Page 72 of 108 FirstFirst ... 226268697071727374757682 ... LastLast
Results 1,776 to 1,800 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Alah sve vidi i sve cita i nije mu tesko okrenuti strane unazad, a samo ti slusaj Kvarnoga pa ti ne gine jedno toplo mjesto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Alah sve vidi i sve cita i nije mu tesko okrenuti strane unazad, a samo ti slusaj Kvarnoga pa ti ne gine jedno toplo mjesto
    Kvarni je moj buraz, neću da određujem đe ćemo ja i on, to je kod Allaha, a možda ćeš i ti u budućnosti shvatiti da je islam jedina istinita vjera...tako da se ne zna đe će koji od nas...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    a možda ćeš i ti u budućnosti shvatiti da je islam jedina istinita vjera...tako da se ne zna đe će koji od nas...
    hahaha
    živa istina, kada se gleda statistika da će do 2050 Evropa biti čisto islamska (ne prelaskom ljudi u Islam već čistim natalitetom i naseljavanjem)
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

aj baš me interesuje komentar vjernika na ovu novost
    http://www.thisislondon.co.uk/news/a...f-chemicals.do

Scientists have made a major step forward in creating life in the laboratory as researchers announce they have rebuilt a living bacterium from four bottles of chemicals.
    The bug, Mycoplasma genitalium, has the smallest known genetic make-up of any truly living organism, with 485 working genes.

tj. Naučnici su NAPRAVILI ŽIVOT!!!!!

HA!!!!!!!!!!! ETO VAM VAŠEG BOGA
    napravio život ,pa šta.I čovjek to može
    Last edited by Rakun; 14-09-10 at 18:39.

Nabla Guest

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    aj baš me interesuje komentar vjernika na ovu novost
    http://www.thisislondon.co.uk/news/a...f-chemicals.do

Scientists have made a major step forward in creating life in the laboratory as researchers announce they have rebuilt a living bacterium from four bottles of chemicals.
    The bug, Mycoplasma genitalium, has the smallest known genetic make-up of any truly living organism, with 485 working genes.

tj. Naučnici su NAPRAVILI ŽIVOT!!!!!

HA!!!!!!!!!!! ETO VAM VAŠEG BOGA
    napravio život ,pa šta.I čovjek to može
    "The scientists took the natural bacterium and painstakingly replaced its genetic structure, or genome, with DNA stitched together from chemicals."

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Nabla View Post
    "The scientists took the natural bacterium and painstakingly replaced its genetic structure, or genome, with DNA stitched together from chemicals."
    "they took a genetically modified bacterium, removed its nucleus, and implanted a new nucleus containing laboratory-made DNA. Thus, they were able to make a self-replicating bacterium that has no ancestors whatsoever"
    "Is synthetic biology "playing God"? How do you feel about life being created in a laboratory?"

http://www.revelife.com/727887567/sc...s-create-life/
    Last edited by Rakun; 14-09-10 at 19:45.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

Kvarni je moj buraz, neću da određujem đe ćemo ja i on, to je kod Allaha, a možda ćeš i ti u budućnosti shvatiti da je islam jedina istinita vjera...tako da se ne zna đe će koji od nas...
    Alah ti se vise nista ne pita i on se privatizovao. Imas karte za Muslimanski raj sa kuponom za 4 djevice 1200e na eBay da kupis, besplatna isporuka i sve.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by edin1 View Post
    Stvar je u tome što se skače sa tvrdnje:
    "Meni (ili pak ljudima i sl.) je ishod tog i tog događaja nepoznat" i koja je tačna, na tvrdnju
    "Svakom je ishod tog i tog događaja nepoznat"
    bez ikakvog valjanog logičkog razloga.
    Riječ “svako” je često sinonim za “ljudi” budući da postojanje drugih svjesnih bića (kao što je Alah) nije dokazano.

Uzmimo premise:
    1. Postoji Tvorac
    2. Tvorac stvara stvorenja (tj. čini da stvorenja postoje)
    Ne uzmimo.

Kad ih pitaš šta znači to "samo od sebe", oni ti kažu "spontano", ili "42". E, to je "logika"!
    A ti si detaljno i logički objasnio šta znači „Bog je sve stvorio“?

Evo još malo "tolerancije" njihove "logike". Ovo su njihovi iskazi....
    Njihovi iskazi? A ko su to oni?

Ateisti tvrde da Bog nije sve stvorio stvorenja.
    Sad ti skačeš sa “Neki ateisti tvrde..” na “Ateisti tvrde..

Teret dokaza je na onome ko nešto tvrdi! Ateista, po definiciji, je osoba koja tvrdi da Bog ne postoji.
    To nije definicija ateiste.

A evo jednog načina racionalnog dokazivanja postojanja Boga:
    Clearest Rational Argument for the Existence of a Creator
    Ovo je dosta toga ali nije dokaz postojanja Boga.

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Evo ja cu i tebe ovo da ponavjam dok ne utuvis u glavu.
    Ako lanac ide u beskonačnost, onda ne postoji prvi uzrok svih uzroka." Zašto ne postoji? Jer lanac ide u beskokačnost. Ako ne postoji prvi uzrok, onda ne možemo objasniti ni postojanje svih drugih entiteta u svemiru. "Zato", kazao je Renuvije, "mi moramo logike radi pretpostaviti da postoji prvi uzrok..
    Iz "mi ne možemo objasniti" ne slijedi ništa. Ja ne vidim logički problem sa beskonačnim lancem.

..kao što je to Aristotel kazao, da je to prvi uzrok svih uzroka, bez uzroka." I zato danas u filozofiji postoji sledeća postavka: u svetu postoje dve vrste entiteta. Prva vrsta entiteta su takozvani "neophodni entiteti". To su entiteti koji svoje postojanje ne duguju nikome. Ustvari to je samo jedan entitet. Da bismo razumeli sve druge entitete, da bismo razumeli postojanje biljaka, životinja, čoveka i tako dalje, svemira, planeta, mi moramo pretpostaviti da postoji prvi uzrok svih uzroka bez uzroka, dakle da postoji jedan neophodni entitet, a da su svi drugi entiteti u svemiru prouzrokovani entiteti. Oni dakle svoje postojanje duguju ovom prvom uzroku svih uzroka bez uzroka.
    Odakle ti znaš koliko ima "neophodnih entiteta"? Možda ih ima dosta, možda je samo jedan, a možda ne postoji nijedan.

Sve i da postoji tačno jedan i da je sve uzrokovao, ne vidim kako se Alah i njegovi poslanici uklapaju u tu priču.
    Last edited by RoNN|3; 14-09-10 at 22:52.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Polako Roni...Ukatko naša vjera je islam, a to je potpuna predanost Allahu, Jedinom, u obožavanju (vjerovanju) i pokornost Njegovim naredbama. Islam je potpuna čistoća i odricanje od širka – mnogoboštva i njegovih sljedbenika. Temelji se na vjerovanju u Uzvišenog Allaha, Njegove meleke, objavljene knjige, poslanike, Sudnji dan, i u Allahovo određenje i sudbinu, bila dobra po nas ili ne. U islam se ulazi svjedočenjem da nema drugog Boga, koji zaslužuje da bude obožavan, pored Allaha, i svjedočenjem da je Muhammed Njegov rob i poslanik. Ispovijeda se obavljanjem pet dnevnih namaza, udjeljivanjem zekata, postom mjeseca ramazana, i obavljanjem hadždža za onoga ko je u mogućnosti.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Polako Roni...Ukatko naša vjera je islam, a to je potpuna predanost Allahu, Jedinom, u obožavanju (vjerovanju) i pokornost Njegovim naredbama. Islam je potpuna čistoća i odricanje od širka – mnogoboštva i njegovih sljedbenika. Temelji se na vjerovanju u Uzvišenog Allaha, Njegove meleke, objavljene knjige, poslanike, Sudnji dan, i u Allahovo određenje i sudbinu, bila dobra po nas ili ne. U islam se ulazi svjedočenjem da nema drugog Boga, koji zaslužuje da bude obožavan, pored Allaha, i svjedočenjem da je Muhammed Njegov rob i poslanik. Ispovijeda se obavljanjem pet dnevnih namaza, udjeljivanjem zekata, postom mjeseca ramazana, i obavljanjem hadždža za onoga ko je u mogućnosti.
    i kakve to ima veze sa cijenom čaja u Kini ????

sorry šejtan me naćera :evil:
    Last edited by Rakun; 14-09-10 at 23:43.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Iz "mi ne možemo objasniti" ne slijedi ništa. Ja ne vidim logički problem sa beskonačnim lancem.

Odakle ti znaš koliko ima "neophodnih entiteta"? Možda ih ima dosta, možda je samo jedan, a možda ne postoji nijedan.

Ajmo opet:

Francuski filozof Renuvije, bavo se punih 10 godina, ovim problemom logike kosmološkog argumenta. On je kazao ovako:

“Zamislite jedan lanac. Zamislite da je uzrok jedne alke druga alka, i zamislite da ovaj lanac ide u beskonačnost”.

I onda Renuvie argumentuje: “ ako lanac ide u beskonačnost, onda ne postoji prvi uzrok svih uzroka”.

Zasto ne postoji? Jer lanac ide u beskonacnost. Ako ne postoji prvi uzrok onda ne možemo objasniti ni postojanje svih drugih entiteta u svemiru.

“Zato”, kazao je Renuvije, “Mi moramo logike radi, pretpostaviti da postoji prvi uzrok svih uzroka bez uzroka”.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

Sve bi to bilo u redu da vjernici nisu ubijedjeni da je bog vjecan i da oduvijek postoji. A i da nije vjecan vjernici vjeruju u postojanje vise sile koja je svjesno bice i to bice kaznjava ili nagradjuje ljude posle smrti. To nema blage veze s mozgom. Prvi uzrok logicki moze da postoji, naravno, ali nije bog. Jer da bi bio bog mora da bude ziv i svjestan toga sto radi. A ocigledno je (bar meni) da takvo bice ne postoji. Nauka je dokazala da za nastanak zivota nije potreban bog, potrebno je vrijeme i i dealni uslovi. Ako vec trazite prvi uzrok eto vam teorija velikog praska. Naucno dokazana, a nigdje se bog ne pominje.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Sve bi to bilo u redu da vjernici nisu ubijedjeni da je bog vjecan i da oduvijek postoji. A i da nije vjecan vjernici vjeruju u postojanje vise sile koja je svjesno bice i to bice kaznjava ili nagradjuje ljude posle smrti. To nema blage veze s mozgom. Prvi uzrok logicki moze da postoji, naravno, ali nije bog. Jer da bi bio bog mora da bude ziv i svjestan toga sto radi. A ocigledno je (bar meni) da takvo bice ne postoji. Nauka je dokazala da za nastanak zivota nije potreban bog, potrebno je vrijeme i i dealni uslovi. Ako vec trazite prvi uzrok eto vam teorija velikog praska. Naucno dokazana, a nigdje se bog ne pominje.
    Naravno da je Bog vječan i da oduvijek postoji...to je dokaz njegovog samopostojanja, za razliku od drugih bića koja za svoje postojanje nisu zaslužna, već zavise od drugih stvorenih bića...Naravno da postoji nagrada i kazna posle smrti, jer postoje dobri i loši ljudi. Da li je onaj koji u noćnim satima u molitvi vrijeme provodi, padajući licem na tle i stojeći, strahujući od onoga svijeta i nadajući se milosti Gospodara svoga, isti sa onim koji je svoju strast uzeo za Boga? ”Zar su isti oni koji znaju i oni koji ne znaju? Samo oni koji pameti imaju pouku primaju!” Teorija velikog praska da bi bila moguća, mora da postoji velika koncentracija energije na jednom mjestu da bi se prasak uopšte ostvario...eto ponovo Boga, džaba ti je moj Vanjice...
    Last edited by Dawud; 15-09-10 at 17:01.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

No ko ce nam odredit? Moze li Hari s nama, ja bez njega necu, da vide ljudi kako je kad sejtani napanu
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    No ko ce nam odredit? Moze li Hari s nama, ja bez njega necu, da vide ljudi kako je kad sejtani napanu
    Dalje od Harija, njegov šejtan je mnogo jak, može da ima veliki uticaj na tebe...:hardrock:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Ajmo opet..
    Ajmo.

Ako ne postoji prvi uzrok onda ne možemo objasniti ni postojanje svih drugih entiteta u svemiru.
    Ovo ne implicira da prvi uzrok postoji.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ajmo.

Nego da je sve odjednom slučajno nastalo...

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Ajmo.

Tako je, ali mi znamo da drugi entiteti postoje.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

ako misliš na vanzemaljce onda nije logično da ne postoje ali ni u tom slučaju ne možeš da kažeš da ZNAŠ DA POSTOJE,jer nema neposrednih dokaza koji bi potvrdili njihovo postojanje

ako misliš na neki entitet koji je stvorio SVE onda to nema logike

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Nego da je sve odjednom slučajno nastalo...
    To nijesam rekao.

Pa šta?

Niko da mi poveže ovu priču sa Alahom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To nijesam rekao.

Pa šta?

Niko da mi poveže ovu priču sa Alahom
    Izgleda da te to ponajviše iritira, što nešto ne može sa Allahom da se poveže...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ako neko nauči Kur'an zbog postizanja dunjalučkih ciljeva, Allah će mu zabraniti ulazak u džennet. ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako neko nauči Kur'an zbog postizanja dunjalučkih ciljeva, Allah će mu zabraniti ulazak u džennet. ...
    Bravo Hari...i iz tebe iskrica svetlosti ponekad osvijetli forumski mrak...:twist:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kad god ocu da ti pomognem svjetlost neka zaśaji

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Orginal .
    Nešto si me podsjetio na ...

Page 72 of 108 FirstFirst ... 226268697071727374757682 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks