kakve su Crna Gora, Srbija jeste predvorje za biti u Evropskoj uniji, jer kao što znamo Nato nije samo vojna organizacija. To je i politička organizacija, znači prihvataju se neke zajedničke vrijednosti, i institucije i načini ponašanja. Morate prihvatiti neke standarde koji vam omogućavaju da učestvujete u konkurenciji, kulturi, ekonomiji i ostalom"

Izvanredni i opunomoćeni ambasador Italije u Crnoj Gori, Sergio Barbanti kazao je:"Ulazak u Nato govori o vama i vašem identitetu, to možete shvatiti i kao recite mi ko su vaši prijatelji i ja ću znati ko ste vi. Ako budete dio Nato saveza koji danas broji 28 zemalja vi ćete imati određene koristi, bezobzira da li ste spremni da ratujete da biste odbranili svoje interese".

Javna tribina "Nato i investicioni ambijent" dio je projekta "Pristajem na to" koji realizuje Koordinacioni tim za implementaciju Komunikacione strategije o evroatlanskim integracijama Crne Gore, u saradnji sa Fakultetom za državne i evropske studije.

http://www.portalanalitika.me/politi...vesticija.html
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

NATO bombe zagadile Jadran?

Italijanski novinar Đani Lanes otkrio je javnosti stravične podatke o prikrivanim zonama u Jadranskom moru u koje su NATO bombarderi odbacili neiskorišćene bombe, prenose Večernje novosti.

"Na dnu mora ispred obale italijanskog Pezara, nešto više od 50 milja od obale Istre i kvarnerskih ostrva, leži veliki broj bombi iz Drugog svjetskog rata, ali i iz NATO misije, kada je 1999. godine bombardovana Srbija. Zastrašujuća je koncentracija otrovnih hemikalija u tom dijelu Jadranskog mora. A pošto bombe nosi morska struja, radi se o pokretnoj oružarnici smrti“, tvrdi poznati italijanski novinar Lanes.

Kako pišu Novosti Lanes često piše o trgovini oružjem i radioaktivnim otpadom.

Sada je otkrio da NATO i italijanska vlada lažu, kako kaže, o svega šest zona u Jadranskom moru u koje vojni avioni smiju da izbace neiskorišćene bombe uoči povratka u bazu. Lanes je utvrdio da u Jadranu postoje čak 24 deponije smrtonosnog đubrišta “na crno”, od kojih su neke unutar italijanskih i hrvatskih teritorijalnih voda.

"Iako su dozvoljene zone posijane od Otrantskih vrata, na jugu Jadrana, pa sve do Tršćanskog zaliva, na sjeveru mora, piloti projektile odbacuju i na drugim tačkama, unutar italijanskih i hrvatskih voda“, tvrdi Lanes, a prenose Novosti.

"Podatak da NATO bombarderi rakete i bombe koje ne iskoriste u misijama (a sa kojima ne smiju da slete) ne odlažu samo u posebnim zonama u međnarodnim vodama Jadranskog mora, već to čine i u neposrednoj blizini obala, jeste šokantan“, prenose italijanski mediji.

Lanes kao dokaz nudi podatke o masovnim uginućima kornjača i delfina koji su detektovani uz italijansku obalu.

On pominje i podatke do kojih je došao na italijanskom poluostrvu Gargano, koje leži nasuprot hrvatskog ostrva Vis.

"Na tom poluostrvu nema industrijskih pogona, a naseljenost je rijetka. Nameće se pitanje šta je izvor svih tih kancerogenih bolesti? Dijagnoze ljekara i statistiku oboljelih ukrstio sam sa stepenom zagađenja mora koje izaziva vojni arsenal u dubinama Jadrana, ali i velika količina radioaktivnih i hemijskih otpadaka koje su početkom sedamdesetih godina 20. vijeka neodgovorno bačeni u more“, kaže italijanski novinar.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Znaci ministar jedne nezavisne drzave agituje da strana vojska postavi baze u toj zemlji... i to ce donijeti investicije jer ce tad Crna Gora biti "sigurna"...tj njihova teritorija.

Svojevremeno je prebistri kralj Nikola istu stvar napravio, pa je citavu Crnu Goru unistio i unazadio tolikod a se evo ni danas nemoze oporavit od te zajebancije. Evo ih opet....

Nikad se ludi nece pameti nauciti.

A ovi ministar i svi ovi sto agituju su dobili pare i dobice i bonuse kad ve privedu k cilju. A vi ce te da gledate NATO baze i necete smjet privirit ni prigovorit da ne dobijete po prknu. Ima da rade sta hoce.

Slatka mama, no bi na udicu
    Last edited by Ego_and_his_own; 26-11-10 at 04:54.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Ovi iz NATO-a su stvarno djavoli, pravi vragovi, zrnu biblijske dobrote nemaju

Meni je mali posao oce li doc NATO ili ne, sve dok direktno na mene ne utice, to su vojne stvari, vojska, meleoni, sto ce coek jedinka tu protiv toga zapta i zuluma
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ja vishe VJERUJEM onima koji komanduju sa NATO snagama,
    nego REGIONALNIM LIDERIMA,
    ali da budem do kraja ISKREN, NATO shtiti JAMERICHKE interese,
    ali biti pod NATO KISHOBRAN,
    ili na baLJkanskoj VJETROMETINI, dhje nas samo u proshlom stolecu VODJE vode u klanje po kucama u 5-6 navrata, na KISHU, BLJESKOVE, OLUJE, RAT ZA MIR; I ODBRANU REVOLUCIJE I UGROZENOG SRPSKOG NARODA,

JA BIRAM NATO-MOJE ZLATO,
    ali nije ZLATO sve shto SIJA,
    al je bolje no RUSIJA.
    Nije shija no je VRAT,
    al je RAT, za mnoge bio BRAT.
    Last edited by milovan; 26-11-10 at 11:20.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

eve prvi puta da se slozim sa ovim cojekom, svaka cast
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Nino_pg View Post
    NATO bombe zagadile Jadran?

Italijanski novinar Đani Lanes otkrio je javnosti stravične podatke o prikrivanim zonama u Jadranskom moru u koje su NATO bombarderi odbacili neiskorišćene bombe, prenose Večernje novosti.

"Na dnu mora ispred obale italijanskog Pezara, nešto više od 50 milja od obale Istre i kvarnerskih ostrva, leži veliki broj bombi iz Drugog svjetskog rata, ali i iz NATO misije, kada je 1999. godine bombardovana Srbija. Zastrašujuća je koncentracija otrovnih hemikalija u tom dijelu Jadranskog mora. A pošto bombe nosi morska struja, radi se o pokretnoj oružarnici smrti“, tvrdi poznati italijanski novinar Lanes.

Kako pišu Novosti Lanes često piše o trgovini oružjem i radioaktivnim otpadom.

Sada je otkrio da NATO i italijanska vlada lažu, kako kaže, o svega šest zona u Jadranskom moru u koje vojni avioni smiju da izbace neiskorišćene bombe uoči povratka u bazu. Lanes je utvrdio da u Jadranu postoje čak 24 deponije smrtonosnog đubrišta “na crno”, od kojih su neke unutar italijanskih i hrvatskih teritorijalnih voda.

"Iako su dozvoljene zone posijane od Otrantskih vrata, na jugu Jadrana, pa sve do Tršćanskog zaliva, na sjeveru mora, piloti projektile odbacuju i na drugim tačkama, unutar italijanskih i hrvatskih voda“, tvrdi Lanes, a prenose Novosti.

"Podatak da NATO bombarderi rakete i bombe koje ne iskoriste u misijama (a sa kojima ne smiju da slete) ne odlažu samo u posebnim zonama u međnarodnim vodama Jadranskog mora, već to čine i u neposrednoj blizini obala, jeste šokantan“, prenose italijanski mediji.

Lanes kao dokaz nudi podatke o masovnim uginućima kornjača i delfina koji su detektovani uz italijansku obalu.

On pominje i podatke do kojih je došao na italijanskom poluostrvu Gargano, koje leži nasuprot hrvatskog ostrva Vis.

"Na tom poluostrvu nema industrijskih pogona, a naseljenost je rijetka. Nameće se pitanje šta je izvor svih tih kancerogenih bolesti? Dijagnoze ljekara i statistiku oboljelih ukrstio sam sa stepenom zagađenja mora koje izaziva vojni arsenal u dubinama Jadrana, ali i velika količina radioaktivnih i hemijskih otpadaka koje su početkom sedamdesetih godina 20. vijeka neodgovorno bačeni u more“, kaže italijanski novinar.

aha pretpostavljam ronio je tu, vidio sve to , ima slike, a ja recimo sam donio danas pretpostavku da su mrtvi mravi ispred moje kuce u andrijevici nadjeni u rupi od jedne povece bakandze, zapravo , umrli od crvenog mulja ponijetih vjetrom preko komova iz kapa do andrijevice
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Ne znam smijem li ja glasat u ovoj anketi?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Naravno, prenesite vase iskustvo jer ste vi vec clanica NATO-a .
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    Alternative tesko da ima, posebno sto ce i sama CG biti okurzena NATO zemljama, kao sto vec jeste.
    A to si rekao kao da će nas bombardovat ako se ne priključimo sa njima u NATO...
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thumbs up

Ne da sam za ulazak u Nato, nego sam i za ulazak Amerikanaca u CG i preuzimanje svih bitnih funkcija u ovoj nesretnoj drzavi.

Moj san je da Crna Gora jednog dana postane 51 drzava Amerike!

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Ne.
    Nema potrebe, ne prijeti nam nikakva opasnost. I da, mislim da nas srbija nece napasti i da nece biti gradjanskog rata i da ce sve u cg bit mirno kao sto je sad.
    Ako bude prijetila opasnost neka moze se uci.
    Jer kolko mislim nato je vojni savez?
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    1,085
    Thanks Thanks Received 
    3,198
    Thanked in
    2,429 Posts

Ti mislis da se tu ulazi kao u prodavnicu?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tako mi tog iskustva.

ALAL VERA!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ja bi da uđemo i mi u njih i oni u nas.

Thanks Thanks Given 
    1,085
    Thanks Thanks Received 
    3,198
    Thanked in
    2,429 Posts

Pa,da cujemo bracodubrovnik...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A i sto ce nam NATO kad 'na Balkanu ritam tugu mrvi'?

Thanks Thanks Given 
    645
    Thanks Thanks Received 
    75
    Thanked in
    50 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    Ja vishe VJERUJEM onima koji komanduju sa NATO snagama,
    nego REGIONALNIM LIDERIMA,
    ali da budem do kraja ISKREN, NATO shtiti JAMERICHKE interese,
    ali biti pod NATO KISHOBRAN,
    ili na baLJkanskoj VJETROMETINI, dhje nas samo u proshlom stolecu VODJE vode u klanje po kucama u 5-6 navrata, na KISHU, BLJESKOVE, OLUJE, RAT ZA MIR; I ODBRANU REVOLUCIJE I UGROZENOG SRPSKOG NARODA,

JA BIRAM NATO-MOJE ZLATO,
    ali nije ZLATO sve shto SIJA,
    al je bolje no RUSIJA.
    Nije shija no je VRAT,
    al je RAT, za mnoge bio BRAT.
    ahahahahahahahaha, post rodjendanska inspiracija!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Naša iskustva kažu da ovo ništa ne valja. Evo otvorilo se stotine nekakvih novih vojnih baza, američki vojnici siluju po mjestima gdje su baze, stalno nekakve flote patroliraju Jadranom i zagađivaju more, padobranci iz vedra neba skaču na plaže pune turista...

Sad bez zaje*ancije, ja nikakvu promjenu nisam vidio niti na bilo koji način osjećam da smo u toj organizaciji. Moji bivši vojnici kažu da im je super. Zarađivaju više nego što su mogli sanjat da će u vojsci zarađivat. Eto, ne vidim razloga da neka država poput Crne Gore ne postane članica NATO-a.

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Quote Originally Posted by aLaPaCha View Post
    Ti mislis da se tu ulazi kao u prodavnicu?
    Njih briga ocemo li uc.
    Ne znacimo im nista.
    Nece nas nato napast.
    Okruzeni smo njim (bicemo uskoro skroz).
    Ne vidim opasnost. Jesam li glup?
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Page 2 of 199 FirstFirst 1234561252102 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)