Page 13 of 666 FirstFirst ... 3910111213141516172363113513 ... LastLast
Results 301 to 325 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

I vjernik i ateista i komunista i budista zna za dobrotu i ljepotu SPC

Thanks Thanks Given 
    1,472
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    2,759 Posts

uh. ne pogrešnom si putu stari.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

E sto me nadje od cuvara moje duse

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    I vjernik i ateista i komunista i budista zna za dobrotu i ljepotu SPC
    Zaboravio si Matiju, cisto da zaokruzis mantru.

Ne znam, da je promil SPC u Crnoj Gori cinila, kao sto je mom narodu cinila Katolicka crkva, zbilja bih precutao bilo sta. Ali ne, ovdje Crnogorci najvise vole da govore(i da rade) o stvarima o kojima pojma nemaju.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,729
    Thanked in
    1,087 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Zaboravio si Matiju, cisto da zaokruzis mantru.

Ne znam, da je promil SPC u Crnoj Gori cinila, kao sto je mom narodu cinila Katolicka crkva, zbilja bih precutao bilo sta. Ali ne, ovdje Crnogorci najvise vole da govore(i da rade) o stvarima o kojima pojma nemaju.
    računam da si rođen u nk,da su tvoji većinom iz ovih 13000 kvadratnih kilometara.što ti je to učinila katolička crkva?
    nemoj samo ka jedan na drugoj temi te je izjavio kako je vatikan komunizam uveo u yu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ocjene Kopilovića nijesu zvaničan stav Katoličke crkveOcjena monsinjora Andrije Kopilovića, koji je juče u Sarajevu zahtjev da skup REKOM-a napusti mitropolit CPC Mihailo objasnio riječima da CPC nije kanonska crkva, nije i zvaničan stav Katoličke crkve, kazao je kancelar Kotorske biskupije don Pavao Merdač.
    "Naš stav je da se mi ne miješamo u to otvoreno pitanje između Srpske pravoslavne i Crnogorske pravoslavne crkve. Mi ne možemo reći da li je neka pravoslavna crkva kanonska ili nije. To je zvaničan stav i zato mislim da ova izjava monsinjora Kopilovića ne može biti izjava katoličke crkve", rekao je Merdač.
    "Monsinjor Kopilović je na skupu predstavljao sebe ili eventualno biskupa koji ga je poslao, ne i cijelu katoličku crkvu", dodao je Merdač.
    "To bi, ako je to bilo u Sarajevu, trebala biti izjava kardinala Vinka Puljića ili predsjednika biskupske konferencije monsinjor Franja Komarice, ali i u tom slučaju samo za BiH", rekao je on za radio Antena M.
    Merdač je rekao da predstavnici katoličke crkve iz kotorske biskupije "ne bi sigurno tražili od nekog ko je pozvan da, zbog našeg sudjelovanja, napusti taj skup".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    računam da si rođen u nk,da su tvoji većinom iz ovih 13000 kvadratnih kilometara.što ti je to učinila katolička crkva?
    nemoj samo ka jedan na drugoj temi te je izjavio kako je vatikan komunizam uveo u yu
    Rekao sam mom narodu, a moj narod zivi i van Crne Gore.

Mozda taj "tvoj" lik i ne lupa gluposti. Sumnjam da je tako krupna stvar kao sto je komunizam mogao proci bez znanja, a ko zna, i mozda ucestvovanja Vatikana.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,729
    Thanked in
    1,087 Posts

Rekao sam mom narodu, a moj narod zivi i van Crne Gore.

Mozda taj "tvoj" lik i ne lupa gluposti. Sumnjam da je tako krupna stvar kao sto je komunizam mogao proci bez znanja, a ko zna, i mozda ucestvovanja Vatikana.
    Sad i ti lupaš gluposti.
    Aj da preformulišem pitanje i direktno postavim: po čemu se stvari koje radi katolička crkva razlikuju od onih koje radi pravoslavna?
    Ako ne znaš na koje stvari mislim pomoću ti: pedofilija,pokrštavanje drugih vjera,protjerivanje "nevjernika", satanizovanje neistomišljenika,podrška ratovima i ratnim zločincima,pomoć i podrška istim, nelegalni poslovi, šišanje svojih vjernika(brava).Ako ti je malo mogao bih napravit prošireni spisak.
    E da, tvoj istomišljenik a izgleda i ti niste upoznati da je upravo Vatikan bio najveći zagovornik nestvaranja YU.I jedne i druge.Zašto, pa logično je.Isto ka i što je SPC bila zagovornik protiv otcjepljenja Cg.Ne poklapa se sa njenim interesima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Sad i ti lupaš gluposti.
    Aj da preformulišem pitanje i direktno postavim: po čemu se stvari koje radi katolička crkva razlikuju od onih koje radi pravoslavna?
    Ako ne znaš na koje stvari mislim pomoću ti: pedofilija,pokrštavanje drugih vjera,protjerivanje "nevjernika", satanizovanje neistomišljenika,podrška ratovima i ratnim zločincima,pomoć i podrška istim, nelegalni poslovi, šišanje svojih vjernika(brava).Ako ti je malo mogao bih napravit prošireni spisak.
    E da, tvoj istomišljenik a izgleda i ti niste upoznati da je upravo Vatikan bio najveći zagovornik nestvaranja YU.I jedne i druge.Zašto, pa logično je.Isto ka i što je SPC bila zagovornik protiv otcjepljenja Cg.Ne poklapa se sa njenim interesima.
    Nisi u pravu za mnogo toga, a pogotovo za ovo boldovano. Samo ne znam otkud ti ta ideja?
    Pedofilije ima u Pravoslavnoj crkvi, i za svaku je osudu. Licno se ne bih mnogo mislio oko bilo koje licnosti, ako cini slicno nesto. Ali, valjda znas da je uslov rukopolozenja pravoslavnog svestenika-zenidba. Zato je i kod rimokatolika pedifilija znatno rasirenija(sad mi pade na pamet kako je moguce da postoji takva rijec-bukvalni prevod-volim dijete, samo ne kaze na koji nacin).

Ovo o podrsci ratovima je, i da je tacna, sasvim izlizana. Prosto, neko je poceo da laze, to se primilo kod odredjenih medija, i to je ostalo tako.

Ne znam o kakvom sisanju pricas. Covjek je slobodna volja, Gospod je dao slobodu covjeku, i valjda je njegova slobodna volja da cini to sto cini. Je li tebe neko "osisao"? Je li osisao nekog koga ti znas, ili si vidio nesto slicno? Samo lupetanje bez ikakvog osnova, u principu rekla-kazala.

Ili nisi dobro procitao, ili nisi bas ukapirao. Nigdje nisam napisao da je Vatikan ucestvovao u nametanju komunizma, samo sam napisao da bi me cudilo da u tom ogromnom projektu nije ucestvovao.
    Naravno da je Vatikan ucestvovao u rusenju YU(uz Nemacku, i precutnu saglasnost ostalih sila), aktivno podsticuci bivsi sjeverozapad YU.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Ne znam o kakvom sisanju pricas. Covjek je slobodna volja, Gospod je dao slobodu covjeku, i valjda je njegova slobodna volja da cini to sto cini.
    Vidiš paradoksalno je da baš religijom čovjek tu slobodu sam sebi uzima
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Vidiš paradoksalno je da baš religijom čovjek tu slobodu sam sebi uzima
    Sve nam je dozvoljeno, ali nam nije sve na korist.
    Religija ne uzima slobodu, sve je stvar licnog izbora i kad se cini dobro, ali i kad se cini zlo.

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,729
    Thanked in
    1,087 Posts

Nisi u pravu za mnogo toga, a pogotovo za ovo boldovano. Samo ne znam otkud ti ta ideja?
    Ooo,za boldovano sam i te kako u pravu.
    Primjer onog popa iz Bosne koji je mlade muslimanke krštava u vrijeme rata al da prije krštenja nešto odradi sa njima a nije bilo pričešće .
    Pokrštavanje naroda iz Sandžaka i Kosova pošto su te teritorije došle pod kontrolu Srbije i Crne Gore u Balkanskim ratovima.Čak je i sam kralj Nikola mora da se založi i prijetnjama naćera sveštenike i neke druge "mudre" da prekinu sa time.
    Srednji vijek i progoni i pokrštavanja bogumila.
    Imam ti skoro za cijelu istoriju postojanja primjere

Ili nisi dobro procitao, ili nisi bas ukapirao. Nigdje nisam napisao da je Vatikan ucestvovao u nametanju komunizma, samo sam napisao da bi me cudilo da u tom ogromnom projektu nije ucestvovao.
    Naravno da je Vatikan ucestvovao u rusenju YU(uz Nemacku, i precutnu saglasnost ostalih sila), aktivno podsticuci bivsi sjeverozapad YU.
    Znam ja što si ti napisao a ja sam samo mislio da je velika glupost uopšte na to i pomisliti.Vatikanu je bio cilj da obezbijedi vjersku premoć u Hrvatskoj,Sloveniji i Bosni a ne zarad mušmula nego za pare.Đe su vjernici tu su i prilozi i keš,keš,keš.

Ne znam o kakvom sisanju pricas. Covjek je slobodna volja, Gospod je dao slobodu covjeku, i valjda je njegova slobodna volja da cini to sto cini. Je li tebe neko "osisao"? Je li osisao nekog koga ti znas, ili si vidio nesto slicno? Samo lupetanje bez ikakvog osnova, u principu rekla-kazala.
    Netačno,ljudi su skloni grijehu a popovi dobri psiholozi.Izuzetno dobro umiju da obrade ljude i nametnu im mišljenje.Vjernici svoje grijehe i grižu savesti pokušavaju da speru novcem i slijepo slušajući popa.U isto vrijeme opet se spremaju da pogriješe pa to ide u krug.
    Nije džabe ostala ona."Uzmi Bože što je tvoje,ono što pane to je moje".Biznis.

Ovo o podrsci ratovima je, i da je tacna, sasvim izlizana. Prosto, neko je poceo da laze, to se primilo kod odredjenih medija, i to je ostalo tako.

Ona Amfi laže,jer je poziva na boj.
    Onda lažu i drugi sveštenici.Makar je tih snimaka bilo dosta.Ne fali ih.Pa i na tv su se često vrćeli.To je ka da rečeš kako se DPS oduvijek zalagao za mir
    Potraži i isprati kako je SPC žuđela za osnivanje Kraljevine Yu i za novim teritorijama i potraži što je "Krvava litija" tj događaj koji se desio pošto im je na tren ugrožen primat
    Last edited by Dutch; 05-11-10 at 22:10.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Danas sam neđe čuo da je Crna Gora na listi zemalja UN po kvalitetu života zauzela 44 mjesto i da je druga u regiji poslije Slovenije, ali mislim da ova vijest neće bit zanimljiva ni medijima ni građanima, ni političarima...Nema crkve, jezika i nacije.
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,729
    Thanked in
    1,087 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Danas sam neđe čuo da je Crna Gora na listi zemalja UN po kvalitetu života zauzela 44 mjesto i da je druga u regiji poslije Slovenije, ali mislim da ova vijest neće bit zanimljiva ni medijima ni građanima, ni političarima...Nema crkve, jezika i nacije.
    I ja sam čuo da mi sjutra stiže 50000 eura na ruke no sam možda sanja.Ne znam,nadam se da će me ujutro probudit neki čiko sa podebelom kovertom.
    Bajke su na drugi sprat.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I ja sam čuo da mi sjutra stiže 50000 eura na ruke no sam možda sanja.Ne znam,nadam se da će me ujutro probudit neki čiko sa podebelom kovertom.
    Bajke su na drugi sprat.
    Evo nađoh i za tebe...dako naučiš ponešto.

Crna Gora je, prema kvalitetu života za ovu godinu, 49. na listi od 169 zemalja, što je najbolji rezultat među državama regiona, pokazao je izvještaj Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP)prenijela je Mina-business .

Prema izvještaju, u koji je agencija Mina-business imala uvid, Indeks ljudskog razvoja (HDI) Crne Gore iznosi 0,769, sa očekivanom starosti stanovništva od 74,6 godine, bruto nacionalnom dohotkom po stanovniku od 12,49 hiljada USD i prosječnim trajanjem školovanja od 14,4 godine.

HDI je uveden kao alternativa konvencionalnim mjerama nacionalnog razvoja kao što su nivo nacionalnog dohotka i stopa ekonomskog rasta i predstavlja kompozitnu mjeru tri osnovne dimenzije ljudskog razvoja među kojima su zdravstvo, obrazovanje i prihodi.

Crna Gora se na listi UNDP-a našla ispred Hrvatske koja je 51, Bosne i Hercegovine (BiH) koja je zauzela 68. mjesto, Srbije na 60. i Makedonije na 71. mjestu.

Od zemalja bivše Jugoslavije ispred Crne Gore nalazi se jedino Slovenija, koja je na 29 mjestu.
    Last edited by OSCAR; 05-11-10 at 22:35.
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

@Dutch, stvarno ne znam o tom pokrstavanju uoci I svjetskog rata. Samo isto tako sam siguran da su to bili sporadicni slucajevi, da nisu valjda bi se promijenila demografska slika u tim djelovima Srbije.

Ova glupost o popu je za dobar vic, a vjerujem da tema nisu bas bogumili. Daleko bi se otislo.

Vatikan je mocna organizacija sa interesima sirom planete. Zato sam skloniji misljenju da su oni znali sta ce se desavati u vezi komunizma, a ne bi me cudilo i da su ucestvovali u tome. Oduvjek ih je zanimao pohod na istok, a racunali su, vjerujem, da ce lakse naci kes, kao sto kazes, ako naspram sebe imaju bezumnike komunisticke, nego cuvare pravoslavlja carsku porodicu Romanov.

Vrlo si sklon humoru, pa sam ovaj dio o psiholozima tako i shvatio.

Sto se mitropolita tice, svi mu spocitavaju huskanje na rat, samo postoji mala sitnica-toga nema. Izvlacenjem iz konteksta se moze svasta prisiti.

Sta je problem sa krvavom litijom(posto idem u crkvu, i poznajem se sa dosta vjerujucih ljudi, tako sam davno cuo za taj skandal) i odnosom SPC u tom dogadjaju?

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

kako si ti 1 naivan lik

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

kako si ti 1 naivan lik
    Ovdje o crkvi pisu jedino oni koji ne idu u nju, a ni pojma nemaju o njenom funkcionisanju+sto su listom ateisti. AKo nemas pojma, samo zaobidjes.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ova procjena je dosta REALNA,
    jer nema DRZAVE POD KAPOM NEBESKOM,
    da se sa manje rada, BOLJE I DUZE ZIVI I DUZE SHKOLUJE.

Ali u drugom grmu lezi zec,
    dali je to STANJE ODRZIVO I STABILNO ????
    Ako 13 000 firmi ne placa svoje obaveze, i duguju 230 miliona.
    ako imamo 112 000 peMzionera, i 53 000 javnih sluzbenika i namjeshtenka,
    i ako otplata kredita kasni u visini od milijardu eura,
    i ako znamo,
    da smo samo ove godine potroshili 430 miliona od EPCGe i 200 miliona OBLIGACIJA, i da nece biti dovoljno novca u BUDZETU, za sve preuzete obaveze.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

da se rasproda to što ima pa fino azil u Rusiju kod starih prijatelja karića i miloševića, eto ih i dan danas uživaju tamo sa parama popljačkanim iz Srbije..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Crna Gora se na listi UNDP-a našla ispred Hrvatske koja je 51, Bosne i Hercegovine (BiH) koja je zauzela 68. mjesto, Srbije na 60. i Makedonije na 71. mjestu.

Od zemalja bivše Jugoslavije ispred Crne Gore nalazi se jedino Slovenija, koja je na 29 mjestu.
    Sto bi rekao Predrag Sekulic - nije mi jasna metodlogija po kojoj dolaze do takvih podataka
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,729
    Thanked in
    1,087 Posts

@Dutch, stvarno ne znam o tom pokrstavanju uoci I svjetskog rata. Samo isto tako sam siguran da su to bili sporadicni slucajevi, da nisu valjda bi se promijenila demografska slika u tim djelovima Srbije.
    Plav preko 3000,Peć oko 10000 po izvještajima koje je sačinila komisija a koju je Nikola I sastavio.

Ova glupost o popu je za dobar vic, a vjerujem da tema nisu bas bogumili. Daleko bi se otislo.
    Toga popa pokušavaju evo 15 godina da u Bosnu dobiju za suđenje.Više desetina žena je podnijelo tužbu za silovanje.Vladika Kačavenda je u pitanju.Svjedočenja u postupku protiv Predraga Kujundžića.Inače fin čiča, srbi su se molili da ne dođe na mjesto patrijarha kojim slučajem.Čak bi i Risto bio melem na ranu u odnosu na tog gmaza.

Vatikan je mocna organizacija sa interesima sirom planete. Zato sam skloniji misljenju da su oni znali sta ce se desavati u vezi komunizma, a ne bi me cudilo i da su ucestvovali u tome. Oduvjek ih je zanimao pohod na istok, a racunali su, vjerujem, da ce lakse naci kes, kao sto kazes, ako naspram sebe imaju bezumnike komunisticke, nego cuvare pravoslavlja carsku porodicu Romanov.
    Vatikan je imao izuzetno dobre odnose sa Romanovima.Ako se ne varam Moskva je čak bila i grad sa najviše katoličkih crkava u jednoj pravoslavnoj zemlji.Ljepota je što su pod komunistima svi bili jednaki a crkvi nijednoj to ne odgovara.

Vrlo si sklon humoru, pa sam ovaj dio o psiholozima tako i shvatio.

Sto se mitropolita tice, svi mu spocitavaju huskanje na rat, samo postoji mala sitnica-toga nema. Izvlacenjem iz konteksta se moze svasta prisiti.
    Nesretnik,vazda li mu izvuču dušmani iz konteksta a on jagnje jedno.Pa i u Srbiji ga zovu Risto Sotona kud ćeš dalje.

Sta je problem sa krvavom litijom(posto idem u crkvu, i poznajem se sa dosta vjerujucih ljudi, tako sam davno cuo za taj skandal) i odnosom SPC u tom dogadjaju?
    Pa demonstracije je organizovala SPC a sve u cilju da se spriječi potpisivanje Konkordata.Sa njim bi crkve bile izjednačene po pravima.Nije baš da je policija napala popove .Militatno krilo izgleda da je i tad postojalo
    Last edited by Dutch; 06-11-10 at 09:45.

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,729
    Thanked in
    1,087 Posts

Evo nađoh i za tebe...dako naučiš ponešto.

Crna Gora je, prema kvalitetu života za ovu godinu, 49. na listi od 169 zemalja, što je najbolji rezultat među državama regiona, pokazao je izvještaj Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP)prenijela je Mina-business .

Prema izvještaju, u koji je agencija Mina-business imala uvid, Indeks ljudskog razvoja (HDI) Crne Gore iznosi 0,769, sa očekivanom starosti stanovništva od 74,6 godine, bruto nacionalnom dohotkom po stanovniku od 12,49 hiljada USD i prosječnim trajanjem školovanja od 14,4 godine.

HDI je uveden kao alternativa konvencionalnim mjerama nacionalnog razvoja kao što su nivo nacionalnog dohotka i stopa ekonomskog rasta i predstavlja kompozitnu mjeru tri osnovne dimenzije ljudskog razvoja među kojima su zdravstvo, obrazovanje i prihodi.

Jel se to pravi na osnovu parametara koje im MONSTAT dostavi?

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,729
    Thanked in
    1,087 Posts

da se rasproda to što ima pa fino azil u Rusiju kod starih prijatelja karića i miloševića, eto ih i dan danas uživaju tamo sa parama popljačkanim iz Srbije..
    Maxe,ledno je tamo.Ima lijepih državica u Atlantskom i Tihom okeanu,pa Južna Amerika,Afrika.Ne bih se ja pomijeta na njihovo mjesto.Davno su ostavili vunjene čarape i đilad.Evo ima 20 godina.

Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post
    Sto bi rekao Predrag Sekulic - nije mi jasna metodlogija po kojoj dolaze do takvih podataka
    Ako Šakota Đurović ili Zoran Sekulić primaju platu 5000eura, a radnik u prosvjetu ili piljaru 300eura,prosječna plata je 2650 eura.Eto ti metodologija (sad će im i regres i topli obrok uračunat u 300,da ne bude 320 slučajno jer se režu troškovi)
    Last edited by Dutch; 06-11-10 at 09:20.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Plav preko 3000,Peć oko 10000 po izvještajima koje je sačinila komisija a koju je Nikola I sastavio.

Toga popa pokušavaju evo 15 godina da u Bosnu dobiju za suđenje.Više desetina žena je podnijelo tužbu za silovanje.Potražiću kasnije ime neđe.

Vatikan je imao izuzetno dobre odnose sa Romanovima.Ako se ne varam Moskva je čak bila i grad sa najviše katoličkih crkava u jednoj pravoslavnoj zemlji.Ljepota je što su pod komunistima svi bili jednaki a crkvi nijednoj to ne odgovara.

Nesretnik,vazda li mu izvuču dušmani iz konteksta a on jagnje jedno.Pa i u Srbiji ga zovu Risto Sotona kud ćeš dalje.

Pa demonstracije je organizovala SPC a sve u cilju da se spriječi potpisivanje Konkordata.Sa njim bi crkve bile izjednačene po pravima.Nije baš da je policija napala popove .Militatno krilo izgleda da je i tad postojalo
    I sta je bilo sa te 3000, odnosno 10000 u Peci? Da nisu mozda postali Srbi? Pa ni danas nema u Plavu toliko pravoslavnih, a kamoli tada.

Ako je tacno za tog popa, onda je to skandal prve vrste. Ali, kakve to veze sa crkvom ima? Kakve veze ja imam sa B.(ovim sto je sad isporucen iz Spanije u Bih, osim sto smo sugradjani, i ucili jedno vrijeme zajedno)?

Da nisi malo pomijeso Rusko carstvo sa Austrougarskim? Tu idile nije moglo biti, ali jeste nekakvog respekta. Carica je bila rimokatolkinja, naravno primila pravoslavlje, djeciji ucitelj je bio rimokatolik, ali sve to ne govori nesto o nekoj idili. Opet ti kazem, nema varijante da Vatikan nije znao sta se desava i planira. Ne znam sta ce se desavati ubuduce, vjerujem da do priblizavanja crkvava moze(i mora) da dodje. Ovo je izrazito tesko vrijeme za hriscanstvo, jednostavno ce se morati jedni sa drugima i sretati i saradjivati. Evo sjajan gest monsinjora dr Andrije Kopilovica moze samo jacati veze izmedju crkava. Licno, od 2013.godine ocekujem tjesnju i cvrscu saradnju. Tada se ocekuje dolazak pape u Nis, i svakako ce to relaksirati odnose izmedju crkava.

Mitropolit je uvazen u citavom hriscanskom svijetu(i pravoslavnom i rimokatolickom). To sto ga neki bogoborci ruze, pa kakve veze ima. U Srbiji ga napada narkoman i saradnik zemunskog klana. Pa to je cast kad te takva olos napada.

Konkordat u Srbiji nije tada bilo pitanje ravnopravnosti, nego pokusaja Rimokatolicke crkve da ima preimucstvo nad pravoslavnim, i da se umijesa ne samo u crkvene, nego i u opste drustvene poslove. Pa pitam se kako bi se mi pravoslavni proveli da pomislimo tako nesto. Sto se svestvenstva tice i zandarmerije, siguran sam da su svestenici napali prvi. Jos tada su, naime, zandari prihvatili smjernice Evropske Unije, i nisu mlatili bez ako su morali.

Page 13 of 666 FirstFirst ... 3910111213141516172363113513 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)