A što ga puniš gorivom kad ide na plin ? Na prvu sliku imaš trećinu goriva a na ovu drugu je pun goriva ?
Pa recimo zimi mi trebaju 10 litara mjesecno, a posto pumpa ne voli kad nije pokrivena onda ga najvise ovako vozim, pogotovo ljeti. Sad mi ima oko 20 litara. Jos malo i ide tankanje opet, do cepa.
Zimi, nivo ne mora da bude iznad gornje tacke pumpe, ako ne vozis negdje dugo jer pumpa ne moze da se zagrije.
I jos nesto, ljeti benzin isparava i sve to ide u usisnu granu, i to znaci da mi je potrosnja plina manja, za nijansu.
TAKUMI
Sve zavisi od auta, tj motora i transmisije... Meni je do 3000RPM miran, od 3500RPM zvuk počinje da me "zove" ... Preko 4000RPM me zakucava. :oops:
dobro kod vas sa v6+ je drugacije![]()
ja sam na moga navikao da pred kraj mjeseca saltam na 2000rpm , a oko prvog na mnogo visepa sve kako datum odmice nize i nize
ps. sad ozb. ja sam nesto navikao na saltanje tu izmedju 2000-3000rpm nikad nize , i to mi je ono normalna potrosnja , a preko 3000rpm ono stvarno hoce da pije ...
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
TAKUMI
vozite auto...ljudi..vozite auto...
ne pustajte da vas ono vozi kako ono oce
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Dosta cesto kad nema guzve, i najvise kad idem Tolosi - St. Aero.
TAKUMI
upravo tako auto je da se vozi
a kad kupujes auto razmislis da li je to za tebe, jer auto je najlakse kupiti ali treba ga servisirati,tankati iostalo
tipa kupis auto 3,4 hiljade kubika i onda gledas u obrtaje da li ti je presao 1740obrtaja jer ako jeste onda trosi
ljudi kupite 1,2 i onda se opustite, radi vam i na semafore i ispred prodavnice
jole ovo zadnje je za tebe![]()
Last edited by desha; 08-11-10 at 22:20.
Ja to ne radim zbog potrosnje, nego radim jer mi je lakse. Ne gledam kazaljku, znam da idem 50 i znam da je to ful cruising, i tada elektronika se stabilizuje i radi kako je motoru/mjenjacu najkomotnije.
NSX, Maddog, Trile (i drugi sto imate CC), potvrdite.
Vozio sam nekoliko puta RCC, kroz grad, e to je uzivancija. Auto ubrzava sam, stane kad stanu ovi ispred tebe, opet sam daje gas, sam vrti volan (KL) a ti kucas poruke i ne gledas naprijed uopste.
Last edited by Fabia_Elegance!; 08-11-10 at 22:30.
TAKUMI
ne bih se ja na taj rcc oslanjao...ti kucas poruke izleti pjesak rcc ga ne prepozna i ti odes u tvorza zbog SMSa za nagradnu igru
a i kako to vozis stalno 50 sa ccom, tipa zeleno ti je svijetlo i ti neces da ubrzas na 70 da prodjes bez obzira sto nema nikog okolo nego gazis kocnicu 10 metara prije semafora da bi stao na crveno i cekao 3 minuta?!
She is only here to annoy herself!
You got it. Ja uvijek tako radim, po 5 eura i kazem onome da ne znam oce li stat. Pogledaj slike gore.
Bok!
Na RCC mozes da se oslanjas, prepoznaje i pjesake i svaku prepreku.
Znas, u USA ne smijes da ubrzas pred semaforom ali ovdje smijes, tako da ako vidis da je zeleno pri kraju onda drzis plus ili direktno na gas i katapultiras, i onda opet smanjis na 50.
TAKUMI
Ma sad znam sto treba da radimo, u grad da vozimo samo prva i druga 50 na sat na 3500 rpm da ne bi Deshko pricao na forum da smo pickice.
TAKUMI
E,e. Ka da imamo 1.2 Corsu.
Mora da je mnogo zanimljiva ta voznja na CC, s tim sto sam primijetio da se tebi ne desava da neko iskoci ispred, prestroji ti se ispred nosa ili neki tako popularni manevar odradi.
I da, nista mi milije nema nego kad ga stisnem na sred bulevara i prodjem kroz zeleno a ono iza mene trepce![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks