Page 8 of 666 FirstFirst ... 4567891011121858108508 ... LastLast
Results 176 to 200 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,936
    Thanked in
    3,986 Posts

Zaboravih Pobjedu da prokomentarišem: suva je istina da nisu žutilo. Njima sivilo mnogo više odgovara.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    2,331
    Thanks Thanks Received 
    5,873
    Thanked in
    2,046 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Bice da su Vanja&Medo&CO u pravu
    Bla je delegacija Hrvatskih investicionih fondova na pregovorima da otkupe ove dionice sto je Vlada povratila,ali su ostali kratkih rukava.Nije spekulacija da se krece u oplemenjivanje aluminijuma,vec je to druga polovina naredne godine.Ko ima dionice neka ih ne prodaje

minjo druže ja sam u poslu koji je jednim dijelom povezan sa prozvodima od aluminijuma i mogu ti reći da je zadnje dvije godine kasapnica između prerađivača sa smanjivanjem cijena pa možeš mislit đe su ovi "naši" koji ga samo proizvode a ne prerađuju.
    Evo jedna mala sličica od prije neki dan iz luke trst đe ne možeš proći od rusalovog aluminijuma i kako kažu samo se gomila.

Inače cijena tone prerađenih proizvoda je cijena alu na berzi plus 2400 dolara pa ko oće neka računa đe je KAP u svemu tome.
    Last edited by remark; 27-10-10 at 13:37.

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,729
    Thanked in
    1,087 Posts

Pa ko je kad zajebo Crnogorca za pare?
    Dafina,Gazda Jezda,Lomi,Veskobar i još makar desetina.
    Silni planovi za puževe,činčile .Svi su nas živi zajebali i izložili

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja se nidje do sada na berzi nijesam zajebao,kao ni kada sam za 55 eura kupovao vaucere pa kasnije ih prodavao za 2000,ni sa elektroprivredom kad niko nije kupovao akcije.
    Rusal gomila aluminijum i kontrolise ovu cijenu na berzi,Te akcije ce da vrijede !!!
    Last edited by minjo; 27-10-10 at 17:08.

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,729
    Thanked in
    1,087 Posts

ne ne,niko se u cg na berzu nije zajeba.ti onda mora da imaš dobre prijatelje u vladu s obzirom da sve što se vrti na ove 2 berze oni štimuju kako im leži.što vlada što kumovi

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Brate Dutch, ja sam znaVa da ce me neko zajebat za te vaucere, zato sam ja moje prvi dan proda, 255 eura, Telekomove
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,729
    Thanked in
    1,087 Posts

mene je falilo par mjeseci da ih dobijem a roditelji su imali 2 komada u nesrećni crnagoracoop.u jedan tren su dogurali bilo na 3000.ja zapeo da se proda(padaše mi nam na neku karivolicu i bravariju na kuću) no ovi ka da su u banku metnuli na štednju.sad naravno vrijede puno više

Thanks Thanks Given 
    2,331
    Thanks Thanks Received 
    5,873
    Thanked in
    2,046 Posts

Kako ono kažu: akcije treba prodat u momentu kad ti guzica najviše zine a to je mnogo teško

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default VladiČin han 27. 10. 2010 press

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,729
    Thanked in
    1,087 Posts

obična glupost i žuto crna štampa.umrijet od gladi nije tako lako,pogotovo u ovom dobu godine kad još ima biljaka a ako su ga mačke pojele i on je moga neku prije negoli je umro da mlatne.novinarska senzacija.vjerovatno je bio bolestan i možda srčani ili moždani udar ga ubili.

Thanks Thanks Given 
    1,472
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    2,759 Posts

CRNA GORA U DECEMBRU DOBIJA PIKPAY SISTEM PLAĆANJA NA INTERNETU

U vrijeme kada se neki domaći kvalitetni internet servisi gase (mapiraj.me, desavanja.me), drugi se stidljivo pojavljuju, prvi crnogorski ICT magazin Bit jedva sastavlja kraj s krajem (ne izlazi ovog mjeseca), a na domaćem internet prostoru jedva da ima naznaka on-line oglašavanja, neki novi klinci su riješili da se oprobaju i ponude i Crnoj Gori uslugu kakvu su ponudili u regionu. A ekipa je, što je zanimljivije, iz Bosne i Hercegovine, gdje je internet penetracija preko 10 odsto niža od naše, i iznosi oko 32 procenta.
    PikPay je novi internet servis koji će, uz bosanskohercegovačko, biti ponuđen korisnicima na crnogorskom, te srpskom i hrvatskom tržištu početkom decembra. Slično američkom servisu za elektronsko plaćanje PayPal, PikPay će omogućiti novi način plaćanja putem Interneta. No, da li PikPay može biti alternativa za PayPal?

Emir Pilavdžić, jedan od osnivača PikPaya, smatra da njihova usluga može biti jednako zanimljiva korisnicima, kao i globalno prihvaćen sistem čiji je vlasnik američka kompanija eBay. Pilavdžić se ne plaši PayPal servisa. Kaže da je “bolje raditi kada imate konkurenciju”. Ne vjeruje da će eBay, i kada Crnu Goru doda na PayPal listu, kao i na drugim tržištima u regionu, omogućiti korisnicima pun kapacitet servisa, koji podrazumijeva i prijem i slanje novca. U tom smislu, PikPay će odmah omogućiti dvosmjeran transfer. Osim toga, jedan od osnivača balkanskog PayPala očekuje da će korisnici izabrati njihovu uslugu i zbog niza drugih povoljnosti.
    - Ponudićemo niže provizije od PayPala, mogućnost podizanja novca direktno sa bilo kojeg bankomata u svijetu sa PikPay MasterCard karticom, mogućnost plaćanja na bilo kojem POS terminalu bez naknade – navodi Pilavdžić.
    Kao posebno važnu on naglašava mogućnost rezervisanja sredstava samo za plaćanje putem interneta.

- To je veoma bitno, jer se korisnici kartica najčešće plaše on-line plaćanja karticom koja je vezana za njihov bankovni račun ili kreditnom karticom na kojoj imaju veliki limit – kaže on. Garanciju usluga na PikPay servisu predstavlja velik nivo zaštite kao što je SSL i PCI DSS sertifikat u komunikaciji sa bankom. Tu su 3D Secure i Verified by Visa sigurnosni sistemi od Vise i MasterCarda.
    - Oni imaju rigorozne uslove poslovanja koje je naša kompanija nakon više mjeseci implementiranja uspjela zadovoljiti – kaže Pilavdžić.
    PikPay će omogućiti dva načina plaćanja: PikPay pripejd MasterCard karticom na fizičkim POS terminalima i internet prodavnicama koji nisu uključeni u PikPay sistem; te autorizacijom korisničkog profila u ovlaštenim PikPay Store i PikPay Web Payment internet prodavnicama. Novcem na PikPayu korisnik će raspolagati putem internet interfejsa, a biće moguće prebacivati sredstva sa jednog na drugog korisnika putem PikPay MoneyTransfer usluge. Svaki korisnik će dobiti novu PikPay MasterCard karticu tako da se servis neće vezati za postojeću karticu određene banke.

Sredstva se na PikPay profil mogu dodavati putem postojećih kreditnih kartica, bankovnog transfera, te uplatom drugih korisnika. Gotovinu će biti moguće skinuti sa PikPay računa, uz PikPay karticu na svakom bankomatu.
    Za crnogorsko, kao i tržišta u regionu, PikPay će biti privlačan i jer je lokalizovan, pa korisnici usluge mogu očekivati i tehničku podršku, koja će biti dostupna putem elektronske pošte ili telefonom, na lokalnom jeziku.
    Osim ponude novog servisa, osnivači balkanskog sistema elektronskog plaćanja će na crnogorskom tržišištu tim potezom otvoriti i nova radna mjesta.

- Planiramo zaposliti nekoliko komercijalista i administrativnih radnika koji će pokrivati i modernizovati crnogorsko tržište, kada je u pitanju on-line plaćanje i naplata. Naše sjedište će biti u Podgorici, a svi zainteresovani nas mogu kontaktirati putem naše PikPay.me stranice – kaže Pilavdžić, dodajući da je u planu i saradnja sa lokalnom privredom, no nije želio precizirati o kakvim je projektima riječ.
    Osnivači PikPay servisa će svoju kampanju uglavnom zasnivati na pozitivnom iskustvu i preporukama korisnika.

- Ubijeđeni smo da će ovaj servis sam od sebe rasti, jer on-line naplata predstavlja problem za koji još nijedna kompanija nije dala potpuno rješenje, koje podrazumijeva i plaćanje i naplatu, na ovim prostorima. Potreba za takvim servisom je ogromna – smatra Pilavdžić, dodajući kako vjeruje da će pokretanje PikPay-a biti odskočna daska za razvoj internet poslovanja na teritoriji bivše Jugoslavije. A što se Crne Gore tiče, on je veliki optimista.
    - Kad su biznis i turizam u pitanju, Crna Gora je \"obećana zemlja\", tako da je nikako nismo željeli izostaviti iz ovog PikPay projekta. Tržište jeste manje od ostala tri (BiH, Hrvatska i Srbija), ali potreba za on-line naplatom je srazmjerno velika – kaže jedan od osnivača balkanskog PayPal-a.

Čekajući MID…

Globalno prihvaćen PayPal je, uz plaćanje kreditnim karticama, jedan od najpopularnijih sistema plaćanja na internetu. Nakon otvaranja profila na PayPalu, korisnik može da doda novac na svoj račun putem kreditne kartice ili bankovnog transfera u zemljama koje ga dopuštaju. Sa PayPal nalogom korisnik potom može da kupuje na svim lokacijama koje podržavaju taj sistem, ali i da plaćaju i primaju uplate od drugih korisnika (zavisno od zemlje). PayPal je zahvaljujući takvom načinu rada postao jednostavan internet servis za plaćanje mnogih usluga, te svih onih koji koriste kupoprodajne web stranice. Američka kompanija eBay kupila je 2002. Paypal za 1.5 milijardi dolara. Tokom proteklih deset godina postojanja, PayPal je postao sinonim za internet plaćanje u Sjedinjenim Američkim Državama, čak i onda kada su iskustva bila loša.
    Iz crnogorskog Ministarstva za informaciono društvo (MID) u aprilu je najavljeno da bi naša zemlja mogla biti uključena u PayPal tokom godine. Nedavno je, međutim, „Vijestima“ iz MID saopšteno da ta mogućnost i dalje postoji, “ali to ne znači da će tako i biti”.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    obična glupost i žuto crna štampa.umrijet od gladi nije tako lako,pogotovo u ovom dobu godine kad još ima biljaka a ako su ga mačke pojele i on je moga neku prije negoli je umro da mlatne.novinarska senzacija.vjerovatno je bio bolestan i možda srčani ili moždani udar ga ubili.
    Ne umire se od gladi samo na način da ne jedeš ništa 30 dana. Od gladi se umire tako što jako malo jedeš mjesecima i godinama i na kraju organizam se tako iscrpi i postane neotporan da čovjek umre.

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,729
    Thanked in
    1,087 Posts

Quote Originally Posted by Ćipur View Post
    Ne umire se od gladi samo na način da ne jedeš ništa 30 dana. Od gladi se umire tako što jako malo jedeš mjesecima i godinama i na kraju organizam se tako iscrpi i postane neotporan da čovjek umre.
    al ne umre od gladi nego bolesti.đe će ti bolji primjer od aušvica i sličnih logora.nije da su svaki dan imali pečenje i sokove

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Bice da su Vanja&Medo&CO u pravu
    Bla je delegacija Hrvatskih investicionih fondova na pregovorima da otkupe ove dionice sto je Vlada povratila,ali su ostali kratkih rukava.Nije spekulacija da se krece u oplemenjivanje aluminijuma,vec je to druga polovina naredne godine.Ko ima dionice neka ih ne prodaje
    Koji Vanja, Medo, Brundo i ostali? Ajde malo da se bavimo činjenicama, a ne da okrećemo priču na fazon "vlast VS. opozicija & inostrane tajne službe".

Ti si minjo pobratime ostao dužan tu analizu Ko je radio (imenom i prezimenom, valjda stručnjaci imaju ime), čime se analiza bavila, i koji je rezultat analize.

Mene samo zanima kako je CG u plusu što se tiče KAP-a. Natovaren nam je novi dug od oko 100-120 meleona (Vlada CG je garant da će dug bit vraćen), ništa kapitalno nije uloženo u KAP od kad su rusi došli, subvencije za struju i potrošnja kombinata nas primoravaju da uvozimo struju iz inostranstva po skupljoj cijeni..

Ja znam da očigledno uludo pitam, jer mjesto činjenica dobijamo samo političke floskule i priče "dobro je to". Al ajde reko da probam, naće se neko ko je valjda iole stručan da nam pokaže brojke mjesto prdljavine u čabar.

Poz.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mitro View Post
    Koji Vanja, Medo, Brundo i ostali? Ajde malo da se bavimo činjenicama, a ne da okrećemo priču na fazon "vlast VS. opozicija & inostrane tajne službe".

Ti si minjo pobratime ostao dužan tu analizu Ko je radio (imenom i prezimenom, valjda stručnjaci imaju ime), čime se analiza bavila, i koji je rezultat analize.

Mene samo zanima kako je CG u plusu što se tiče KAP-a. Natovaren nam je novi dug od oko 100-120 meleona (Vlada CG je garant da će dug bit vraćen), ništa kapitalno nije uloženo u KAP od kad su rusi došli, subvencije za struju i potrošnja kombinata nas primoravaju da uvozimo struju iz inostranstva po skupljoj cijeni..

Ja znam da očigledno uludo pitam, jer mjesto činjenica dobijamo samo političke floskule i priče "dobro je to". Al ajde reko da probam, naće se neko ko je valjda iole stručan da nam pokaže brojke mjesto prdljavine u čabar.

Poz.
    sto bi reka gosn.Tanok:shut the **** up
    poz

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Pozdravi gosn Tanoka shegachu. Dimosevi.

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,729
    Thanked in
    1,087 Posts

Boris Laban, jedan od osumnjičenih za šverc blizu tri tone kokaina, zaplijenjenog u akciji ''Balkanski ratnik'', uhapšen je sinoć pred zgradom policije u Beranama, pišu Novosti.

Laban, koji nije na optužnici pod kojom se sudi grupi odbjeglog Darka Šarića, ali koga traži jedna zemlja Latinske Amerike, uhapšen je oko 19 sati, a u zgradi policije mu je objašnjeno da je priveden zbog neplaćanja kazni za saobraćajne prekršaje.

Međutim, ubrzo poslije njegovog hapšenja, policija je blokirale sve prilaze Beranama, a poslije sat dva policajci su zaposjeli i sve važnije raskrsnice u gradu, u kome se ubrzo pročulo da policija traga za Draškom Vukovićem, kome se u odsustvu sudi u specijalnom sudu u Beogradu, zbog učešća u švercu kokaina iz Argentine.

Poslije zaplijene preko dvije tone kokaina u Urugvaju, oktobra prošle godine, Vuković se nakon nepunih mjesec dana pojavio u rodnim Beranama, dok je Laban na podgorički aerodrom sletio nešto kasnije. Jedno vrijeme se ''nijesu sretali'' sa policijom u gradu, pa su potom dobrovoljno došli u policijsku stanicu odakle su odmah pušteni, kao i poslije još jednog privođenja, tvrdi beogradski list.

Da li je sinoć počela akcija hapšenja osumnjičenih za šverc kokaina iz Argentine, nije bilo moguće zvanično provjeriti, jer se niko od čelnika policije nije javljao na telefonske pozive, mada ima mnogo indicija da je nekoliko sati poslije najave potpisivanja ugovora između Crne Gore i Srbije o izručivanju svojih državljana osumnjičenih za najteža krivična djela, akcija hapšenja ''balkanskih ratnika'' – počela, navode Novosti.

U Pljevljima za razliku od Berana, gdje je sinoć policija bila i te kako užurbana, je bilo prividno mirno.
    Sve se može kad se oće.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Sve se može kad se oće.
    a najsmjesnije mi je sinoc tajno potpisivanje sporazuma o izrucenju

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,729
    Thanked in
    1,087 Posts

jbg,dosti bi trgovali kartu i zapalili napolje na brzaka.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

a najsmjesnije mi je sinoc tajno potpisivanje sporazuma o izrucenju
    Steta sto im ne javise, a Minjo

Evo isporucise lagano sve koji su osumnjiceni za ratne zlocine. Zamalo nisam umro od smijeha kad sam cuo dpsdp-ovske floskule da sporazum koci Srbija jer nece da isporuci ta lica. Pa Srbija je isporucila i mnogo vaznije face, a ne ove koje u Srbiji osim porodice niko zivi ne zna. Bice da je nesto drugo bilo u pitanju.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,729
    Thanked in
    1,087 Posts

Posrijedi je da su velika braća sa zapada rekla:"Dosta proseravanja(da izvinete) no da se posa završava inače će neko po uši da dobije"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

dontbiredikilis pa pola ih hvali sto se potrazuju,ovo je malo zajebancije za EU,glavni igraci u obije zemlje ostace i dalje slobodni,ipak je ovo Balkan,mada tako je i u Italiji,Spaniji,latini smo mi jbg.Proce jos dosta dok se ne upristojimo po pitanju mutnih radnji
    Last edited by minjo; 30-10-10 at 18:37.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Odlicna vijest.
    Bolje ikad nego nikad.
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Default Oskrnavili prostorije islamskih vjernika

Tivat - Nezapamćen incident kada je u pitanju viševjekovni multinacionalni i multivjerski suživot u Tivtu, dogodio se juče u naselju Dumidran, gdje su nepoznati počinioci oskrnavili prostorije Islamske zajednice Tivta.
    Najmlađa među tradicionalnim vjerskim zajednicama u najmanjem bokeljskom gradu, ovdašnja Islamska zajednica „pokriva“ muslimanske vjernike iz Tivta, Herceg Novog, Kotora i Budve, a odnedavno je smještena u jednoj otkupljenoj privatnoj kući u Dumidranu, u kojoj je uređen prostor za molitvu i obrede.

Novokupljeni objekat i predstavnike Islamske zajednice Tivat juče su iz Podgorice obišli predstavnici Islamske zajednice Crne Gore, predvođeni sekretarom Mešihata IZCG Bajrom efendijom Agovićem, ali ih je ujutro dočekala izuzetno ružna slika. Ušavši u prostorije, Agović i njegovi domaćini zatekli su razbijen prozor sa sjeverne strane zgrade, a molitveni prostor bio je oskrnavljen sa razasutom većom količinom svinjskog izmeta.

„Umjesto da danas ovdje imamo jedno lijepo druženje, mi smo naišli na ovaj zaista nemio prizor i činjenicu da je neko prostorije za molitvu oskrnavio sa, kako su policijski organi utvrdili, svinjskim izmetom. Odmah smo se obratili policiji koja je došla ovdje, napravila uviđaj i zapisnik, a razgovarali smo i sa zamjenikom načelnika tivatske policije i iznijeli mu naše viđenje svega što se desilo. Oni su nam obećali da će preduzeti sve što je u njihovoj moći da se ovaj, zaista gnusan i nepojmljiv čin i krivično djelo do kraja rasvijetli i počinioci privedu pravdi“, kazao je juče „Vijestima“ Agović, dodajući da je zgrožen postupkom ljudi „koji su napravili nešto najgore što se može učiniti jednoj bogomolji“.

Reis Islamske zajednice Crne Gore Rifat efendija Fejzić je saopštio da je ovaj incident spriječio održavanje centralne nedjeljne molitve – džuma namaz.

Fejzić je rekao da se Islamska zajednica više puta obraćala lokalnoj upravi za pomoć pri kupovini lokacije i prostora za vjerski objekat, kao i parcele za groblje, ali da nijesu “naišli na bilo kakvo razumijevanje”.
    “Kada smo smogli snage da, vlastitim sredstvima, obezbijedimo molitveni prostor, spriječeni smo da obavljamo svoje vjerske dužnosti, i to na najgrublji način”, kazao je on.

Reis je nadležne upitao da li je Crna Gora građanska i prvna država, je li zakonom zagarantovano ispovijedanje vjerskih prava i sloboda, kao i da li su svi građani jednaki pred zakonom.

“Na prethodno postavljena pitanja, potvrdan odgovor ćemo prihvatiti, ako se otkriju, uhapse i osude počionioci ovog nedjela i islamskim vjernicima u Boki Kotorskoj omogući da bez smetnji obavljaju svoje vjerske dužnosti”, kazao je Fejzić.
    U suprotnom, kako je dodao, u Islamskoj zajednici smatraće da Crna Gora još nije ni građanska, demokratska niti pravna država. “Tražićemo i od međunarodnih instanci da zaštite naša prava u ovoj državi”

Povratak u 90-te.
    Svakome li je majka ova zalosna drzava.
    Pih.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Steta sto im ne javise, a Minjo

Evo isporucise lagano sve koji su osumnjiceni za ratne zlocine. Zamalo nisam umro od smijeha kad sam cuo dpsdp-ovske floskule da sporazum koci Srbija jer nece da isporuci ta lica. Pa Srbija je isporucila i mnogo vaznije face, a ne ove koje u Srbiji osim porodice niko zivi ne zna. Bice da je nesto drugo bilo u pitanju.
    Koga bre isporucise,neda srbin svoje heroje, Strugar i Bojovic pusteni,samo da se 2 put sedmicno jave u sup Palilula.Bojovic je i dalje operativac BIE,jedino ako Rade Bulatovic potone,tone i Bojovic sa njime...
    prvo da se izbrifuju,pa srede papire,pa kada sve nauce napamet,onda mozda se i isporuce za CG
    Last edited by minjo; 31-10-10 at 10:59.

Page 8 of 666 FirstFirst ... 4567891011121858108508 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)