Alah sve vidi i sve cita i nije mu tesko okrenuti strane unazad, a samo ti slusaj Kvarnoga pa ti ne gine jedno toplo mjesto![]()
aj baš me interesuje komentar vjernika na ovu novost
http://www.thisislondon.co.uk/news/a...f-chemicals.do
Scientists have made a major step forward in creating life in the laboratory as researchers announce they have rebuilt a living bacterium from four bottles of chemicals.
The bug, Mycoplasma genitalium, has the smallest known genetic make-up of any truly living organism, with 485 working genes.
tj. Naučnici su NAPRAVILI ŽIVOT!!!!!
HA!!!!!!!!!!! ETO VAM VAŠEG BOGA
napravio život ,pa šta.I čovjek to može
Last edited by Rakun; 14-09-10 at 18:39.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
"they took a genetically modified bacterium, removed its nucleus, and implanted a new nucleus containing laboratory-made DNA. Thus, they were able to make a self-replicating bacterium that has no ancestors whatsoever"
"Is synthetic biology "playing God"? How do you feel about life being created in a laboratory?"
http://www.revelife.com/727887567/sc...s-create-life/
Last edited by Rakun; 14-09-10 at 19:45.
Riječ “svako” je često sinonim za “ljudi” budući da postojanje drugih svjesnih bića (kao što je Alah) nije dokazano.
Ne uzmimo.
A ti si detaljno i logički objasnio šta znači „Bog je sve stvorio“?
Njihovi iskazi? A ko su to oni?
Sad ti skačeš sa “Neki ateisti tvrde..” na “Ateisti tvrde..”
To nije definicija ateiste.
Ovo je dosta toga ali nije dokaz postojanja Boga.
Iz "mi ne možemo objasniti" ne slijedi ništa. Ja ne vidim logički problem sa beskonačnim lancem.
Odakle ti znaš koliko ima "neophodnih entiteta"? Možda ih ima dosta, možda je samo jedan, a možda ne postoji nijedan.
Sve i da postoji tačno jedan i da je sve uzrokovao, ne vidim kako se Alah i njegovi poslanici uklapaju u tu priču.
Last edited by RoNN|3; 14-09-10 at 22:52.
★
Polako Roni...Ukatko naša vjera je islam, a to je potpuna predanost Allahu, Jedinom, u obožavanju (vjerovanju) i pokornost Njegovim naredbama. Islam je potpuna čistoća i odricanje od širka – mnogoboštva i njegovih sljedbenika. Temelji se na vjerovanju u Uzvišenog Allaha, Njegove meleke, objavljene knjige, poslanike, Sudnji dan, i u Allahovo određenje i sudbinu, bila dobra po nas ili ne. U islam se ulazi svjedočenjem da nema drugog Boga, koji zaslužuje da bude obožavan, pored Allaha, i svjedočenjem da je Muhammed Njegov rob i poslanik. Ispovijeda se obavljanjem pet dnevnih namaza, udjeljivanjem zekata, postom mjeseca ramazana, i obavljanjem hadždža za onoga ko je u mogućnosti.
Ajmo opet:
Francuski filozof Renuvije, bavo se punih 10 godina, ovim problemom logike kosmološkog argumenta. On je kazao ovako:
“Zamislite jedan lanac. Zamislite da je uzrok jedne alke druga alka, i zamislite da ovaj lanac ide u beskonačnost”.
I onda Renuvie argumentuje: “ ako lanac ide u beskonačnost, onda ne postoji prvi uzrok svih uzroka”.
Zasto ne postoji? Jer lanac ide u beskonacnost. Ako ne postoji prvi uzrok onda ne možemo objasniti ni postojanje svih drugih entiteta u svemiru.
“Zato”, kazao je Renuvije, “Mi moramo logike radi, pretpostaviti da postoji prvi uzrok svih uzroka bez uzroka”.
Sve bi to bilo u redu da vjernici nisu ubijedjeni da je bog vjecan i da oduvijek postoji. A i da nije vjecan vjernici vjeruju u postojanje vise sile koja je svjesno bice i to bice kaznjava ili nagradjuje ljude posle smrti. To nema blage veze s mozgom. Prvi uzrok logicki moze da postoji, naravno, ali nije bog. Jer da bi bio bog mora da bude ziv i svjestan toga sto radi. A ocigledno je (bar meni) da takvo bice ne postoji. Nauka je dokazala da za nastanak zivota nije potreban bog, potrebno je vrijeme i i dealni uslovi. Ako vec trazite prvi uzrok eto vam teorija velikog praska. Naucno dokazana, a nigdje se bog ne pominje.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Naravno da je Bog vječan i da oduvijek postoji...to je dokaz njegovog samopostojanja, za razliku od drugih bića koja za svoje postojanje nisu zaslužna, već zavise od drugih stvorenih bića...Naravno da postoji nagrada i kazna posle smrti, jer postoje dobri i loši ljudi. Da li je onaj koji u noćnim satima u molitvi vrijeme provodi, padajući licem na tle i stojeći, strahujući od onoga svijeta i nadajući se milosti Gospodara svoga, isti sa onim koji je svoju strast uzeo za Boga? ”Zar su isti oni koji znaju i oni koji ne znaju? Samo oni koji pameti imaju pouku primaju!” Teorija velikog praska da bi bila moguća, mora da postoji velika koncentracija energije na jednom mjestu da bi se prasak uopšte ostvario...eto ponovo Boga, džaba ti je moj Vanjice...![]()
Last edited by Dawud; 15-09-10 at 17:01.
Ako neko nauči Kur'an zbog postizanja dunjalučkih ciljeva, Allah će mu zabraniti ulazak u džennet. ...
Kad god ocu da ti pomognem svjetlost neka zaśaji![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks