Page 36 of 1289 FirstFirst ... 2632333435363738394046861365361036 ... LastLast
Results 876 to 900 of 32206

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    384
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    351 Posts

Moze li neko mi objasniti tracking system .Kako prati da li ti da vidis kolko ti je ostalo dok ti ne dodje ili slicno.Narucio sam shopto.net nesto

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Zavisi kojom vrstom poste je poslato... USPS iliti obicna americka posta ima neku vrstu tracking sistema, medjutim na njemu uglavno vidis kada je posiljka poslata, kada je napustila Ameriku, i eventualno ako stigne ovamo, tj najblize je u Srbiju... Sve zavisi od posiljke do posiljke... Kuriri kao sto su DHL i UPS imaju nesto napredniji tracking...
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ja sam kupio par stvari iz hong konga samo je jedna posiljka dosla a 5 jos nije, proslo je vise od 50 dana, poslali su mi zamjenu ali opet nista. Mogu li da pitam prodavca da mi posalje sa trackingom mada vidim da nema te opcije samo free shiping ili obicna posta ali nista ne stize mora da to neko ukrade, mada to su gluposti od 3-4 eura

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Pitaj ga da ti posalje China Post-om, barem tako neki forumasi kazu da je bolje, i da brze stize... Ne mora da znaci da prodavac ne moze da ti posalje i nekom drugom postom ako nije napisao, treba ga pitati, jedino sto ces uglavnom morati doplatiti tu uslugu...

Thanks Thanks Given 
    384
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    351 Posts

Ovo je royal mail signed for

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Signed For ima tracking number, i najvise sto mozes vidjeti na njemu je kada je posiljka napustila UK... To obicno bude dan nakon sto je prodavac posao...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Incognito View Post
    Pitaj ga da ti posalje China Post-om, barem tako neki forumasi kazu da je bolje, i da brze stize... Ne mora da znaci da prodavac ne moze da ti posalje i nekom drugom postom ako nije napisao, treba ga pitati, jedino sto ces uglavnom morati doplatiti tu uslugu...

hvala na odgovoru, ima li tracking, koliko kosta china postom. Da li da ga pitam prije nego sto mu platim ili da mu stavim u napomenu kad platim.

Thanks Thanks Given 
    384
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    351 Posts

Evo pise has been passed to the overseas postal service for delivery in SERBIA AND MONTENEGRO. Za kolko da ocekujem?

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

Quote Originally Posted by Gorostas View Post
    Kontaktirao sam prodavca sto mi je greskom poslao skuplji artikal i pitao ga dal da vratim ili sta da radim, u svakom slucaju sam zadovoljan sa dobijenim, i radi mi
    -"Izvinjavamo se na nasoj gresci,sta kazes na to da ti posaljemo ovo sto si kupio?"
    Ja rekoh
    -"a sta sa rukavicama da radim onda"
    a on
    -"Zadrzi ih, ne moras nam platiti nista a mi cemo ti poslati ovo sto si kupio"
    e rekoh neces vala samo ti biti posten da jebe zeca!
    -"Nema potrebe da mi saljete to, zadovoljan sam sa rukavicama a i ovako ste izgubili sto ste mi ih greskom poslali, fino sa vase strane svakako, dobit cete pozitivni feedback sa sve 5 zvjezdica"

I tako se zavrsi, iznenadio sam sam sebe a i prodavac me iznenadio, ocekivao sam u najbolju ruku da ce reci "zadrzi rukavice i kvit smo" a on mi nudi da mi povrh njih posalje i ovo sto sam narucio
    Odgovori mi covjek, radi
    "It doesn't matter, replacement will be send to you"

Jel ovo realno...
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

Blago tebi, samo ja naletim na neke gadne prodavce.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    45
    Thanked in
    33 Posts

Uplacene su mi valjda pare iz USA na devizni racun, mogu li kako da vidim je li to 100%, oce li stic i sl ili da cekam par dana?
    Koliko se ceka, 2-5 dana?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by .Bole View Post
    Evo pise has been passed to the overseas postal service for delivery in SERBIA AND MONTENEGRO. Za kolko da ocekujem?

za 2 dana (3 dana najkasnije)

ubaci tracking number odje: http://195.66.165.22/posiljkainfo/pretraga.aspx

to ti je sajt poste CG i tu ce ti se pojavit kad stigne... sjutra ce stic u PG vjerovatno pa sad zavisi dje zivis..

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Quote Originally Posted by nEtSpYdEr View Post
    hvala na odgovoru, ima li tracking, koliko kosta china postom. Da li da ga pitam prije nego sto mu platim ili da mu stavim u napomenu kad platim.
    Ne znam za tracking, i mozda ne bude ti nista naplatio, ne znam, to sam samo cuo od ostalih forumasa... Uglavnom nista mu ne placi unaprijed, nego fino neka ti posalje fakturu preko eBay-a, pa tek onda...

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

Ja u taj nas tracking kucah svaki dan, nista mi nije izbacao, sjutra postar dodje, ja onda rekoh da vidim jel sad pise sta, i dalje nista, oni nesto provuku nesto ne izgleda...
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by N_L View Post
    Uplacene su mi valjda pare iz USA na devizni racun, mogu li kako da vidim je li to 100%, oce li stic i sl ili da cekam par dana?
    Ceka se otprilike od 48 do 72 sata

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Quote Originally Posted by N_L View Post
    Provjeri u (rezervisanim) transakcijama, ako je u pitanju Wire Transfer trebalo bi brzo da bude dostupan novac, mozda 2-3 dana dok izvrse konverziju i slicne stvari...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gorostas View Post
    Ja u taj nas tracking kucah svaki dan, nista mi nije izbacao, sjutra postar dodje, ja onda rekoh da vidim jel sad pise sta, i dalje nista, oni nesto provuku nesto ne izgleda...

Mora da si pogresan tracking dobio od prodavca... da je promjesao tvoj i jos neciji sto se vrlo cesto desava..

Thanks Thanks Given 
    384
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    351 Posts

I meni pise nije evidentirano,mora da nije stigla jer je juce poslata iz UK.A svi kazu da prije 7-10 dana ne stize.

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

Quote Originally Posted by gruna View Post
    Mora da si pogresan tracking dobio od prodavca... da je promjesao tvoj i jos neciji sto se vrlo cesto desava..
    Provjerio sam tracking kod, isti je kao na posiljku, prekucavao 3 puta, nece...
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    384
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    351 Posts

Ma ja mislim da ne radi ovaj sajt.Da to ne znaci da su isti kodovi za Royal mail i postu cg jer je nemoguce da ce mi tako brzo doci

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

Tracking kod je kod ispod bar koda, tj brojevi/slova ispod bar koda koji svaka posiljka ima, oni to provuku kroz citac bar koda, tj isti je kod. Sad bih ti dao facepalm da nije postao ofucana cetinjska fora...
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    45
    Thanked in
    33 Posts

Quote Originally Posted by somewhere-else View Post
    Ceka se otprilike od 48 do 72 sata
    Nadam se. Kad su meni slali odavde iz USA najbrze sto je bilo je poslato danas ujtro stiglo prekosjutra
    Quote Originally Posted by Incognito View Post
    Provjeri u (rezervisanim) transakcijama, ako je u pitanju Wire Transfer trebalo bi brzo da bude dostupan novac, mozda 2-3 dana dok izvrse konverziju i slicne stvari...
    Provjeravam provjeravam, al brzo 2-3 dana hmm, meni nije :P
    Vidjet cemo, nadam se da me nije zeznuo...

Thanks Thanks Given 
    121
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    21 Posts

Quote Originally Posted by alien View Post
    doplatices jos 30e za "otkup tovarnog lista". cista pljacka, ali kad se mora...
    Bio si u pravu platio sam 29 eura fedexu za "otkup tovarnog lista i manipulativne troskove" uprkos cinjenici sto je prodavac vec platio fedexu troskove dostve.Sad mene zanima da li je ovo praksa fedexa u svim drzavama ili samo kod nas i odakle im pravo da tako nesto rade ?
    Da napomenem da mi je prosli put gotovo identicna posiljka stigla usps expresom i to cak dan prije nego fedexom i da nikakvih nakdnadnih troskova nisam imao.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    6 Posts

Prije svega da pohvalim nickname Incognito za doprinos na ovu temu , znaci razbio si ga , posebno svaka cast za ono paypal foru skoro nadjoh sto si postovao nisam imao pojma da moze tako da se linkuje CKB sa slovenijom itd sve sto si opisao u postu da ne duzim i oftopikujem previse ...
    Sad pomalo i ja svog iskustva da prenesem , odavno znam o paypaly uglavnom sam imao iskustva i poslovao sa stranim , nekoliko predloga , nikako ne poslovati preko paypala , znaci nikakav biznis ne otvarati , izbjegavati to u najsirem mogucem krugu jer sto se vise novca gomila na vasem racunu pa i sve da vam je 1/1 u fulu to oni vise provizije uzimaju traze vise za sebe ,.. izmisljaju razloge razne , povezuju vas sa nekim izmisljenim ID-evima itd , znaci to je predlog za ljude koji mozda imaju u planu neki biznis preko paypala kad i ako dodje ovdje , nego kako smo krenuli nece to jos dugo , nas smatraju izuzetno kriminalnom zemljom i svaki odliv novca odavde stvara probleme njima , u prilog tome je cinjenica sto smo jedan od rijetkih zemalja koja ne moze slati novac preko Western Uniona , vec samo primati , zajedno sa NIgerijom i jos ponekima . A o bankama da ne govorim .
    Sto se tice ovog narucivanja preko kreditnih direktno preko stranih merchanta i tu sam izuzetno skeptican , nisam procitao sve strane i sugurno da ima sajtova s kojima se moze to odraditi ali i to je izuzetno selektovano i vjerovatno postoji zatvoren krug banaka koje iole valjaju na tu temu , znaci ono sto je mozda i najbolje je , otvoriti paypaol na nacin na koji je opisao navedeni nick i targetovati manje shopove , znaci poslodavce koji su u povoju ili koji se ne bave dugo poslom , znaci traziti "lame" sajtove , razlog je sto sa takvim ljudima mozete stupiti u kontakt lako i dogovoriti se oko posiljke adrese a posebno low income takse koja nam je svima draga da se izbjegne pdv i ovi majstori sa spedicija . Takvih sajtova sam dosta sreo sa .au domainom , mada opet zavisi sve sta trazite . I na kraju trebamo razumjeti da smo mi zemlja treceg reda , nismo jedna amerika kojom za 7 $ fedex isporucuje za 24 sata paket s kraja na kraj drzave , mi smo neki ljevaci koji zavisimo od dobre volje prije svega poslodavca s kojim se dogovaramo .

Eto nadam se da samo doprinjeo malo na temu a ako nisam oprostite .
    Don't be afraid to be weak
    Don't be too proud to be strong

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Moze li mi neko pojasniti razliku izmedju PayPal Express i Standard checkout-a i koji bi bilo bolje koristiti

Page 36 of 1289 FirstFirst ... 2632333435363738394046861365361036 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)