Jebes sliku, auto je odlican.
Fabijoni mogu li se Alpine servisirat u bilo koji bmw serivis ili ? I što se tiče dorade motora , što mu sve mijenjaju ?
Naravno da mogu.
Razlike - zavisi od motora do motora. Uglavnom blok je isti u 90% slucajeva, a iako nije isti onda razlike su premale. Posto Alpinini motori su "charged", onda podrazumijeva se da ide kovana radilica, niza kompresija, drugi cilindri (koje u zadnje vrijeme radi Mahle). I kompressori su posebni, cak imaju i specijalno ime, Nautilus bla bla bla...a tu je i upstream ventil koji kontrolise kompresor. I elektronika je updateovana. Mjenjaci su isti, osim prenosa, TC-a i elektronike.
Rekao bih da motori imaju nekih 30% Alpininih djelova, NSX bi znao bolje.
TAKUMI
Znači ako što crkna od tih 30% onda se naručuje iz Njemačke a mala je vjerovatnoća da se crknut... Čudi me onda da niko kod nas nema Alpinu a kupuju AMG-ove posrane koji koštaju više od recimo Alpine B7. Vala da imam velike pare ne bih pogledao S65 pri Alpini...
zasto?
ni ja ne bi ima obraza da je vozim da mi se sprda pola svijeta na bimmer forume![]()
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
ubacen je kolko ja cuh od x5 4.4![]()
Posra se u onakvo auto...
A S65 je za 1000 svjetlosnih godina ispred B7, tako da...![]()
If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.
I to što kažeš http://www.m5board.com/vbulletin/alp...ml#post1384947
![]()
i sto je tu merak??
ne odnosi se to na tebe nego na onu alpinu iz budve sto ima pogon na sve 4 klocne
Last edited by appelle moi; 10-11-10 at 00:19.
Koji, put drzi kao Figa, u poredjenju sa SEDAMXX.
P.S. imate na youtube test S63 AMG protiv 760 (obicnog, ne Alpina ili tako nesto) by Top Djir pa pogledajte what's what.
TAKUMI
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks